Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 6. srpna 2004 ve 22:56@ Big Mike
-
ALL: s těma umělejma nástrahama není co řešit. Sice to nechápu, ale asi to vymyslel magor, co nenávidí vláčkaře a má radši chytání na rybku. I u nás jsou tací, kteří láteří, že my vláčkaři toho moc zmaříme a vychytáme vodu dřív, než strejcové s příchodem podzimu z těsta převáží na rybičky a kačeny
Fakt volové!!! Horší je to třeba v ¨MO Husinec. Maj tam přehradu, kde mohou chytat dravce jen členové místní MO!!!!!!!! To je síla,co? Poslal bych je, být krajem do pr… Na krajským revíru a toto! Sice se tam v životě asi nepodívám, ale… Jsou věci na tomto světě, že bych…
- Pátek 6. srpna 2004 ve 22:51@ Big Mike
-
Zdar šecí! Tak dnes jsem se konečně dočkal !!!! Po 34 podmírových candátcích přišel ten mírový!!!! Ještě k fčerejšku. Byl jsem pod Doubím, 3 štičky, z toho dvě možná něco přes míru, 3 pěkné tlouště k 40 cm a 2 okounci. Pěkně jsem si zachytal. Otec pak dodal pěknou knihu a jako má někdo automaty a hazard, já mám knížky. Jak dostanu nějakou do ruky, čtu a čtu a … Šel jsem spát okolo 2. hodiny, tudíž ráno jsem na ryby nevstal. Vyrazil až po celodenní dřině ve sklepu. Ale dočkal jsem se. Pod Špačkárnou na mě čekal! Vzal jsem dnes feedrovej prut, 0,16 Byronku fluo. Seřval jsem kluky pod jezem co chytali cejnky a dost jim brali kyslík, dal pak ještě zápis o neprokázání totožnosti a konečně se chtěl věnovat přívlači.
- Pátek 6. srpna 2004 ve 22:50@ Big Mike
-
Jenže pod jezem se promenádovala polovina Soběslavi, tak jsem šel trošku pod, do proudu. Během asi 20 náhozů vytáhl 34. podměrečného candátka, okounka 20 cm a nahodil svým půleným w. (10cm fluo oranž. hřbet, žluté břicho, bílá lopatka)opět do proudu a stáhl to okolo břehu. Zavalení a prut se ohl do oblouku, brzda proklouzla. Zasekl jsem a vylezl na břeh a šel k místu záseku. Jěště připomenu, že za nízkého stavu vody zde jde Lužnice proudíčkem asi 3 m širokým!!! Zbytek bere na druhém rameni elektrárna a tak okolo ostrova je dost málo vody. Dle chování rybího protivníka jsem usoudil, že by to mohl být konečně mírový candát. Jen se to tak válelo, mlelo na místě. Až když jsem přišel blíže a trošku zabral do prutu, došlo mi, že to bude dost nad míru a jen jsem se modlil aby to nevyplivl. Okolí jezu utichlo a začolo bedlivě sladovat můj boj s podvodním obříkem
- Pátek 6. srpna 2004 ve 22:50@ Big Mike
-
Fídr uhnutej jak luk, já s výrazem profíka kontrolující situaci. Stačil jsem si všimnout, že na jez přišel i nějaký rybář. Tím lépe, pokud zdolám obludku. Pokud mi to vyplivne, rozšlapu cajk, složím veškeré funkce a vrhnu se na včelaření! Ryba jen táhla, necukala a držela se relativně na místě. Já se modlil, brzdu dost povolenou a rukou přidržoval cívku. A pak jsem ho uviděl. Zlato zeleně se zablesklo pod hladinou a já věděl, že je to candát jako kráva!!! Pár zavalení pro obecenstvo v dáli a už jsem ho šteloval na mělčinu. Podběrák doma na skříni – proč ho brát, když bez něj je to tak napínavé. Dotáhl na mělko, sevřel klepeto za krkem a byl můj!!!!!!! Zvedl ho a nesl na trávu. Klepal jsem se jak po 4 číslech během hodinky! 75 cm!!!! A pěkně vypasenej. Ještě jeden tatík s dcerkou došli mrknout a už jsem valil dom. Focení, kuchání a v neděli bude mlaskačka.
- Čtvrtek 5. srpna 2004 ve 20:10® HaD
-
jiris: nebyl jsem to já, bohužel
asi to už neumím
)))) nějak se mi nedaří-smůlička pěkně zaschla na patách
- Čtvrtek 5. srpna 2004 ve 20:06® jaryn
-
jiris: dobrý, ale to bych musel mit sluníčko, protože mi toho na hlavě moc nezbylo
- Čtvrtek 5. srpna 2004 ve 20:03@ sedum
-
Jiris: Podívej se téma o kterém píše Bigfischer a BigMike ze 4.8.2004 a bude Ti to jasný. Na tom daným úseku se mohou dravci lovit pouze na úmělé nástrahy.
- Čtvrtek 5. srpna 2004 ve 20:01® jaryn
-
Bigfischer: jasně měl bys jí pustit, ale jak říká Svejk „jsou vokamžiky v životě lidským..“Jestli ji potřebuješ pochopím, že sis ji nechal. Nepřišel jsi pytlačit, není doba hájení. Já považuji za horší, když někdo chytí rybu v souladu s řádem, ale protože mu to šlo tak jich za týden chytil 14 a všechny sbalil. jiris: DaH to neviděl, zalévá zahradu, úlitba domácím bůžkům.
- Čtvrtek 5. srpna 2004 v 19:57® jiris
-
doktor – jinak ve fotogalerii pěkní sumíci.
- Čtvrtek 5. srpna 2004 v 19:56® jiris
-
jaryn – třeba si jste podobní, co víš
))
- Čtvrtek 5. srpna 2004 v 19:52® jaryn
-
Morpheus: proč sis vybral stejnou tlamu jako já?
- Čtvrtek 5. srpna 2004 v 19:39® jiris
-
DaH – nebyls to ty
Ale rybka to byla pěkná.
- Čtvrtek 5. srpna 2004 v 19:22® jiris
-
Sedum – to není proti zákonům ponechat uloveného dravce na kolínko. Myslel si jako rybářskou etiku?
- Čtvrtek 5. srpna 2004 v 19:20® jiris
-
DaH – to jsi byl ty s tou 2O7 z Vltavy? Neměl jsem zrovna brýle
- Čtvrtek 5. srpna 2004 v 19:15® HaD
-
bigfischer: nic ve zlém-taky bych řekl, že není co řešit…
- Čtvrtek 5. srpna 2004 v 19:05@ sedum
-
Bigfisher: Z logiky vyplývá, že jakýhokoliv dravce chytíš na cokoliv jiného, než na umělý lidský výtvor,tak ho musíš dle určených platných regulí každopádně pustit. Kolínko není umělá nástraha,stejně tak jako chomáč žížal, to jsou logické věci, které jsme se učily na ZŠ. Věřím Ti, že i přesto tento zvláštní režim je těžké potom takovou rybu pustit,ale asi to tam má v daném prostředí své opodstatnění.
- Čtvrtek 5. srpna 2004 v 18:33
-
Bigporybnej: Jasně, takže když ho chytnu třeba na kolínko,
tak ho musim taky pustit, protože kolínko není umělá nastraha? Zajímalo by mě spíš, jak přesně je definovaná umělá nástraha. V tom revíru o kterej mám na mysli se jinak na žížalu chytat může.
- Čtvrtek 5. srpna 2004 v 1:51® HaD
-
jiris: zas tak stará není, alespoň v Itálii ne. Zrcadlovke Minolta.
- Středa 4. srpna 2004 ve 23:11® jaryn
-
Dneska jsem byl večer s kamošem na Lužnici pod Benešovým mlýnem. Ani ťuk. Všechno je zválené, prošlapané. při tomhle stavu vody ryba nemá moc šancí a nebo je prefíkaná. Takže se v tom plácám jako ty. To jsem byl 16 dní slaměný vdovec a snažil jsem se tomu věnovat. O mírovou rybu jsem však nezavadil. TRhlásil, že ted ani na Moravě nic moc. Na podzim to bude lepší. jinak určitě bych chtěl s tebou někam vyrazit(myslím na ryby). Můj tel.777 303 458
- Středa 4. srpna 2004 ve 22:15® jiris
-
DaH – na tom sumíkovi už rostou chorože
snad
- Středa 4. srpna 2004 ve 22:14® jiris
-
Davídku – omlovám se moc pěkné ve fotogalerii
Čím to je focené?
- Středa 4. srpna 2004 ve 22:12@ Big Mike
-
Bigrabář:jako vedoucí RS stráže se tě zaptám: je sumec dravec? Je chomáč žížal umělá nástraha? Je v tom snad nějaký chyták?. Jaryn: jak makám, urvu se jen v týdnu k večeru, tak kdybys někdy projížděl okolo 18.00 + – , tak se ozvi 723 069 952. Já dnes byl ráno od 5.30 do 7.00 a kromě 3 malých candátích dorostenců ani ťuk. Nevím, kam mám ject. Pod to doubí do proudů, ale ráno jedem s rodinkou na celodenní výlet, tak nechci usínat u volantu, tudíž zase ráno nepůjdu a večer tam asi opruzují lufťáci z chatek. Tady pod jezama nic nejde. Dokud se nezvedne voda a nenajedou, je to už o náhodě. Nebo to neumíme.-)
- Středa 4. srpna 2004 ve 22:10® jiris
-
Jaryn – zatím ne
Momentálně se ohlížím po nějakým fenwickovi.. DaH – přece nějakou pěknou fotečkou, prosím
- Středa 4. srpna 2004 v 19:09
-
Nevíte někdo jestli si můžu ponechat sumce chyceného na chomáč žížal v revíru kde je povoleno chytání dravců pouze na umělou nástrahu? Předem díky za odpověď!
- Středa 4. srpna 2004 ve 14:31® jaryn
-
jiris: jestli chceš S taj se ozvi.
- Středa 4. srpna 2004 v 7:55® Lerak
-
Big Mike:docela dobrý, vidím že bojuješ…! Já včera večer chvíli na Jordánu – jeden okýš cca 32cm dostal svobodu a pak mi banjo „zobnul“ tak 3/4 metrovej bolen. Po prvním náporu (nezastavitelném odjezdu) se mi z UL a 0,18 mm vypnul… Jezdím přes Soběslav denně, tak se asi někdy zastavím. S těma candošema to bude v tomhle počasí a vodě asi slabší…
- Úterý 3. srpna 2004 ve 21:48@ Big Mike
-
Dnes k večeru hodinka u „Paluby“. Štika tak 60 cm na 5cm w. barva okoun. U břehu se vypla a pak již bez záběru. Zítra ale vstanu!!!!! Dovolená se krátí a nemám toho candoše.
- Úterý 3. srpna 2004 ve 21:34® HaD
-
jiris: čím se mám chlubit?
- Úterý 3. srpna 2004 ve 20:45® jiris
-
DaH – pochlub se ne
Nevíš, kdy to vyjde?
- Úterý 3. srpna 2004 v 19:13® HaD
-
dědek: tak jsem to fórum rozšířil na těch 20 posledních. Snad se to osvědčí.