Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 22. října 2011 v 15:04® džigit
-
mannice> můžeš si to přebrat
Sposobów łowienia ja takie przynęty jest kilka:
klasyczne jigowanie (skakania) przynętą nad dnem połączone z opadem przynęty;
kontrolowany spływ przynęty z prądem rzeki (rzut w górę rzeki i z uniesionym wędziskiem, na napiętej żyłce kontrolujemy spływ przynęty) – jest to bardzo dobry sposób m.in. na pstrągi;
skakanie przynętą po powierzchni wody – rzut np. 1g imitacją konika polnego w dół rzeki, prąd wody wyrzuca przynętę ku powierzchni, delikatnymi pociągnięciami zwijamy pierzaka do siebie, cały czas smużąc powierzchnię wody;
imitacjami np widelnic skaczemy po dnie naśladując tym samym naturalne ich zachowanie;Ilu wędkarzy tyle po prostu metod łowienia… Nie sposób je tu wszystkie opisać.
- Sobota 22. října 2011 ve 14:48® džigit
-
mannice> já sám nevím jak to funguje,třeba s Tyrolským dřívkem či sbirem by to šlo.Teď mám lehkou konverzaci na téma hmyzáků.Oprašuji polštinu a místy jsem v pasti
Domluvím se ,ale techvýrazy mi nejedou…
- Sobota 22. října 2011 ve 14:35profil byl smazán
-
džigit> Myslel sem si to,je to ale opravdu pěkný.Jen tam moc nechápu ten oblouček směrem dolů.Když budu tahat jig po dně,tak si s tim hodim jednou možná dvakrát.Když po hladině,tak bych tam nedával jig takový velikosti,ale třeba bych ho nahradil korálkem,tělíčko obmotal olověnym drátkem a zbytek bych pořešil nákym plovoucim materiálem.Ale je to pěkná věc
Tento příspěvek byl editován 22.10.2011 14:35:46 uživatelem . - Sobota 22. října 2011 ve 14:24® džigit
-
mannice> to je takové „mazání“ rozdílu mezi mouchou a jigem
Tento příspěvek byl editován 22.10.2011 14:25:55 uživatelem džigit.Není můj nápad,obdržel jsem malou ukázku z PL Matroš,ani jiné podrobnosti neznám
- Sobota 22. října 2011 ve 13:54profil byl smazán
-
džigit> To je asi klasickej jig viď?Neměli by ty hroty směřovat spíš nahoru?
- Sobota 22. října 2011 ve 13:32® džigit
-
hele
- Pátek 21. října 2011 ve 14:24® ladamaj
-
mvincik>osobně jsem třeba musel prut nahoru a pocukat aby se to k nástraze dostalo,někdy se to také nepovede (ze břehu) jinak jak píšeš používáme to oba naprosto stejně.
- Pátek 21. října 2011 ve 14:17® mvincik
-
ladamaj> No na bližší vzdálenost určitě. Jak to ale dostaneš např. 20m od břehu do 4 metrové hloubky, tomu bych moc nevěřil. Ale se ztrátami se počítat prostě musí.
- Pátek 21. října 2011 ve 14:17® ladamaj
-
Bigpista>není zač.
- Pátek 21. října 2011 ve 14:15® Bigpista
-
ladamaj> mvincik> Díky, pouvažuju o tom.
- Pátek 21. října 2011 ve 14:05® ladamaj
-
mvincik>dostaneš prutem si pomužeš a sjede to i ze břehu již jsem to také používal fugujeto stejně.
- Pátek 21. října 2011 ve 13:59® ladamaj
-
Bigpista>Jdeo podlouhlí váleček konce jsou sraženy do kužele do toho se navrtaj dirky a do nich sedaj kroužky na kterých je kousek řetízku to vše je na šnůže a provleče se to celé na vlasec.No a nechá se to sjet po vlasci až k nástraze a ten řetízek se některý zachytne za hák a ty ho pomocí šnůry vylovíš.Jinak se to prodává a stojí to okolo 300 stovek a bývá to také z nerezu,normálně se to jmenuje vyprošťovač vástrah.Jinak mám to co poslal mrvick v odkaze.
Tento příspěvek byl editován 21.10.2011 14:02:37 uživatelem ladamaj. - Pátek 21. října 2011 ve 12:57® sethy
-
kingkubik> ve z lovu máš další rybku přes 30 na „tu“ guma
- Pátek 21. října 2011 ve 12:36® mvincik
-
Bigpista> Já mám po domácku dělaný. Stačí si koupit karabinu, 3 kroužky na klíče a 3 trojháky. Do karabiny vyvrtat 3 dirky a zkompletovat.
- Pátek 21. října 2011 ve 12:24® Shrek
-
Bigpista> jedna z možností…
- Pátek 21. října 2011 v 11:54® Bigpista
-
mvincik> Vypadá to takhle? http://img10.allegroimg.pl/…5/1881252556
- Pátek 21. října 2011 v 11:37® mvincik
-
Bigpista> Já ho používám při lovu z lodě, kdy ho můžeš pustit po šňůře na kolmo. V parezech bych ani bez něj chytat nemohl. Vyndá se 99% vázek, jen se občas vyhnou či utrhnou háky.
Ze břehu už je aplikace mnohem horší, jelikož to těžko dostaneš po délce na nástrahu…
- Pátek 21. října 2011 v 10:29® Bigpista
-
ladamaj> Taky jsem o tom uvažoval, ale pak mi to přišlo jako kravina. Jsem rád, že s tím má někdo praktickou zkušenost. Jakej vyprošťovač máš? Nemáš obrázek?
- Pátek 21. října 2011 v 10:24® ladamaj
-
smmorava>znám to a docela dobře to fuguje.
- Pátek 21. října 2011 v 5:05® smmorava
-
myslel jsem vyproštovace nástrach.máš skušenost?
- Pátek 21. října 2011 v 5:01® smmorava
-
ladamaj> a co vyproštováky
- Čtvrtek 20. října 2011 v 15:02® ladamaj
-
macek2>určitě to není tvou neschopností že bys neuměl vláčet.Jdeo překážku ve vodě o které ty ani nevíš,já toho už utrhal tolik že raději nemluvě,holt to už k vláčce patří a člověk stím musí prochu počítat.
- Čtvrtek 20. října 2011 ve 14:58profil byl smazán
-
macek2> s těma gumama a sem tam třpytkou sme na tom obdobně.Záleží jak kde,já teď hodně chodim na nové fleky,tak než si ty místa osahám stojí mě to dost nástrah,ale pak už to je většinou v pohodě. Ale k těm wobům,určitě je nenechám v šuplíku,nasadim pletenku a to by se už nemělo tak lehce trhat
- Čtvrtek 20. října 2011 ve 14:44® macek2
-
mannice> není ani škoda je poslat do vody,ale důležité je,je bezpečně dostat s vody ven
,při své poslední vycházce jsem nechal ve vodě jednoho woblera,1× třpytku a 8× gumu,nevím jestli je to normální nebot nejsem tak zkušený vláčkář, mě to celkem štvalo,proto jsem se ptal na levnější alternativu wobleru značky Storm.
- Čtvrtek 20. října 2011 v 11:42profil byl smazán
-
osprey> Jo jo,taky nic neberu jako rezolutní odpověď.Spíš sem chtěl slyšet zkušenosti ohledně boblerů.Něco málo sem si pořídil a tak si ty kousky pomalu osahávám,až mi teda příjde škoda je poslat do vody
- Čtvrtek 20. října 2011 v 11:29® osprey
-
mannice> Jak kdy. Nemám rád taková ta rezolutní prohlášení – sotva někde řekneš „tak to je“, okamžitě ti ryby dají najevo, že to může být i jinak.
Ale rozdíly mezi wobblery jsou. Zvuk, pohyb, velikost, barva a záleží i na tom, co s tím děláš.
A jestli to dělám dobře, to nevím. Snažím se. Letošní štikovou sezónu v ČR mám velmi slabou. Jednak není čas a jednak jak jsem byl na jaře na Alandech, tak necítím zas tak silnou potřebu chytat další ryby. Dokonce ani fotky nepotřebuju.
- Čtvrtek 20. října 2011 v 11:21profil byl smazán
-
osprey> Myslíš,že sou chrasťáky teďka na škodu? Já s lovem na woblery nemám takovou zkušenost.
- Čtvrtek 20. října 2011 v 0:04® osprey
-
macek2> Akorát počítej s tím, že to jsou chrasťáky. Ale jinak docela dobré.
- Středa 19. října 2011 ve 20:02® macek2
-
Char> díky
- Středa 19. října 2011 v 16:53® Char
-
macek2> několik kousků woblerů od Stormu vlastním a za daných situací jsou úspěšní, srovnatení s kteroukoliv „slavnou“ konkurencí
Ryby chytaj, co víc si přát