Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 14. srpna 2012 ve 23:58® MIG-35
-
troutkiller> Jebu značky a značkaře do ouška!!
De mi o pocit z náčiní, zdolávání a výdrže matroše!!
Značka je mi u kakáče…
- Úterý 14. srpna 2012 ve 22:02® hecht
-
osprey> jaks pravil, tak se i stalo, kolega se obrátil na slovutného prodejce v Písku a během pár týdnů má doma toho času tuším na čůze hozený nový horní díl na Black stream. Musím říct, že sem se na něj těšil, přirostl mi celkem k srdci. Ale po dobu dovolené jsem dal možnost povodit několik slušných ryb i jednomu dlouholetému klacku s vlajkou USA, kterýžto mi půjčil jeden slovutný nejmenovaný kamarád, za což Ti děkuji
- Neděle 12. srpna 2012 v 19:33® TJSS
-
Zdravím, tak po víkendu návrat ze Staňkova, přívlač mrtvo, ale za léto byla ulovena štika 103 na 20cm cejna a na rybníku Hejtman štika 125 na 12cm kopyto, večerní lov.. A pískovna 10B Tušť sumec 198cm… lovcům gratuluji…
- Sobota 11. srpna 2012 ve 14:29® troutkiller
-
jajco>Všeho do času
)Nezoufej a doufej,jednou to určitě přijde
- Sobota 11. srpna 2012 v 10:01® Piscicapus
-
jajco> nic se značkou dragon nevlastním, ale pár jejich prutů jsem v ruce měl. Teď nevím, jestli mám napsat „naštěstí“, ale naštěstí mi ani jeden nepadl do ruky. Přitom je dost těch, co jsou s těmito pruty spokojeni, ale i těch, co na ně nadává. Tak proč pokoušet, že?
První sportex jsem si pořídil v devadesátých letech a je tedy logické, lépe řečeno dost pravděpodobné, že za tu dobu nějaký prdne. A ano, prdl, ale jednalo se buď o mou blbost anebo poslední případ, kdy šlo o prokazatelnou vadu. Což výrobce uznal.
Nejlepší je být členem vlastního klubu…
Tento příspěvek byl editován 11.8.2012 10:02:12 uživatelem Piscicapus. - Sobota 11. srpna 2012 v 9:33® jajco
-
Piscicapus> Já nemůžu zlomit ani ten Dragon,tak ze sportexu strach nemám.A to sem ho včera nešetřil a chtěl sem do klubu k troutovi a stroftovi.
- Sobota 11. srpna 2012 v 9:30® jajco
-
osprey> Budu s tím chytat převážně na přehradách a ne jen na slidery,ale i větší gumy a woblery,ten slider desítka bude strop,s většíma obludama asi chytat nebudu.
- Sobota 11. srpna 2012 v 9:28® Piscicapus
-
TJSS> z vlastní zkušenosti již řadu let tvrdím, že je šimáno děs a hrůza a šunt a vyhozené peníze. To ale neznamená, že mám naprostou pravdu, což dokazují všichni spokojení majitelé.
Vše, co jsem si od shimana pořídil, se mi doslova rozsypalo, případně bylo nedodělané, a tak tvrdím to, co tvrdím. Další věcí, která mi na šimánu vadila, byla zbytečně veliká kampaň na podporu prodeje. Z mého pohledu bylo trapné i to, jak kde kdo vychvaloval do nebe nej nej šimáno, nad které není, a kdo nemá šimáno, ten jako by nebyl.
Ale šimáno v tom není samo, svého času byl neskutečně nafouknutou bublinou dragon a poslední dobou to je daiwa.
Podle mého si dobré zboží své kupce najde vždy a bez zbytečného humbuku. Samozřejmě, reklama je nezbytná, ale všeho s Mírou… - Sobota 11. srpna 2012 v 6:30® troutkiller
-
jajco>Pivko a jídlo?Koukám že máme stejný koníčky
))
- Pátek 10. srpna 2012 ve 20:28® TJSS
-
Piscicapus> na SHIMANO je hodně kritiky, já a bratr jsme ale maximálně spokojeni a jeden lacinější kus jsem dostal darem, ze všech stránek a diskuzí je to opravdu dost jednoznačné a hodně kritiky padá i na reklamace. A já zrovna hned po zahájení reklamoval zlomenou špic, volali, že ok a že jsem dostal nový díl, domů pak dorazil úplně nový komplet. A starou catanu v nervech prohybám ve vysáku snad až v rukojeti a drží…
- Pátek 10. srpna 2012 v 17:17® Piscicapus
-
osprey> dyť mně znáš, ne?
Hezké slovo odinlajním, takové ryze staročeské. Budu tě následovat – zatím nejsme pány svého času, škoda, tak snad příště.
Buď zdráv.
- Pátek 10. srpna 2012 v 17:09® osprey
-
Piscicapus> Jasně, to jsi celej ty
Rád jsem tě viděl. Musím jít vytvářet hodnoty, takže se odinlajním (hezké slovo, že).
Provázej tě Síla.
- Pátek 10. srpna 2012 v 17:06® Piscicapus
-
osprey> se mnou se dá pouze souhlasit.
Jsem rád, když dav spokojeně mručí a pokyvuje hlavou.
Ale i jedinec mnou potěšený mi je potěšením.
Hernajs, jak já jsem skromný – prostě dokonalost sama, že? - Pátek 10. srpna 2012 v 16:48® osprey
-
Piscicapus> Jo, s mořskými navijáky souhlas.
S těmi střevy jsi mě potěšil, nechtěl bych si doplňovat vzdělání a shánět techniku, abych byl schopen provést 3D analýzu použitého ozubení
- Pátek 10. srpna 2012 v 16:30® Piscicapus
-
osprey> i ty modely, které jsou určeny pro mořský lov nejsou nesmrtelné a i ty musíš čas od času a pokud možno hned opláchnout ve sladké vodě. A jejich mohutnost je nutností k tomu, co může přijít za úlovek.
V mém případě už několikrát došlo k obměně navijáků šimáno ne během deseti let či jednoho roku, ale už za tři měsíce, případně hned během první sezony. Proto ta věta, co jsem použil.
Mimochodem, proč navíjet tak rychle? To je o to něco si uhnat!Spíš výrobci sází na to, jak moc se jim podařilo z nás udělat spotřebitele.
K rozebrání dodám jen toto, a to že: ano, chtít vevnitř vidět mosazné (výjimečně bronzové) a ocelové obráběné soukolí a třeba i nerezovou osu silnou jako tužka. A to vše v jednoduchosti poskládané a precizně uložené v dostatečně dimenzovaném obalu. Nic víc bych v tom nehledal, není v tom žádná věda.
- Pátek 10. srpna 2012 v 16:10® osprey
-
Piscicapus> Pokud je slanovodní verze založená jen na lepším pokovení cívky a dodání barevného proužku, tak rozdíl nebude.
Jsou ale navijáky vyráběné skutečně pro nasazení na moři – jsou masivnější, mají silnější osy, lepší antikorozní úpravu, jsou líp utěsněné apod.
Typicky mořská Stella, Saltiga, některé Penny.
Obměnit v Čechách desetkrát Šímo a Daiwu během 10 let? To ne, tak špatné nejsou ani mnohem horší navijáky. Loni jsem se pokusil dorazit Red Arca bolenovou přívlačí (nához co nejdál, motáš jako šílenec a pořád dokola) a kupodivu to ve zdraví přežil.
Možná výrobci sázejí na to, že na vytažení štičky 55 cm nepotřebuješ žádný extra cajk.
A ještě k rozebrání – co mám chtít vevnitř vidět – mosazné nebo bronzové obráběné soukolí a nerezovou osu silnou jako tužka?
- Pátek 10. srpna 2012 v 15:59® Piscicapus
-
osprey> a co brání tomu se dovnitř kouknout? Případně se zeptat anebo jít po tom, co je tak nějak zárukou spolehlivosti?
Nevidím výrazný rozdíl mezi normální a slanovodní verzí. Ale třeba rozdíly popíšeš a změním názor.Ano, tak tomu věřím a jsem si jist, že když to něco pěkného na Abu vytaženého ulovíš třeba za deset let, tak mi tu fotografii pošleš. Mezitím ale desetkrát obměníš strojopark se šimány, daiwami apod.
Co myslíš, kdy se ozve Kuba a Marek (jména řazena dle abecedy!)?
- Pátek 10. srpna 2012 v 15:49® osprey
-
Piscicapus> On je problém, že tomu do střev nevidíš. Vyplatí se možná kupovat mořské modely, tam se to tolik odrbat nedá.
Až vytáhnu něco pěkného s Abu, pošlu ti fotku
- Pátek 10. srpna 2012 v 15:41® Piscicapus
-
osprey> máš co dohánět a také se více snažit, ale jsi ještě mladý a lámání máš před sebou.
Budeš se divit, ale jeden prut šimáno vlastním. Byl mi věnován pro radost…
Pokud jde o navijáky šimáno, tak osobně neznám jediné, co by stálo za to. V jednom se ale shodneme, do určité doby byla většina navijáků, a nejen šimáno, na velmi, velmi dlouho a často uspokojily i několik generací, ale od jisté doby stojí většinou většina za prdlačku. Ano, něco vydrží pár let a určitě se najde několik málo výjimečných modelů.
- Pátek 10. srpna 2012 v 15:25® osprey
-
Piscicapus> Já nezlomil ani jedno, viděl zlomit oboje.
Je mi jasné, že u tebe to bude s lámáním Shimana problém.
A pokud jde o jejich navijáky – hodnotím staré Aero s bojovkou výše než Stradic FB.
- Pátek 10. srpna 2012 v 15:01® Piscicapus
-
osprey> já?! Takový filantrop, altruista a někdy ekvilibrista. Naprostý nesmysl!
Ale myslím to s tím praskáním vážně, zatím jsem totiž ani jedno šimáno nezlomil, ale sportex ano. - Pátek 10. srpna 2012 ve 14:50® osprey
-
Piscicapus> Chceš mít toho nevinného člověka na svědomí?
- Pátek 10. srpna 2012 ve 14:38® Piscicapus
-
jajco> na Sportex se vyprdni, tihle prutové praskají jako párátka. Kup si raději šimáno, šimáno je nejvíc nejlepší na celém světě.
- Pátek 10. srpna 2012 ve 14:26® osprey
-
jajco> 270 cm vláčák do 50 g na Slidery desítky? Ne, že by to nešlo, ale půjč si od někoho na chvíli nějakou kratší a tvrdší tyčku a vyzkoušej. S dlouhým prutem je to lepší tam, kde házíš daleko a táhneš to rychleji. Klasické jerkové vedení je lepší s tuhým kraťasem. Je na tobě, co od toho chceš.
Jinak ten prut je dobrej, ale prasknout může jako všechny – kolegovi v něm letos křuplo na bolenech, když házel thrilla a jsou to trhliny do hloubky – což znamená sehnat nový díl.
- Pátek 10. srpna 2012 ve 14:18® osprey
-
TJSS> Já svoje metrovky pustil. Trofej na zeď nepotřebuju a na jídlo mi stačí menší. Navíc jsem všechny své velké štiky chytil daleko od domova a než bych je dovezl…
- Pátek 10. srpna 2012 ve 13:12® jajco
-
troutkiller>Já to nabral co sem přestal kouřit a taky mi chutná i
,se občas zadaří,tak vypiju i menší kýbl.
- Pátek 10. srpna 2012 ve 12:38® troutkiller
-
jajco>Tak nežer a mužeš vláčet roksorem do betonu
)))
- Pátek 10. srpna 2012 ve 12:11® jajco
-
troutkiller> Já mám taky nadváhu
tak si nemůžu stěžovat,že prut má 200g!
- Pátek 10. srpna 2012 ve 12:00® troutkiller
-
jajco>Ten prut je taková zlatá střední
Určitě víc výdrže než Dragon a jemu podobný papíráky.Sportíku mám asi 7 a no problem.Váha o trošku vyšší ale tomu odpovídající výdrž.U týhle značky mám vyzkoušený fídry,vláčku i moře a super spokojenost!
- Pátek 10. srpna 2012 v 11:32® jajco
-
TJSS> Já jí sežral a když se náhodou podaří další,tak nebudu mít problém ji pustit. Mimochodem,nemáte někdo zkušenosti s prutem Sportex black stream 2702?Je to gramáž 40g,tuším rozmezí 35–49gramů.Asi mě od něj odradí jen negativní názory,ale počítám,že nebudou.Jinak to chci převážně na slidery kolem 40g.