Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 6. března 2012 ve 14:23® osprey
-
Sam Aritán> Jednak to vím a jednak už jsi to tu psal mockrát. A dál?
- Úterý 6. března 2012 ve 13:49@ Sam Aritán
-
osprey> Ty si zapiš za uši, že po fšeckém je hovno, enem po fčelách je met.
- Úterý 6. března 2012 ve 13:48@ Sam Aritán
-
mvincik> Neblbni.
- Úterý 6. března 2012 ve 13:46® mvincik
-
Sam Aritán> Ftipné…
- Úterý 6. března 2012 ve 13:43@ Sam Aritán
-
Taky sem si řykal, že dybich furt doma furt choďyl furt na ryby jak dyš sem blil na Rujáne, taki bich pochytal.
- Úterý 6. března 2012 ve 13:25® mvincik
-
osprey> Vím Míro, ale nejde přece jen o ryby. Mě láká i ten pohled na tu překrásnou severskou krajinu, kterou znám zatím jen z fotografií.
Rád se tam jednou podívám, ale radši bych s někým, koho trochen znám a vím, že to bude stát za to(!nijak špatně míněno proti Skworovo kámíkům!).
- Úterý 6. března 2012 ve 13:12® osprey
-
mvincik> On to není takový med jak to vypadá. Dokonce jsem zažil loni tady na Písecku lepší vláčkařské půldny než na Alandech.
A to naše skupina se třemi nováčky nalovila dvojnásobný počet ryb na hlavu než byl loni běžný průměr.
- Úterý 6. března 2012 ve 13:03® skwor
-
mvincik> V tomhle jsem nevině, jenom se snažím pomoct
Odpadli jim dva účastníci a do konce března musí mít všechno zaplaceno, tak hledají na rychlo náhradu.
- Úterý 6. března 2012 ve 12:59® mvincik
-
skwor> Kuwa ty mě dráždíš porád!
- Úterý 6. března 2012 ve 12:41® skwor
-
Kamarádům vypadli dva účastníci cesty na Alandy (přelom května a června). Pokud byste měli zájem, napište mi pls osobku.
- Pondělí 5. března 2012 v 17:15® nnnap
-
troutkiller> se zeptám, co se za ten rok událo, abych se mohl těšit?
- Neděle 4. března 2012 ve 22:08@ Sam Aritán
-
Doplním citácie, aby bolo jasné, o čo ide. V zákone 139/2002 sa hovorí: v § 16, V kaprových vodách sa zakazuje
- loviť na rybku alebo prívlač od 1. februára do
15. júna.
Vo vykonávacej vyhláške sa hovorí: v § 17, Lov rýb pomocou bubliny, sbirolina alebo iných obdobných pomôcok sa považuje za lov prívlačou len na pstruhových vodách a lipňových vodách.
Z toho vznikli tie dohady a nedorozumenia.
- Neděle 4. března 2012 ve 22:00® jarad
-
Bezva díky
- Neděle 4. března 2012 ve 21:46@ Sam Aritán
-
TOMMY CATFISH> Nesprávne. Už sa o tom popísalo dosť. V slovenských predpisoch je dosť hlúpa definícia, z ktorej by sa dalo usudzovať, že ak na kaprovej tečúcej vode priviažeš pred nástrahu sbiro, môžeš aj vláčiť. Tak to mnohí aj zneužívajú. A keďže nie je v predpisoch nikde definícia sbira, používa sa aj mrňavé sklenené. Dokonca sa našli exoti, čo použili sklenené trubičky z poistiek a tvrdili, že je to tiež sbiro. Rybárska stráž bola už „usmernená“ a akosi „to“ trpí, lebo ak by bránila lovu v súlade s predpismi, riskuje stíhanie pre trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa. Jestvuje oficiálny výklad Ministerstva životného prostredia, v ktorom sa píše, že vec je treba posudzovať podľa charakteru nástrahy. teda, že ťahať za sbirom vobler, či blinker , nie je dovolené. Toto stanovisko ministerstva nemá ovšem žiadnu právnu silu.Takým vyjadrením sa nemôže nahradzovať zákon. Pre občana platí, že čo mu zákon nezakazuje, môže robiť. Pre štátne orgány zasa platí, že môžu robiť len to, čo majú zákonom dovolené. Ono je v slovenských predpisoch takých čudných formulácií viac. Trebárs tá o strímroch a love hlavátky. Vobler, ani inú vyslovene prívlačovú nástrahu, za sbirom netahaj. Bude to lepšie.
- Neděle 4. března 2012 ve 21:03® osprey
-
TOMMY CATFISH> U nás v Čechám (aj na Moravě) je wobbler přívlač. Co si před něj uvážeš, to je jedno. Pořád je to přívlač.
- Neděle 4. března 2012 v 16:15® Prutos
-
TOMMY CATFISH> Nejsem si jistý, ale myslím že máš pravdu, na vašich vodách to tak je (nebo bylo). U nás je to stále přívlač.
Tento příspěvek byl editován 4.3.2012 16:16:17 uživatelem Prutos. - Neděle 4. března 2012 v 15:49® TOMMY CATFISH
-
Char> jjaj
- Neděle 4. března 2012 v 11:20® Char
-
TOMMY CATFISH> považuje, jelikož lovíš stále na wobler a sbirolino je jen zátěž
Tento příspěvek byl editován 4.3.2012 11:21:46 uživatelem Char. - Neděle 4. března 2012 v 10:16® TOMMY CATFISH
-
nazdar ak sa použije sbirolino plus nadvezec s voblerom tak to sa nepovažuje za prívla však ?
- Neděle 4. března 2012 v 10:03® troutkiller
-
hraji>Vyjímka,nevyjímka hlavně aby už to bylo
))
- Neděle 4. března 2012 v 7:07® hraji
-
jarad> dříve na to byla výjimka Ministerstva zemědělství, dneska se jede dle zákona, začíná se až 16. 4.
- Sobota 3. března 2012 v 19:58® skwor
-
jarad> 16.4. Víkend nevíkend.
- Sobota 3. března 2012 v 18:15® jarad
-
Ahoj,chci se zeptat je to už dost let kdy 16.4 bylo v pondělí a zahajovalo se už o víkendu. Tenkrát to bylo celkem zajímavé hodně lidí přišlo o povolenky a pak je dostalo nazpět od ČRS. Letos to bude opět v pondělí nevíte kdy se nyní bude zahajovat ? díky
Tento příspěvek byl editován 3.3.2012 18:17:18 uživatelem jarad. - Čtvrtek 1. března 2012 ve 22:15® hecht
-
Po dlouhé době jsem měl kontakt se šupinama. a ještě k tomu během pracovního procesu
Přes známého jsem se dostal do pstruhařství v Černé v Pošumaví, omrknul jsem soustavu rybníčků, mračna plůdku a pan domácí předvedl krmení dravé zvěře na roztávající dírkařské nádrži. Něco by se tam našlo i pro redaktorskýho, jeden rybníček je přidělen odchovu plotice, tak až se příště nedopočítá té jeho nakousnuté … Sice bez prutu, ale ryby jsem viděl.
- Čtvrtek 1. března 2012 ve 20:18® brčal
-
Omlouvám se. Na výstavě Moderní rybář u nás U Brčála vykoupily háčky Gamakatsu a ptali se mě na další? Jen jsem si nevzal kontakt. Když se náhodou někdo přizná at se ozve
- Středa 29. února 2012 v 19:52® jarysek
-
cormaxx> ja nevim kazdej ho tak nejak pomlouva.. asi vsude krome nas
malajzie, thajsko atd atd
- Středa 29. února 2012 v 19:15® cormaxx
-
jarysek> Čim konkrétně? Kde ho mají za tuhle cenu?
- Středa 29. února 2012 v 16:46® jarysek
-
cormaxx> tojo no.. ale da se sehnat za 2000kc
ale nijak me nepresvecil
- Středa 29. února 2012 v 16:38® cormaxx
-
jarysek> Hlavně je zajímavý,že u nás stojí o litr víc než v DE
Divná cenová politika,bych blinkal…
- Středa 29. února 2012 v 16:20® jarysek
-
osprey> jojo diky
nevsim sem si.. ale docela me to od neho odradilo