Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 9. července 2012 ve 21:58® ladamaj
ladamaj

toti>jeto smutné ale pravdivé zde to praktikuje 10 rybářů a sou to i členi výboru MO Jirkov rybařina se jim slala pěkným přijmem takoví 2měsíční plat.8-(

Pondělí 9. července 2012 ve 21:28® dam
dam

toti> no něco na tom bude:-)

Pondělí 9. července 2012 ve 21:22® toti

Dam: Čau Davide, čtu si vaši debatu se Scanixem ohledně braní ryb a dávám ti plně za pravdu. Vždy je to o lidech a jejich vztahu k rybě. Jsou vlastně 3 druhy rybářů. 1) chyť a sežer,2)chyť a pusť nebo 3) chyť a občas si rybu vem. O tom, že první varianta je určitě děs, nemá cenu hovořit. Osobně jsem kontroloval maníky, kteří měli již v půlce srpna 150 kaprů, ale hrozně si stěžovali, že to stojí za … V cizině ale k těmto klasickým skupinám přibývá zvláštní 4. druh českého rybáře (někteří jedinci) – chytej, filetuj, ať se ta dovolená nějak vrátí. Co k tomu dodat. Pro zajímavost jsem si však dělal drobný sociologický průzkum, kdy jsem zjistil, že i rozumný rybář dost často projde zvláštní vývojovou fází – na počátku bere ryby – aby se pochlubil v rodině – poté začíná ryby pouštět – následuje fáze jisté vyrovnanosti a v té ryby pouští téměř všechny – a ke stáří se křivka zpět pomalu vrací ke svému počátku a rybář opět ryby bere, aby se pochlubil tentokrát v hospodě. Asi to tak má být???

Pondělí 9. července 2012 ve 21:16® Nils Master
Nils Master

dneska LÍN na přívlač, regulérně za hubu! Haluz

Pondělí 9. července 2012 ve 20:56@ serout

chtěl bych se zeptat jestli neznáte nějaké dobré rybníky vhodné pro dravce v okolí Holešova

Pondělí 9. července 2012 v 19:19® Prichy
Prichy

mvincik> zelená fungovala do 6 metrů, pak byla žlutá lepší, to je fakt, ono také dost záleží na vodě, přesto na candoše u nás hraje prim „žlutý ďábel“

Pondělí 9. července 2012 v 19:12® Shrek
Shrek

O barvách to už Osprey sepsal: http://www.chytej.cz/…o-vidi-ryba/

Pondělí 9. července 2012 v 18:03® Scanix
Scanix

BoBo-Falknow> ty jsi se potapel, ja sjem videl nejake spektrometricke vysledky, je to uz par let, je mozne, ze jsem to otocil, ale nezda se mi to…mam dojem, ze je v takove hloubce nejvice viditelna modra a prave tyhle barvy jdou uz do bela relativne brzo…

Pondělí 9. července 2012 v 17:28® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Scanix> Obráceně, na hlubší vodě je bílá zelená :-)

Pondělí 9. července 2012 v 16:00® Scanix
Scanix

mvincik> na hlubsi vode, je stejne zluta ci zelena dole uz jen bila :-)

Pondělí 9. července 2012 ve 13:29® mvincik
mvincik

BoBo-Falknow> „A“ je správně. :-)

Tu zelenou moc nechtějí, možná až na té hlubší vodě bude lepšejší…

Pondělí 9. července 2012 ve 12:52® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

mvincik> Žlutá, nebo zelená? :-)

Pondělí 9. července 2012 ve 12:13® troutkiller

mvincik>Pokud chceš pilkrovat tak mužeš i na 25m a zachytáš si:-)

Pondělí 9. července 2012 v 11:37® mvincik
mvincik

Jelikož mi do Z lovu nejde opakovaně přidat příspěvek, zkusím dát jednu fotku z minulého týdne sem. :-)

foto/diskuze/privlac/2012/th-img49964.jpg
Pondělí 9. července 2012 v 11:18® mvincik
mvincik

troutkiller> Tak to je jiná. Proto jsem psal, že nejsem znalý, jen jsem něco četl a podobně. Pokud je to jak píšeš, ani by mi to Norsko nevadilo prubnout. Mě odrazuje právě ten lov na veliké hloubce systémem dolu – nahoru. :-)

Pondělí 9. července 2012 v 11:02® troutkiller

mvincik>čau lovče:-) To s tou hloubkou je fakt ale banda se kterou jezdím jsou vláčkaři jako já a hloubka která je ta naše je do cca 25m.Z téhle hloubky to Treskačka v klidu rozdejchá.Na hloubky jezdíme z osmi dnu tak sotva dny dva a to ještě tak na 4 hodinky.Je jasný že Mník ze 100m je nevypustitelnej páč je prakticky po smrti.

Pondělí 9. července 2012 v 11:01® Scanix
Scanix

dam> urcite to tak nejak bude…ono je to i tady o lidech, jako vsechno ostatne. Jen ta fotky z filetarny me proste nazdvihla…ja sam jsem kdysi byl fakt zaprisahly masaj, ale dost z nevedomosti, ono v dobe meho mladi proste bylo zvykem rybu vzit a treba nekoho obdarovat, naucite se je poustet, to se clovek proste musi snazit. Chapu i kluky, ze si z Norska privezou nejakou vlastnorucne ulovenou rybu, taky bych to nejspis udelal, ale vseho s mirou. I doma si dam duhaka a ne jednoho, i doma si vezmu candose ci jednou rocne vyudim sumika kolem metru. Kdo ryby ji, nejakou vezeme, jen se to proste nema prehanet a umet pustit rybu, aby mela sanci se vytrit a nebo vyrust a potesit jineho lovce ci ji snad potkat po case znovu…

Pondělí 9. července 2012 v 10:55® dam
dam

Scanix> čus Petře, koukal jsem i na tvoji diskuzi u sousedů. Ono to je všechno pouze o lidech. Je jasný, že tam jede spousta lidí pro maso, ale jezdí tam i spousta lidí za odpočinkem a zážitky. Osobně si myslím, že kdyby nebyly fotky z filetáren, tak to ani nikdo neřeší. Já filetárny taky moc rád nemám. Vždy jsem jezdil na jaře, kde to ještě realtivně jde. V létě je to dobrej smrádek. Poslední dva výlety jsem už valil letadlem, takže jsem nedovezl skoro nic a vůbec mi to nevadilo. Osobně nejsem z těch, kteří by museli obdarovat celé příbuzenstvo a už vůbec ne to dávat do hospod. Jsou tací, ale určitě ne všichni. Já se většinou potkávám se slušnými rybáři a ti většinou řeší spíš to, jestli si něco vůbec odvezou, neboť jejich úlovky nejsou zrovna největší a nejčastější. Pak se jim jeden den zadaří a udělalí fotku ve filetárně…ale co naděláš. Fotka ryby z Norska je pěkná jedině na lodi hned po ulovení, tresky na mole už jsou tragický. Mám pravidlo odkoukané od Norů. Pokud chci rybu vzít, tak ji ihned kuchám a měním vodu, aby nezasmrádla a nebo ji pustím. Lov v menších hloubkách mi to prostě dovoluje. Nikdy bych nevozil rybu celý den nevykuchanou a pak se dusil smradem ve filetárně…a už vůbec bych to pak nepozřel a ani nedaroval. No prostě Norsko je o lidech a hodnotách, které buď už máš v sobě, nebo je tam teprve objevíš…měl bys taky vyrazit a užít si to přesně tak, jak si představuješ:-) O tom, co se děje u nás se nerozepisuj, to víme všichni:-((

Pondělí 9. července 2012 v 10:46® mvincik
mvincik

troutkiller> Helejd, já to chytání vůbec neznám, ale myslím, že pokud ji vyrveš ze 40m hloubky, tak si myslím že to, že ji pustíš z5, ji moc nepolepšíš, nebo se pletu?

Pondělí 9. července 2012 v 10:37® troutkiller

dam>To neni špatnej nápad s tim boutem:-))

Pondělí 9. července 2012 v 10:37® troutkiller

Scanix>Vono chytání v Norsku je trochu jiný než u nás,ta krev tam je at chceš nebo nechceš:-(( V žádným případě nejedu C-R styl lovu ale Tresku která má 50cm bych nekilnul ani náhodou.

Pondělí 9. července 2012 v 10:21® dam
dam

troutkiller> ale nesmažeš, kde by jsi našel tak spřízněnou duši:-) na ten boutík vyrazíme spolu, už aby to bylo…

Pondělí 9. července 2012 v 10:13® Scanix
Scanix

troutkiller> ja preci nikoho do jednoho pytle nehazim, vyjadroval jsem se k te one skupine a ostatni soudruzi se toho chytli a meli pocit, ze jim ublizuju. Je fakt, ze znam par magoru, co se chovaj uplne stejne, tak mam obavy, ze valna vetsina je jina nez roztrousene vzorky tech „hodnych“ ;-)

Pondělí 9. července 2012 v 9:43® troutkiller

Scanix>Hele wopatrně,Norsko a chytání mořskejch potvor je jedna z mála věcí která mně chrání před zblázněnim:-)) Nejde všechny Norky házet do jednoho pytle.Taky si domu pár filet odvezu ale když vidim co tam některý soudruzi předváději je mi na blití!

Pondělí 9. července 2012 v 9:27® Scanix
Scanix

troutkiller> nemaj tolik masarit masarky jedny ;-)

Pondělí 9. července 2012 v 8:55® troutkiller

Scanix>Hele ty si se u sousedu nějak do těch Norku nějak vopřel:-((

Pondělí 9. července 2012 v 8:45® troutkiller

mvincik> Koukám že čekáš větší kusy:-))

Pondělí 9. července 2012 v 8:38® mvincik
mvincik

troutkiller> To jsem tedy zvědav! Aby okouni nenaháněli tebe. :-)

Pondělí 9. července 2012 v 5:46® troutkiller

dam>Asi tě smažu bejku:-)) )Boutík je super,ještě pořídim nějaký dejcháče a už se vidim jak na podzim v křesle nahánim Okouny:-)) )

Neděle 8. července 2012 ve 20:30® dam
dam

troutkiller> zoufalče:-)) )