Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 1. února 2012 v 19:04® dam
-
sethy> musel jsem do Přerova a tam fučelo jako blázen, před polednem bylo mínus 12…takže ti to docela věřím…tak honem slivovičku
- Středa 1. února 2012 v 18:57® sethy
-
dam> Tehdá posledně bylo fakt vedro. Ne vážně tohle jsem ještě nezažil.
- Středa 1. února 2012 v 18:47® dam
-
sethy>takže posledně spolu jsme se vlastně pařili
Já zítra nevytáhnu nos z chaty
- Středa 1. února 2012 v 18:26® sethy
-
dam> takže vrták supr, mega duhoň chycen, jedlý jen jeden, a už nikdy nechci zažít na rybách ani nikde jinde takovou zimu s větrem jak dnes. Jdu rozmrznout, do hoďky su tu
- Středa 1. února 2012 v 18:19® Kazan
-
Po éře zadních brzd s bojovkami, jsem se vrátil k navijákům s předním brzdou a pokud možno s co nejjednodušší a bytelnou konstrukcí, čím míň věcí k podělání tím větší pravděpodobnost spolehlivosti.
- Středa 1. února 2012 v 17:45® sus1
-
dam>
- Středa 1. února 2012 v 17:45® dam
-
osprey> jsem na tom podobně, sice jsem zažil jeden kousající kousek, ale to byl navi za pár korun…
- Středa 1. února 2012 v 17:39® osprey
-
hraji> To mi stačí, já mám obecně zkušenost s předními brzdami vcelku dobrou, tak se ptám.
- Středa 1. února 2012 v 17:38® dam
-
hraji> ještě jsem nic takového nezažil, ale u Mila se moc nedivím
- Středa 1. února 2012 v 17:33® hraji
-
osprey> to bych se musel jít podívat, a to se mi nechce. Ale je to naviják od firmy Milo, určený přímo na plavanou. Ale ta přední brzda se jim děsně nepovedla.
Tento příspěvek byl editován 1.2.2012 17:33:33 uživatelem hraji. - Středa 1. února 2012 v 17:29® osprey
-
hraji> U kterého navijáku s přední brzdou jsi tuhle zkušenost udělal? Mě takhle zlobilo jedno moje staré Aero se zadní brzdou, takže jsem mu nechal vyměnit brzdné podložky (vydržely tam 15 let).
- Středa 1. února 2012 v 17:17® hraji
-
osprey> moje zkušenost s navijáky s přední a zadní brzdou je taková, že raději vezmu Shmno se zadní o kterém vím, že se bude celé chytání chovat stejně a fungovat stejně, než naviják s přední brzdou, který z nepochopitelných důvodů mění v čase velikost brzdné síly.
- Středa 1. února 2012 ve 14:29® All Armor
-
osprey> On ani ten „magnetický olej“ není novinka. Akorát je to nové u navijáků. Olej z magnetickými částicemi je dokonce už delší dobu na trhu. Castrol MagnaTec se to jmenuje. Mají „to“ na pumpách. http://www.ciao.co.uk/…view_5722145 Primárně je ale určený k zvýšení přilnavosti, ne k utěsnění. Nějaký základní a revoluční výskum asi firmy produkující rybářské hejblata nedělají. Aplikují už vymyslené. I to je jistě chvályhodné. Nechci tím zpochybnit pokrok v ostření a tvarování háčků, konstrukci kompozitů (nemyslím beton, protože i ten do této kategorii patří), či aplikování výdobytků chemie plastů atd. Je pěkné, že máme stále možnost kupovat nové a lepší krámy. Ryby s nimi chytáme stále stejné, někdy i míň… Ale pokroky jsou. Včera jsem viděl těžbu kaprů na Radutě (kanál F+H). Za týden víc jako tuna ryb chycená dvojicí maďarských kaprobijců. Prakticky nespali, furt to pískalo.
- Středa 1. února 2012 ve 14:18® dam
-
osprey> souhlasím s tebou…
ještě ji používám na dírkách…
- Středa 1. února 2012 ve 14:12® osprey
-
dam> Já už si taky nové nekupuju. Dokonce tu diskutabilní výhodu bojovky (rychlejší změna nastavení brzdy) jsem v průběhu času skoro přestal využívat. Ale pokud to někomu vyhovuje…
- Středa 1. února 2012 ve 13:58® dam
-
osprey> Já nemám nic proti zadní brzdě. Jediný zásadní problém vidím v průměru cívky, a ta je opravdu menší a létá to prostě méně…
Odchytal jsem s nimi ovšem spousty let a nestěžoval jsem si, dnes už je mám tak na plavačku nebo feeder
- Středa 1. února 2012 ve 13:34® osprey
-
All Armor> Samozřejmě, dokonce si myslím, že většina lidí, co se o to doopravdy zajímají, tohle ví a bere to jako součást celé té hry.
Na veletrhu jsem viděl, jak dva obchodníci soutěžili, kdo prodá víc olůvek, která jsou naprosto k ničemu. S dobrou legendou se prodávala celkem slušně a skóre bylo oboustranně vysoké.
- Středa 1. února 2012 ve 13:30® osprey
-
SURF> Jestli myslíš to černé Aero, tak těch mám doma opravdu dost. Čas běží a za tu cenu, co je poptávána budu mít Zaubera, který už je dál a ještě mi zbyde.
- Středa 1. února 2012 ve 12:56® All Armor
-
mašiny běhaly…a houkaly…
- Středa 1. února 2012 ve 12:47® All Armor
-
Nejkrásnější jsou ty kydy Shimana, Daiwy a jiných pro plebs: tlakově odlévaný, kovaný za studena, cnc obráběný, pertinaxový karburátor, teflonové háčky,…samé převratné novinky. Ba přímo revoluční a zázračné vynálezy. A to všechno jen pro chytání čudlí, co jsou chytány už staletí na všechno možné. Technologie staré snad 50 let a teď natloukané do makovic potenciálním kupujícím. Vy, kdo jste ze severu, zajděte si do Trmic, tam vám možná potvrdí, že hliníkové písty pro UTD20 kovali už v šedesátých létech (METAZ). Taková pěkná žlutá slitina to byla. Později byly nahrazeny litými z nadeutektoidní slitiny s nosiči kroužků… Ono je to běžné. Na štrece běhali mašiny s dieselmi tvrdě přeplňovanými dlouhá desetiletí, když se objevily motory s turbodmychadly v autech a byly prezentovány jako technický zázrak. Asi skutečnou novinkou je to „magnetické“ těsnění u Daiwy.
Tento příspěvek byl editován 1.2.2012 12:52:45 uživatelem All Armor. - Středa 1. února 2012 ve 12:28® SURF
-
osprey> http://www.chytej.cz/…ie/navijaky/
17-ctý dole.
Tento příspěvek byl editován 1.2.2012 12:33:34 uživatelem SURF. - Středa 1. února 2012 ve 12:09® osprey
-
troutkiller> Na těžší vláčku určitě, ale tak do vlasce 0.18 – 0.20 mm to není nijak hrozné. Mraky lidí používalo a používá zrovna šíma s bojovkama. I reprezentanti ve vláčce. Viděl jsem starší fotky Davida Maixnera, Jožky Foltýna (ostatně jeho Twina s bojovkou má dneska tuším Prutos)…
Kdysi s těmi černými Aery tahal i P. Procházka v Mongolsku tajmeny (ono tenkrát moc lepších věcí nebylo).
Poslední dobou jsem taky skončil u přední brzdy, ale nezatracoval bych tu zadní zas tolik.
- Středa 1. února 2012 v 9:27® SURF
-
troutkiller> Vím, že přední brzda je lepší, ale u velikosti ryb, co chytám já, je to celkem jedno.
To Shimáno, co jsem uvedl dole, je s přední przdou.
- Středa 1. února 2012 v 6:43® troutkiller
-
SURF>Kámo zadní brzda na vláčku je blbost
Podívej se na jakej typ brzd chytaji ty co dávaji cajku nejvíc pokouřit!
- Úterý 31. ledna 2012 ve 22:34® hecht
-
sethy> hele voe, pojď ven, když mi děláš do tý mojí … (Caldie)
- Úterý 31. ledna 2012 ve 21:52® sethy
-
SURF> Jj je supr, taky jsem ho měl.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 21:27® SURF
-
sethy> Teď vážně. Tohle by bylo asi plně dostačující. http://www.rybarsky-market.cz/…default.aspx
Jinak s Shimanama, jenom zadobře.
Tento příspěvek byl editován 31.1.2012 21:33:45 uživatelem SURF. - Úterý 31. ledna 2012 ve 21:22® sethy
-
SURF> Kámošovi se dost zasekává, tomu co ho má. Mě tohle dělal i twin s bojovkou.
- Úterý 31. ledna 2012 ve 20:28® SURF
-
sethy> Všimnul jsem si: zapečetěná brzda. Máš něco konkrétního?
- Úterý 31. ledna 2012 ve 20:12® sethy
-
SURF> Až se ti zalepí brzda, tak si nestěžuj, varováni si dostal