Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 2. listopadu 2011 v 18:15® Prichy
Prichy

skwor: 2,6 2–10gramu beru na popovacku s rapalou 7cm, dvoky rotacky a do 9gr. jigy…dokonce s tim nahodim i nase komb. nastrahy 22gr …ale to uz je hranice na kterou bych nedoporucoval chodit…co pises je opravdu jemnejsi proutek, pstruhovka male rotajdy, marmyska…tim to konci

Středa 2. listopadu 2011 v 17:55® skwor
skwor

Prichy> Já mám ten 2,4m do 7g někdy od jara 2006. Už ho používám prakticky jenom na soukromácích na pstruhy, jinak Ul moc k vodě neberu. Ale mám ten prut rád, takže si ho nechávám :-) Tu jemnější rybařinu má poslední dva roky na starost hlavně Team Dragon 2,4m 3–14g

Středa 2. listopadu 2011 v 17:11® Prichy
Prichy

skwor: i ja za Jig Perch vdecim Flipovi a pouzivam ho dodnes prakticky skoro porad…stejne tak bobo (ja mam i 2,4 i 2,6)

i kdyz posledni dobou premyslim, ze precijen by to chtelo neco rychlejsiho

Středa 2. listopadu 2011 v 16:51® skwor
skwor

osprey> Tu dobu pamatuju taky, dokonce mám na éru Berkley ultras jednu 305cm dlouhou památku :-)) Tenkrát mi Flip sehnal jeden z posledních Perch jigů od Dragona, teprve v době, kdy se o té firmě na netu začínalo mluvit.

Středa 2. listopadu 2011 v 15:09® osprey
osprey

sethy> Ale jo. Je to možné. Když jsem ten prut kupoval, stál 3700 Kč, dneska stojí půlku. Když Dragoní boom začínal, byl jsem u toho. Náhodou. Pamatuju, jak mi byl představen nějaký Flip a ukazoval mi úžasný pruty (HM 80). To se na síti ještě ani skoro ani nevědělo, že ta značka existuje. I sám Flip tenkrát vedl svoje „Ultras“ a prosazoval Skeletora.

Jo, to byly čas… Tenkrát bylo nebe modřejší, ve vodě víc ryb a Dragony nepraskaly.

Od té doby to jde všechno do kopru. Ty praskající Draky by mě štvaly asi tak ze všeho nejmíň.:-))

Středa 2. listopadu 2011 ve 14:48® sethy
sethy

osprey> U posledního zlomení jsem byl. Uplně nový díl, po pár náhozech to ruplo ve spojce jak nic.

Středa 2. listopadu 2011 ve 14:46® osprey
osprey

sethy> Já to nevylučuju. I u mě je to jediný Dragon, který jsem zlomil – spadl jsem na něj celou svou váhou ze dvou metrů (urval se se mnou břeh podhrabaný vydrou a sletěl jsem do řeky, prut byl pode mnou).

Za všechny zlomené pruty si můžu sám bez ohledu na značku. Dragony jsou pruty, které se zjevně lámou víc než jiné, ale pozoruju, že jsou lidi, kteří jim vysloveně „jdou po krku“ a lámou je ve velkém. :-))

Středa 2. listopadu 2011 ve 14:18® sus1

sethy> Prosimtě,kdoví co má Osprey za prut,řiká co jich má a tak ho ani možná nezná.:-)) :-))

Středa 2. listopadu 2011 ve 14:17® sethy
sethy

osprey> Kamarád co to zlomil 4× měl toho původního, teď už mu daly vrchní díl toho nového a ten šel stejně jak původní do kopru.

Středa 2. listopadu 2011 ve 13:36® osprey
osprey

sethy> Ono je to možná tím, že já chytám na staré Draky z roku 2007. Dnes jsou ty pruty levnější, takže je otázka, na čem se od té doby ušetřilo.

Pokud se rozhodli šetřit na kvalitě materiálu, kráčejí po cestě do pekel.

Středa 2. listopadu 2011 v 10:53@ All Armor

osprey>Včera jsem byl na lipanové vodě na lehkou přívlač (od 1.11. je dovolené na SK na lipanovce vláčit). Moře pokustonů toužících po hlavatce, ale je teplo a mnoho ryb k jídlu, neviděl jsem nic chytit. Kamarád, ortodoxní muškař, se dal přesvědčit, že se mnou plůjde, ale používal na vláčení starší mušák Scierra. Pěkně se s tím házely lehké nástrahy. Dohodil dál, než já s jemnými přívlačovými speciály. Už ta délka 3m byla na velkou vodu výhodou.

Středa 2. listopadu 2011 v 10:22® sethy
sethy

Prutos> 2,75m 3–14g a druhý kámoš ho zlomil 2× :-D

Tento příspěvek byl editován 2.11.2011 09:22:54 uživatelem sethy.
Středa 2. listopadu 2011 v 7:36® sus1

Scanix > Videa natáčíš jen pro Mrk a nebo i sem.Přívlač u sousedů dobrá.:-)
http://www.mrk.cz/…ka-videa.php?…

Středa 2. listopadu 2011 v 0:32® Prutos
Prutos

sethy> kterého myslíš?

Středa 2. listopadu 2011 v 0:16® sethy
sethy

osprey> Přesně toho teama zlomil kámoš již 4× (naposled úplně nový díl ve spojce při náhozu). Tak ti nevím nevím…

Úterý 1. listopadu 2011 ve 23:40® Prutos
Prutos

osprey> Máš pravdu, je to zvláštní prut. Ne že by se mi nelíbil, ale využíval jsem ho tak málo, že mi připadalo škoda aby většinu času trávil ve futrálu.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 23:38® Prutos
Prutos

mvincik> Žiješ v iluzi :-) Letos jsem na svazovce nešel se štikou přes 65 a s candátem přes 40…a ty menší bych spočítal na prstech. Ale jak říkáš, bude líp.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 23:02® osprey
osprey

jajco> No já Teama MF mám – 275 cm do 14 g. Je to velmi osobitý prut. Dokonce mám pocit, že je snad postavený na muškařském blanku nebo co.

Je to dobrý prut na ryby, co se hodně mlátí a netrhá okounům tlamy. A štiku kolem 60 cm dokáže s vlascem 0.14 mm v mnoha případech udolat skoro na místě. Ale jde o to, jak ti bude sedět. Kamarád Prutos ho po nějaké době poslal dál.

Dělá se i verze do 21 g, ta je tužší a ten ohyb je jiný. Ale pořád je ta akce dost dlouhá.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 22:49® jajco
jajco

osprey> Právě po tom vláčáku pokukuju,jde mi o lov na pletenku na gumování.Prot team dragon MF.V pondělí si ho půjdu osahat.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 22:34® mvincik
mvincik

Prutos> Jasné, jsme na tom obdobně. Ikdyž mé dobré úlovky znamenají něco jiného, než tvé dobré úlovky. Já co jsem za půl rok zpětně pochytal nestálo za nějaké lepší foto. A i tah na bránu by byl, jen jsou jiné starosti či radosti, momentálně důležitější než chodit k vodě. Ale ono se to zase obrátí…jednou­…SNAD! :-)

Úterý 1. listopadu 2011 ve 21:55® osprey
osprey

jajco> Semi znamená polo. Takže poloparabolická akce.

Od rukojeti je to právě parabolická, takže semiparabola je sice delší akce, ale přece jen s tužším spodkem. Semiparabolickou akci mají třeba moje feedery Speedmaster heavy. Prut udělá krásný oblouk, ale dole ti zbývá ještě kus, který se pomalu, ale neochotně ohýbá dál a dál.

Pokud budeš mít rychlý semiparabolický vláčák, může být dobrý na lov s pletenkou. Z vláčáků bych za semiparabolu možná označil Sportex Kev Pike.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 21:36® jajco
jajco

osprey> Potřebuju radu Mirku,protože vím že ty mi jí zodpovíš.Semi­parabolická akce prutu.Je ten prut měkkej a pružnej už od rukojeti?

Úterý 1. listopadu 2011 ve 21:34® Prutos
Prutos

mvincik> No, o úlovcích z druhé poloviny roku raděj pomlčet,protože vlastně není o čem mluvit. Ale můžu si za to spíš sám, opustil mě tah na bránu. Teď se to budu snažit aspoň trochu dohnat.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 21:18® osprey
osprey

Vendelín> Uvažuješ zbytečně komplikovaně. Nezáleží jen na tom, jaká je uvedená gramáž. Mezi pruty jsou rozdíly, záleží i na délce a na akci. Prostě to vezmi k vodě, potahej na tom pár wobblerů a poznáš, co si s tím prutem můžeš dovolit.

A napsat, že prut do 28 g je spíš na gumy, to je nesmysl. Záleží jak je stavěný. I prut do 14 g může být výborný nástroj na práci s menšími wobblery.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 21:13® HaDová
HaDová

NOVINKA – http://www.chytej.cz/uzly-a-montaze/

Úterý 1. listopadu 2011 ve 21:09® mvincik
mvincik

Prutos> Co ty kolego, jak se daří?? Pokud se nepletu, již dlouho jsi do „Z lovu“ nepřispěl nějakým zajímavým úlovkem… Nejsou, nebo nefotíš??? :-)

Úterý 1. listopadu 2011 ve 21:03® Prutos
Prutos

Vendelín> S trochou praxe zjistíš, že limity prutu nejde stanovit podle váhy wobu. Tedy pro nához v podstatě ano, ale ne pro vedení. Když vemeš dva woby, každý o váze 10g, jeden štíhlý s mělkým chodem a druhý nějaký downdeep, bude rozdíl v odporu při tažení ukrutný.

Úterý 1. listopadu 2011 ve 20:18® Vendelín
Vendelín

mvincik> díky moc za rady každá rada se hodí a je jedno od koho :-) Dal jsem toho 20gr jako příklad. V plánu mam používat tak do těch 16gr. Prostě ten střed. Ale zajímalo mě kam až mohu zajít. V té gramáži. Ptal jsem se na ty woby protože mě láká gumování. Ale nechci se ošidit ani o woby a rotačky.

Tento příspěvek byl editován 1.11.2011 19:20:43 uživatelem Vendelín.
Úterý 1. listopadu 2011 v 19:54® mvincik
mvincik

Vendelín> Já mám proutek na woby 8–35 g prut a woby okolo 15g v 7 metrech zvládá v poho. Musíš sám vidět a cítit, jak moc to ten tvuj klacek bude zvládat. Ale 20g woby si myslím, že už bude asi moc.

Ale jsou tu rozhodně kvalitnější a znalejší, určitě také upustí radu, kvalifikovanější než píšu já. Dej spíš na ně… :-)

Úterý 1. listopadu 2011 v 19:41® Vendelín
Vendelín

mvincik> Dobře:) Takže na stojáku si můžu dovolit woba např. 20gr a na řece zjemnit podle proudu. Když bude slabší 15gr a ve velkém na 10gr? A bude to v pohodě?