Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.096 příspěvků, z toho 77096 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 1. ledna 2012 v 18:29® mvincik
mvincik

ladamaj> Čeho by jsi se chtěl z muškařiny zbavit?? Třeba bych něco využil…

Neděle 1. ledna 2012 v 18:25® dam
dam

ladamaj> průběžně jsem odprodával, ale nyní už to nechávám. Děcka rostou a nechám jim to na začátky…:-)

Neděle 1. ledna 2012 v 18:24® dam
dam

troutkiller> tak to musíme prodiskutovat…po­můžeme si třeba vzájemně:-)

Neděle 1. ledna 2012 v 15:56® troutkiller

dam>Já právě UL dost zanedbávám ale vzhledem ke stavu ryb v řece budu muset tuhle kategorii trošku pořešit:-) Na druhou stranu velkejch věcí na Sumce mám na otevření krámu:-)

Neděle 1. ledna 2012 ve 14:25® ladamaj
ladamaj

dam>tak to sme natom uplně stejně mám zde tolik věcí že bych vybavil spoustu rybářů a o muškařině nemluvě.

Neděle 1. ledna 2012 ve 14:00® dam
dam

troutkiller> UL už snad ne…mám toho na otevření obchodu9-)

Neděle 1. ledna 2012 ve 13:40® troutkiller

dam>Já mám v plánu jedno ULko a klacek pod multík:-) Pak se uvidí:-)

Neděle 1. ledna 2012 ve 13:29® dam
dam

troutkiller> já už koupím jen jeden utahováček na tajmeny9-)

Neděle 1. ledna 2012 ve 13:19® troutkiller

dam>No dobře tak jen ten Fídr:-)) )

Neděle 1. ledna 2012 ve 13:15® dam
dam

troutkiller>to jako, abys konečně něco chytil?:-D Máro, každý rok přikoipím jeden feeder, boloňku, bič, atd. stojí ve stejném rohu s jednodíly:-(( půjdeš jednou a taky je odložíš:->

Neděle 1. ledna 2012 ve 13:08® troutkiller

dam>Já už sem se vrhl:-) Sem totál chcíplej tak přebírám woby:-)) zítra zkusim vrátit noty,koupim nové a hurá na fídr:-) Ještě koketuju s nápadem pořídit novej plavačkovej a fídrovej klacek:-)

Neděle 1. ledna 2012 ve 12:33® dam
dam

skwor> tak to jo:-) myslel jsem, že se projedu kolem vody na kole, ale tady je teda hnus fialovej, tak se vrtnu do nástrah

Neděle 1. ledna 2012 ve 12:10® skwor
skwor

dam> Tlouští plavačka na řekách není sedavá rybařina :-)

Neděle 1. ledna 2012 v 11:58® dam
dam

skwor> já se musím pořád hýbat, tohle postávání mě neba…musím jít rybám trochu naproti:-)

Neděle 1. ledna 2012 v 11:32® skwor
skwor

dam> Mušky si nechám až se oteplí. Začátek roku bude patřit plavačce a pickeru.

Neděle 1. ledna 2012 v 11:08® dam
dam

skwor> kolikrát si říkám, že je to škoda jen kvůli těm černým h......:-(( Je čas vytáhnout mušák… a udělat pořádek v krabičkách

Neděle 1. ledna 2012 v 10:34® skwor
skwor

A vláčecí pauza začíná…

Neděle 1. ledna 2012 v 9:27® šimpik
šimpik

ja sem si minulý rok docela pekně zachytal na mý svazových vodách a příští rok si budu kupovat u pstruhovku

Sobota 31. prosince 2011 ve 21:11® Kazan

troutkiller> dnes jsme byli vytáhnout z Orlasu necky na zimu, původně jsem měl v úmyslu si vzít prut a chvíli to tam provláčet, nakonec jsem ho nechal doma. Na rybky jsem si ale sáhl:-)) , při vylévání vody z pramice jsem osvobodil asi 10 plotiček které tam zahnali místní dravci.

Sobota 31. prosince 2011 ve 20:49® troutkiller

dam>Standartně:-)) Jako většinou letos čistá nula:-( (Ale kolínko super a nakouřenej švihák taky!Přežral sem se tak že do zítra nejim:-)) )

Sobota 31. prosince 2011 ve 20:47® dam
dam

Přeji všem Chytejákům hodně zdraví a aspoň trochu štěstí u vody:-)

Také dnešní:-)

foto/diskuze/privlac/2011/th-img46629.jpg
Sobota 31. prosince 2011 ve 20:30® dam
dam

troutkiller> jak jsi dopadl, Troute?

Sobota 31. prosince 2011 ve 20:27® troutkiller

Krásnej novej rok a hodně zdraví přeje trout:-)) )

Sobota 31. prosince 2011 ve 20:20® osprey
osprey

Tak. Všude jsem dal tématická péefka, jen tady zatím ne. Je to proto, že vy, milí přátelé vláčkaři, dostanete úplně čerstvou rybu chycenou před třemi hodinami.

Přeju všem, abychom ještě dlouho měli vody, kam se dá chodit za rybami a ne jen na procházku.

foto/diskuze/privlac/2011/th-img46628.jpg
Sobota 31. prosince 2011 v 19:13® cormaxx
cormaxx

Máte někdo Mitchell Mag-Pro? Ta váha při vel.40 je celkem zajímavá,ale co vydrží naviják…

foto/diskuze/privlac/2011/th-img46618.jpg
Sobota 31. prosince 2011 v 19:05® jajco
jajco

Fryw> Já myslím že jo.I když jsou pruty ve stejné gramáži od každého výrobce jiné,do začátku nemáš co zkazit.Těch 250korun je zanedbatelná suma.

Sobota 31. prosince 2011 v 18:24® Fryw
Fryw

jajco> Díky. A ta gramáž 10–30 g by byla pro začátek dobrá volba?

Sobota 31. prosince 2011 v 18:13profil byl smazán

Šťastný nový rok 2012 … Romeo

Sobota 31. prosince 2011 v 16:32® jajco
jajco

Fryw> Pokud tě vláčení nejak moc nebere a bereš to tak jak píšeš tak ho kup.Pocit z lovu bude oproti lovu na teleskop ůplně někde jinte,to samé bude platit o pocitu ze zdolávání ryby.Potom uvidíš co dál a klidně bych si i tipl,že tě to začne víc a víc bavit.

Sobota 31. prosince 2011 v 15:53® Fryw
Fryw

Ahoj vláčkaři. Já vím, že dotaz který zde položím se vyskytuje velice často, ale jsou svátky, tak buďte dobrosrdeční a mějte pochopení :-)

Vláčení je pro mne okrajová záležitost. Chodím vláčet jen několikrát do roka a nebo občas zavláčím když nic nebere na položenou. K tomuto učelu používám už delší dobu tuhý teleskop. Není to ono, citím na něm snad jen většího woblera, ale takovéto nástrahy moc často nevláčím.

Když se kouknu do krabičky nástrah, tak tam najdu různé gumy (největší hlavička ma 10 g), nějaké malé rotačky, malé plandavky a nějaké plovoucí woblery. Nástrahy jsou do 10 cm, spíš menší. Vláčím například na Jihlavě v okolí ivančic, občas na menším stojáku nebo prostě kde se vyskytnu a mám vlačák a chuť. Chytne se většinou štika nebo občas tloušť. Okouknů moc na vláčku nechytám a ani nechci. Jsou většinou malí a napichovat je na trojhák se mi moc nelíbí.

No, tolik k popisu mé vláčky. Teď k otázce. Chtěl bych tu násadu od koštěte vyměnit za něco o trochu lepšího, ale jelikož je vláčení okrajová záležitost, investovat chci naprosto minimálně.

Delší dobu se dívám na pruty mivardi a to kvuli ceně. Vlastně nejlevnější vlačák tam mají v délce 2,1 m a gramáži 10–30 g za zhruba 250 kč, což je zanedbatelná částka.

Chtěl bych se zeptat, zda máte zkušenost s těmito velice levnými pruty od této značky a zda by mohl vyhovovat. Prosím, berte to z mého uhlu pohledu, který jsem trochu nastínil. Pokud bych chtěl tahat příležitostně nástrahy co vlastním (nemám zatím důvod sahat po menších nebo větších), na jakou gramáž bych se měl zaměřit? Jen orientačně. 10–30 g by mohl být to pravé nebo by to chtělo kouknout po něčem jemnějším? (ano, vím že jsou to jen orientační hodnoty a není 10–30 jako 10–30) Tam kde vláčím by mělo být pár štik, tlouštů a nějací menší sumci do metru. To by měly být i cílové ryby.

Díky. P.s. pokud jste již podobnými dotazy unaveni, tak to prostě přejděte a nechte si přát pěkného Silvestra :-)