Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 23. listopadu 2011 ve 20:01® sethy
-
BigMike> používám 0,08 na dalekého hody na stoják a 0,12 na řeku na gumovačku.
Ta nejtenčí 0,05 nebo tak nějak je totalní šrot, tu určitě nebrat – trhala se v ruce jak nic.
skwor: tu novou jsem neměl, díval jsem se na ní v obchodě a vypadá stejně. - Středa 23. listopadu 2011 v 18:57® hraji
-
osprey> ten článek sám o sobě neobsahuje nic špatného, jen ta úvaha o poškození ryby bez lanka je nedotažená, protože tam schází pointa, kterou my co chytám epřívlač známe.
- Středa 23. listopadu 2011 v 18:17® kubas
-
osprey> Jo však to bylo pouhé konstatování faktu
- Středa 23. listopadu 2011 v 18:05® osprey
-
kubas> Já to neřeším, reaguju jen na názor, že je to začátečník.
Je zcela v kompetencích autora a majitele serveru, jaký článek vydají na hobby i-dnes. K jeho úrovni a k tomu, komu je určen, jsem se přece nevyjadřoval.
- Středa 23. listopadu 2011 v 17:38® kubas
-
osprey> Tak přece jen ten článek nepíše na chytej, takže ten článek má(musí) mít takovou hodně začátečnickou formu, aby to pochopil i laik…
Tento příspěvek byl editován 23.11.2011 16:39:27 uživatelem kubas. - Středa 23. listopadu 2011 v 16:43® hraji
-
skwor> no tak já vyzkouším tu C-THRU a poreferuji o výsledcích. Předem ale říkám, že se mi na první pohled ta šňůra líbí tím, jak je čirá
- Středa 23. listopadu 2011 v 16:32® skwor
-
BigMike> Mám desítku nebo osmičku, teď nevím.
sethy> Tu druhou generaci jsi namotanou neměl? Mám tu starší a ta už není ve všech průměrech. Celkem je mi sympatická i Millenium perch, tu zkusím příští rok.
- Středa 23. listopadu 2011 v 16:21® osprey
-
David Havlíček> Psal to autor, který publikuje v časopise a dokonce má článek i u nás (nebo je to aspoň v rodině).
- Středa 23. listopadu 2011 ve 14:56® hraji
-
David Havlíček> ano, psal to odborník na úrovni potřebné pro idnes server.
- Středa 23. listopadu 2011 ve 14:26® HaD
-
hraji> mno… asi to psal nerybář nebo začátečník.
- Středa 23. listopadu 2011 ve 12:01® BigMike
-
sethy + skwor – jaké používáte průměry?
- Úterý 22. listopadu 2011 ve 22:34® sethy
-
skwor> a stojí pár korun a jako jedna z mála v zimě nemrzne
- Úterý 22. listopadu 2011 ve 21:03® skwor
-
hraji> S tou invisible doporučovanou sethym souhlasím. Letos jsem s ní během léta chytal taky a třeba proti FL to je paráda.
- Úterý 22. listopadu 2011 ve 21:02® sus1
-
hraji> To je článek pro laiky a ne pro ,, borce ".
- Úterý 22. listopadu 2011 ve 20:38® sethy
-
hraji>
- Úterý 22. listopadu 2011 ve 20:28® hraji
-
sethy> mě se tam líbí ta hluboká úvaha o tom, že když při lovu štiky použijeme ocelové lanko, zabráníme vážnému poranění ryby. Tak nevím, jestli ji zraní ten vlasec a nebo pletenka.
- Úterý 22. listopadu 2011 ve 20:19® sethy
-
hraji> No a je to vyřešeno
- Úterý 22. listopadu 2011 ve 20:17® hraji
-
Kurňa brouzdám a brouzdám a takovou perlu poradenskou jsem našel http://hobby.idnes.cz/…ybareni.aspx?…
- Úterý 22. listopadu 2011 v 19:58® osprey
-
hraji> No, kdybych tě měl namotat na naviják, tak to bych tě teda radši vyhodil.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 19:57® sethy
-
hraji> To jsem na tom podobně
Já bych dal ruku do ohně za invisiblu od dragona. Jen na fousky bych potřeboval něco silnějšího než je v nabídce.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 19:55® hraji
-
sethy> chlupatý jsem taky a saju víno, snad mě nevyhodí. No tak to není dobrá reference.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 19:50® sethy
-
hraji> měl jí kámoš (nějaký silnější průměr) a po pár vycházkách se tak zchlupatila a tak šíleně sála vody (viděl jsem to), že jí celou vyhodil.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 19:48® hraji
-
Když je řeč o těch pletenkách, má někdo zkušenost s pletenkou od Dragonu C-THRU braid?
- Úterý 22. listopadu 2011 v 19:46® osprey
-
Kazan> Prostě se pak chová trošku jako některá z těch levnějších pletenek, co nemají kulatý průměr. Ale ze začátku kulatý je.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 19:28® osprey
-
troutkiller> Jo, chlupatit začíná. Průměry mě zajímají od doby, kdy jsem na jerkovém multíku nahrazoval vlasec 0.35 mm pletenkou 0.25 mm a ono se jí tam vešlo míň.
Když má něco větší průměr, hůř se propadají lehké nástrahy ke dnu, méně snadno se to předře apod.
Taky jsem zažil diskuzi, kde jsme se dohadovali o čtyřech vlascích 0.16 mm. Jeden beznadějně vyšel jako nejhorší – protože to opravdu bylo 0.16. Dva byly 0.18 a jeden 0.19. V podstatě byl ten vlasec, co jsme ho sepsuli, nejlepší, ale zjistil jsem to až za půl roku.
A tak občas měřím, abych korigoval svoje dojmy.
Pravda je to, že když se s něčím dobře chytá, tak jsou čísla vedlejší.
Tento příspěvek byl editován 22.11.2011 18:44:33 uživatelem osprey. - Úterý 22. listopadu 2011 v 19:24® Kazan
-
osprey> upřímně řečeno takto nad nanem uvažovat mě nenapadlo, ale vzhledem k tomu že je to kombinace vlasce s vlákny a vlasec zplacatit jde mělo by to mít podobné vlastnosti, pokusím se na to zaměřit a dám vědět.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 19:22® troutkiller
-
Pruměry,tvary nebo podobné věci sem u šnury nikdy neřešil!Budˇ je šnura dobrá nebo ne a to je to oč tu běží!Jediná věc kterou sem zatim postřehl je to že 0.12 se začíná chlupatit jako FL,na užitnou hodnotu to zatim nemá vliv.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 19:14® osprey
-
Kazan> Celý problém je v tom, že o těch technologiích se moc otevřeně nepíše. Ostatně to by byli výrobci sami proti sobě, protože by ledacos neprodali.
Podívej se na nanofilu na jednu věc – podle mě je po vyrobení téměř kulatý, ale dá se splácnout a zůstane tak. Proto na něm nedrží některé uzly – moc se to v nich mačká.
Když s ním nějakou dobu vláčíš, tak se z původně kulatého průměru tlakem v očkách vytvoří řekněme eliptický. Podobně jako u používané pletenky pak naměříš menší průměr.
Zajímalo by mě, jestli bys tyhle moje dojmy mohl potvrdit nebo vyvrátit.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 18:48® Nesvy
-
Zdravim, nemate nekdo zkusenost s novou verzi navijaku Team Dragon 9, konkretne 920. http://www.rsp-fishing.cz/…30-935iz-new V popisu píší o nižší matici, coz se mi zamlouvá…Mam puvodni FD930 a vlasec se mi na matici tradicne motá. Diky za kazdy poznatek, klidne SZ.
- Úterý 22. listopadu 2011 v 16:04® Kazan
-
osprey> jo to by bylo rozumné vysvětlení, když jsem kupoval FL měl jsem obdobný problém kupoval jsem stáčenou vždy stejný průměr a u jednoho prodejce. Jednou to byla kvalita sama jindy se trhala jak papír, tehdá se to svádělo na Poláky.
Myslím že na velkém návinu nebude všechno šit, a je možné že koupíme ze stejné špulky odvíjenou za sebou a mě se bude trhat a dalších 100m bude ok, bude to taková sázka do loterie