Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 31. října 2002 v 9:07® Bass
Bass

MAF: To víš, tej štice bych to rozhodně neodpustil. Za tou musíš, ať se děje cokoli. I když nemuškařim, uplně to vydim jaká to musí bejt paráda zapřáhnout takovou potvoru. Doufám že na třetí pokus už budeš bodovat ty. . . S tim Úterákem je to otázka. Místo je to rozhodně úžasný, ale prúser je, že ty zátoky se čistí drobátko dýl než velká voda. Nedovedu proto odhadnout v jakym stavu bude o výkendu. Každopádně, jestli se pro Hrachy rozhodneš, vybereme nějaký jiný místo. Toho se neboj !!..... Nemáš typ na nějakou solidní adresu s pěkně podrobnejma mapama ?

Čtvrtek 31. října 2002 v 8:04® Lerak

Mich:co si mám představit pod větou „Na Labi 2 jdou lososi“? Opravdu se nějaký opět chytil ? Dost jsem o tom letos po povodních pochyboval. Máš-li nějaké ověřené zprávy, či svědectví – poděl se s námi. Doufám, že tím nevypukne „lososové šílenství“ tam u Vás na severu. Snad chápeš, co tím myslím…

Čtvrtek 31. října 2002 v 0:38

Tom: Byron nebrat, kroutí se. Na Labi 2 jdou lososi.

Středa 30. října 2002 ve 22:21@ Karlos

MAF:Naviják mám BFR 375 na 5–6 šnůru,prut ABU diplomat 5–6 ale spíš tak sedma,je to dost tuhýk,na jemnou suchou nic moc,tak na chrostíky.

Středa 30. října 2002 v 19:23® Vaclav

Karlos: Karlosi, nevím jak je to na Nechranicích, ale Ohře nad touto přehradou – tedy přítok – je dobře o půl metru zvedlá, valí se a je dost kalná. To víš, to ty deště…

Středa 30. října 2002 v 15:11® MAF
MAF

BASS:V sobotu chci někam vyrazit o minulém víkendu jsem vzhledem k počasí „pauzíroval“takže bych to rád napravil. Nevím ale jestli nepojedu muškařit,na jedný pstruhovce mám nevyřízený účet je tam štika tak kolem 70–75 cm minule mě dvakrát za sebou vyškolila tak to má schovaný…Říkáš že za týden by to mohlo být „akorát“tak to bych se možná o víkendu ukázal. Ještě dotaz myslíš že je lepší ject na to místo k hrázi nebo mám zkusit ten „Úterák“?Díky.

Středa 30. října 2002 ve 14:33® Bass
Bass

MAF: Kdyby si se náhodou chystal v dohledný době na Hrachy, tak nedoporučuji !! Je plný stav vody ( to znamená, že stoupla o 3 m ), a je to hnědý jako guláš. Za tohohle stavu, to rozhodně nemá smysl, to mám vyzkoušený. Zajímavý to začne byt, až se to zase vyčistí. ( To je tak týden. )

Středa 30. října 2002 v 11:24® MAF
MAF

Karlos:Jo myslím,že to je dobrá volba. Chtěl jsem se tě zeptat jakej máš naviják jestli přímo „pětkovej“nebo 4–5 případně 5–6,víš ptám se proto že já když mám naviják 5–6 tak si kupuji raději 5 šňůru(v případě 4–5 bych kupoval 4 šňůru)vždy volím menší .Říkám to proto že kdybys koupil prut 4–5 a stejný naviják tak je lepší koupit „čtyřku“šňůru,takže bych šel po prutu buď rovnou „5“nebo 5–6(který je dle mého názoru univerzálnější a lepší než 4–5)ale to je otázka vkusu. Možná že někomu více vyhovuje silnější šňůra ,ale mě tahle varianta maximálně sedí. K těm Nechrankám kluci byli o víkendu na Ohři a říkali že je zvčdlá tak o 40–50 čísel že se dalo chytat jenom ze břehu. Pokud chceš aktuální informace o přehradě koukni na www. poh. cz tam jsou denně aktualizované zprávy z Nechranické přehrady.

Úterý 29. října 2002 ve 22:29@ Karlos

MAF:Jo,dík za tipy,to Compre se mě líbilo a navíc jsem vyznavačem Shimana.

Úterý 29. října 2002 ve 22:28@ Karlos

All:Kluci nevíte aktuální stav vody na Nachrankách?Jedeme v sobotu pozlobit okouny.

Úterý 29. října 2002 ve 22:25@ Karlos

Deni:Kdyby jsme to věděli tak by jsme to napsali,tomu věř.

Úterý 29. října 2002 v 18:59® deni

rybnik NOVY u Zdaru nad Sazavou Zna nekdo tento revir a je schopen mi podat obektivni nazor na nej??? Pomuze mi i drobna rada typu: osazeni reviru,prumerne ulovky,nastrahy atd...... Predem dekuji

Úterý 29. října 2002 v 17:18® Tom

Ahoj . všem příznivcům rybářova cechu . V poslední době se více a více věnuji přívlači . Potřeboval bych radu ohledně vlasce . Je vhodný Fluo Byron ? Jo a abych nezapomněl na Labi 10 jdou parmy , jak teleta ! Chytám je na sýr na položenou . Délka háčku od olůvka cca 1 metr , Petrův zdar !!!!!!!!!!!!!! Pište !

Úterý 29. října 2002 v 17:11® deni

rybnik NOVY u Zdaru nad Sazavou Zna nekdo tento revir a je schopen mi podat obektivni nazor na nej??? Pomuze mi i drobna rada typu: osazeni reviru,prumerne ulovky,nastrahy atd...... Predem dekuji

Úterý 29. října 2002 ve 14:31® Vaclav

BASS: Teď mám jen zelenou Fireline. Dříve jsem však měl i HT 2001 Dyneema, kterou na trh dodáva Spoma. Brácha zase používá Fire Devil a kamarád Jirka, s nímž podle času chodívám na ryby, letos chytá s Whiplash, když dříve měl také Fireline. Pochopitelně to rozebíráme, srovnáváme atd. V tomto světle na mne dělá nejlepší dojem Fire Devil, zejména kvůli povrchové úpravě, i když mi trochu vadí, že nejtenčí průměr je 0,15. Taková desítka by byla velmi přitažlivá…

Úterý 29. října 2002 v 11:43® MAF
MAF

BASS:Jsem rád,že tě prozatím Quartz nezklamal a doufám,že se tak v budoucnu nestane. Ano musím přiznat,že jsem fandou značky Mitchell,za prvé jak už jsi předeslal je to tím,že mě ještě nezklamali,dál proto že je to značka kterou tady moc nevidíš čili trošku exotika:-) a v neposlední řadě líbí se mi styl jejich konstrukce jak prutů tak navijáků,jedno­duchý,spolehli­vý,robustnější vzhled,bajonetový způzob výměny cívek a další a další věci. Prostě každý má toho svýho „koně“na kterýho sází a u mě je to Mitchell:-) .

Úterý 29. října 2002 v 11:33® MAF
MAF

Karlos:Zkus mrknout na Sedge 8´6,260 cm-tady by to možná chtělo 10čísel navíc,akce špičková,4–5,cena 2600,–možná se ti bude zdát drobet těžší do ruky 105gramů ale sedí. záleží na vkusu a ruce,pak bych kouknul na ABU Renegade Fly 90…275 cm,5–6 AFTM,cena 3500,–a konečně Shimano Compre 275 cm a AFTM 5–6 zkusil bych i Byron Slim LIne 275cm AFTM 5–6,jsou to kvalitní proutky,dobrých vlastností za rozumné ceny. Většina mých kolegů má některé z těchto modelů a nevím o tom že by si na ně ztěžovali. Nakonec se stejně musíš rozhodnout sám:-)

Úterý 29. října 2002 v 11:19® MAF
MAF

Zdravím všechny doufám,že nikdo neuletěl a všichni jsou tam kde mají být:-)

Úterý 29. října 2002 v 9:36® Bass
Bass

Václav: A na jakou chytáš ?

Úterý 29. října 2002 v 9:11® Bass
Bass

MAF: Tak hned v pátek jsem na nic nečekal a vyrazil na nákupy. Ten oranžovej se mi zdál dost divokej, tak jsem vzal tem normální Qzartz 0,18. Hned o výkendu jsem ho trochu prubnul a musim říct že nezklamal. Na nějaký obsáhlejší závěry je si myslim ještě brzy, ale po čase samozřejmě podám hlášení. Zatim se ale jeví minimálně stejně dobrej jako Stroft, ne-li lepší. A co že ty seš takovej příznivce Mitchellu ? Asi to bude dobrou zkušeností, viď ? U navyjáků jsem docela konzervativní. Schimano mi nikdo nerozmluví. Vyhovuje mi po všech stránkách. Jinak proti Mitchellu ale nic nemám. naopak, můj první prut byl Mitchell a mám ho do dnes. Je trochu těžší gramáže ( 70 g ), ale do Švédska na štiky ho beru pokaždý a ještě nezklamal.

Pondělí 28. října 2002 ve 21:00® Vaclav

BASS: V pořádku, já vím, že to tak je, já se přece nepřu. Jen se mi zdálo, že jsi ji v jednom ze svých příspěvků až příliš spojoval s lovem velkých štik, což tak určitě není. Proto ta má reakce. Pletenka má řadu výjimečných vlastností, o kterých se nelze přít. Mimochodem, není pravda, že pletenku nepoužívám. Používám ji, i když letos jsem to omezil jen na noční přívlač a občas lov v pařezovkách. Mimo jiné proto, že jsem prakticky celou sezónu odchytal na čistých a mělkých vodách.

Pondělí 28. října 2002 v 19:38® Mirek

BASS:Asi máš pravdu. Na druhou stranu , rád si nechám naše kyselé vodičky a Amaričani ať si nechají svoje stálé barvičky. K té pletence. Používám jí pouze tam, kde vím o štice, protože výrazně snižuje počet záběrů ostatních ryb. Kupodivu na rotačky obstojí skoro vždy, zatímco na twistery se mi stává, že to uťafne. Bere je asi s větší důvěrou a tudíž hlouběji.

Pondělí 28. října 2002 v 16:15® Bass
Bass

Václav: Víš Václave, tady chodíme na tenkém ledu. Tebe ani nenapadlo chytat na pletenku a taháš takový kusy. Jasně, vždyť naši taťkové taky neměli pletenku a jak jim to šlo. Já mám kamaráda, ten dokonce ani lanko nedává. Naváže tam 0,50 vlasec a proj se mu ještě nikdy nestalo, že by mu to přeřízla. To ale Václave neznamená, že když ty a spousta dalších pletenku nepoužíváte, že pro štikařinu neni. Musíš přece uznat, že tohle bude její hlavní pole působnosti. Co jinýho by se na ní mělo chytat, když ne štiky !!! Je to opravdu čistě individuální záležitost, kdo na ní chytá a kdo ne. Někdo si jí nemůže vynachválit pro pevnost záseku a pevnost, a někoho ani nenapadne na ni chytat. Tak to prostě je !!

Pondělí 28. října 2002 ve 13:42® Bass
Bass

Karlos: Mě by si zkušenosti s Quartzem přisuzoval neprávem. Já jsem vždycky chytal na Stroft, Byl jsem vždycky spokojenej, ale jelikož jsem tvor zvídavej a jelikož je mi zrovna tak jasný, že musí existovat i lepší vlasec než je Stroft, tak jes oslovil ostatní a na doporučení MAFa, jsem nelenil a zakoupil Quartz. Momentálně jsem ve stádiu testování, tak na dojmy si budeš muset chvílí počkat.

Pondělí 28. října 2002 ve 13:31® Bass
Bass

Mirek: Třeba jsou si barevnou stálostí opravdu jistí. Možná ale na domácích vodách ve státech. U nás v Čechách máme naše kyselé deštíky a voda v našich vodách už takovou stálost nezaručuje ! A nebo to pro ně zas tak zásadní neni. To je taky možný, ne ???

Pondělí 28. října 2002 ve 12:57

Co říkáte chlapci na to, jak se nam ochladily meze? No, na ryby chodit budu dál, ale ty náhodné známosti s rybářema budu muset řešit už jen intelektuálně, tedy aspoň než se nám zas oteplí, ách jo! No co, třebas i ten pokec bude příjemnej, né? Člověk se zas něco doví…

Pondělí 28. října 2002 v 11:25® Vaclav

Kolegové, nevím jak kde, ale tady na Chebsku řádila od 20 hodin včerejšího dne až do rána pořádná vichřice. Teď jsem se byl podívat v Chebu a je to síla: polámané stromy, střešní tašky na chodnících, vytlučená okna… V Lázních Kynžvart létaly vzduchem i plechové střechy od garáží. Tolik přehled aktuálních zpráv.

Neděle 27. října 2002 ve 20:10® Mirek

Karlos:Máš pravdu. Je to skutečně speciál. Záleží hodně na tom, na jaké vodě chceš chytat, a jaké ryby. Univerzální prut pro Tebe je asi AFTMA 5–6. S tím se dají v podstatě obsáhnout všechny rybolovné metody na většině našich vod, na všechny muškařsky atraktivní druhy ryb. Samozřejmě, jako u každého univerzálu musíš vždy slevit na nějaký přijatelný kompromis.

Neděle 27. října 2002 v 11:02@ Karlos

Mirek:Mirku pro mě jako muškařského začátečníka je prut téhle kategorie až příliš speciál. BASS:Samozřejmě máš pravdu,sestava sladěná byt musí ale prostě monofil na přívlač s minimální průtažností pořád hledám. Proto mě zaujaly vaše zkušenosti s Quartzem.

Sobota 26. října 2002 ve 22:00® Mirek

BASS: Jsem poměrně dost starej na to abych propadal naivitě, obzvláště co se reklam týče. Ani v nejmenším jsem nezmiňoval absolutní bezchybnost. Pouze mám za to, že inzerovat barevnou stálost je dost zásadní nééééé?