Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 18. července 2012 ve 14:00® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> Bohužel vím zatím co pořádně vydrží jen z vázek
Na rybu co by mi to testla ještě bohužel čekám. Ale můžu potvrdit, že větve a cokoliv jiného vytáhne spolehlivě
- Středa 18. července 2012 ve 13:49® osprey
-
ssg.Jimmy Wild> A jak se ti osvědčily v praxi?
- Středa 18. července 2012 ve 13:45® ssg.Jimmy Wild
-
kubas> Já teké neřeším a používám jen Ownery. Jen tu polemizuji s Kazanem, který by radši testoval. Myslím, že pořádný test doma stejně člověk neudělá, takže radši věřit ST 41
- Středa 18. července 2012 ve 13:44® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> Já vím, jaký je Owvner ST 41. Sám ho používám na sumce. Jinak bych ho nepoužíval, kdybych mu nevěřil
- Středa 18. července 2012 ve 13:42® kubas
-
ssg.Jimmy Wild> Proto je lepší to neřešit a měnit to na vyzkoušené a bojem prověřené trojháčky
.
- Středa 18. července 2012 ve 13:39® osprey
-
ssg.Jimmy Wild> Etalon je Owner ST-41. Ten už vyzkoušeli jiní. Zkus co vydrží, porovnej s běžnými trojháky a budeš mít přehled, jak by se měl sumcový trojhák chovat.
- Středa 18. července 2012 ve 12:52® ssg.Jimmy Wild
-
Kazan> Já ti rozumím a s tím bych souhlasil. Jen si myslím, že je pro člověka dosti obtížné otestovat v domácích podmínkách háček tak, aby to odpovídalo tomu namáhání, kterému může být pak vystaven.
- Středa 18. července 2012 ve 12:24® Kazan
-
ssg.Jimmy Wild> nespoléhej na to že pokud háček nepropruží je ok, stává se že je překalen, dost tvrdý, nepropruží a v nevhodný okamžik se zlomí jak sirka. Jinak já tady obhajuji pouze oprávněnou výměnu háčků, ne vždy je to totiž třeba, pokud si nejsem jistý zda je na háček spoleh, snažím se ho testnout.
- Středa 18. července 2012 v 8:44® ssg.Jimmy Wild
-
Kazan> Ale vidíš, jestli propruží. Pokud ano, tak je to špatně… Když to titiž dokážěš ty jen tak mezi prsty (třeba jen trošku), tak co s tím teprve udělá ten sumec, když ty ho táhneš, takže tím namáháš ten trojhák a on ho navíc třeba ještě stiskne a nebo se zapáčí. Je zbytečné přijít o pěknou rybu kvůli investici cca 60Kč do výměny háčků.
- Středa 18. července 2012 v 6:55® Kazan
-
David Havlíček> jj, zčásti pravda ten tlak na čelistí na háček takto nenasimuluješ, zas si myslím, nebo tedy já osobně nestisknu trojhák mezi palcem a ukazovákem tak silně jak sumec v čelistech.
- Úterý 17. července 2012 ve 22:32® ladamaj
-
David Havlíček>přesně tak také sem dříve laboroval a hodně holt se člověk pořád učí a zdokonaluje.
- Úterý 17. července 2012 ve 22:26® HaD
-
Kazan> já háčky testuju mezi prsty. Když to deformuju mezi palcem a ukazovákem, automaticky měním. Kýbl s vodou je zbytečný. A s těmi čtyřmi kily – ono nejde jen o sílu v tahu – kolikrát se to různě páčí a větší sumec má silný stisk a to kýblem ani provazem nenasimuluješ.
- Úterý 17. července 2012 ve 20:05® Char
-
troutkiller> za mě Cannelle v mořském provedení
- Úterý 17. července 2012 v 19:08® troutkiller
-
Za mně Owner a Black Safe od Cormoše
- Úterý 17. července 2012 v 18:07® osprey
-
Dobré pevné kroužky má třeba Icefish (je to na nich vidět, jsou fakt masivní) nebo třeba Daiwa.
Mám pocit, že trojháčky Daiwa Tournament jsou převlečené Ownery, takže je to další možnost a velice slušné jsou i Gamakatsu. Nebo mořské VMC (viz Rapala Magnum).
- Úterý 17. července 2012 v 16:22® kubas
-
Kazan> Jj, testovat na rybě už je pozdě. To znám
.
- Úterý 17. července 2012 v 16:16® Kazan
-
kubas> proto taky píšu, že si je má nejprve otestovat, podívej na Oldovu zkušenost, rapala, firma jak bejk, a jdou do srágor kroužky. Nástrahy mám rozdělené podle toho kde lovím a co očekávám. I když pořádná fiška ti veme jak na potvoru zrovna když jsi na okounech s UL
. Ale to snad poznal každý. Ono to na těch wobech není jen o háčkách a kroužcích, tady se napíše, vyměň kroužky, dej tam ownery. Lovec to udělá s vědomím že teď je to pravé a pak jak prd se mu rozlomí wob a nebo vytrhne očko. Proto říkám, pokud se chci spolehnout na sestavu a vím že budu lovit větší fišle, tak testovat, testovat na zapřáhlé rybě už je pozdě.
- Úterý 17. července 2012 v 16:04® kubas
-
Kazan> Tak prakticky ryby do metru, pokud to mají ideálně v koutku, se dají vytáhnout na hodně zajímavé trojháčky. Chtěl bych tě ale vidět až budeš brzdit v proudu nějakou 30kg potvoru a vzpomeneš si, co tam máš za trojháčky
. Nevím jak v Tobě, ale ve mně by se krve nedořezal v ten okamžik
.
- Úterý 17. července 2012 v 15:41® olda
-
RuSaKsRo> Na Rapale 8cm,mi háčky sumíka kolem 140cm vydrželi ale kroužky né.Zůstal mi čistý wob.
- Úterý 17. července 2012 ve 14:32® Kazan
-
RuSaKsRo> já bych s tou výměnou nebyl zas tak hrr, ono se tu moc často opakuje že je u woba nutno vyměnit háčky za ownery a kroužky. U kroužků se ti lehko může stát že si tam dáš zas to samé a ownery nejsou jediné háčky. Hlavně záleží v jakém prostředí to budeš tahat zda hodně vázek nebo volnější terén. Než se pustíš do výměny, tak si woba otestuj, zavěš ho, hoď na háček kýbl a lej do něj vodu, uvidíš co háčky, kroužky vydrží. Nechají se testovat i hroty háčků, že je zapíchneš třeba do provazu a na ten uvážeš kýbl s vodou a zas zjistíš kdy dojde ke zborcení háčku, případně jeho zlomení. Nakonec pak zjistíš že když s prutem vyvyneš sílu nějaká 4 kila, vše je naprosto dotačující.
- Úterý 17. července 2012 ve 14:01® ssg.Jimmy Wild
-
RuSaKsRo> Na značce toho kroužku nesejde. Důležitá bude garantovaná nosnost
Trojháčky jsou jasná volba, jak píšeš
- Úterý 17. července 2012 ve 13:49® RuSaKsRo
-
kubas> ok díky
- Úterý 17. července 2012 ve 13:48® kubas
-
RuSaKsRo> Já používám 8mm kroužky od různých výrobců(Semma, DAM), který jsou ale všechny úplně stejný. Asi to jede jedna linka
. Pak existují třeba Black Safe od firmy Cormoran, ale blbě se shánějí
.
- Úterý 17. července 2012 ve 13:43® RuSaKsRo
-
kubas> dobře díky háčky ownery to je jasná volba ale ty kroužky od jaké firmy??
- Úterý 17. července 2012 ve 13:36® kubas
-
RuSaKsRo> Prodejci jsou ....., řeknou ti co potřebují
. Kroužky a trojháčky měnit automaticky, až na výjimky…
- Úterý 17. července 2012 ve 13:34® RuSaKsRo
- Uživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Úterý 17. července 2012 ve 13:33® RuSaKsRo
-
Na doporučení prodejce jsem si koupil tyto woblery, chci s nimi chytat sumce a ikdyž mi prodejce řikal že to ty kroužky a háčky vydrží nejsem si jistý.Woblery jso uod firmy SPRO.
- Pondělí 16. července 2012 ve 23:22® Scanix
-
osprey> peknej clanek, dobre, ze jsi se o pribeh podelil, mam takove veci rad…rad si je proziju s lovcem…byla by skoda, si to nechat jen pro sebe
- Pondělí 16. července 2012 ve 20:21® Prichy
-
Kazan: také vyrazím, jen co budu moct
- Pondělí 16. července 2012 v 18:40® osprey
-
Rybapych> Asi jo. Je tu letos hodně potěru, tak by tu měli být i rodiče.