Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 22:23® BigMike

BoBo-F :-)) )))))))))))) mnoooo, asi ti rozumím:)) Jen jsem to tu chtěl pošťoucnout – hoď sem něco nad 90:)))

Ladamaj: u nás v S. nic moc a jak to vypadá „nahoře“ fakt nevím, letos už se tam nedostanu. To tak brát měsíčně apanáž 30.000,– a být pak každý den nebo bden u vody a objíždět, testovat, zkoumat.)))

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 22:12® ladamaj
ladamaj

BigMike>ahoj to mě chceš říct že lužnice v Soběslavi a ve Veselí nad Lužnicí je natom tak špatně.Co zlatá stoka jak to tam vypadá chci tam jet se synátorem a trochu zaspomínat na mladé časy.:->

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 21:54® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

BigMike> Přesně Ti rozumím a s pochopením sobě vlastním zveřejňuji až každou desátou rybu :-) Striktně! Tedy dochází k tomu, že největší nefotím… :-D

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 21:43® BigMike

Ach jo, čekám už kolik let, až dostane Bobo F. a Scanix ban a nebudou nás (mě!!!!)tady psychicky rozkližovat a ono ne a ne:)))))) Nebo jim dát aspoň zákaz zveřejňovat fotky! Snesu hodně, ale to temné uvnitř mne se vždy jakoby probudí a pohne, když vidím jich fotky z lovu!:)))

Kde že se nechají sehnat ty nástrahy, kde že je nevlídno k otužování?.))

PS. na druhou stranu, ne všechno co chytnu a vyfotím sem dávám, aby neměl někdo pocity jako já, když se dívám na jejich úlovky:))) Závist je hrozná věc!!!(neříkám vlastnost – v některých oborech jsem nad věcí:)))

Tento příspěvek byl editován 8.12.2011 20:44:59 uživatelem BigMike.
Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:56® osprey
osprey

Nils Master> Víc ti nepomůžu, nejsem až takový odborník, nakoupil jsem ze zahraničí pár věcí.

Takže jestli například firma z UK vyúčtuje něco, co se odešle z Malajsie, tak vůbec nevím, jak se to pak počítá. Moje dosavadní nákupy byly v rámci EU.

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:40® Nils Master
Nils Master

hm aha, u těch v rámci EU

Jestliže kupujete zboží v rámci EU, nebudou účtovány žádné další celní poplatky nebo daně.

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:38® Nils Master
Nils Master

osprey> a ještě koukni, když to najdu přes ten českej e-bay.

http://viewitem.eim.ebay.cz/…5584183/item

Přibližná dovozní daň: Nezahrnuje další celní poplatky nebo daně

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:34® osprey
osprey

Nils Master> Fakt koukni na nabídku toho bunnyho. Má toho na e-bay hromadu, evidentně má e-shop. Má ho v UK, takže cenu vidíš i s poštovným a definitivní.

Prodává hodně Daiwu a Abu, tedy přesně to, kde jsou ty rozdíly proti tuzemským cenám největší.

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:25® Nils Master
Nils Master

osprey> na to český jsem taky koukal a vždy to našlo jen ty věci, který ležej v EU.

Takže to asi musí prostě v tý EU sídlit, abych neplatit clo ani DPH. No ještě se zkusim zeptat kde to pude …

pak dám kdyžtak info

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:09® osprey
osprey

Nils Master> Podle mě rozhoduje místo odeslání. To zboží musí být někde fyzicky prodáno a na základě toho se z něj například platí daň.

Jestliže je na to zboží uplatněno DPH 20% platící v celé EU, tak už se podruhé neplatí. Jestli je to zboží fyzicky v Malajsii, tak by se to zaplatit mělo, jakmile se to prodá na půdě EU.

Na britské e-bay má obchod nějaký bunny7517 a má ho fyzicky v Británii. Ceny má velmi dobré, ale nekupoval jsem u něj zatím nic.

http://viewitem.eim.ebay.cz/…8530895/item

Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:59® Nils Master
Nils Master

osprey> a víš, že jsem na to koukal…

Jak jsem hledal informace o clech a DPH, tak jsem narazil na to e-Bay Velká Británie.

No a ty věci tam prodává přesně tahle firma, minstortackle.

Třeba pro příklad: http://www.ebay.co.uk/…360415584183?…

Item location: KL, Malaysia

Ale já nemám s e-bay zatim nemám žádný zkušenosti, tak se ptám. Když je ten předmět v Malajsii, tak mi ho pošlou z Majlajsie, čili se nic nemění? Platim clo i DPH.
A nebo ho pošlou někam do Anglie či ho pošlou tak, aby to bylo pod nálepkou e-bay UK a já neplatil žádný DPH ani clo?

Na tom e-bay totiž chtějí přesně stejný peníze a přesně stejný poštovný, jako kdybych objednával z webu minstortackle.

Předem díky za informace…

(jinak pokud platí druhý případ, tak to chápu jako dobrý tah od toho minstortackle, takhle totiž lidi neodradí to clo a DPH)

Tento příspěvek byl editován 8.12.2011 13:02:45 uživatelem Nils Master.
Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 12:25® osprey
osprey

Nils Master> Koukal jsem se a přijde mi, že většinu věcí koupíš snáz přes e-bay z Británie. A nebudeš muset čekat až ti to pošta proclí.

Z Británie zaplatíš udanou cenu plus poštovné a ani o chlup víc.

Tady ti dopočítají clo a DPH a budeš čekat až se to proclí.

Středa 7. prosince 2011 v 16:52® Nils Master
Nils Master

je to Malajsie …

Středa 7. prosince 2011 v 16:42® osprey
osprey

Nils Master> Pěkná nabídka. Obchod neznám.

Dá se lokalizovat? Pokud je to v USA, je zapotřebí ještě počítat clo a DPH, pak už to taková sláva není.

Středa 7. prosince 2011 v 16:20® Nils Master
Nils Master

Zdravim,

mátě někdo zkušenosti s tímhle E-shopem?
http://www.minstortackle.com

Ceny jsou hodně příznivý…

Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:31® osprey
osprey

MATE BOBAN> Nemáš záběry vůbec?

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:13® MATE BOBAN

čo by som ja dal za to, keby mi brali aspoň "ocásky " :-)) )

Neděle 4. prosince 2011 ve 13:11® dodorider
dodorider

osprey> yes s tou velkou nastrahou, je to okoukane taky mam uspech pouze na woblerky a vse do 4cm

Sobota 3. prosince 2011 ve 20:40® RuSaKsRo

díky dneska jsem dal smačka 4cm dlouhého a hnědou barvu a braly to krásně

Sobota 3. prosince 2011 v 18:46® osprey
osprey

RuSaKsRo> Někdy to dělají, hlavně tam, kde mají už nějaké zkušenosti. Pro zajímavost – z posledních 10 štik na prutu mi 8 spadlo a nebyly to malé ryby. Ale berou to opatrně a prostě mi krátce po záseku padají. Do jisté míry pomohlo zmenšení nástrahy a pohrávání s barvami.

Prostě je to provozní problém, který se řeší za pochodu – zkoušíš cokoli, aby to bylo lepší.

Sobota 3. prosince 2011 v 0:29® dodorider
dodorider

RuSaKsRo> neco podobneho se mi obcas stavalo tady u nas ale s mensima okounama cca 20–25cm ac mohli celeho mikro smacka polknout jen za nej tahali, menil sem barvu a kdyz sem trefil barvu pak ji naslukli celou, nevim proc to delaji. a kdyz sem dal zpet tu za kterou jen tahali tak to bylo zase jen za ocasek.

Sobota 3. prosince 2011 v 0:04® RuSaKsRo

právě to vedení jsem skoušel a nic a mam ji na jigovém háčku a po napíchnutí je háček těsně před půlkou smáčka

Pátek 2. prosince 2011 ve 23:57® mvincik
mvincik

RuSaKsRo> Zkus pozměnit třeba vedení nástrahy, jestli nebudou agresivnější. A taky určitě záleží na tom, jak máš danou nástrahu na háčku…

Pátek 2. prosince 2011 ve 23:54® RuSaKsRo

Chci se zeptat co dělám špatně že mi okouni berou smáčky jen za ocásky a to jsou i okkouni kolem 30cm takže žádní prckové ale jen vezmou ocásek a pak ho hned pustí nevíte čím to je??

Pátek 2. prosince 2011 ve 22:15® Hatori
Hatori

sethy> Mi se to osobně stalo několikrát. Hodně používám rotačky a když se začal vlasec trochu kroutit, běžně se mi zamotával do té vysoké matice. Vím, že na Zauber si kluci na Mrku vyráběli podložky, měli s ním taky problémy http://www.mrk.cz/diskuse.php?…

Tento příspěvek byl editován 2.12.2011 21:16:28 uživatelem Hatori.
Pátek 2. prosince 2011 ve 21:23® sethy
sethy

troutkiller> u nás teda vítr, zataženo no hnus.

Pátek 2. prosince 2011 ve 20:44® dam
dam

sethy> tady bylo dneska slunce, ale ledovej vítr…a hromada práce:-)

Pátek 2. prosince 2011 ve 20:43® dam
dam

troutkiller> já jsem neměl jedinou smyčku, a to má za sebou Mongolsko i Norsko a samozřejmě se točí i u nás

Pátek 2. prosince 2011 v 19:48® troutkiller

sethy>Velká chyba!!!Já byl na Orlasu a bylo náááádherně!I fiš se povedla:-)

Pátek 2. prosince 2011 v 19:39® sethy
sethy

troutkiller> čau, zatím ne. Měl jsem to v plánu dnes, ale nakonec jsem to vzdal :-)