Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 1. února 2012 v 19:04® dam
dam

sethy> musel jsem do Přerova a tam fučelo jako blázen, před polednem bylo mínus 12…takže ti to docela věřím…tak honem slivovičkupivo

Středa 1. února 2012 v 18:57® sethy
sethy

dam> Tehdá posledně bylo fakt vedro. Ne vážně tohle jsem ještě nezažil.

Středa 1. února 2012 v 18:47® dam
dam

sethy>takže posledně spolu jsme se vlastně pařili:-D Já zítra nevytáhnu nos z chatypivo

Středa 1. února 2012 v 18:26® sethy
sethy

dam> takže vrták supr, mega duhoň chycen, jedlý jen jeden, a už nikdy nechci zažít na rybách ani nikde jinde takovou zimu s větrem jak dnes. Jdu rozmrznout, do hoďky su tu :-)

Středa 1. února 2012 v 18:19® Kazan

Po éře zadních brzd s bojovkami, jsem se vrátil k navijákům s předním brzdou a pokud možno s co nejjednodušší a bytelnou konstrukcí, čím míň věcí k podělání tím větší pravděpodobnost spolehlivosti.

Středa 1. února 2012 v 17:45® sus1

dam> :-D

Středa 1. února 2012 v 17:45® dam
dam

osprey> jsem na tom podobně, sice jsem zažil jeden kousající kousek, ale to byl navi za pár korun…

Středa 1. února 2012 v 17:39® osprey
osprey

hraji> To mi stačí, já mám obecně zkušenost s předními brzdami vcelku dobrou, tak se ptám.

Středa 1. února 2012 v 17:38® dam
dam

hraji> ještě jsem nic takového nezažil, ale u Mila se moc nedivím:-)

Středa 1. února 2012 v 17:33® hraji
hraji

osprey> to bych se musel jít podívat, a to se mi nechce. Ale je to naviják od firmy Milo, určený přímo na plavanou. Ale ta přední brzda se jim děsně nepovedla.

Tento příspěvek byl editován 1.2.2012 17:33:33 uživatelem hraji.
Středa 1. února 2012 v 17:29® osprey
osprey

hraji> U kterého navijáku s přední brzdou jsi tuhle zkušenost udělal? Mě takhle zlobilo jedno moje staré Aero se zadní brzdou, takže jsem mu nechal vyměnit brzdné podložky (vydržely tam 15 let).

Středa 1. února 2012 v 17:17® hraji
hraji

osprey> moje zkušenost s navijáky s přední a zadní brzdou je taková, že raději vezmu Shmno se zadní o kterém vím, že se bude celé chytání chovat stejně a fungovat stejně, než naviják s přední brzdou, který z nepochopitelných důvodů mění v čase velikost brzdné síly.

Středa 1. února 2012 ve 14:29® All Armor
All Armor

osprey> On ani ten „magnetický olej“ není novinka. Akorát je to nové u navijáků. Olej z magnetickými částicemi je dokonce už delší dobu na trhu. Castrol MagnaTec se to jmenuje. Mají „to“ na pumpách. http://www.ciao.co.uk/…view_5722145 Primárně je ale určený k zvýšení přilnavosti, ne k utěsnění. Nějaký základní a revoluční výskum asi firmy produkující rybářské hejblata nedělají. Aplikují už vymyslené. I to je jistě chvályhodné. Nechci tím zpochybnit pokrok v ostření a tvarování háčků, konstrukci kompozitů (nemyslím beton, protože i ten do této kategorii patří), či aplikování výdobytků chemie plastů atd. Je pěkné, že máme stále možnost kupovat nové a lepší krámy. Ryby s nimi chytáme stále stejné, někdy i míň… Ale pokroky jsou. Včera jsem viděl těžbu kaprů na Radutě (kanál F+H). Za týden víc jako tuna ryb chycená dvojicí maďarských kaprobijců. Prakticky nespali, furt to pískalo.

Středa 1. února 2012 ve 14:18® dam
dam

osprey> souhlasím s tebou…:-) ještě ji používám na dírkách…

Středa 1. února 2012 ve 14:12® osprey
osprey

dam> Já už si taky nové nekupuju. Dokonce tu diskutabilní výhodu bojovky (rychlejší změna nastavení brzdy) jsem v průběhu času skoro přestal využívat. Ale pokud to někomu vyhovuje…

Středa 1. února 2012 ve 13:58® dam
dam

osprey> Já nemám nic proti zadní brzdě. Jediný zásadní problém vidím v průměru cívky, a ta je opravdu menší a létá to prostě méně…:-) Odchytal jsem s nimi ovšem spousty let a nestěžoval jsem si, dnes už je mám tak na plavačku nebo feeder8-(

Středa 1. února 2012 ve 13:34® osprey
osprey

All Armor> Samozřejmě, dokonce si myslím, že většina lidí, co se o to doopravdy zajímají, tohle ví a bere to jako součást celé té hry.

Na veletrhu jsem viděl, jak dva obchodníci soutěžili, kdo prodá víc olůvek, která jsou naprosto k ničemu. S dobrou legendou se prodávala celkem slušně a skóre bylo oboustranně vysoké.

Středa 1. února 2012 ve 13:30® osprey
osprey

SURF> Jestli myslíš to černé Aero, tak těch mám doma opravdu dost. Čas běží a za tu cenu, co je poptávána budu mít Zaubera, který už je dál a ještě mi zbyde.

Středa 1. února 2012 ve 12:56® All Armor
All Armor

mašiny běhaly…a houkaly…

foto/diskuze/privlac/2012/th-img47107.jpg
Středa 1. února 2012 ve 12:47® All Armor
All Armor

Nejkrásnější jsou ty kydy Shimana, Daiwy a jiných pro plebs: tlakově odlévaný, kovaný za studena, cnc obráběný, pertinaxový karburátor, teflonové háčky,…samé převratné novinky. Ba přímo revoluční a zázračné vynálezy. A to všechno jen pro chytání čudlí, co jsou chytány už staletí na všechno možné. Technologie staré snad 50 let a teď natloukané do makovic potenciálním kupujícím. Vy, kdo jste ze severu, zajděte si do Trmic, tam vám možná potvrdí, že hliníkové písty pro UTD20 kovali už v šedesátých létech (METAZ). Taková pěkná žlutá slitina to byla. Později byly nahrazeny litými z nadeutektoidní slitiny s nosiči kroužků… Ono je to běžné. Na štrece běhali mašiny s dieselmi tvrdě přeplňovanými dlouhá desetiletí, když se objevily motory s turbodmychadly v autech a byly prezentovány jako technický zázrak. Asi skutečnou novinkou je to „magnetické“ těsnění u Daiwy.

Tento příspěvek byl editován 1.2.2012 12:52:45 uživatelem All Armor.
Středa 1. února 2012 ve 12:28® SURF

osprey> http://www.chytej.cz/…ie/navijaky/

17-ctý dole.

Tento příspěvek byl editován 1.2.2012 12:33:34 uživatelem SURF.
Středa 1. února 2012 ve 12:09® osprey
osprey

troutkiller> Na těžší vláčku určitě, ale tak do vlasce 0.18 – 0.20 mm to není nijak hrozné. Mraky lidí používalo a používá zrovna šíma s bojovkama. I reprezentanti ve vláčce. Viděl jsem starší fotky Davida Maixnera, Jožky Foltýna (ostatně jeho Twina s bojovkou má dneska tuším Prutos)…

Kdysi s těmi černými Aery tahal i P. Procházka v Mongolsku tajmeny (ono tenkrát moc lepších věcí nebylo).

Poslední dobou jsem taky skončil u přední brzdy, ale nezatracoval bych tu zadní zas tolik.

Středa 1. února 2012 v 9:27® SURF

troutkiller> Vím, že přední brzda je lepší, ale u velikosti ryb, co chytám já, je to celkem jedno.

To Shimáno, co jsem uvedl dole, je s přední przdou.

Středa 1. února 2012 v 6:43® troutkiller

SURF>Kámo zadní brzda na vláčku je blbost:-(( Podívej se na jakej typ brzd chytaji ty co dávaji cajku nejvíc pokouřit!

Úterý 31. ledna 2012 ve 22:34® hecht
hecht

sethy> hele voe, pojď ven, když mi děláš do tý mojí … (Caldie) :-))

Úterý 31. ledna 2012 ve 21:52® sethy
sethy

SURF> Jj je supr, taky jsem ho měl.

Úterý 31. ledna 2012 ve 21:27® SURF

sethy> Teď vážně. Tohle by bylo asi plně dostačující. http://www.rybarsky-market.cz/…default.aspx

Jinak s Shimanama, jenom zadobře.

Tento příspěvek byl editován 31.1.2012 21:33:45 uživatelem SURF.
Úterý 31. ledna 2012 ve 21:22® sethy
sethy

SURF> Kámošovi se dost zasekává, tomu co ho má. Mě tohle dělal i twin s bojovkou.

Úterý 31. ledna 2012 ve 20:28® SURF

sethy> Všimnul jsem si: zapečetěná brzda. Máš něco konkrétního?

Úterý 31. ledna 2012 ve 20:12® sethy
sethy

SURF> Až se ti zalepí brzda, tak si nestěžuj, varováni si dostal :-D