Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 19:07® Scanix
-
osprey> jasne, ani me, vim o tom prd, ale s Honzou jsem tam parkrat lovil a vim, ze nadsenej moc nebyl. Je to jako vsude, nekdy to proste jde a nekdy je to trapeni, to proste k rybarine patri, hlavne aby to nebylo trapeni porad
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:42® osprey
-
Scanix> Uvidíme, jak je to napsané, třeba se k tomu někde dostanu (kupovat časopis se mi nechce).
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:39® Scanix
-
osprey> Proc ne, myslim, ze to neni spatny, no nekdo uz to zkousel, viz ten clanek, co jsem mel dojem, ze je tu vystaven a byl to jen poster.
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:18® osprey
-
Scanix> Kdo je chytal, ten to ví. Já mám přes půl metru dva a oba byli v revíru asi měsíc.
Možná by to byl zajímavý článek – kolik času a práce to dá chytit opravdu velkou rybu, byť i na trophy partu. Čtyřiadvacítka je už dost propálená na to, aby se tím nikdo necítil poškozen.
Uvidíme – třeba to příští rok prubnu
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:05® Scanix
-
osprey> vsak ja nejsem v zasade proti, ma to neco do sebe a pokud clovek chce, najde si tam i neco pro sebe.
Taky si nemyslim, ze je to pozdeji porad jednoduche ulovit ty ryby, ale vysvetli to lidem, kdyz vidi duhaka jako blbou rybu, co skace na vajgl.
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 17:19® osprey
-
TOMMY CATFISH> To je ze pstruhovky?
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 17:18® osprey
-
Scanix> Já myslím, že revír tohoto typu není špatná věc.
To, že ochytané ryby budou opakovaně skákat na háček kdekomu, to je čistá iluze. Duhák není blbej a dokonce jsem slyšel názory, že na stojácích je duhák, který tam přežije rok dva, jednou z nejhůř ulovitelných ryb.
Ale nemyslím si, že by ten revír byl až tak zisková záležitost, i když, kdo ví.
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 15:17® Scanix
-
Segoves> o tom nic nevim, ze by nekdo dostal padaka, rekl bych, ze se kolem toho toci stejni lide, kritika sice byla, ale je to problem jako s kazdou vodou, ryb je tam dost, jen ty ochytane uz pak tak snadno po vsem neskacou a je to pozdeji docela tezke neco lapit. Lide si mysleli, ze to bude 100% uspesnost, ale to proste nejde a o tom to neni, tady ma kazdy jistotu, ze tma pekna ryba je a je tu jen na nem. Ne po kazde se zadari, ale o tom je rybarina kdekoliv a to i na soukromacich, jeste jsem nevidel soukromak, ze kde nechytis, tak ti vrati penize za povolenku
- Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 14:45® Segoves
-
Scanix> půl milionu zisk čistá ruka? to je docela zajímavá informace švára tam loví často a co sem slyšel tak si rybáři docela hojně stěžovali ( nevím nakolik oprávněně) a chlap kterej 24 šéfoval dostal padáka a nahradil ho někdo jinej
- Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 13:37® troutkiller
-
TOMMY CATFISH>Nějaká zamilovaná by nebyla
)
- Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 13:07® TOMMY CATFISH
-
ide to
- Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 12:30® troutkiller
-
Doudleban>Já najsem proti,sám sem si letos pstruhovku nebral páč loni sem byl na Pstruzích asi 6×
Do Boršova se chystám příští týden taky poladit formu před Norskem
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 10:49® Scanix
-
Doudleban> Jinak Honzo, tohle neni az tak ryze cesky vymysl, i treba v anglii funguji proste klubove vody, kdy proste neni mozne, abys za par korun (bezna povolenka) jsi mohl lovit kde chces, naopak, jsi clenem klubu a chodis lovit na klubovou vodu a to za nemaly peniz. Casem dojde k rozdrobeni svazu na podobne subjekty a situace muze byt jeste o neco horsi, nez 2–3 takove reviry.
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 10:47® Scanix
-
Doudleban> jak pise Mira, dnes je vse o businessu, takze evidetne jim to vynasi, kdyz si spocitats, tak vloni bylo vysazeno ryb max za 200tis, to je cca pul milionu zisk, cista ruka. Podobny revir uz funguje na plezensku a opravdu pribudou dalsi. My jako prosti rybari snad muzeme ovlivnit svymi hlasy jen to, aby hospodareni na takovem reviru vice zohlednovalo puvodni biotop, ale mozna ze ani to se nepodari a bude to proste provoz standardniho „soukromaku“. Tvuj dotaz jsem pretlumocil na neoficialni stranky reviru a uvidim, jak se k tomu dotycni postavi, jeste neprosel schvalenim pro zverejneni
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 10:35® Ftmči
-
troutkiller> Souhlasím s tebou tak napůl. Nemyslím si totiž, že by to bylo až tak o těch BMW a pár vyvolených. 350Kč na den je mylsím normální cena na soukromých revírech (nevím přesně, neolovím tam) a 4000Kč za rok taky není až tolik, obzvlášť když koupíš povolenku na V24 a krajskou pstruhovku necháš být. Pak si v podstatě připlatíš jen 2000Kč. Když na to přijde, tak na těch duhácích se bez problémů zahojíš.
A mám obavu, že se tím, jak to do budoucna vypadá s normálními pstruhovkami, dojde ta matematika i spoustě dalších rybářů. Pak už je jen krůček k otevření dalších 2 – 3 podobných revírů.
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 9:50® troutkiller
-
Doudleban>Zdar lovče
Jestli ono to s tím Duhákem nebude tím že ho bez větších obtíží lapne i borec kterej se vyvalí ze svého BMW a nemaje problém s penězi zatouží po rychlém lapení velkého Pstruha.Parma je nádherná ryba a její lapení chce už většího fištrona než lapnutí granuláče bytˇ70cm
Mám pocit že tento revír byl pro tyhle lidi dělanej,zacvakáš koruny,dojedeš až k vodě kam se pere velká ryba a nemusíš se prodírat divočinou
Já se radši prodírám
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 8:32® Ftmči
-
Scanix> To zní jako zajímavý nápad. Až budu mít volněji, udělám si výlet do Boršova.
Osprey> Tohle je mi taky jasné. Ovšem zajímalo by mě, jaké je oficaální stanovisko orgánů ochrany přírody? Potřebují pro vysazování nepůvodních druhů výjimky? Mají li výjimku, je plošná pro ČRS, pro jednotlivé MO, pro každý revír nebo pro každou násadu? Proč nikdo nezjišťuje dopady takového nasazování? Proč jim nepředchází komlexní ekologický průzkum daného toku (úseku)?
Přijde mi to, jako kdyby nějaké zájmová skupina vysazovala po celé ČR statísíce norků amerických odchovaných v klecích na farmách, protože členové této organizace by rádi lovili norky. Jak se tento absurdní příklad liší od chování ČRS potažmo MRS?
Zpět k V24. O co méně atraktivní by byl tento revír, kdyby se tam místo duháků proháněla hejna pořádných parem v počtech, jenž by jim mohl závidět kterýkoliv jihočeský revír? Lovit se dá jak na mouchu, tak přívlačí a o bojovnosti nemůže být pochyb. Takže je to všechno o mase duháků-granuláků? Nebo cena násady? Tady tedy opravdu netuším, jak je to s cenami. Loni se na V24 vybralo na povolenkách přes 500 000Kč.
A kolik se nasadilo parem? NULA. A to se sadil i lipan. Holt na něj páni muškaři asi lépe slyší…
- Středa 25. dubna 2012 ve 22:39® osprey
-
Doudleban> Jak už jsem kdesi napsal. Na to, co má v řece plavat, sere pes.
Sadí se to, co chtějí chytat rybáři.
To, že na V24 půjde do kopru parma, to nikomu žíly nerve. Důležité je mít co nejvíc spokojených klientů, kteří si zachytali velké duháky.
Ber to tak, že dneska jsou lidi zmanipulovaní časopisy a Internetem. Všichni chtějí chytat velké ryby, snadno a rychle.
- Středa 25. dubna 2012 ve 22:36® mvincik
-
Doudleban> Mě by to zajímalo taky…ten jejich pohled a vyjádření.
Na druhou stranu si na některé ty otázky dokážu odpovědět ihned, ikdyž ne třeba ouplně odborně.
- Středa 25. dubna 2012 ve 22:31® Scanix
-
Doudleban> jo Honzo, tohle jsou vazne dobre dotazy, ale poradim ti, sam jsem se v jine veci kdysi obratil na vybor JCUS CRS v Borsove a pri jednom jejich zasedani mou vec projednali, je to jejich povinnost, fundovane se k tomu vyjadrili. Zkus udelat to same a treba nam pak jejich stanovisko sdelit, me by to urcite zajimalo.
- Středa 25. dubna 2012 ve 22:26® Ftmči
-
Taky přihodím svojí trošku do mlýna. Nevím sice, jaký má Vltava 24 vliv na zarybňování, ale za to si dokážu představit, jaké následky má současný styl hospodaření na tomto revíru.
Na V24 jsem rybářsky vyrůstal a z velké části jsem začal rybařit právě díky tomuto úseku. Podle mě to byl skvěle zarybněný revír s bohatou rybí obsádkou typickou pro parmové pásmo s převahou jelců a spoustou drobné bílé ryby. Zajímalo by mě, nakolik se metráky velkých duháků podepsaly na vyváženosti rybí obsádky.
Jak je vůbec možné, že do biotopu, který byl (je) domovem několika druhů ryb podléhajících celoroční ochraně, někdo vysadí hromady nepůvodních predátorů, kteří mohou ohrozit (zdecimovat) populace původních druhů?
A jak je možné, že toto se děje na spoustě dalších lokalit?
- Středa 25. dubna 2012 ve 22:21® mvincik
-
osprey> Nekecej, tak to už byl kusanec, jen víc takových mohykánů.
Scanix> Jj, taky jsem myslel duháky. A ty skvrny mají někteří přesně takové.
A i proto jsem dneska radši volil feeder a na P nešel…
Tento příspěvek byl editován 25.4.2012 22:22:01 uživatelem mvincik. - Středa 25. dubna 2012 ve 22:19® Scanix
-
osprey> uz jsem to objevil, viz http://www.chytej.cz/rybarstvi/ VLTAVA 24 – DOBRÝ NÁPAD NEBO CESTA DO PEKEL?
- Středa 25. dubna 2012 ve 22:10® Scanix
-
mvincik> ja mam na mysli duhaky do 20ti, siveny stejne tak, proste fakt snad skoro pludek, ty ryby maji jeste ty klasicke adoslescetni skvrny na boku namisto klasicke kresby, to me zarazi, vazne.
- Středa 25. dubna 2012 ve 22:09® Scanix
-
osprey> Ty kraso, ten nazev presnej nevim, ale myslim ze konec by mel byt „aneb cesta do pekel“. Myslel jsem, ze je neco v priprave, tak je to asi jen vize, kdo vi. Overim, podam pak zpravu
- Středa 25. dubna 2012 ve 22:06® osprey
-
mvincik> Něco kolem 30 jsem možná taky dal, nevím, neměřil jsem. Ale je mi to jedno.
Dneska jsem viděl u vás ve městě jesena kolem 50 cm. To je zajímavější ryba.
Rozhodnou na podzim lipani. Dál to neřeším.
- Středa 25. dubna 2012 ve 22:06® mvincik
-
Scanix> Tak tak. Letos jsem převážně žehlil tak odhadem 20–27cm, přes třicet vyjímečně. U PO je to jiná, u PD blbost…
- Středa 25. dubna 2012 ve 22:02® Scanix
-
mvincik> tak potok 30+ je uz hezkej i na mistni pomery, me prekvapili ale duhaci ±20, proc tohle vubec vysazuji, vyrust to nestaci a odnest se to nemuze
- Středa 25. dubna 2012 ve 22:01® osprey
-
Scanix> Hele nevím, jsem z toho kapku mimo.
Cesta do pekel byla moje práce.
- Středa 25. dubna 2012 ve 21:59® mvincik
-
osprey> Naprosto s tebou souhlasím. Do písmene. Já před dvěma dny čapl i asi 4 PO přes třicet, tak snad tu šanci mají.
Jinak jak jsem ti říkal, kdyby jsem občas nevyrazil s boatem, už bych ji nebral asi ani letos. Pro týden v dubnu a týden na podzim je to přeci docela dost love.
A především už zdaleka ani ta voda není tou, co bývala…