Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 16. července 2012 v 16:54® Rybapych
Rybapych

osprey> Bohužel asi máš pravdu. Jsme jen malý páni,hlavně že jsme si zaplatili lístek,ale jinak jiné právo nemáme. A jak na Blanici,je tam nějaká ryba?

Pondělí 16. července 2012 v 16:51® osprey
osprey

Rybapych> Ničeho se nezbavíme. Reprodukční schopnosti evropské kormorání populace převyšují naše možnosti to střílet, na vydry se nesmí sáhnout a tady u nás začíná hnízdit morčák velký – rybožravá kachna, takový poloviční kormorán.

Přírodu je třeba chránit, ale ryby se do toho nepočítají. Ostatně o kom z nás rybářů se dá říct něco ve smyslu, že by ty ryby chránil.

My, co lovíme na řekách, zvlášť na menších, jsme v prdeli, akorát se nám to ještě nikdo neodvážil otevřeně říct.

Pondělí 16. července 2012 v 16:43® Rybapych
Rybapych

To asi ne,lidi tam moc nechodí,prý tam ryba není,ale letos tam asi opravdu nejsou.Byl jsem nedávno na vodě na noc na sumcích,když jsem se ukotvil,pustil rybu po proudu a odpočíval po týdenní práci,cítil jsem vedle sebe pohyb.Pootočím hlavu a 54m.vedle mě jede dospělá vydra a chrčí na mě.Docela jsem se vyděsil,nikdy jsme se tak na blísku nepotkali,maximálně přes řeku.Popojela kousek po proudu možná 200m. a rachot,jako blázen,potkala se s jinou vydrou a řezali se jako dospělí chlapy.Tak si myslím,že hodně to tam proberou.Soused tvrdí,že sežerou jedna vydra 300kg.za rok. Je to ke vzteku.Kormoránů se snad trochu zbavíme a začneme zase pro změnu vydry!!!!!!!!!!!

Pondělí 16. července 2012 v 16:33® osprey
osprey

Rybapych> Důvodů může být hodně. Včetně těch vyder. Letos je jiný rok, voda funguje jinak.

Mám taky zkušenost, že si ryby pamatují. Jeden rok je na něco chytáš a druhý to do nich nedostaneš.

A jestli u vás loni šli, tak si myslím, že je lidi pěkně probrali.

Pondělí 16. července 2012 v 16:30® Bigpista
Bigpista

Rybapych> Uklidním tě, letos jsem na vláčku taky lempl…

Pondělí 16. července 2012 v 16:29® Rybapych
Rybapych

Zdravím všechny přívlačkáře. Chtěl bych se Vás optat,jak jste letos na tom s candátama? Chytám už 38rok,nikdy jsem nenachytal tolik candátů,jako loni a letos mám jednoho sotva 30cm.všichni tvrdí,že za to můžou vydry,máme jich tam spousty když řeknu každých 500m.jedna,tak vůbec nebudu lhát.chytám převážně na gumy,jen když to bylo slabší,zkoušel jsem rotačku,nebo plandavku,letos nefunguje vůbec nic.Mám jednu tutovku,loni,když jsem chtěl candáta a nikomu nešli,tak jsem ji použil a byl tam,nebyl to žádný problém a dnes???Hovno!!!! Jak jste na tom Vy?? Jsem lempl,nebo smolař jen já???

Sobota 14. července 2012 ve 22:20® ladamaj
ladamaj

toti>mám spousty kamarádů kteří jezdí ven chytat takže vím moc dobře jak to chodí.Jinak máš naprostou pravdu a takoví nepředěláš sou to masňáci a maj to v sobě nic jim není svaté stačila by hloubková kontrola do Neštěmické sonáty-(restaurace)další sou v KV ale to je samej mafiján.8-(

Sobota 14. července 2012 v 6:14® troutkiller

toti>To že se někteří lidé chovaji jak prasata sem v Norsku zažil,partička moraváku dva dny před odjezdem řešila že ne maji nachytáno tolik aby se jim vejlet zaplatil!Tak se najmul kutr a večer se filetovala 30cm drobotˇ!Hnus fialovej kuly kterýmu budem pořát za luzu evropy!Letos nám po příjezdu hlásil kolega že celníci laply podobnou partu a pokuta 35000 na naše!Dobře jim tak.

Sobota 14. července 2012 v 6:08® troutkiller

Erik>Já a neni to nic pozitivního:-(( Chodí tak každej třetí.Za stejný nebo podobný kačky seženeš lepší woblery!

Pátek 13. července 2012 ve 21:37® toti

dam: Davide, ten můj nový naviják má asi v háji jedno ložisko. Ten zvuk, co z něho vychází rozhodně nevěstí nic dobrého. Nepojedeš teď někdy za klukama?

Pátek 13. července 2012 ve 21:34® toti

ladamaj: Vzhledem k tomu, že jsem zažil např. Norsko už několikrát, viděl jsem všelicos včetně takových borců, kteří si tam zajišťovali maso prý pro své dvě restaurace a odhadem odvážel každý kolem 100 Kg ryb. Prostě děs. A když člověk viděl, že jim v mrazáku končily tresky kolem 35 cm, tak mi bylo do breku. Ono v Čechách je to podobné. Jsou tací, kteří cíleně chytají oukleje, protože jsou z nich prý vynikající očka, další, co chytají čeřínkem 5 cm okounky, že je z nich špičková praženice a vrcholem jsou experti, kteří vám řeknou, že to mají pro kachny. Takové bych nakopal do …

Pátek 13. července 2012 ve 21:30® hecht
hecht

Erik> použí vyhledávač, nebo u sousedů na to bylo obsáhlé téma…

Pátek 13. července 2012 v 16:38® Erik
Erik

Kdo má nějáké zkušerenosti s woblery LOVEC RAPY.Díky

Pátek 13. července 2012 v 7:31® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

troutkiller> Tak to jsem fakt zvědav :-)

Čtvrtek 12. července 2012 ve 23:52® Scanix
Scanix

Scanix> aha, jsem stejne nejak mimo…ale diky, ze jsi si na me vzpomnel s ti wobem, urcite za nej budu rad ;-)

Čtvrtek 12. července 2012 ve 23:46® mvincik
mvincik

Scanix> Slibovali co mají a nakonec jich bylo jen pár…

Čtvrtek 12. července 2012 ve 23:44® Scanix
Scanix

mvincik> ahoj, tomu nerozumim, jakej skutek – utek?

Čtvrtek 12. července 2012 ve 23:35® mvincik
mvincik

Scanix> Tak s těma wobama to nakonec bylo jako… skutek – utek. Ale jednoho SR7 bych pro tebe přeci měl.

Čtvrtek 12. července 2012 ve 13:05® troutkiller

BoBo-Falknow>Zdar kámo:-)) Nebude to trvat dlouho a zvěčnim ti toho zelenošedivého zabijáka se žlutým ocáskem.Až dorazí foto tak mi uděláš na výstavě domluvenou Limited Edition:-))

Čtvrtek 12. července 2012 ve 2:50® MIG-35
MIG-35

No, když nekoušou tak si míchaj co chtěj… :-D Jináš klobouček dolů!! Kráásný kousky! :->

Středa 11. července 2012 v 1:49® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

mvincik> Přijeď ;-)

Nils Master> Jak psal už Jarda, je to různé u různých výrobců.

Úterý 10. července 2012 ve 20:37® Prichy
Prichy

Různé firmy používají různé receptury a počítám, že jsou aktéři schopni, se při prvotním návrhu receptury pohádat jako já a Bobo :-D . Při barvení je velmi důležité dát pozor na budoucí poměr jednotlivých barevných složek ( né každý pigment se chová stejně). Sledovat výsledek nejen podle barvy, ale také podle tvaru a charakteru nástrahy. Jedině tak je možné docílit opravdu toho, že hotová guma bude vždy „chodit“ stejně (ať bílá či třeba oranžívá). ( Uvedu, že např. u nás máme výrobky rozděleny do jednotlivých skupin a barvy mícháme podle předem připravených výrobních předpisů, následně provádíme kontrolu pomocí přípravku měření „tuhosti“ výsledné směsi – bohužel v laboratořích nemají tak citlivé „tvrdoměry“, takže jsem byl nucen podobnou věcičku navrhnout a vyrobit). Snad se mi povedlo alespoň trochu vysvětlit dannou problematiku tak, aby pochopil nezasvěcený.

Scanix> Jistá diferenciace tam možná jistě je, ale počítám, že u Relaxu jsou neméně tak chytří :-D . Možná je otázka dodržování receptury přímo dělníkama, což se u velikých firem špatně hlídá ( a konečně co si budeme vykládat, když se vyrábí ještě navíc ve východních zemích). Ale já osobně považuji Relax za jedny z nejlepších na světě … klobouk dolů.

Úterý 10. července 2012 v 19:38® Nils Master
Nils Master

skwor> :-D , já ho chyt na mikronymfu …

Úterý 10. července 2012 v 19:37® Nils Master
Nils Master

BoBo-Falknow> aha. A já si myslel, že když sem si objednal gumy od Savagearu, že ty ve žlutý barvě byli nějaký zmetky :-D , oproti ostatním byli o dost tužší…

Úterý 10. července 2012 ve 14:18® mvincik
mvincik

BoBo-Falknow> Fakt? To jako proto jsou třeba ty fluozelené tužší než žluté? Jsem si do ted myslel, že je to prostě dělané spíše záměrně. Jak to tak vypadá, až budu mít cestu na sever, přijedu vás otravovat do dílny, abych více porozumněl. :-)

Tento příspěvek byl editován 10.7.2012 14:18:58 uživatelem mvincik.
Úterý 10. července 2012 ve 12:58® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Scanix> Souhlas, barva má vliv na tuhost výsledného výrobku.

Úterý 10. července 2012 ve 12:00® Scanix
Scanix

BoBo-Falknow> jj, je to zabavne…ale muze byt, ze ta konkretni barva ma treba jinou mekkost ci tvrdost a pracuje trosku jinak…vsiml jsem si u relaxu, ze to tak casto je.

Úterý 10. července 2012 v 9:44® skwor
skwor

Nils Master> Taky jednoho mám, na smáčka.

Úterý 10. července 2012 v 0:37® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

mvincik> Nepopletl, modrá je v podstatě nová žlutá :-)

Scanix> Poslední, co proleze pod vodu, je UV :-) Jinak v pořádné hloubce už jde vše do zelena, ať si to má barvu jakou chce :-) Proto mne občas baví debaty rybářů z Norska – jestli na těch 60 metrech je lepší modrá, nebo hnědá. Je to prostě jen o důvěře k nástraze a pokud ji upevní barva nástrahy, proč ne ;-)

Úterý 10. července 2012 v 0:02® mvincik
mvincik

Prichy> Jojo, zkrátka žlutá je dobrá. Hejma to kdysi popletl… :-D