Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 16. dubna 2012 ve 20:07profil byl smazán

osprey Čau,Dík za dobrou radu,naviják už zase jede.

Pondělí 16. dubna 2012 ve 20:01® osprey
osprey

Erik> Když už si beru rybu, zabiju ji okamžitě. Nejen pstruha.

Pokud se bojím, že by se mi zkazila, tak si ji neberu. Tu svoji jednu dvě ryby za měsíc si tímhle způsobem bez problémů odnést dokážu. Často jsou to ryby, které jsem stejně poškodil a zabít je prostě musím. Když jsem na pstruhách, tak obvykle beru právě ty, co jsou blbě seklí.

Pondělí 16. dubna 2012 v 19:58® osprey
osprey

miluju přívlač> Co chceš slyšet. Tyhle levné pruty jsou stavěné tak, aby se s nimi dalo vláčet a v zásadě splnily, co se od nich žádá. Na druhou stranu – ničím nenadchnou. Speciálně v takovéhle délce. Ve 180 – 210 cm se to v pohodě dá.

Co si od něj slibuješ?

Pondělí 16. dubna 2012 v 19:55® skwor
skwor
mvincik> Hej! Hej! Hej!
:-)
Pondělí 16. dubna 2012 v 19:36® miluju přívlač
miluju přívlač

http://www.uhabakuka.cz/index.php?… Má s tímhle prutem někdo skušenost

Pondělí 16. dubna 2012 v 18:57® mvincik
mvincik

troutkiller> Vymáchal jsem si ho ve vlažné vodě a nic mě nemůže rozhodit. Vřele doporučuji! :-D

Pondělí 16. dubna 2012 v 18:48® troutkiller

mvincik>Další exot:-( (

Pondělí 16. dubna 2012 v 18:25® jarysek
jarysek

Erik> jestli je to zabijete tak jo…

Pondělí 16. dubna 2012 v 18:24® mvincik
mvincik

Erik> Hej!

Pondělí 16. dubna 2012 v 18:23® Erik
Erik

Hej když si pstruha berete dom tak ho hned zajete?

Pondělí 16. dubna 2012 v 18:22® jarysek
jarysek

mvincik> tojo no :-D mel sem z nej radost dokud sem nevidel jak to ma v hube :-(( 33cm

Pondělí 16. dubna 2012 v 18:20® mvincik
mvincik

jarysek> Tak to je jiná, to se stane. Je to už pěknej kouske, takového u nás chytím tak 1–2 za rok(když se daří). :-D

Pondělí 16. dubna 2012 v 18:14® jarysek
jarysek

mvincik> jo ja vzal tohodle a jeste duhone,, on se blbe seknul a mel to za zabry, takze by nevydzel :-((

Pondělí 16. dubna 2012 v 18:08® mvincik
mvincik

jarysek> Toho je škoda, vzal bych radši duhoně či sivena. :-((

Pondělí 16. dubna 2012 v 18:04® jarysek
jarysek

mvincik> jojo a jeste jednoho pro pritelkini. ostatni dostali svobodu.. :-)

Pondělí 16. dubna 2012 v 18:00® mvincik
mvincik

jarysek> Toho jsi pozval domů na večeři?

Pondělí 16. dubna 2012 v 17:55® jarysek
jarysek

Taky jednu pridam :-) Rybaru bylo letos opravdu vice nez ryb :-D

foto/diskuze/privlac/2012/th-img48475.jpg
Pondělí 16. dubna 2012 v 17:27® Pichmond
Pichmond

Bída, bída, ta dnešní zahájená:) Na řece víc rybářů, než-li ryb. Tradičně bez nějakého nasazení. Zima jako prase a déšť. Dva TOP fleky pod jezy komplet zprasený. Příroda „lehce“ zhnusena nějakým novým plynovodem… Takže pár potočáků 25–35 a jedna spadlá štika, toť vše. Kdybych uměl fotit, mohl bych říct, že nebylo na focení světlo. Pravda je však taková, že na focení nebyly ty ryby:-D Tak alespoň jedna ilustrační z poslední loňský vycházky, z neexistujícího, člověkem nedotčenýho revíru:-)

Tento příspěvek byl editován 16.4.2012 17:31:42 uživatelem Pichmond.
foto/diskuze/privlac/2012/th-img48474.jpg
Pondělí 16. dubna 2012 v 15:39® Venik2
Venik2

Tak dnešní zahájení párada, sice do toho občas pršelo (sněžilo), ale s kolegou jsme si parádně zachytali siveny, jak krávy :-D

Pondělí 16. dubna 2012 v 15:36® jarysek
jarysek

Tak sem si na dneska vzal dovcu a to pocasko me pekne vypeklo :-(( 2 stupne a snezeni neni nic moc :-(( ale 5 duhaku a 2siveny… aspon neco..

Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:53® Scanix
Scanix

mvincik> to bych zkusil popojet, skoda volana, pokud to nemuzes presunout, ci udelat praci, co stejne musis jindy..tak bych vyrazil i do neznama

Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:47® mvincik
mvincik

Scanix> Tak musim říct, že jsi nezklamal. Tady je to na pár dní zavřené, škoda jen, že mám ještě zítra volno a je to k prdu. :-((

Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:35® Scanix
Scanix

mvincik> tady teda voda byla taky desnej ficak, jednu chvili jsem si rikal, ze jsem fakt do toho proudu lezt nemel a uz uz koukal, kterym smerem pak budu plavat, ale ustal jsem to ladnymi skoky po spickach :-) Vyfotil jen prvni a posleni rybku, v tom pocasi vyndavat fotak bylo stejne za trest ;-)

foto/diskuze/privlac/2012/th-img48468.jpg
Pondělí 16. dubna 2012 ve 13:56® mvincik
mvincik

osprey> Takže jsme na tom kolem a kolem ouplně stejně. :-)

Viděl jsem dokonce jedno uměle vytvořené místo pro výtěr, to mě potešilo.

Tento příspěvek byl editován 16.4.2012 13:57:03 uživatelem mvincik.
Pondělí 16. dubna 2012 ve 13:11® osprey
osprey

troutkiller> Prošel jsem se, zabrodil co malý gumáky (ty pod kolena) dovolily, zjistil, že gumy, co mám na pstruhovku, mi vesměs ani nedopadnou na dno, znechuceně vyndal wobbler, ten se maximálně po třech metrech obalil bordelem a tak jsem to zabalil a ještě jednou se prošel.

Hezký zahájení. Byl jsem tam sám, viděl spoustu havětě (namátkou skorec), necintalo tak, aby mi to zas tolik vadilo a hlavně jsem byl celkem brzy doma.

Očekávaný průběh a docela mi ta procházka udělala dobře:-))

Pondělí 16. dubna 2012 v 6:14® troutkiller

Tak si tak říkám kdy po řece dorazí první lovci co se nebály zabrodit:-)) )Teda přeju hodně štěstí a výdrže při tom zahájení páč dneska je to pro zocelený jedince kterejm po myslí:-( (

Neděle 15. dubna 2012 ve 23:04® osprey
osprey

Pichmond> Souhlas.

Neděle 15. dubna 2012 ve 21:33® Pichmond
Pichmond

Erik> Já třeba sundavám zadní. Přední je v těžišti, takže jeho sundání by mohlo ovlivnit chod. Taky záleží na vodě, kde wobler tahám. V rychlé a mělké vodě útočí ryby zezadu, naopak v hlubší spíše zespoda. Pro první variantu je lepší zadní háček, pro druhou přední. Ale ani při první variantě se nemusíš bát, že by se ryby nechytaly s předním hákem. Útoky jsou většinou agresivní a háček zasahuje až za polovinu wobleru. Odrážejí se spíše malý rybky a ty stejně nikdo chytat nechce, ne?:) Ale faktem je, že vizuálně je mnohem hezčí háček vzadu:)

Tento příspěvek byl editován 15.4.2012 21:34:17 uživatelem Pichmond.
Neděle 15. dubna 2012 v 18:35@ Semiramis

svery> Tady máš direk výrobce: http://www.jigovka.cz/ Zkoušel a na „holou“ jigovku ani brnk. Když jsem na háček nasunul třeba vosí larvu Berkley,nebo přivázal jen malý střapec červeného marabou, tak ryby to žraly. Ale křidýlko nerotovalo, jen se plandalo. Háčky jsou jemné, dobře ostré, ale nejsou bůhví jak silné. Na slony to není. Pokud to má fungovat jen jako jigový háček, tak je to drahé, i když pěkné.

Neděle 15. dubna 2012 v 16:09® mvincik
mvincik

Erik> Určitě ten přední. Ale vyzkoušej sám, jak ti bude ten daný wobler chodit, ať sundáš ten či ten. Já bych ti spíš doporučil sundat oba dva a nahradit je na konci jedním jednoháčkem bez protihrotu. U malých wobů to na chod vliv nemá, sám to mám odzkoušené. A pro ryby je to šetrnější.