Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 25. července 2012 v 11:58® troutkiller

osprey>Nejlepší cesta k tomu jak si otrávit koníčka je udělat si z něj práci:-( (Mohl bych o tom napsat román!

Úterý 24. července 2012 ve 22:40® osprey
osprey

TJSS> Jsem zvědav, jestli se ti tam letos dostanu. Nějak nestíhám ani tu vodu tady kolem.

A nejde mi o to, abych tam potahal kdoví co. Je tam prostě hezky.

Úterý 24. července 2012 ve 20:18® TJSS

osprey> perfektně psáno, já nejsem excelentní vkládač pohybu nástraze, jedu takřka vždy stejně, většinou guma a hody začínám k překážkám, porostům aj.,paradoxně největší ryby útočí na volné vodě, po proudu. Můj styl je hledat nová neokoukaná místa, kde člověk zůstává sám. Jen já, příroda a někdy i ty ryby. Dva dny hledám, jezdím a přemýšlím, bez vybavení a prutu, po třech dnech hledání teprv vyrážím na slibný flek. Hodně štik mám seklých hned z dopadu. A když není úlovek, potěší pohled na ledňáčka, či včera na orla mořského…též zážitek.

Tento příspěvek byl editován 24.7.2012 20:18:49 uživatelem TJSS.
Úterý 24. července 2012 v 18:30® osprey
osprey

TJSS> Při lovu na rybu za tebe odvede práci ta ryba. Vklad rybáře je tam mnohem menší.

Vláčka je výzva, je to jako být dobrým obchodníkem – prodat někomu něco, co on vlastně ani nechce:-))

Taky se jako vláčkař o těch rybách v průběhu let daleko víc dozvíš.

A pokud jde o zvířata, nejsou vůbec blbá a paměť jim občas docela slouží.

Úterý 24. července 2012 v 17:22® TJSS

Mrakoš,Osprey: Dík, já si nestěžuju, jen mě zajímá jejich chování a to jestli tam opravdu zůstávají, když mají dostatek potravy, kyslíku, atd… A nejde mi jen do hlavy, že ten jejich mozeček dokáže mít pamatováka na tvar a barvu nástrahy. O ptácích se taky říká, že když jednomu zemře druh,družka, truchlí den, dva a posléze neví o tom, že vůbec s někým byla nebo byl-ale hold ryba není pták ani člověk.:)A já bych chtěl chytat stejné ryby opakovaně s pocitem, že je dokážu přečíst, zabojovat si a přelstít opakovaně, místo toho chytám jiné a jiné, menší a menší.:)A věřím tomu, že když tam fláknu kačenu s živou rybou a vysedím to, dostanu ji dřív než onou přívlačí, ale takový způsob vláčkař neuznává.Tudíž já zůstanu u toho vláčet,vláčet a vláčet.

Úterý 24. července 2012 v 11:34® osprey
osprey

Mrakoš> Ano, tohle je jeden za způsobů, jak si dneska ještě zachytat. A vychovává to k pokoře.

Úterý 24. července 2012 v 6:49® Mrakoš

TJSS> Podruhý je holt těžký chytit tu samou štiku. Musíš jí ukázat něco úplně jinýho než na co si jí chytil prvně. Místo woblera smáka nebo tak. Mám jedno místo kde je hromada ryb, a nemají kam odplout. Většinou jsem tam ale zbytečně a nevytáhnu ani šupinu. Jednou za čas se ale něco stane, přijdu s novou nástrahou a ryby mají hlad, pak je tahám jednu za druhou. Někdy tam vidím někoho chytat a dám se s ním do řeči. Povídá že to tam asi vybraly vydry, takových ryb tam bývalo. A já se v duchu směju protože vím že tam jsou a jsou zase o kus větší než vloni. Jen jsou mnohem zkušenější.

Pondělí 23. července 2012 ve 23:00® osprey
osprey

vojta.d.> To je ideální stav věci. Já jen jednou jel kolem. Hezká voda, nějaká šupina tam bude. Asi ne bůhví co, ale prázdné to nejspíš není.

Pěkně si to projdi, osahej a pokud se ti tam bude líbit, pak svorně s ostatními šiř názor, že tam není ani mřenka:-))

Pondělí 23. července 2012 ve 22:56@ vojta.d.

osprey> já práve že bydlim poblíž a snad nikdyjsem tam nevidel rybáře, tak proto se ptám

Pondělí 23. července 2012 ve 22:09® osprey
osprey

vojta.d.> Ten fór je právě v tom, že najdeš ty ryby tam, kde si druzí myslí, že nejsou.

Protože na dobrých a známých flecích ti zbývá jen být buď lepší nebo rychlejší než ti ostatní, co tam chodí.

Pondělí 23. července 2012 ve 22:07® osprey
osprey

TJSS> Ale to je všechno normální. Co bys od těch ryb čekal? Že jsou slepé, nepoznají umělou nástrahu, když už se jednou spálily, že jsou to stroje na záběry?

Tohle je právě ta výzva v přívlači. Chytit tu rybu znovu anebo dostat tu velkou, co už párkrát na prutu byla.

Chytil jsi jich dost, takže není důvod si stěžovat. Pokud vydržíš, časem přibudou další.

Pondělí 23. července 2012 ve 21:59@ vojta.d.

Alivio> a práve proto by mě zajímalo jak to tu zhruba vypada :-) jestli to ma cenu jeste ve meste, nebo dál smerem na kyselku…

Pondělí 23. července 2012 ve 21:12® Shrek
Shrek

vojta.d> Na této řece jsem vyrostl přesně v místech, které popisuješ.

Pondělí 23. července 2012 ve 20:30® TJSS

osprey,ostatní: Zdarec, od zahájení do dnešní doby jsem u nás na řece našel stanoviště krásných 3 štik a dalších jejich kolegyň a jak jsem již dříve psal, některé jsem na prutě měl, bohužel spadly. Dnes jsem prošel po pauze místa znovu, chytil jsem okouna a další dvě „prťavky“. Po ostatních záběrech ani památky, není to tak jednoduché jako po prvním nalezení místa-což je logické a čekal jsem to. Řeku znám velice dobře, vím, že zde chytám sám a můj dotaz cílím na to o kolik štiky migrují, rybyček je zde tak akorát, chytám od určitého jezu, směrem proti proudu až v úseku 1km, vyhledávám tišiny a překážky-což je na štikařinu opět logický tah. Od jezu proti proudu je hloubka v místech ideální a jez je tvořen kameny, nad kterými je po kotníky vody a tudíž po něm přecházím dle potřeby na určitou stranu. Mohly i přesto ryby splout v tomto období po proudu dál dolů nebo jezdí v určité vzdálenosti proti vodě/zde je pod jezem úsek cca další 1km rovina a štiku bych zde nečekal/ ? Po nalezení místa nového chytím např. 4ks, vrátím vodě, libuji si jak krásně zachytám příště a nic …

Tento příspěvek byl editován 23.7.2012 20:37:56 uživatelem TJSS.
Pondělí 23. července 2012 v 15:51@ vojta.d

Zdravim, začínám s vláčkou a chtěl bych se zeptat jestli nemá nekdo zkušenosti s Ohří od Varu až po Kyselku, rád bych tam zašel, protože to mam kousek od domova. díky

Neděle 22. července 2012 v 0:58® osprey
osprey

SURF> Ale jo, úplně jsem na rotny nezanevřel. Což už letos několik okounů asi dost zamrzelo…

Ta Rublexka podle mě žádný extra protikrouticí vlastnosti nemá. Prostě rotačka.

Neděle 22. července 2012 v 0:23® SURF

osprey> Ale některé „tyčky s očky“, jsou mimořádně vyvedené. Vlastně povedené. Prostě krásné.

Neděle 22. července 2012 v 0:18® SURF

osprey> A candáta.

Neděle 22. července 2012 v 0:11® SURF

osprey> A opravdu stáčí vlasec méně, než jiné rotačky? Já tenhle typ rotačky vůbec neznám.

Rotačka je někdy, ( v některých případech ), pořád dost slušná zbraň. Hlavně ji používám méně, kvůli kroucení vlasce. To mi vadí nejvíc. Taky jsem ji dřív používal víc.

Jinak ji můžeš „vylepšit“, dvojhákem nebo jednohákem. Potom je k rybám šetrnější. Ale to určitě víš.

Mě se líbí, že rotačka je rovnocenná nástraha, na většinu dravých ryb. Mimo sumce.

Tento příspěvek byl editován 22.7.2012 00:17:09 uživatelem SURF.
Sobota 21. července 2012 ve 23:24® osprey
osprey

SURF> K těm prutům – dost možná je to i na blancích z vláčáku. Stejně jako mám vláčák, který je dost možná postavený na blanku z muškařského pru­tu.

Jsou to jen tyčky osazené očky.

Sobota 21. července 2012 ve 23:21® osprey
osprey

SURF> Jo, to je slavná, spoustu let vyráběná rotačka. Mám to doma hafo járů, kdysi to byla jedna z mých oblíbených nástrah, dnes už na rotačky dost dlabu. Okouni toho mají plnou hubu a štikám to věčně vymotávám ze žaber.

Nedělá to nic tak výjimečnýho (rotace proti rotaci). Prostě slušná rotačka. Mimochodem, ty jejich barevné dekory fakt chytají.

Tento příspěvek byl editován 21.7.2012 23:22:54 uživatelem osprey.
Sobota 21. července 2012 ve 22:07® SURF

Máte někdo osobní zkušenost, s touto rotační třpytkou? Zajímá mě, funkce vestavěného rotoru, který se má otáčet, proti pohybu vlasce. Pravděpodobně, má omezit kroucení vlasce. Kvalita třpytky, skutečná funkce rotoru.......

http://www.tropicliberec.cz/…-vel-2-3-5gr

Sobota 21. července 2012 ve 21:49® SURF

osprey> Při této délce, mě nemůže nanapadnout vláčka.......

http://www.usumce.cz/…m/4-26g.html

Sobota 21. července 2012 v 11:18® troutkiller

Kazan> Píšu kraviny:-)) Je velký jak stará 4000.Zauber nám trochu vyrostl ale značení zustalo stejné:-)) Taková Daiwa pro proletariát:-))

Pátek 20. července 2012 ve 20:43® troutkiller

Kazan>Přesně tak ale je velký jak stará 3000:-((

Pátek 20. července 2012 v 19:54® Kazan

troutkiller> to céefko jsi vzal ve 3tisícovce?

Tento příspěvek byl editován 20.7.2012 19:54:35 uživatelem Kazan.
Pátek 20. července 2012 v 19:06® troutkiller

azmikamuran>Já zas tu soupravu mám i na moře a proto tak bytelnej navi:-)

Pátek 20. července 2012 v 15:05® azmikamuran

troutkiller> Já mám na nejtěšším daiwa seagate 4000. 190m 32mm stačí.Nechci dávat na 180g prut 400 a více g naviják.

Pátek 20. července 2012 ve 14:40® troutkiller

azmikamuran>Já sem taky netvrdil že to musí bejt Daiwa.Na Nejtěžšim vláčáku mám 5000 Penn Atlantis a ten pojme dost 0,32 Powerky i na největší Fousky:-)

Pátek 20. července 2012 ve 14:08® azmikamuran

troutkiller> Větší neni,nezapomeň,že Daiwa má o řád nižší označení než Shimano.