Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 31. července 2012 ve 13:32® Piscicapus
-
troutkiller> mám nápad – budeme se navzájem litovat a utěšovat a přát si brzké ochlazení.
Nejvíc ze všeho na těch vedrech nesnáším, když se v noci každou chvíli probudím celý propocený a jdu se osprchnout, cestou kouknu na teploměr a na něm otřesných 32°C. Zlatý únor! - Úterý 31. července 2012 ve 13:10® troutkiller
-
Piscicapus>Vítej v klubu!Taky mám podkrovní byt
(Momentálně mám doma krásnejch 29 stupnu!
- Úterý 31. července 2012 ve 12:50® Piscicapus
-
troutkiller> ta vedra jsou vážně úmorná a ke všemu bydlíme v podkrovním bytě. Je to hnus, fialový hnus! Takže jsem vysmahlej a nebudu se na nic ptát. Bude to tak i lepší.
Už v září by to mohlo začít, proto v tu dobu balím a …
- Úterý 31. července 2012 ve 12:33® troutkiller
-
Piscicapus>To víš je vedro,ryby neberou tak lidi vymejšleji kraviny
Praktik čeká na říjen až to vypukne!Teda pokud to vypukne
- Úterý 31. července 2012 ve 12:25® Futureriver
-
osprey> ok jasný, už jsem se rozhodl , pořídím novou 0,19ku a budu tý nový věřit.
Furt to bude levnější, než kupovat náhradní cívku na penna a na to nějakou silnější pletenku a tu použitou si nechat nadále na druhé cívce..
- Úterý 31. července 2012 ve 12:23® Piscicapus
-
troutkiller> to je fakt, no a když trochu zabrodíš, tak by v tom byl čert, kdybys tu louži nepřehodil.
Co myslíš, kam ti lidé na ty otázky chodí?
- Úterý 31. července 2012 ve 12:16® osprey
-
Futureriver> Tyhle problémy si musíš pořešit sám. Normálně by ti na sumce mělo stačit 70 – 80 m. Pokud pojede dál a bude si dělat, co bude chtít, stejně se nejspíš nakonec někde zamotá.
Jak moc to máš pod okraj, je nepodstatné, důležité je, kolik tam toho máš. Jestli aspoň 120 m, otočil bych to úplně v klidu.
A jestli té šňůře nevěříš, tak ji už vyhoď a kup si jinou. To ti zabere ryba a ty místo zdolávání budeš dumat, co vlastně ta šňůra může vydržet.
Já teď měním návin v multíku (vlasec). Nezdá se, že by mu něco bylo, ale je tam dva roky a budu s tím chytat tahačku na přehradě. Tam můžeš pověsit cokoli a fakt potom nehodlám přemýšlet, jestli to ten vlasec vydrží, nevydrží…
- Úterý 31. července 2012 ve 12:13® Futureriver
-
pemalda> ok dám tedy na tvá slova ,kdyžtak se ozvu..
- Úterý 31. července 2012 ve 12:04® pemalda
-
Futureriver>Já tu 0,19 jel na sumce dvě sezóny-dvě celý a letos tři týdny a stále drží a to chytala ty dvě léta před tím každé léto tak 80 vycházek.Vyměnil sem ji kvůli tomu,že už sem ji tam měl málo,ale používám ji stále na velký gumy.Letos sem na ní ještě vytáhl tři sumejše-nej 128cm a bez problémů a taky sem sní letos při vázkách dvakrát vyhnul ramínko u owneru.Je lehce otřepená,ale drží dobře.
- Úterý 31. července 2012 v 11:57® troutkiller
-
Futureriver>Jo a pokud neumřeli tak tam žijou do dnes
)Sumec neni ryba kterou mužeš zdolávat jak 50ku kapra na fídr.Brzda na krev a pumpovat!Musíš zdolávat ty Sumce ne naopak
Pokud tam bude vázka tak ti do ní na 100% vjede a si druhej.Jak je známo druhej je první co prohrál
- Úterý 31. července 2012 v 11:53® troutkiller
-
Piscicapus>Hele wono když se do toho náhozu wopřeš tak to od protějšího břehu daleko nekončí!Když tak to zavezeš
))
- Úterý 31. července 2012 v 11:50® Futureriver
-
osprey> no přibližně 2,5 mm pod okraj cívky, ale co když přijde nějakej obr a vymotá to až po tu používanou
(je to sice co když.. ale co pak.. )
- Úterý 31. července 2012 v 11:50® troutkiller
-
Futureriver>Powerka se s FL nedá rovnat.FL je chlupatá potvora
- Úterý 31. července 2012 v 11:49® Piscicapus
-
troutkiller> to je ale dost těžká voda, k tomu všemu z jednoho břehu na druhý nedohodíš a trolling také není vhodný a příští rok chtějí prosadit přívlač až od 1. září. Ale na rybičku můžeš od 16. června – jsou to kurvy!
- Úterý 31. července 2012 v 11:47® osprey
-
Futureriver> Jestli je jí v tom kolovrátku dost, tak ji taky můžeš otočit.
- Úterý 31. července 2012 v 11:44® Futureriver
-
troutkiller> takže dvouletou pletenku napůl chlupatou říkáš použít jako provázek na domácí použití a pořídit teda novou 0,19ku power pročko nebo 0,22
?
- Úterý 31. července 2012 v 11:39® troutkiller
-
Piscicapus>Atlantik?
- Úterý 31. července 2012 v 11:38® troutkiller
-
Futureriver>Nešetři,příjde velká ryba a do smrti si to budeš vyčítat
- Úterý 31. července 2012 v 10:58® Futureriver
-
troutkiller> ok dám ji ještě šanci, je fakt že utrácet se mi moc nechce..
Tento příspěvek byl editován 31.7.2012 10:58:16 uživatelem Futureriver. - Úterý 31. července 2012 v 10:54® Piscicapus
-
troutkiller> když z těch 0,70mm ubereš tři desetiny mm, tak už máš dost účinnou a spolehlivou páku. A můžeš vodu mrskat na celkem velkou vzdálenost.
Souhlasím s tebou, že průtažnost vlasce je dost nepříjemná vlastnost. A další věc, která mě při lovu na velkou vzdálenost trusí, je pružnost prutu a ve finále pytel, který se pokaždé udělá. A co s tím? Vyprdnout se na ryby a hrát piškvorky? Přeháním, ale napsané to může být.Vzpomeň si na dobu před více jak dvaceti roky. Co jsme měli k dispozici a jak se s tím skotačilo u vody a co se dost často podařilo.
Jo a jaké moře máš na mysli? Černé, žluté, modré, zelené, hnědé? - Úterý 31. července 2012 v 10:46® Piscicapus
-
osprey> ve finále ale jde stejně pouze o to dostat se vůbec k vodě, navíc k dobré vodě a mít tu špetku štěstí. To ostatní jsou jen pomůcky k lepšímu uspokojení našich potřeb, ale je fakt, že je důležité se na ně spolehnout a pokud možno za všech okolností.
Takže šimánu třikrát zdar, zdar, zdar – no nazdar! - Úterý 31. července 2012 v 10:45® troutkiller
-
Futureriver>Já má Sumce skorem 170cm právě na 0,19 PowerPro a zásek bez problému.zkus někdy tu šnuru přetrhnout škubnutím,pokud to budeš zkoušet namotaný na prstech doporučuju někde blízko špitálu
- Úterý 31. července 2012 v 10:18® Futureriver
-
no to já si právě myslim že razantní zásek si stou dvouletou pletenkou 0,19 moc dovolit nemůžu..
tak právě nevim jestli pořizovat něco silnějšího..
- Úterý 31. července 2012 v 8:07® troutkiller
-
Piscicapus>Tak to s tím vlascem máš relativní pravdu jenže já potřebuju házet daleko těžký nástrahy a odmítám lapat na mono 0,70mm
)Na dálku je vlasec k prdu,než se k rybě dostane zásek tak to trvá dýl a razance je o třetinu nižší
Je to jako moře tam bych už s monofilem chytat nešel.
- Pondělí 30. července 2012 ve 23:35® osprey
-
Piscicapus> Oba používáme oboje, oba si vybíráme podle potřeby a souhlasím s tebou, že vlasec má celou řadu výhod.
U candáta na gumu a u sumce dávám přednost spíš pletence. Tahačku ale zase chytám s vlascem.
- Pondělí 30. července 2012 ve 20:15® Piscicapus
-
osprey> používám oboje, ale přesto mám raději vlasec. Jediná výhoda šňůry je její minimální průtažnost, což mi ale občas dost vadilo. Jo a ještě v porovnání s vlasci vyšší pevnost při shodném průměru. Ale ona je ta pevnost dost často ošemetná…
Nahazovat daleko? Jak daleko? A jestli narážíš na průtažnost vlasce, tak v tomto případě by se opět dalo dost dlouho diskutovat na téma, co je lepší.
V každém případě je toto vše silně subjektivní a každý máme v oblibě to své. A to své si hájíme, že?
- Pondělí 30. července 2012 ve 20:13® Futureriver
-
já je chytám (nebo se teda o ně snažim)na Vltavě -místo je převážně bez překážek na hlavnim korytě řeky.
- Pondělí 30. července 2012 v 19:12® osprey
-
Piscicapus> Chytil jsem na vlasec víc sumců než na pletenku, ale ono záleží na spoustě okolností. Pokud jsou ryby větší a musíš házet daleko, jsou všechny výhody na straně pletenky.
Dneska chodím na sumce převážně s pletenkou, ale třeba z kajaku jednoznačně preferuju vlasec. Vzal mi to jeden prcek tak 75 – 80 cm dva metry od lodi a to je dost velká rána i tak.
- Pondělí 30. července 2012 v 18:45® Piscicapus
-
troutkiller> pokud se použije vhodný vlasec, tak není problém sumce ulovit.
- Pondělí 30. července 2012 v 18:38® osprey
-
Futureriver> V první řadě jsem zjistil, že udávané nosnosti a průměry často dost haprují. Mám šňůru – psáno 0.25, reálný průměr 0.35 mm a takových je…
Druhá věc. Stav své Power Pro musíš posoudit sám a podmínky, kde ji používáš, taky.
Jsou situace, kdy by ta 0.19 mm byla beznadějně málo, i kdyby byla nová a jiné, kde bys s ní i velkého sumce utahal s prstem v nose.