Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 9. července 2004 ve 14:24® HaD
-
jaryn: kdybych to sbalil o minutu dýl, tak už jsem loď nevytáhl. Když jsem jí dostal na silnici, tak to začalo. Zdrhal jsem jak o život!
- Pátek 9. července 2004 ve 12:03® jaryn
-
Dah. tak co utekl jsi bouřce s kroupama?
- Pátek 9. července 2004 v 9:21® HaD
-
jiris: OK, brácha taky teď dělá řidičák. mě se zatím taky s rybama moc nedaří
- Pátek 9. července 2004 v 9:20® HaD
-
mirmen: já taky dělám ze silnější šňůry návazec, hlavně když se snažím dostat něco většího
- Pátek 9. července 2004 v 8:28® mirmen
-
klucí, poraďte. Má na vláčku na sumce smysl udělat návazec z hemingway 0,50 ( nosnost deklarovaná 48 kg). Nehrozí, že se předře o kartáč? Nebo víte o jiném materiálu, na který by bylo spoleh? Kevlar se mi moc nezdá.
- Pátek 9. července 2004 v 8:10® mirmen
-
Dědek:někdy se stane, že dravec vezme na stejném místě i za několik hodin poté, co byl chvíli na prutu. Určitě bych ale vyměnil nástrahu. Například něco, jako myš.
- Pátek 9. července 2004 v 8:06® Dědek
-
Sedum: To víš, že jsem tu rukavici zvednul a včera ho šel hledat. Bohužel nic, ale to se dalo předpokládat. Tak zkušená ryba nepujde na háček hned tak brzo.
- Čtvrtek 8. července 2004 v 19:32® jiris
-
DaH – už to budu mít dopsaný, ale fotky zatím nemám. Ale teď to půjde rychle. Ryby u nás stejně nejdou, dělám pouze řidičák
) „pouze“
- Čtvrtek 8. července 2004 v 16:36@ sedum
-
Dědek: Řeknu Ti popravdě,že kdybych šel k vodě na určitou rybu a měl potom na udici to co Ty,tak bych byl z toho asi daleko víc vyprclej,než kdokoliv jiný. Z toho bych asi 14 dní nespal,ale zážitek to musel být perfektní,že mi dáš zapravdu?!!!!! Vsadím se, že už půlka republiky ví,kde Tě má najisto od té doby najít. Ta ryba Ti hodila rukavici,tak ji zvedni a bojuj. Ta rybařina je taky o tomto. Až ten zápas vyhraješ,dej vědět a možná zapijem.
- Čtvrtek 8. července 2004 v 15:09® Dědek
-
DaH : nikdy jsem tak velkou rybu nechyt, ale teoreticky to znám. Proto jsem ho poplácával po hlavě, abych zjistil, jestli mu už můžu dát ruku do tlamy. S tou rukavicí to je dobrý nápad, ale já šel na candoše a ani ve snu mě nenapadlo, že lapnu sumce. Sedum : já je taky chytám pro zábavu a 99,9%jich jde nazpátek. Udělá to radost, když chytneš něco pěkného a potom to pustíš.
- Čtvrtek 8. července 2004 ve 13:58® HaD
-
dědek: vždy za tlamuvětší rybu-za spodní čelist-čtyři prsty dovnitř, palec ven- drží se výborně (jak nákupní taška)menší rybu: palec dovnitř, ostatní prsty vedoporučuji mít rukavici, lze se nepříjemně poranit
- Čtvrtek 8. července 2004 ve 13:51@ sedum
-
Dědek: žádný strach,já chytám jen malý čudly pro zábavu. Nejvíce srandy si užiji na Svratce za Baumaxem,kde se ani spočítat,kolikrát musíš rybu vyháčkovat.
- Čtvrtek 8. července 2004 v 10:30® Dědek
-
Sedum: Přesně. U mostu v Jundrově. Ale ne že mi ho lapneš
)
- Čtvrtek 8. července 2004 v 10:11@ sedum
-
Dědek: Mohu si tipnout lokalitu? Bystrc,nebo Komín,že?
- Čtvrtek 8. července 2004 v 9:39® Dědek
-
DaH: jak jsem se k němu měl dostat?Byl jsem tam sám a měl pouze malinkej podběrák. Jsem rád, že mi neuříz prst, ale musel jsem to udělat. Dneska se na něj chystám znova, ale už s kamošem
) Utrh mi poslední žlutej twister, takže musím napřed doplnit výbavu. Jak by jsi ho vytáhl ty?Poraď pro příště.
- Čtvrtek 8. července 2004 v 9:27® HaD
-
Dědek: co dodat. ale na rybu sis šáhl, takže pokud bys ji stejně pustil, tak si s tím nelam hlavu. Příště si tu rybu drž vždycky na prutě-omotávat si šňůru kolem ruky je harakiri.
- Čtvrtek 8. července 2004 v 7:02® mirmen
-
Dědek:blahopřeju k pěknému zážitku. Možná, kdybys ho „nepustil“, tak by ve Svratce bylo víc candátů
.
- Čtvrtek 8. července 2004 v 6:50® Dědek
-
Musím se podělit o zážitek. Včera jsem vyrazil na Svratku pokusit se konečně o candáta. Nic, hodinu jsem tahal okounky nebo větve (je tam samá vázka). Pak to přišlo – rána jak z děla,prut se ohnul až k vodě. Candoš to ale nabyl, pověsila se mi zubatice,asi 80cm. Po všech saltech a přemetech jsem jí dostal ke břehu,sehnu se pro podběrák a brnk,pletenka uletěla a ta potvůrka ladně odplula.Škoda, už tam nikdy nepujdu bez lanka. Ale to nebylo všechno. Další dvě hodiny ani ťuk,už jsem si dal poslední tři náhozy a jdu domu. Nahodím, otočím kličkou a ouhle,znechuceně si myslím další vázka. Jenomže ta vázka se rozjela. No, zkrátím to. Na vláčák 7–24g se pověsil sumec 1,6m. Po půlhoninovém laškování jsem ho dostal ke břehu. Ale co teď. Do podběráku by se mu vešla tak akorát hlava
)Omotal jsem si pletenku kolem ruky, sundal boty a vydal se za ním do vody. Ležel jako miminko,dvakrát jsem ho poplácal po hlave, jestli už má dost. Zdálo se že jo,ale pro jistotu jsem plácnul ještě jednou a naposledy. To ho asi už naštvalo,plácnul ocasem, pletenka se mi zařízla až na kost ozvalo se brnknutí a za sumcem zustala pouze velká vlna. Stál jsem tam ještě asi dvacet minut,srdce bušilo jako blázen a já jen tupě zíral.Škoda, stejně bych ho pustil, ale byl by to muj trofejní
(
- Středa 7. července 2004 ve 22:55® mirmen
-
Big Mike: předchozí příspěvek byl asi dlouhý, takže ještě jednou: Český Ryna-kapky – na řeku. Snad polské ploštice na stoják nebo na řece na oukleje,ploťkya ostatní ryby sbírající u hladiny.
- Středa 7. července 2004 ve 22:53® mirmen
-
Big Mike: vynikající jsou i kopýtka, jen těch cca 12–16 Kč trochu bolí. Nevím, zda jsou od Poláků nebo zda je vyrábějí Rusové.
- Středa 7. července 2004 ve 22:10@ Big Mike
-
Hmmmm, budu muset nějakou marmyšku vyhledat a prubnout to! Jak velké používáte? A jak tu nicku odhazujete? Nebo máte několikagramové? Já od outerka nikde nebyl. Lipno bylo na skok, ale v pohodě. První nához, štička asi 40cm, druhý nához štička 55 a na třetí okoun přes 30. Kamarád nechápal
Pak už jen okounky do 20 cm, malého candátka a ráno mi to pěkná ubrnkla.
- Středa 7. července 2004 ve 21:51@ sedum
-
Pupak: v pátek jedu do servisu Gammarusu v Brně,kde jsem dnes byl. Slíbil mi,že s tím něco udělá. S tou zlomenou špičkou se již dělat nic nedá. Podívá se podle značky po skladu,jestli tam nebude nějaká vhodná půlka a když ne, tak ji objedná z Japonska. Termín dovozu na jaře!!! Nechal jsem si to dvakrát zopakovat a fakt, až na jaře by mi to v rychlosti přivezli!
V ten pátek se rozhodnu,zda-li koupím něco jiného a když ano,tak asi něco okolo 1500,–Kč. Zatím jsem si pro uklidnění koupil celou řadu třpytek Mepps se strímry a dvojlisty vel. 1,ale moucha je moucha. V pátek již budu vědět na čem budu. Ale jinak díky za zeptání!!!!!!!!!!!!!!!!!! - Středa 7. července 2004 ve 21:18® mirmen
-
ahoj, po třech týdnech pod stanem na břehu řeky zase zpátky. chytil jsem asi 100–150 kg ryb ( bílá ryba, jen jeden kapřík a pár malých dravců). Těsně před dovčou jsem si zlomil prst u nohy a radši jsem s tím ani nešel k doktorovi, aby mi táboření nezakázal. Takže přívlač padla ( kromě marmišky, na kterou jsem tahal snad všechno, alespoň do tý doby, než jsem zlomil pikra za 1700). Hlavně plavačka, fídr a noční sezení nad rousnicí. Nechal jsem si dva úhoře ( třetí asi 75 cm mi utekl z drátěného vezíru). Ostatní šlo zpátky. Potěšily mne krásné, zdravé podoustve, jeseni i tloušti. Parmy jsem se nedočkal, snad příště.Čím dál tím víc začínám propadat marmiškám. Tahat je na 0,12–0,16 a mít za den i desítky záběrů a ulovených ryb.
- Středa 7. července 2004 ve 14:56® pupak
-
sedum Co musak uz si neco sehnal?
- Středa 7. července 2004 v 8:53® HaD
-
jaryn: binlaďo, nech toho! včera sumeček tak 80cm
- Středa 7. července 2004 v 8:52® HaD
-
sedum: dával jsem na ni chrostíka. bez něj ji nic nechtělo
- Úterý 6. července 2004 ve 23:27® jaryn
-
DaH: ty už jseš jak ten Vágner. My jsme dopadli jak na Dalešicích. Od soboty do pondělí jsme na Orlíku zkrmili 6 velkých kýblů a dostali candátka, štičku, dva kapry a v pondělí nám už nechutnal žádný alkkohol.
- Úterý 6. července 2004 ve 22:18@ sedum
-
Marmyšku používáš jen tak, nebo na háček ještě něco napichuješ? Lovit se dá s marmyškou tak i onak.
- Úterý 6. července 2004 v 17:06® HaD
-
dneska pod jezem na marmyšku za dvě hodinky: 10 hrouzků cca 5–8 cm, 5 plotic cca 20cm, 2 skaláci cca 25 cm, 5 okounů 10–15cm a tloušť cca 45cm. BOMBA!
- Úterý 6. července 2004 v 16:52® HaD
-
Laďas: myslím že trhačka je povolena, jen ji musíš umět stáhnout prutem (trh. vlasec min. 0,25mm) a plováky max 1,5m od sebe