Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 11. června 2004 ve 20:31® HaD
-
pejik: klidně mi pošli odpověd na mail chytej@chytej. cz a můžeme ji tady někde zveřejnit
- Pátek 11. června 2004 v 10:56® HaD
-
pejik: klidně mi pošli odpověd na mail chytej@chytej. cz a můžeme ji tady někde zveřejnit
- Pátek 11. června 2004 v 10:41® pejik
-
Odpověď na můj dotaz jsem právě obdržel. Nemohu říct že jsem z toho moudrej, ale v žádnem případě nemám v úmyslu napadat funkcionáře územního svazu. Nebudu vyjímat pasaže odpovědi a dále komolit výrazy, myslím si ale,že by naše vyšší rybářské orgány( chcete-li svazy) měli k této otázce zaujmout jednotná stanoviska. Proto jsem se zeptal dále v souvislosti své otázku na porušení pravomoci veřejného činitele(RS). Čékám odpověď, ale přesto si myslím a věřím že letošní rok je jakýmsi přechodem mezi úpravami rybářského řádu a vetšina odpovědí bude vyložena a snad i změněna.
- Pátek 11. června 2004 v 10:07® HaD
-
pejik: ještě dota rozšiř podle našeho článku i o další věci. odpovědi budou určitě zajímavé
- Pátek 11. června 2004 v 9:12® pejik
-
Učinil jsem dotaz na JĆÚS ohledně postupu RS v souvislosti s lovem na živou rybku. Nebylo mi prozatím odpovězeno. Je to zřejmě velice ožehavé téma. Můj osobní názor je takový, že v tomto znění a výkladu neměl nový rybářský zákon spatřit světlo světa.
- Čtvrtek 10. června 2004 v 18:08® HaD
-
Ruda: víš že ani nevím! My jsme vše kromě jednoho candáta pustili zpět. Zdeněk Edelmann byl dlouho pryč, tak má asi toho vyřizování víc. dej mu čas
- Čtvrtek 10. června 2004 v 16:56® Ruda
-
DaH. byl jsem špatně pochopen, myslel jsem tím kolik si můžeš ponechat sumíků na Ebru. Nemůžeš mi zjistit jestli p. Edelmann dostal můj mail-neodpovídá!! Jinak souhlasím s Láďou, spíš mám pocit, že se to tady budou lidit spíš snažit nějak . ojebat.. nebo si řeknou, že těch pár vycházek nestojí za to a budou více bobkařit.
- Čtvrtek 10. června 2004 v 16:16® Láďa
-
DaH:Z tohoto pohledu(obchodní a reklamní kampaň) to asi bude stejný jako v Polsku,ale já stále spoléhám na pohodlnost a nechuť se učit něco nového. Určitě se část lidí o to bude snažit,ale nepředpokládám nic zásadního. Možná se pletu a necháme se překvapit.
- Čtvrtek 10. června 2004 v 16:10® HaD
-
Láďa: a myslíš, že tady toho výrobci taky nevyužujou pro giga kampaň? To by byli mooooc špatný obchodníci. nenamlouvej si zbytečně, že to nepřijde, radši se smiř s horší variantou
- Čtvrtek 10. června 2004 v 15:48® Láďa
-
DaH:Já myslím,že Polsko je dost specifická země. Přívlač tam nabrala obrovské otáčky,ale je to myslím taky dáno asi tím,že jsou docela dobrý ve výrobě produktů na přívlač a tudíž je to tam dost dostupné. I když nevím jak jsou na tom cenově a jestli si ty jejich výrobky tam může dovolit každý rybář. A taky si myslím,že tam proběhla obrovská reklamní kampaň na přívlač a navíc jejich závodníci v přívalči jsou opravdu dobrý. Tam se tohle všechno spojilo dohromady a proto je tam přívlač dost oblíbená.
- Čtvrtek 10. června 2004 v 15:18® HaD
-
mirmen: možná kdyby to bylo výrazně horší, byl by teď výrazně větší tlak a bylo by dřív líp.
- Čtvrtek 10. června 2004 v 15:17® HaD
-
Láďa: pro mě je přívlač stejná láska jako sumcařina a myslím si že se mýlíš. I když bych byl neuvěřitelně rád, kdyby jsi měl pravdu a byl nás vláčkařů nadále stejný počet. To mi věř. Ale asi ne, stačí se podívat na Polsko…
- Čtvrtek 10. června 2004 ve 14:57® Láďa
-
DaH:Davide nebojím se že stoupne počet vláčkařů. Mladší generace s vláčením už začala a funguje již delší dobu a ti starší,kteří odpadnou kvůli zákazu,tak ty budou dost líní zvednou své zadky a začít se posouvat kolem vody a navíc investovat peníze do něčeho co tam stejně nechá vyset někde za kamenem. Takže s toho opravdu strach nemám.
- Čtvrtek 10. června 2004 ve 14:54® Láďa
-
All:Tak teď jsem mluvil telefonicky s ČRS a neviděl bych to tak jasně s povolením ryby jako živé nástrahy. Vůbec neexistuje možnost,že by se povolila celoplošně. Pouze se dohadují o tom že by na revírech kde hrozí řádění sumců,tak tam by byla udělena výjmka z důvodů odlovu sumce a to pouze při dodržení min. velikosti nástražní rybky. Jednání se vedou mezi MZ a MŽP a komisí na ochranů zvířat. Pokud se dohodnou,tak bude možný pouze lov sumců a to ještě možná na zvláštní povolení. JAK JSEM NAKOUPIL TAK PRODÁVÁM.
- Čtvrtek 10. června 2004 ve 14:44® mirmen
-
DaH and Láďa: myslím si, že na otevřených vodách tklak na dravce stoupne tak jako tak. Namístě by bylo prosadit zvýšení spodní míry, zákaz lovu na živou na dvojháčky a trojháčky s vyjimkou systémků na okamžitý zásek a systémků na sumce. U nástražních ryb stanovit spodní míru u sumce ( od 25 cm výš) a případně i sestav na štiku ( od 15ti cm výš). Jinak mně dnes prošla rukou ona kniha ( r. v.1996) s nákresy systémků na lov pstruhů na živou. Kromě toho i návody, jak úspěšně lovit na mrtvou střevli , splaváváním atd.
- Čtvrtek 10. června 2004 ve 14:40® mirmen
-
DaH: měl jsem v ruce všechny verze zákona a fixou si vyškrtával problematická místa. Mohu Tě ujistit, že nebýt tlaku ( včetně mediálního vyvolaného přes různé osobní kontakty různými lidmi) by v současnosti platilo něco, z čeho by Ti vlasy vstávaly hrůzou. Problém byl v tom, že se žel nedařilo v závěrečném čtení pod velkým časovým tlakem vypracovat dokonalejší verzi ( což je ovšem chyba výboru ČRS, který měl včas vyvíjet tlak a opírat se o dokonale připravenou argumentaci k ochraně svazových zájmů). Nemá smysl , abych vyhrabával už zaarchivované materiály , ve kterých mám měl označeny jednotlivé průsery a protiřečení. Výsledek, který byl schválen a vstoupil v platnost, je paskvilem odrážejícím nekompetentní práci údajně „kompetentních“. A ještě jednou ujišťuji: nebýt mediálního tlaku a kontaktování poslanců a senátorů, mohl být výsledek N E S R O V N A T E L N Ě H O R Š Í .
- Čtvrtek 10. června 2004 ve 14:04® HaD
-
Ruda: zachytali jsme si docela dobře, a legálně na živou a to jsme lovili v EU!!!
- Čtvrtek 10. června 2004 ve 13:46® Ruda
-
DaH: mylím, že daleko víc sumčích životů má nasvědomí pytlácká cházka (podsekávači) a taková individua nějaké zákazy lovu na rybku nezastaví. Ale, máš pravdu, že sumec decimuje rybičky obstojně. Co na Ebru, jak je to tam s braním ryb?
- Čtvrtek 10. června 2004 ve 12:42® HaD
-
ALL: a i do Legislativy
- Čtvrtek 10. června 2004 ve 12:16® HaD
-
ALL: do DOWNLOADS jsem přidal zákony na týrání zvířa 246/1992 Sb. a 77/2004 Sb.
- Čtvrtek 10. června 2004 v 11:56® HaD
-
Láďa: teď mě ještě napadlo, nebojíš se že vláčkařů bude mnohonásobně víc než do teď a že bude mnohem složitější a náročnější dobře zachytat?
- Čtvrtek 10. června 2004 v 11:55® HaD
-
mirmen: Říkáš že pomohli diskutující. copak ten paskvil mohl být ještě horší??? Fantazii mám velkou, ale nějak mě nenapadá co mohli ještě víc podělat. Snad nám úplně zakázat chytat!
- Čtvrtek 10. června 2004 v 7:00® mirmen
-
Big Mike: předseda ČRS a celá řada ostatních funkcionářů by zasloužili nakopat prdele okovanou botou. Důvodů je celá řada. Naprosté zákulisní pletichaření v době přípravy nového zákona o rybolovu. Přestože si my, členové ČRS, platíme redakci časopisu Rybářství, nebyla nám sdělována problematika o přípravě zákona. Vedení svazu nekomunikuje c členskou základnou, spíš mám pocit, že hraje nějakou zadní. Otázkou je, kdo už má za%taté drápy do privatizace spolkových revírů. Spíš si myslím, že se jedná o koryto a ne o práci pro ČRS.
Osobně si myslím, že mnohem víc udělali diskutující na konkurenčním rybářském webu, kteří na adresy poslanců a senátorů začali rozesílat připomínky k připravovanému zákonu. Podařilo se získat podporu zejmena poslanců z oblastí, kde je produkční rybolov aj. A vtělit i možnost prozatimní ochrany dosavadních hospodařících MO. Žel, papaláši z vedení ČRS mne „přesvědčili“ tím, že pletichařili v zákulisí. Prý ze strategických a taktických důvodů nebylo povoleno publikovat bližší info v Rybářství. Spíš ale proto, aby jim nebylo vidět na prsty. - Středa 9. června 2004 ve 20:11@ Big Mike
-
Jo, omlouvám se všem, kterým jsem slíbil nějaké ty woblery. Letos je takový frmol a okolní tlaky, že jsem navyrobil ani jeden. Mám příští týden dovču, tak snad Lužnice klesne a já, krom malování celého bytu, se doastanu k vodě. Lovu zdar, vláčkařům zvláště!!!
- Středa 9. června 2004 ve 20:09@ Big Mike
-
Jo, vábnička povolena, sežeňte si malou bílou knížtičku – Přehled nejdůležitějších… a Bližší podmínky výkonu ryb. práva na revírech ČRS. Platné od 7.5.2004. Fasovaly to všechny organizace, my to vydáváme místo starého RŘ na výdejně! Tam se dočtete všeliccos zajímavého.
- Středa 9. června 2004 ve 20:05@ Big Mike
-
Zdar po čase. Rada dělá co je v jejích silách, ale kde se vzal Poupě v její skupině nechápu. Ten tam není!!!!! Je to jen mastodont na ministerstvu. Ministři se střidají, ouředníci s jejich nápady zůstávají. Na školení RS byl JUDr. Šíma(vČB) a to byste teprv měli slyšet, co se naštěstí do vyhlášky nedostalo. Hoši, třeba výdej r. lístků je opravdubomba. Byrokracie v tomto euro státě již nezná hranic. Snad jen kvůli tomu budou brát na ouřad jednoho člověka navíc!!!A to bychom měli na min. zem. hlásit každého, kterého budem školit na získání osvědčení pro vydání RL. 10 dní předem!!!! A jiné a jiné! Když to slyším okolo, buďme rádi, že je to vůbec takto. Jo a předseda ČRS je po čase zase jeden z těch, kteří mají konexe, styky, tudíž měl i dost co promlouvat do zákulisí přípravy zákona i vyhlášky. I když vyhlášku zpatvařili hovada jen z ministrestva. A bude hůř, bude hůř.
- Středa 9. června 2004 v 18:49® HaD
-
Laďas: pokud vím, tak už od letoška zákaz neplatí
- Středa 9. června 2004 v 18:39® Ladas
-
DaH : Na Vltavské kaskádě je vábnička stále zakázaná(už pár let). U nás v okolí Plzně zatím zaplať pánbu ne!!Dle posledních zpráv se o tento zákaz zasadil p. Poupě,který je členem Rady ČRS a zároveň členem Strany zelených. Co dělala Rada ČRS při projednávání nových zákonů,že nehájila zájmy několika tisíců rybářů a bez jakékoliv informace o dopadu zákona na rybáře vůbec neinformovala rybářskou veřejnost,což je pěkný podraz!!!!
- Středa 9. června 2004 v 16:00® HaD
-
Láďa: jo prodává. mimo jiný jsou tam i uvázaný sumci na laně (snad vlečnym od auta), mraky masařskejch fotek atd. Název Ti ale tady radši neřeknu, abych nedostal přes papulu
- Středa 9. června 2004 v 15:25® Láďa
-
DaH:Co takhle vezírky?Buď rybu pustíš nebo zabiješ,ale žádný vezírek. Takový zavodní plavčkáři by byli pěkně v háji. Včera jsem mluvil jedním z nich (p.Štrunc) a ten mi líčil jak to chodí v Německu. A asi jiné a jiné blbosti by vymysleli a pak by se možná začal člověk opravdu bát chodit k vodě. I když ten vezírek zas tak špatný nápad taky není. Ono v 30cm hloubce mít nefedrovaný vezír 7kg bílé ryby,tak to taky není pěkný pohled. Jinak ty fotky,tak to je síla!!!Ta kniha se tady prodává?