Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 25. listopadu 2011 v 15:45® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Nepochopil jsi. Tady vedle mě je o zeď opřených několik multíkoprutů včetně toho padesátigramového Draka ze stejné série.

Pátek 25. listopadu 2011 v 15:41® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> No to víš, že bych chtěl, ale ted musím tak 14 dní počkat než přijdou nějaké peníce, na které čekám a pak než to přijde, znáš to… :-((

Pátek 25. listopadu 2011 v 15:39® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

hraji> Upřímně. Vůbec bych nečekal, že s pochopením této věty budou nějaké problémy. Díky za postřeh. ;-)

Pátek 25. listopadu 2011 v 15:38® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> No a nechceš si to zkusit už teď?

Ale bacha – je to Dragon. Když se ti rozpadne v ruce, platíš nový díl:-))

Pátek 25. listopadu 2011 v 15:30® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Já tak nějak tuším, že to nebude jednoduché. Četl jsem totiž pozorně tvůj článek. Od 7g méně, jak píšeš, to asi nebude nic lehkého. S multíkem, ale začnu asi chytat až v červnu, takže začnu s něčím těžším tak okolo 10g a až to dostanu trochu do ruky, tak pak teprve zkusím zjemnit. Takový je tedy můj plán, ale kdo ví, co ta má rybářská makovice zase vymyslí :-D

Pátek 25. listopadu 2011 v 15:28® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

hraji> No nevím, jestli fikaně. Spíš náhoda… Viděl jsem to a moc se mi to líbilo. A co čert nechtěl, asi 4 dny na to se mi naskytlo koupit multík za super cenu. No a to už jsem nevydržel :-D No tak ted mam multík, tak to přece ten prut koupit musím :-D

Pátek 25. listopadu 2011 v 15:06® hraji
hraji

zlomiljsemprut> myslíš na ten článek na idnes – hobby? Tam jsi napsal tento text, je vyjmut a zveřejněn v podbarveném okně. Jedná ae o tento text: „Ani jeden z uvedených materiálů není schopen odolat ostrým zubům štiky, proto používejte ocelová lanka, čímž předejdete vážnému poranění ryby.“

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/…ybareni.aspx?… Což napsáno takto, bez ujasnění od čeho že jí hrozí to vážné poranění, je pitomost. Poranění způsobí štice háček nástrahy a ten ji poradí úplně stejně, ať už je nástraha na vlasci a nebo pletence. Takže nejde o prvotní poranění, ale asi o to, že když štika ukousne nástrahu, ta jí zůstane v tlamě a může z toho vzniknout problém. Za zranění ale nemůže ani vlasec ani šňůra. Tak to chápu já. Ale mohu se mýlit. Samotné použití ocelového lanka nepředejde poranění štiky, jen možná zabrání tomu, aby štika odjela s nástrahou zaseknutou v tlamě.

Tento příspěvek byl editován 25.11.2011 14:07:16 uživatelem hraji.
Pátek 25. listopadu 2011 v 15:03® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Budeš muset mít dost trpělivosti, abys do začátku zvládl gumy na 5 g hlavě. 10 g půjde daleko líp, ale na té naší říčce už je to v tuhle dobu dost velká váha nutící gumu k příliš razantnímu pohybu.

Ale ten prut je takový univerzál, dá i woby a třpytky. Mám jeho verzi do 50 g, učil jsem se s ní multíkovat.

Pátek 25. listopadu 2011 v 15:01® osprey
osprey

zlomiljsemprut> Sice nevím, jakou zkušenost máš na mysli, ale snažím se, aby to, co říkám, vycházelo z toho, co opravdu vím. Tvůj článek jsem četl, pan Bursa rybář není. Psal jsem si s ním před časem. Kdyby to mělo vyjít u nás, taktně bych tě na těch pár vět upozornil.

Dál to můžeme řešit po osobkách, ale myslím, že to není třeba – jen pokud bys opravdu chtěl.

Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:59® hraji
hraji

ssg.Jimmy Wild> aha, jdeš na to fikaně. Já ten prut měl u nás v prodejně v ruce už několikrát, mají na něm dokonce vláčecí multík, ale vždycky jsem zatím odolal a vrátil ho do stojanu a to mám doma 10 přívlačových pru­tů

Tento příspěvek byl editován 25.11.2011 14:00:27 uživatelem hraji.
Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:52® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

osprey> Chápu. Mluvíš z vlastní zkušenosti, viď?

Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:49® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Ten vypadá opravdu slušně za tu cenu. Budu chytat hlavně na gumy, takže takové ty pruty určené pro jerkování nejsou moc pro mě, ale tenhle by šel, řekl bych…

Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:48® osprey
osprey

zlomiljsemprut> Spoustu věcí se ti tam nepodařilo formulovat právě šťastně a pan Bursa, co tomu na hobby i-dnes velí není rybář. To je celé.

Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:47® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Tohle je použitelné – s ohledem na cenu. V téhle cenové relaci najdeš i bytelnější, ale zase na druhou stranu těžší pruty. Mít víc peněz, bylo by ideální jít do nějakého Fenwicku, St. Croix apod.

http://www.rsp-fishing.cz/…m-14-35g-vyp

Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:35® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

hraji> Těší mě, že Tě článek zaujal. Akorát jsem nepochopil Tvou reakci…

Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:25® džigit

ssg.Jimmy Wild> jen nebýt líný.Nejsme sice země baitcastingu zaslíbená,ale strejda gůgl něco najde
http://www.google.cz/search?…
http://www.rsp-fishing.cz/…/castingove/

Tento příspěvek byl editován 25.11.2011 13:26:55 uživatelem džigit.
Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:05® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

hraji> Jo je to s tím těžké… Náš trh je na to fakt skoupý. Ale viděl jsem to a moc se mi to líbilo a tak to chci zkusit. Vláčka byla pro mě vždy spíš doplňkovou disciplínou, ale rád bych se tomu začal věnovat trochu líp. Povedlo se mi sehnat multík za dobrou cenu, tak ted už jen ten prut :-)

Pátek 25. listopadu 2011 ve 13:53® hraji
hraji

ssg.Jimmy Wild> nějaký link, kde by se dal najít výběr prutů vhodných pro lov s multiplikátorem jsem nenašel. Čímž netvrdím, že neexistuje, jen ho na českých stránkách neumím najít. Asi ti nezbyde, než si sednout k netu, nechat si vyhledat heslo přívlačový prut a projít si ty e-shopové nabídky. Vím že ta nabídka je u normálních obchodníků malá, není to příliš žádané zboží. Ve speciálkách na přívlač by to mohlo být lepší. podívej se sem http://www.milobrno.cz/…98-cm-7-22-g

Tento příspěvek byl editován 25.11.2011 12:56:02 uživatelem hraji.
Pátek 25. listopadu 2011 ve 13:29profil byl smazán

sunet> nechápu v čem je volnější jednoháček v gumě než je v tom miniwobu z obrázku.

fakt nechápu.

nevidím jediný důvod, proč by z toho měly padat ryby, že tam není háček v kroužku, ale napevno.

kdyby to mělo 10cm tak možná – páka, kroucení, má to „přes co“ ohnout v hubě, ale v tý velikosti, v jaký si myslím, že to je, je to fuk.

Pátek 25. listopadu 2011 ve 12:57® sunet

pepa-č> S jigem se to srovnávat nedá, tam je raménko háčku v postatě volné. Tady by při absenci čepu neseděl zásek, ryba by visela v podstatě jen za kousek špičky a jen v malém procentu případu by zásek seděl dobře.

Prichy> Tak trochu jsem se opozdil :-) .

Tento příspěvek byl editován 25.11.2011 11:59:13 uživatelem sunet.
Pátek 25. listopadu 2011 ve 12:56® Prichy
Prichy

pepa-č> nektery material po mirnem tlaku dravci huby ustoupi nektery ne (i mekka nastraha muze pri extremu trpet timto neduhem)…v tom je technicky rozdil mezi woblerem a jigem (at uz myslis jig „po americku“ nebo nasi jigovou hlavu s nastrazenou mekkou plastovou nastrahou. v tuto chvili, pokud je hacek na cepu, by to byla bezpredmetna debata

Pátek 25. listopadu 2011 ve 12:54® sunet

Bigpista> Právě že zatím jen virtuálně, má to být snad letošní novinka, tak uvidíme, kdy se to dostane k nám. Cena byla zatím nalezena 14,5 USD za kus, není to nejlevnější ale zase nic extra drahého.

Pátek 25. listopadu 2011 ve 12:31profil byl smazán

Prichy> z jigů padají? já že tam je háček taky napevno.

Pátek 25. listopadu 2011 ve 12:20® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Chtěl bych vás poprosit o radu. Nemáte třeba někdo odkaz nebo podobně na to, kde koupit nějaký vláčecí prut pro multiplikátor? Gramáž bych viděl tak nějak mezi 10–35g. Délku tak okolo 2,4m. Ale, aby nebyl moc drahý tak okolo 1000 Kč nebo co nejblíže této ceně. Díky za rady… :-)

Pátek 25. listopadu 2011 ve 12:15® Bigpista
Bigpista

sunet> Pěkná věcička. Kde jsi to objevil?

Pátek 25. listopadu 2011 ve 12:11® sunet

Prichy> Co jsem pochopil z popisu, tak háček je na čepu, při útoku ryby se vysune směrem nahoru a měl by tak udržet rybu. Hlavní výhodu však vidím v tom, že se bude nástraha méně či skoro vůbec zasekávat, zvláště ve velmi zarostlých partiích se bude pohybovat jako rybka ve vodě ;-) .

Info v angličtině:

http://www.sebileusa.com/dsCrank.php

Pátek 25. listopadu 2011 ve 12:04® Prichy
Prichy

sunet> a ten hacek je tam na pevno? budou z toho padat ryby pokud ano :-/ (jinak hezky provedeno)

Pátek 25. listopadu 2011 v 11:57® sunet

Jak jsem tak koukal, co je kde zajímavého, padl mi zrak na tyto woblery značky Sebile, a to právě na model D & S Crank. Zajímavé řešení.

foto/diskuze/privlac/2011/th-img46079.jpg
Středa 23. listopadu 2011 ve 21:22® sethy
sethy

skwor> tak tak, ale těch šňůr je dnes tolik, že by asi nebyl problém najít náhradu :-)

Středa 23. listopadu 2011 ve 20:54® skwor
skwor

sethy> Aspoň že tak. Sám víš, že kolikrát když se něco změní, tak to nebývá k lepšímu :-)