Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 22. června 2012 v 15:50® troutkiller
-
martin s>Nechci se hádat ale i když je to nádherná ryba řekl bych že měla max.90cm.Porovnávám to s fotkou svého nej kterej měl 93cm a podle fotky jsou cca stejný.
- Pátek 22. června 2012 ve 12:55® mvincik
-
martin s> Se ani nechce věřit, že takovej kus někde u nás plave, nádhera!
- Pátek 22. června 2012 v 10:30® martin s
-
Candát 102 cm na zahájení.
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 23:03® cormaxx
-
SURF> …tak novej model vše vysvětluje. Já vzal do ruky ty samý jako mám já,ale ve starší verzi, a s radostí jsem je dal z5. U tý do 45g to nebylo tak špatný.Ale ta do 18g , hadice jako sviňa. A ten do 9g by byl dobrej do bot místo tkaničky. R'nessa se dá občas sehnat na ebay za slušný prachy.Ale já už mám doma volno jen pro klacek 80g+ a pak nějakej krátkej tvrdší na boata
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 22:07® kubas
-
SURF> Vlastně nejdůležitější je gramáž čehokoli. Alfa a omega kvality a hlavní kritérium výběru
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 20:30® SURF
-
osprey> Podařilo se mi podseknout 98cm tolstoje. Byl to zážitek a zkouška cajku. Klepaly se mi ruce, ještě půl hodiny, po „souboji“.
Kolik vážil, nevím. Doufám, že ještě plave.
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 20:23® SURF
-
cormaxx> A víš, co je ještě důležitější? Být u vody, pokud možno sám a nasávat tu atmosféru.
To co držíš v ruce, není až tak důležité. ( ale přeci jen trochu příjemnější, pokud si můžeš vybrat ) Pokud na to nebudu mít, tak tam budu chodit s rukama v kapsách a „závistivě“ koukat na ostatní. „Šťastnější, bývalé“ kolegy.
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 20:09® SURF
-
cormaxx> Vzal jsem ho do ruky, viděl barvu, očka a to mi úplně stačilo. Gramáž, váhu, akci,.........už jsem neřešil. Pokud se mi prut nelíbí, tím u mě končí. Může mít parametry, jaké chce. Mám raději klasiku. Píšu o novém modelu. Starší model hodně chválí. Ani jsem ho neviděl. Nemohu srovnávat, nový – starý model Infinity.
Jak vypadá, pro mě klasika?! Např.: jako Daiwa R'Nessa, Team Dragon......
Většinou kupuju, na „první dobrou“.
Psaní např. o prutech, může být hodně složité. Jak psal někde Míra…"je to o pocitech......". Kdysi, v diskuzi jsem psal o prutu a přitom, si neuvědomoval, složitost tohoto problému. Popsat prut. Celkově. Jak jednoduché a zároveň jak složité. Co je pro mě krásné, u druhého může být ošklivé. Co je pro mě rychlé, u druhého, může být pomalé. Atd.
Mohu ostatním, předat pouze svoje pocity.
Jsem rád, že si mohu, díky Chytej, tuto „věc“, uvědomit.
- Čtvrtek 21. června 2012 v 19:54® Segoves
-
BoBo-Falknow> předevčírem jsem si řekl že se o candoše taky pokusím a tuhle chybu sem taky často dělal dokonce sem jeden záběr skutečně dostal a nesekal sem příště budu připravenější díky:)
- Čtvrtek 21. června 2012 v 19:16® cormaxx
-
SURF> proč infinity ne? Neměl si v ruce nějakou tvrdší,do 70 nebo 90?
- Čtvrtek 21. června 2012 v 15:13® Pichmond
-
Tak jsem si tedy dnes došel pro povolenku. Již s tradičním 5ti denním zpožděním… Pstruhovku bych jim nejradši omlátil o hlavu, tak doufám, že na MP to bude lepší
Tento příspěvek byl editován 21.6.2012 15:15:20 uživatelem Pichmond.Řeky se zakalily, tak půjdu zkusit ten náš oceán
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 14:36® kubas
-
sharkcom> No já to zklámání měl minulý rok na zahájenou… Taky jsem si myslel, že je to sumík, ale po tom, co se to začlo cachtat na hladině bylo jasno
Tento příspěvek byl editován 21.6.2012 14:37:21 uživatelem kubas.. Tak šla brzda „na krev“ a hurá s ním z vody, naštěstí se u břehu vypl
. Alespoň jsem vytestoval novou sestavu
.
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 14:32® sharkcom
-
kubas> Já jsem jednu takovou potvoru za triko tahal na 15g vláčák na řece a docela to šlo, až na to zklamání když jsem zjistil po půl hodině, že to není sumík, ale ruskej křivohubec…
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 14:28® kubas
-
osprey> Takový test by byl docela zajímavý u vícero prutů
.
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 14:25® osprey
-
SURF> Já pořád vnímám novou Infinity-Q jako krok zpět proti té staré. Ale Daiwa nedělá primárně pro náš pidistáteček. Zřejmě byly jinde požadavky trhu odlišné.
R' Nessy jsou obecně lehké. Otázkou je pak, co výkon. Nezbývá než věřit, že ten jejich SVF uhlík je opravdu velmi dobrý. Měl by.
Ale ani tři souboje s rybami metr plus mi na toto neodpověděly. Zdolával jsem na jistotu a nedělal psí kusy.
Pletenku na 20 kg, podseknout pořádného tolstoje a do 20 minut ho vyrvat ven. To už by byl test.
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 14:22® sharkcom
-
Bigpista> Tak to jsme dva a to už pár let chytám. Mno letos jsem si místo žvejky koupil pořádnej vláčák, tak snad se konečně dočkám. BoBo, nejedeš někdy na Jesenici?? škup hup škt buch???
Tento příspěvek byl editován 21.6.2012 14:28:41 uživatelem sharkcom. - Čtvrtek 21. června 2012 ve 14:18® SURF
-
osprey> Za mě Daiwa Infinity-Q Jigger ne.
Daiwa R'Nessa Jigger tužší, „silový“ prut. I v nižší gramáži. Spin bych řekl „univerzálnější“ prut. Hlavně se mi u Spina líbila váha prutu. 2,7m – 15 – 50g, váží 145g. Povedené proutky i vzhledově.
Dojmy pouze z obchodu. Pro mě palec nahoru. Řekl bych příjemné překvapení.
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 13:47® osprey
-
SURF> Jeden máš v Duelu, ale je to ten nejtvrdší. Další jsou měkčí s delší akcí.
Bylo by to na dlouhý povídání, ale vcelku jo.
Potíž je, že to, že se líbí Horáčkovi, nemusí nic znamenat.
Pokud jde o samotný pocit z prutu, klidně si vezmu Destinu (mohu srovnat) a je mi jedno, co si o tom kdo myslí. V zatížitelnosti ji ale R"Nessa strčí do kapsy.
Výběr prutu má mnoho kritérií a záleží, co preferuješ.
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 13:05® SURF
-
Jak se vám líbí pruty Daiwa R"NESSA Jigger a Spin?
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:55® SURF
-
troutkiller> To seš dobrej. Já jsem pořád nulka. Asi na ně půjdu s čeřenem! To by bylo, abych tu smůlu neprotrh!!!
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:48® Bigpista
-
kubas> BoBo-Falknow> Díky, uklidnili jste mě, že nejsem až takovej vůl
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:39® BoBo-Falknow
-
Bigpista> Fakt mi to trvalo několik let
Dalších pár let jsem čekal, co po tom drbanci bude a než jsem tedy zjistil, že to mám sekat
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:39® Nils Master
-
a zase je to v pitche, Lužnice těžce zkalená a voda zas stoupla…
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:36® kubas
-
Bigpista> Z toho si nic nedělej, to dělá většina lidí. Buď než na to dojdou sami nebo jim to nějaký zkušenější kolega prozradí
.
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:33® Bigpista
-
BoBo-Falknow> Díky! Chápu, proč jsi napsal velkými NAPNUTÉ, to je přesně chyba, kterou dělám.
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:20® mvincik
-
BoBo-Falknow> Někdy bych rád společně zalovil, abych viděl na živo, jak to dělají výrobci. Povolenku na vaší vodu ale nemám.
Mrzí mne, že jsem letos nemohl využít vaší výzvy volného místa na zahranbiční akci, ale třeba není všem dnům konec.
Jinak candátova mysl bude možná horší, jak ženská, do té jen tak nikdo nepronikne (do té mysli).
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:17® BoBo-Falknow
-
Bigpista> Postup je asi následující a nejde o můj patent. Kdybych věřil tomu, co přečtu, nemusel jsem se k němu léty propracovávat
- Škubnutím zvedni ze dna
- Prut nech nahoře a na NAPNUTÉ šňůře nech propadávat až na dno
- návrat na bod 1)
V bodě 2) přichází záběr. Projevuje se jen klepnutím do prutu – IHNED sekat, je tam
Jak prosté milý Watsone
Tento příspěvek byl editován 21.6.2012 12:18:57 uživatelem BoBo-Falknow.Ale klidně přijeď
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:14® BoBo-Falknow
-
mvincik> Já vím prd, cesty candátovi mysli jsou nevyzpytatelné
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:14® Bigpista
-
BoBo-Falknow> To si někdy taky musím pro instruktáž, já to zatím umím dobře jen trhat
- Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:11® mvincik
-
BoBo-Falknow> To budou určitě ony(ikdyž bral jsem si je normálně z pultu z toho množství). V porovnání s fosforzelenými kousky jsou fakt hodně měkounké, ale fišky je braly fakt z ochotou. Nikdy jsem takhle na gumy necítil uspokojení z lovu, byla to paráda. Myslím, že ještě dnes budu dělat novou objednávku, nejen pro sebe, ale i kolegy.
Jinak poznatek z lovu na 2–5 m byl, že žluté chtěly a ty fosfo takřka ne, to bylo taky zajímavé. Jestli to bylo tou barvou, nebo tuhostí, budeš vědět spíše ty.