Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 25. září 2012 v 9:45® troutkiller

radimekk>Já používám Progress nebo Nord Blanc a spokojenost.Obojí Softshel takže i normální deštík to přestojí v pohodě.

Pondělí 24. září 2012 ve 20:07® radimekk

sethy> nechtěl bych přesáhnout dejme tomu 1.500,–. Když se najde třeba něco levnějšího ve výprodeji, tak tím líp. ideálně nějaké spíš univerzální, pod který bych v chladnějším období natáhnul termospodky.

Pondělí 24. září 2012 v 19:55® sethy
sethy

radimekk> musíš to trošku specifikovat, cena, roční období atd :-) jiné nosím v zimě, jiné v létě jiné na podzim :-D

Pondělí 24. září 2012 v 19:43® radimekk

sethy> to souhlasím. Přijde mi, že některé rybářské kalhoty jsou docela předražené a jediné co na nich je, je právě to „rybářské“. Kdyby měl někdo nějaké doporučení, tak budu rád. Momentálně mám maskáče vz. 95 a vyhovujou, jen v tý vysoký a mokrý trávě podél břehů to bez broďáků není ono, takže nějaké doplňující k nim.

Pondělí 24. září 2012 v 18:03® sethy
sethy

radimekk> Zajdi do nějakého outdoorového obchodu a vyber tam. Jsou toho všude hromady. Určitě nekupovat „rybářské“.

Pondělí 24. září 2012 v 17:48® radimekk

lidičkové, měl bych žádost o radu, která je spíš okrají přívlače. Plánuji si pořídit nějaké kalhoty. Nemyslím brodící, většinou chytám ze břehu, ale něco, co bude dejchat, bude to příjemný, nějaké, které mají ideálně víc jak dvě kapsy a které hned neprosajou při ranním brozením vysokou trávou či v nějakém rákosí. Ideálně nějaké, které splňují tzv. za málo peněz hodně muziky. Nemáte nějakej tip?

Pondělí 24. září 2012 v 17:42® radimekk

osprey> to je fakt, na důležitou informaci se zapomělo. Tak i tak, tento naviják je dobrá volba.

Pondělí 24. září 2012 v 17:19® osprey
osprey

radimekk> Jde o to na jaký prut. Tazatel ho neuvádí. Na těch stránkách je toho víc, tohle je asi momentálně nejvýhodnější nabídka na daném webu.

Pondělí 24. září 2012 v 17:14® radimekk

já si na jaře koupil v akci WFT BRAIDSPIN exact 2000 a za mě velká spokojenost, takže doporučuju, i když nevím, jestli ta čtyřtisícovka nebude už velká

Pondělí 24. září 2012 v 16:41® osprey
osprey

amiksovsky> To si kup něco od Ryobi nebo WFT. Teď se toho doprodává po akcích spousta a jsou to celkem osvědčené stroje.

Co tohle?

http://www.adler-wft.cz/…N-exact-4000

Pondělí 24. září 2012 v 16:00® sidla
sidla

zdravím, nějaké zkušenosti s http://pruty.heureka.cz/…e-bass-1-8m/ nebo 2,1m. na lehčí vláčku, gumy smáčky do 7cm nemám nic blízko na ošahání. díky

Pondělí 24. září 2012 ve 12:59® kubas
kubas

amiksovsky> Taková příšera se barvou hodí snad jen ke starýmu ULXku :-D .

Tento příspěvek byl editován 24.9.2012 12:59:48 uživatelem kubas.
Pondělí 24. září 2012 ve 12:36® amiksovsky
amiksovsky

Zdravíčko, máte někdo zkušenosti s navijákem NAVIJÁK PEZON & MICHEL GUNKI FV 300 SW? http://www.velka-ryba.cz/…-300-sw.html

Popřípadě nějaký tip na vláčkařský naviják do 2000 Kč, max 2500 Kč. Děkuji za Váš čas a názory.

Tento příspěvek byl editován 24.9.2012 12:46:56 uživatelem amiksovsky.
Neděle 23. září 2012 ve 20:16® TJSS

osprey> ještě k večeru jsem se tam podíval, tak jsem ti to vycvaknul…Je to přesně to místo vlevo od mostu/foto č.2/, kde je jediný kus ještě osvětlen sluníčkem.

Tento příspěvek byl editován 23.9.2012 20:17:32 uživatelem TJSS.
foto/diskuze/privlac/2012/th-img50677.jpgfoto/diskuze/privlac/2012/th-img50678.jpg
Neděle 23. září 2012 v 16:53® Arnej
Arnej

Nevíte někdo, jak to vypadá poslední léta na Mrhalu? Dlouho jsem tam nebyl, mám kolem cestu, tak mě napadla taková myšlenka, jestli má smysl se tam zastavit a drobet to tam proházet.

Neděle 23. září 2012 v 16:41® TJSS

osprey> přesně tak…tak 3–5 metru od pilířů hned u břehu, ani nenahazuje…jen pokládá před sebe…

Neděle 23. září 2012 ve 13:18® osprey
osprey

TJSS> Není to místo u mostu?

Neděle 23. září 2012 ve 13:12® TJSS

dnes vláčka, první candát z řeky vůbec, sic jen mládě 40cm, ale radost veliká, kudlička k tomu, cestou zpět jsem kouknul na místo, kde minule chlapík ulovil 2 kudly, dnes stejná situace, štiky 56 a 55, letos už prý takhle rybáři pochytali na 50 štik z jednoho fleku, tak nevím odkud sem pořád ty štiky najíždějí, rovnou do pasti hladovců .. :-((

foto/diskuze/privlac/2012/th-img50664.jpg
Neděle 23. září 2012 v 10:59® cormaxx
cormaxx

skwor> Tuhej je,ale ta chvějivka je fakt citlivá.

Neděle 23. září 2012 v 10:50® skwor
skwor

cormaxx> Já ho neviděl, jenom mě napadl jako alternativa bez chvějivky. Ten Megaforce se mi moc nelíbil, zdál se mi na udávanou gramáž dost tvrdý.

Neděle 23. září 2012 v 9:07® cormaxx
cormaxx

skwor> Ten jsem měl i v ruce. Určitě to není špatný za ty prachy,ale megaforce a cortez jsou citlivější. Chci to na smáčky a menší gumy s lehkou hlavičkou,tam kde mi nestačí klacek do 18g. Bude to jen na pár vycházek do roka,takže nechci nic drahýho,když vim,že se dá koupit použitelnej prut kolem litru.

Sobota 22. září 2012 ve 12:49® skwor
skwor

cormaxx> Na tohle jsi nekoukal? http://rybarske-potreby-kral.cz/…cm-2-7g.html V ruce jsem ten prut sice neměl, ale vím, že Ti daiwa sedí a ty vyšší gramáže celkem chválí.

Pátek 21. září 2012 ve 21:16® Piscicapus

osprey> tak jsem šel a ořezal ta očka a v zájmu objektivnosti na více prutech a ano, máš pravdu.
Samozřejmě očka ovlivní chování holého blanku a v podstatě očka svým způsobem tvoří charakter prutu. To je známá věc.

Na chvějivé špičce bude možná těžší očko špičku poněkud sklánět k hladině, ale díky návinu a jeho napnutí bude špička stále stejně citlivá. Možná drbance o dno rozechvějí špičku víc a na delší dobu, než kdyby bylo očko lehčí.
Ale ano, samozřejmě připouštím větší vliv očka. Přesto jsem se s tím nesetkal, logicky.

Očka s uhlíkovými rámy, tak to je podle mě stejný nesmysl jako magnetická opičárna u nového certate. Výrobci rok co rok vymýšlí více méně hovadiny, ale nedivím se tomuto trendu.
A ono je už vše podstatné v podstatě dávno vymyšleno…

Pátek 21. září 2012 ve 20:58® osprey
osprey

Piscicapus> Zkus si někdy, jak se i bude pocitově jevit blank s ořezanými očky. Bude ti připadat lehčí a rychlejší.

No a pokud se na očkách ušetří nějaká váha, tak je to znát – na těch chvějivkách tuplem. Čím těžší očka, tím víc s tou špicí cloumá setrvačnost. Já na tom svém ultrajemném dírkáči v jeho první verzi cítil víc koncové očko než nástrahu. Prostě bylo moc velké. Tak jsem sehnal o hodně menší a je to sakra znát.

Proto taky Daiwa vyvinula ta očka s uhlíkovými rámy – když už titanové byly málo.

Pátek 21. září 2012 ve 20:46® Piscicapus

osprey> jak jsem již napsal, UL a samozřejmě tak i pruty s chvějivou špičkou, jdou úplně mimo mě. Přesto se tě zeptám, jak myslíš to, že: „…ale na té tenké špičce chvějivky ucítíš i gram.“
Selský rozum mi napovídá, že i ten jeden gram nemá na záběr a jeho rozpoznání vliv. Třeba mě přesvědčíš o opaku a změním názor.

S loven na dírkách nemám moc zkušeností a mým pár pokusům naprosto vyhověl běžný prut od berkley. Ale viděl jsem i domácí speciály, které míst běžné špičky měly planžetu a na ní očko jako na „kaprový“ prut. Záběry přesto byly parádně znatelné.

Doufám, že jsem tě svou stručnou odpovědí moc nevyčerpal.

:-) :-)
Pátek 21. září 2012 ve 20:28® osprey
osprey

Piscicapus> Vliv nebude zásadní, na akci už vůbec, ale na té tenké špičce chvějivky ucítíš i gram.

Mám prut na dírky, který jsem si postavil a systematicky ho tuním a tam je váha oček zcela klíčový parametr. V případě tak krátkého klacku jde hlavně o to koncové. Když je těžší než marmyška, se kterou pracuješ, je to problém.

Jinak dík za odpověď, tentokrát je vyčerpávající.:-))

Pátek 21. září 2012 ve 20:13® Piscicapus

osprey> pokud jde o očka na rybářském prutu, tak můj názor na tato očka je jednoduchý. Očkům nepřikládám až takový význam jako jiní a beru je jako nutnost, samozřejmě pokud nejde o in line pruty. Ty ale nemusím, mám raději klasiku.

Slušně postavený prut nepotřebuje zbytečně moc oček. Velikost oček a jejich vnitřní průměr je na samostatnou debatu. O použitém materiálu výplně ses vyjádřil v jednou duelu – jo, byl dobrej.

A očka bez nožičky? Hmmm, tak o onich si myslím, že na mnou používaných prutech nemají žíádný smysl. Úspora hmotnosti je podle mne zanedbatelná, ale to, že je vlasec veden až moc blízko blanku zanedbatelné podle mého není. To se týká hlavně u prutů pro MP.
U UL přívlače, se kterou nemám žádnou zkušenost, bude asi vliv hmotnosti oček víc znát, otázkou ale je, jak moc toto ovlivní samotný lov a zda sama obsluha nebude tím elementem, co buď zhatí anebo přivede lov do stavu blaženosti…

Pátek 21. září 2012 ve 20:05® SURF

skwor> Vláčkaři spíchrr : od 1.ledna, od cca 01.00hod., do 16.června cca 03.00hod.:->

Tento příspěvek byl editován 21.9.2012 20:06:05 uživatelem SURF.
Pátek 21. září 2012 v 19:19® osprey
osprey

Piscicapus> Ale prd. Myslel jsem, že se vyjádříš k těm očkům.

Autorita jsem jenom ve stylu „mezi slepými jednooký králem“.

Pátek 21. září 2012 v 16:41® Piscicapus

osprey> nerýpu, za prvé to neumím a za druhé, i kdybych uměl, bylo by mi jakékoliv rýpání naprosto cizí a za třetí se bojím, že bys mi dal herdu do rypáku.
Toto vše je důkaz, jaký veliký jsi tu autorita.

Rád bych přispěl i tím nejmenším dílkem k celosvětovému míru a blahobytu, ale nějak nerozumím otázce. Zkus se zeptat jinak…

:-) :-)

V mém případě již pruty vykvetly a co nevidět budu sklízet…
Stojí to za hnědáka!