Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 20:08@ Alldorado
-
Scanix>Já znám tajmeny spíš z druhé (severní) strany Altaje. V Mongolii jsem na rybách ještě nebyl, ale mám několik přátel, co výpravu na tajmeny a lenoky absolvovali a opakovaně (já vůl 2× odřekl pro pracovní zaneprázdnění). Většinou s českými specializovanými cestovkami. Mám kdesi i několik nabídek na takový výlet.Můžeš počítat tak se 100 tisíci,spíš víc, ale ono se to dost liší. Např. v tom, či se kodrcáš několik dní nějakým vehiklem, nebo letíš vrtulníkem. Loni se mí známí rozhodli cestovat na vlastní pěst. Už měli všelijaké kontakty v Ulanbátaru. Vyšlo jim to. Ušetřili údajně víc jak 30% nákladů a problémy žádné.
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 20:08® troutkiller
-
Sasi>Mužeš použít i elektrický prud
))
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 20:06@ Sasi
-
Dobrý den, muže byt k lovu na přivlač teleskopický průt?
- Čtvrtek 6. října 2011 v 19:36® dam
-
hecht> jelikož zatím probíhá výstavba infrasktruktury v Ulánu, tak si myslím, že to nějaký pátek vydrží…ale člověk nikdy nemůže vidět jiným do karet
- Čtvrtek 6. října 2011 v 19:35® dam
-
troutkiller> no čekal jsem kdy se pochválíš
když to jiný neudělá, že jo?
- Čtvrtek 6. října 2011 v 19:31® hecht
-
dam> nádhera, nádhera, nádhera. Ani netušíš jak mi ta krajina oslovuje. Kéž by jim to tam takto vydrželo…
- Čtvrtek 6. října 2011 v 18:05® troutkiller
-
dam>Zdarec lovče
Vidíš,vidíš a kdo ti ten Atlantis poradil
)A to si puvodně nechtěl o ničem než jiném než o Zázvorkové v SWčku ani zaslechnout
)
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 13:20® Scanix
-
dam> tak to je mazec fakt, taky bych se aso kochal!
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 13:10® ssg.Jimmy Wild
-
dam> Parádní fotky… Jak ryby tak prostředí… Prostě nádhera…
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:49® dam
-
David Havlíček> nevím proč, ale já se pořád rozjímal, možná jsem byl brzda, jenže to okolí tě strašně ohromí
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:47® dam
-
osprey> No já se třeba ještě rozepíšu
Atlantis super, já měl 5000 a Vlastík, ale druhý, ten měl 4000 a zatím jen chvála
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:38® osprey
-
dam> Veliké díky. Věřím, že to bylo vyčerpávající.
A Atlantisem tedy velká spokojenost?
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:37® dam
-
David Havlíček> Dejve, já jsem z toho ještě trochu mimo, protože to bylo opravdu silné a na vstřebání to bude chtít delší čas. V noci stále chytám ryby a když se vzbudím, tak jdu přikládat do kamen
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:36® dam
-
osprey> Vezmu to od prutů. Já jich měl několik. Na těžkou vláčku jsem měl Charismu 270 50–190g. Výborný proutek, ale mám pocit, že by to chtělo ještě přitvrdit. Naviják jsem na něm měl Penn Atlantis 5000 a nemám k němu slov. Chtěl jsem pořád Stellu, protože znám její kvality, ale toto je vynikající náhrada za podstatně nižší cenu. Jelikož nechytám šňuru, tak jsem na něm měl Technium 0,40 a 0,35mm. Chytat s tímto těžkým vybavením je ale pouze chvilkové. Nedá se to pořád. Tedy kromě Ticháčka, ten je k neutahání. Na střed jsem používal NOrstream Norway 15–60g 244cm, navijáky Infinity Q Zaion a Stellu 4000 s vlasci 0,28 a 0,30mm od Stroftu. Vynikající kombinace i na metrové ryby s vynikajícím odhozem. Nástrahy však tak do 12–13cm. Pak už byl prut dost zatížený a nebylo to ono. Párkrát jsem nechal vyniknout Favorita od Norstreamu, který vloni vykonal hodně černé práce. Vzal jsem si Lesatha 5–20 ve 210cm na UL s Abu Revo Neos na lipany a lenoky, což se ukázalo jako výbotný tak. Jak si ho někdo vzal do ruky, už ho nechtěl vracet. No a na závěr jsem měl mušák 6–7 s plovoucí šňůrou, který jsem chtěl nechat doma, ale nyní jsem rád, že se vešel. Muškařina byla fakt nádherná. Nástrahy jsem používal hlavně woblery, gumy a menší rotny. Woblery ve všech velikostech od Illexu a Salma, ověřené z loňska. Super wobler byla malá střevle 7cm od Dorada. Ta fungovala vždy, ale stejně tak squirely od Illexu. V těch větších byl top whitefish a squad minnow. Rotačky jsem měl svoje předělané a lehce zatížené ve veliostech 0–2. Z malých gum fungovaly hlavně nymfy a malí smáčci. Velké gumy , a ty nám chyběly, byly nejlepší různé ,,stormy" v přírodních barvách ve velikostech 10–20cm. Na rybu jsme samozřejmě chytali. S jednoháčkem skrz hlavu. Nakonec jsme se shodli, že to byli nejméně poškozené ryby, vždy zaseklé v koutku a lehce vyprostitelné. Wobler se dvěma trojháčky dělal stejnou neplechu jako u nás. Zkoušel jsem je i s většími jednoháky, ale procento spadlých ryb bylo ohromné. U malých nástrah to fungovalo, pár jsem jich měl z přípravy na Vltavu. Kluci hodně chytali na Exekutory a X-rapy od Rapaly a dávali přednost šňůrám. Při záběrech v dálce se možná i vyplatila. Uff
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:12® dam
-
Prutos> s tou vodou to moc dobře nevidím…
- Středa 5. října 2011 ve 23:37® HaD
-
dam> jedním slovem „paráda“! Donutilo mě to zavzpomínat…
- Středa 5. října 2011 ve 22:41® Scanix
-
hecht> no jasne, to uz proflaknul JV
- Středa 5. října 2011 ve 22:40® hecht
-
Scanix> krom živého lipana, že jo
- Středa 5. října 2011 ve 22:37® Scanix
-
dam> pripadne proflaknout nejakou top tajmeni nastrahu
- Středa 5. října 2011 ve 22:21® osprey
-
dam> Zkus sem, prosím tě, dát pár poznatků ohledně náčiní – typy a velikosti navi, vlasec nebo pletenka, gramáže prutů. Pokud se ti chce klepat do klávesnice.
- Středa 5. října 2011 ve 22:17® Prutos
-
dam> Je málo vody, chtělo by to hodně zapršet, aby se to trochu pohlo. Kdybys tu seš na ryby a nevadila ti společnost tak se ozvi. Přidal bych se, pokud by mi do toho něco nevlezlo.
- Středa 5. října 2011 ve 22:17® dam
-
Scanix> tak ona dvojka rotna není už úplná mikromrdka
teda aspoň pro mě, ale občas jsem dal i jedničku… Lipani neskutečně skákali a lenoci to zase prali fest do proudu. Z těch kobyl jsembyl trochu zklamaný, vloni na Selenge tajmeni bojovali podstatně víc, ale nebyli zase tak vyžraní. Tady si dvakrát vyskočil a šel na sílu proudem a za pár minut byl u mě. Taky vercak jsem lépe připravený
- Středa 5. října 2011 ve 22:11® dam
-
osprey> sucho tam bylo, ale ranní odpar byl docela silný… Zima tam je asi je pro otrlé…mě by asi jeblo, kdybych měl 6 měsíců trávit v domku 3×3m, přikládat do kamínek a sem tam něco málo udělat. Ono to v mínus 40 moc nejde…
- Středa 5. října 2011 ve 22:11® Scanix
-
dam> no popravde to unavi a verim, ze krapet mikromrdkareni se tam uzije, on i lipan 50 je fajn, ale preci jen si povodit to torpedo, mimochodem i JV nabil ziveho lipone, kdyz chtel chytit lepsiho tajmena
- Středa 5. října 2011 ve 22:06® osprey
-
dam> Ono je to vnitrozemí suché. Ty mráčky se nemají moc kde brát.
Trochu mě zamrzí, když si uvědomím, že kdysi byla podobná divočina i u nás. Ještě před osmdesáti lety mi táhli za chalupou lososi…
Na druhou stranu, před osmdesáti lety už bych byl zřejmě bez poloviny momentálně žijících nejbližších příbuzných.
Kontrast Mongolska je i v tom, jaké si přivážíš technologie, aby sis mohl užít tu divočinu. Z pohledu místního pastevce to tam nebude až tak super – už jen ty zimy.
- Středa 5. října 2011 ve 21:56® dam
-
osprey> já se snažil fotit hlavně okolí, ale nebyl jsem sám, kluci taky cvakali…ale štvalo mě, že prvních několik dní nebyl ani mráček, takže fotit jen to modro mě moc nebavilo
- Středa 5. října 2011 ve 21:52® osprey
-
Prutos> Až začnu Scanixovi závidět já, tak se mu tam nakvartýruju
- Středa 5. října 2011 ve 21:52® dam
-
Prutos> prý minulý týden se něco ukázalo, ale jen jeden den…plánuju výlet spojený s vínkem
- Středa 5. října 2011 ve 21:50® osprey
-
dam> Ono by to chtělo být tam dýl. A třeba fakt někde půl dne sedět a cvakat. Zjistil jsem, že vlastně tyhle zájezdy jsou pro aktivního člověka hrozně nabitý (byl jsem jen ve Skandinávii, ale taky jsem se skoro nezastavil).
Vlasta o tom hrozně básnil, tak jsem chtěl, aby byl spokojený.
- Středa 5. října 2011 ve 21:42® Prutos
-
dam> Však já jen tak trošičku, pořádně závidět ani neumím
Scanixe komentovat nebudu. Kdybych mu záviděl, musel bych si ho dát do ignorace
Já ještě východního nepotkal…a to jsem teď u vody dost často.