Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 10. dubna 2012 v 15:34® fisherman koky
fisherman koky

Tomik> zil jsem asi 4 roky kousek od polarniho kruhu v na malem ostruvku,tet ziju uz rok v oslu ale zase se stehuju vic na sever smer lofoty juhúú.

Úterý 10. dubna 2012 v 15:23® mvincik
mvincik

sharkcom> Já zase utáhnu pořádně brzdu navijáku, otočím se, pořádně zapřu a popocházím od vody dále až do té doby, dokud tah nepovolí. :-D

Úterý 10. dubna 2012 v 15:15® sharkcom
sharkcom

Ještě k tomu vyprošťování nástrah. Já to dělám tak, že při uvíznutí na povolený vlasec dám pevné olůvko s drázkou ( to co de nasadit na vlasec ) a prutem ho odhodím za uvíznutou nástrahu. Protitah jí skoro vždy uvolní.

Úterý 10. dubna 2012 ve 13:35® osprey
osprey

fisherman koky> Ber to takhle. Ta Okuma je prut vcelku použitelný, ale moje třepání na veletrhu bohužel nevypoví nic o její schopnosti zdolávat silnou bojovnou rybu někde v proudu.

Českou štiku do 80 cm vytáhnu na volné vodě na čemkoli, takže odolnost prutů primárně zas tak moc neřeším.

Obecně ale Okuma dělá vcelku slušný cajk. Když si vezmu pruty v téhle cenové hladině, je to jeden z těch, kterým bych věřil docela hodně.

Úterý 10. dubna 2012 ve 13:34® Tomik
Tomik

fisherman koky> V které části norska žiješ? Moc hezké rybky ve fotoalbu..;)

Úterý 10. dubna 2012 ve 13:22® fisherman koky
fisherman koky

osprey> u nas v obchode maji velke prd,nelibil se mi tam ani jeden,jeste k tomu vse od 3000kc nahoru

Úterý 10. dubna 2012 ve 12:02® osprey
osprey

fisherman koky> Prut vždycky lámou dva – ryba a rybář. Ale pokud chceš prut na lososy a mít možnost mu plně věřit, tak bych zvážil i možnost připlatit si.

My tady v Čechách víme málo o tom, na jakých vodách chytáš, jak velký je tam proud, jak velcí lososi.

Možná by se ti vyplatilo koupit prut v místě. Ušetříš za poštovné a prodavač ti poradí líp než my tady.

A i mezi levnými pruty jsou hodně solidní držáky, jen bývají těžší.

Úterý 10. dubna 2012 v 11:53® fisherman koky
fisherman koky

prave ze stim osahanim to bude tezsi,bydlim v norsku,prut bych si nechal privest kamaradem co sem jede na stiky,nejspis teda koupě prez net.tak jestli mate nekdo dam nebo okumu tak se pochlubte,popř.neco jineho,chytam na woblery od 5–20g a rotacky,prut by mel vzdrzet poradneho lososa a daleke hody,vcera se mi podaril jeden 73cm, :-D

Úterý 10. dubna 2012 v 10:51® osprey
osprey

mvincik> Prostě mi napiš do osobky, kdy můžeš. Já teď stejně sedím doma a dělám, abych mohl za týden na prstuchy.

Úterý 10. dubna 2012 v 10:49® mvincik
mvincik

osprey> Děkuji za nabídku. Moc rád ji využiju, jelikož nejsem žádnej techniktyp. Vzal bych asi rovnou na omrknutí oba. A nakonec, i rád uvidím, jak se to dělá, ať si do budoucna vystačím i sám.

Jen nevím kdy, s časem jsem na tom tedka podobně, asi jako ty. :-)

Úterý 10. dubna 2012 v 10:39® jajco
jajco

mvincik> V tom obchodě co dole píše fisherman koky tu vazelínu na naviják mají tuším.

Úterý 10. dubna 2012 v 10:32® osprey
osprey

mvincik> Já používám originální mazadla od výrobců. Řekl bych, že jsem za to dal zbytečně dost peněz, ale je to na roky.

A snaž se necpat vazelínu na místa, kam se dává olej a nedávej jí moc.

Oleje stačí kvalitní na šicí stroje nebo zbraně.

Taky můžeš přijet a namažeme to tady u mě. Je to SPROčko, to jsem už rozebrané měl. Jsou navijáky, u kterých si zas tak moc nevěřím, ale tohle by neměl být problém.

Úterý 10. dubna 2012 v 10:13® mvincik
mvincik

osprey> Míro poraď mi prosím tě, co mohu použít jako mazadlo na navijáček. Jedná se o ty zvuky, co jsi určitě slyšel posledně u vody. Myslíš že by stačilo máznout hřídelku? A stačí použít třeba nějaké obyč silikonové mazadlo nebo radši koupit přímo rybářskou vazelínu? Díky

Úterý 10. dubna 2012 v 10:08® osprey
osprey

fisherman koky> Tu Okumu znám, za tu cenu je celkem dobrá. Ber to tak, že se pohybuješ na dolní cenové hranici nabídky, takže zázraky čekat nemůžeš. Ale rozhodně to není zlý prut a klidně bych s ním mohl chytat.

Úterý 10. dubna 2012 v 7:50® jajco
jajco

fisherman koky> Jestli bydlíš poblíž Bruntálu tak si je běž osahat.Já osobně bych prut bez osahání nekoupil,můžeš z něho být potom zklamaný.

Úterý 10. dubna 2012 v 7:44® mvincik
mvincik

fisherman koky> Nevím, co ti poradit. Ty pruty neznám a neznám ani kdy, kde a na jaké ryby jakou technikou je chceš používat. To jsou pak těžké rady…

Úterý 10. dubna 2012 v 1:18® fisherman koky
fisherman koky

http://www.rybarske-nej.cz/…-2-4-m-2-7-m vs http://www.rybarske-nej.cz/…dam-hayasaki uvazuji ze si nejaky z nich poridim,jaky by jste si vybrali vy?

Pondělí 9. dubna 2012 v 15:27® sethy
sethy

jiris> znám tvůj styl, ukazovals mi to a dlouho jsem to používal. Tohle je účinnější

Pondělí 9. dubna 2012 ve 12:41® sys-el

Já jsem slyšel, že když se to dělá druhou rukou, tak je to prý lepší.

Pondělí 9. dubna 2012 ve 12:27® jiris
jiris

sethy> a co když to napínám v rovině prutu (a dělám to defakto přes prst)?

Neděle 8. dubna 2012 ve 14:48® osprey
osprey

sethy> Vyzkouším. Jen co se někde dostanu k vodě. Dělal jsem to už všelijak, prutem i rukou, ale nějak jsem se nesoustředil na rozdíly.

Díky.

Neděle 8. dubna 2012 ve 13:11® SURF

sethy> Určitě vyzkouším.

Neděle 8. dubna 2012 ve 12:49® Scanix
Scanix

sethy> jako mozna mas pravdu, zase prutem to dostanes to vysky, je faktem, ze pokud je to ve dreve, pak je to asi vetsi jistota, ze to do nej vic zarves…ale to je proste riziko, urcite to testnu…jak se znam, tak to prervu :-)

Sobota 7. dubna 2012 ve 22:13® sethy
sethy

Prutem to nenapnete tak, jak co největší silou rukou. No zkuste a uvidíte, já taky nevěřil…

Sobota 7. dubna 2012 ve 22:12® sethy
sethy

SURF> Totéž co jsem psal Scanixovi. Tohle je x-krát víc úspěšnější. Sakra kluci fyzika.

Sobota 7. dubna 2012 ve 22:11® sethy
sethy

Scanix> není, zkus a uvidíš.

Sobota 7. dubna 2012 ve 21:34® SURF

sethy> Dobrý, Picasso.:->

Já se snažím o to samé, s prutem. Vlasec navíc můžeš zvednout výš nad vodu. To si myslím, že je výhoda.

Sobota 7. dubna 2012 ve 20:44® Scanix
Scanix

sethy> neni to jedno, zda to drzis v ruce, nebo napinas pres prut, klasicke vybrnkavani, dostanes tak vlasec do vetsi vysky, z kamenu to takhle dostenes fakt skoro pokazde…

Sobota 7. dubna 2012 v 18:39® jarysek
jarysek

sethy> taky to tak delam :-)

Sobota 7. dubna 2012 v 8:05® sethy
sethy

SURF> Uplnej Picasso :-D
Vysvětlivky příště, už zas letím pryč.
Ruce nejsou nad hlavou, normálně před sebou, ale jinak to nešlo nakreslit.
Takhle to vybrnkneš i ze dřeva, pokud to není zaražené až po protihrot.
Prut dávám pod pažu, té ruky, která drží pevně.

Tento příspěvek byl editován 7.4.2012 08:08:17 uživatelem sethy.
foto/diskuze/privlac/2012/th-img48334.jpg