Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 11. června 2012 v 9:15® troutkiller

sethy>Zdar kámo:-) Ty si nekdy zachvátil šímo s křivě vyvázanejma očkama?Mně jich prošlo rukama už docela dost a tenhla problém sem ještě nezaznamenal.

Pondělí 11. června 2012 v 6:01® sethy
sethy

osprey> rovnost oček u shimana? To ne-e. Ani u Lesathu nebyla vyvázána rovně.

Neděle 10. června 2012 ve 22:42® osprey
osprey

Míra Z.> Snad ještě jedna věc ve prospěch Shimana – velmi dobrá kvalita zpracování (lak, rovnost oček, povrchová úprava,…). V tomto ohledu předčí většinu firem.

Neděle 10. června 2012 ve 22:34® Míra Z.
Míra Z.

osprey> Míro díky, osahám a rozhodnu se.

Neděle 10. června 2012 ve 22:32® osprey
osprey

Míra Z.> Osahej toho víc. Nevím, co stojí Nexave a kolik bys za to byl ochotný dát, ale Shimano vychází relativně draho. Skutečně pěkné pruty má někde od Speedmasteru.

Já dal třeba v minulosti přednost Dragonům, které mají v některých řadách pověst křehkých prutů, ale pocitově mi vyhovují.

Teď už kupuju nebo hodlám kupovat pruty jen málo a asi budu hodně vybírat. Docela se mi líbí pruty amerických značek. Tak třeba něco od nich… Ale má to čas. Spoustu času.

Neděle 10. června 2012 ve 22:25® Míra Z.
Míra Z.

osprey> Samozřejmě Ti rozumím, pouze sonduju u zkušenějších. Na štiky mám Beastmaster 10–30, jsem spokojen, protože funguje, a z nedostatku zkušeností stejně nemám srovnání. Takže mě jde o především spolehlivý prut v L, kterým bych doplnil onen štikáč a zvládl by vláčet rotačky zhruba kolem č.1 a menší gumy. Takže pokud např. považuješ Nexave za vcelku spolehlivý prut, jsem s odpovědí spokojen. Až si něco odvláčím, tak mrknu třeba také o level výše. A neboj, jsem dalek toho něco Ti vyčítat, protože jak správně píšeš, stejně to bude moje odpovědnost.

Neděle 10. června 2012 ve 22:09® osprey
osprey

Míra Z.> Já strašně nerad radím. Megaforce je použitelný prut. Ale jde o to, jestli ti sedí nebo ne. Já s ním nechytal, třepal jsem s ním někde na výstavě mezi spoustou jiných. Sám si vybírám pruty o nějaký level výš. Ne zrovna za pětimístnou sumu, tak od 2 do 4 tisíc. Takové ty top klacky, co sem tam mám, jsem většinou pořídil ve výprodejích nebo jako bazarovky.

A zážitek z poslední doby. Byl mi na testování zapůjčen prut v jiné gramáži než jsem chtěl. Vyhodnotil jsem ho jako něco, s čím snad ani nebudu chtít chytat. Na Alandech se ukázal jako v jistém směru geniální a odmítal jsem ho dát z ruky.

No a teď si vem, že bych vyřknul nějaký zásadní soud jakože tohle si určitě vem a tohle je sračka. Zdráhám se takové věci dělat.

Když mi popíšeš přesně, co chceš s prutem dělat, můžu ti doporučit nějaký model, který by mohl odpovídat. Ale někdo jiný se mnou nemusí souhlasit a konečná instance musí být nakonec vždy budoucí majitel.

Neděle 10. června 2012 ve 21:28® Míra Z.
Míra Z.

osprey> Díky za názor, ještě Tě zneužiju, když jsi na drátě :-) Co si myslíš o Daiwa Megaforce Jigger? Abych byl konkrétní – hledám něco v L ve střední cenové třídě, představa tak zhruba do 15g.

Neděle 10. června 2012 ve 21:21® osprey
osprey

Míra Z.> Taková normální střední garnitura. Většinou kdo chce něco extra, jde výš a kdo honí cenu, jde níž nebo do jiné značky. A tak se jich moc neprodává. Jinak špatné pruty to nejsou.

Neděle 10. června 2012 ve 21:15® Míra Z.
Míra Z.

Nemáte prosím někdo zkušenost s „modrými“ pruty Shimano Nexave, případně zda jste nezachytili nějakou recenzi nebo názor? Moc díky za případný názor a radu.:-)

Neděle 10. června 2012 v 19:50® Chorchus
Chorchus

Char> O.K. když tak se ozvi do osobky.

Neděle 10. června 2012 v 19:44® Char
Char

Chorchus> díky, oběhnu prodejny v dosahu a pokud neseženu tak se ozvu

Neděle 10. června 2012 v 19:32® Chorchus
Chorchus

Char> změř vnitřní průměr, vnější průměr, barvu, případně vyfoť – podívám se.

Neděle 10. června 2012 v 19:25® lunimus

Char> je to sice trochu reklama, ale dufam, ze mi bude odpustene :-)

tu maju nahradne ocka vsetkych priemerov a snad ti to stihne dosjt do zaciatku sezony :-) http://www.pirana.sk/…ahradne-ocka

Sobota 9. června 2012 ve 21:17® Char
Char

osprey> dík za radu, když neseženu u nás budu muset odchytat zahájení bez oblíbeného klacku a zajet tam nebo vyslat Páju :-)

Sobota 9. června 2012 ve 21:02® Prichy
Prichy

cormaxx> Děkuji, návrh byl na doporučení TR a dalšich, vedly se o tom veliké debaty mezi vystavovateli na veletrhu v brne, takze, je to zbrusu nove a i ja jsem na to zvedavej.

Casem doplnim i vetsi variantu.

Sobota 9. června 2012 ve 20:48® chosebaits
chosebaits

Skoušel někdo v ČR tyto mrchy??? Loni jsem si to pořídil venku a budu to skoušet až letos.

foto/diskuze/privlac/2012/th-img49423.jpgfoto/diskuze/privlac/2012/th-img49424.jpg
Sobota 9. června 2012 ve 20:35® osprey
osprey

Char> Písek, Ráj rybářů za mostem. Kupoval jsem tam, když jsem si stavěl dírkáč. Snad budou něco mít.

Sobota 9. června 2012 ve 20:33® Char
Char

gomz> to je právě ten problem, kup očko, budu muset oběhnout prodejny ale ty místní jsou rády že maj háčky a pár pytlů krmení, očko možná tak koncové univerzálního průměru, to bude vopruz :-((

Sobota 9. června 2012 ve 20:26® gomz
gomz

Char> Kup druhe ocko a za chvilku mas opraveno.Vcera jsem dodelal proutek po celkove oprave.

Sobota 9. června 2012 v 19:54® Char
Char

Do zahájení dravcové sezony zbývá 6 dnů, 8 hodin a já zrovna zjistil že mám vyštípnuté očko na vláčáku, do pr.ele :-((

Sobota 9. června 2012 v 18:21® cormaxx
cormaxx

Prichy> To vypadá moc pěkně;-) Takovej tvar v krabce ještě nemám.Určitě by to stálo za vyzkoušení.

Sobota 9. června 2012 v 18:20® cormaxx
cormaxx

Scanix> Něco takovýho jsem si koupil na výstavě. Ale je to takový „aušusový“ proti těmhle. Je to twistr s dlouhým tělíčkem,zakončený malým ocáskem. Stálo to pár korun,ale v nouzi se to může hodit:-)

Sobota 9. června 2012 ve 13:03® Scanix
Scanix

skwor> me treba laka http://www.orka-jk.com/…isting-worms, jenze v okoli to neni dostupne a objednavat kvuli par kousku pres net se mi nechce, potreboval bych to otestit ;-)

Sobota 9. června 2012 ve 13:00® skwor
skwor

Scanix> Já je mám docela rád, ale víc používám Hitmany od Dragonu. Chodí podobně a je k dostání víc barev a velikostí.

Sobota 9. června 2012 ve 12:52® Scanix
Scanix

skwor> to ja jen k te tvrdosti…ono prave ty orky maji dost pevne telo, netrhaji se a jsou celkem odolne, akorat ten ocas je az nadprirozene dlouhy, me to moc nesedelo a krome par kudel jsem si jej moc nezamiloval, ale kdo vi.

Sobota 9. června 2012 ve 12:40® skwor
skwor

Scanix> Mluví se o twisterech, ne? Kopyta bych do toho netahal.

Tento příspěvek byl editován 9.6.2012 12:41:30 uživatelem skwor.
foto/diskuze/privlac/2012/th-img49418.jpg
Sobota 9. června 2012 ve 12:03® osprey
osprey

sethy> Sandra je dost specifická nástraha vhodná pro některé úseky větších řek. Navzdory slušné propagaci ze strany TR se u nás moc nerozšířila a třeba já nikdy necítil potřebu podobnou gumu vlastnit. Moc lidí je nemá.

Takže ona je to svým způsobem výhoda – když je seženeš.

Sobota 9. června 2012 v 11:56® Scanix
Scanix

skwor> orky jsou mekke, videl jsi ty jejich kopyta :-)) Ale jo, ty shady jsou…je fakt, ze ja teda objektivniho srovnani schopen nejsem…nemam ani moc zkusenosti ani s jednou z tech nastrah…

Sobota 9. června 2012 v 11:15® skwor
skwor

sethy> Aha, klasickou Sandru jsem nikdy neměl, jenom tyhle.

Scanix> Zrovna Orky jsou hodně měkký, to zrovna alternativa nebude :-)