Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 19. září 2011 v 11:46® osprey
osprey

A_Smitec> Ještě existuje celkem zajímavá možnost – série Black Star od Cormoranu. Stavěno na blancích Daiwa. Jsou to velmi příjemné pruty za celkem rozumnou cenu. Vyzkoušel jsem a líbilo se.

A věř, že není nutné mít prut za sedmičku. Už někde kolem 3 – 4000 Kč dostaneš v podstatě všechno, co je k reálnému chytání potřeba. Zbytek je spíš o pocitech.

Neděle 18. září 2011 v 19:20® troutkiller

A_Smitec>Je po sezoně a Daiwa má akce na věci kterých jim zbylo nejvíc na skladě:-) Jako ostatně všichni!Já sem před týdnem zachvátil Morethan kterej bych za normální kačky v klidu nechal v krámu:-)

Neděle 18. září 2011 v 18:51® A_Smitec

http://www.daiwa-fishing.cz/…-jigger.html

VS

http://www.daiwa-fishing.cz/…gerspin.html

2.70 , 8–35g,

dospel sem k tomu ze koupim daiwu ted kterou. Proc ta mrska jedna stoji o 1000,– vic :-)

Neděle 18. září 2011 v 18:36® A_Smitec

No tak mě tam akorát zaráží cena… našel jsem ten prut už i snad kolem 3.500, tak proto me napadlo ze prsote gamakatsu atd Dragon je jinde. Dekuji za nazor !

Neděle 18. září 2011 v 18:15® troutkiller

A_Smitec>Ten Ryukon co chceš mám ve 2.40m do 42g a je to slušnej prut!Vlastním ho ještě ve 2.70 do 60g kterej má za sebou tejden na moři,hafo tresek kolem metru a jako bonus životního Sumce:-) Mám i 2m jerkáč a s ním dva tolstoje přez 20kg takže co se spolehlivosti týče mužu říct že na tyhle pruty je 100% spoleh a nikdy mně nenechaly ve štychu!Nic z toho co sem napsal o Ryukonu ovšem nemužu říct o Dragonu!Pokud mi někdy praskl prut byl to Dragon!Pokud chceš dobrou radu di do Daiwy a máš to bez starostí:-)

Neděle 18. září 2011 v 16:36® A_Smitec

Jeste me napada muj posledni vlastne prvni typ byla http://www.daiwa-fishing.cz/…gerspin.html Jenze kdyz koukam na cenu prijde mi ze ten prut bude kvalitativne na jine urovni /nizsi) Délka 2.70 super gramaz 8–35g taky jen proste rozdil skoro 4 tis v cene …to bude asi znat ne ?

Neděle 18. září 2011 v 16:32® A_Smitec

Aha dekuji to mi pomohlo a máte pravdu ze skoda u toho black huntera ta delka .. 2.70 by mi sedelo vic. Tak uvidím v pondělí pojedu do ivančic na gamakatsu. Otazka kde sezenu do ruky toho Dragona no.

Neděle 18. září 2011 v 16:08® osprey
osprey

A_Smitec> Metrová ryba není problém – problém jsou podmínky, kde se má zdolat. Své štiky kolem metru jsem bez potíží zdolal na pruty do 40 nebo 35 g. U sumce je to otázka podmínek a vitality ryby. Dá se vytáhnout i velká ryba s prutem do 20 g, když není v super kondici a je místo. Když je nadupaná a má to 10 m do padlého stromu, tak je to problém i s prutem do 100 g.

S ohledem na cílové ryby, které uvádíš, bude lepší ten Black Hunter. Je to prut skvělý pro lov na gumy, u wobblerů záleží na způsobu vedení, občas už by mohl být dlouhý.

Neděle 18. září 2011 v 15:57® A_Smitec

Právě proto píši jestle zkrátka selsky řečeno. Gamakatsu 10–70g 5.59 stim, že bude dostatečně citlivá a zdolám případně omylem i sumce. Nebo Dragon ať už 2.90 10,5–35g nebo jiný do 40g ale tam prsotě nevím co to udělá když mi zabere ryba přes metr a výše. Nemám zkušenosti. Takže jak jsem psal cílová ryba candát, okoun, štika případně pstruh. Chytat budu woblery (max 43g) a gumy. Pokud minapíšete že na 10,5–35g vytáhnu i když omylem vezmu rybu přes metr a výše asi vezmu určitě jemnější prut. Ajinak nechám si poraďit, budu chytat brněnskou přehradu, Dalešice svratku a jihlavu. TAdy ty zlevněné mě nenapadá žádná moc kvuli dálka / gramy. http://www.rsp-fishing.cz/…hm69-a-hm80/

Klidně mi nadhoďte jiný prut který to bude splňovat a bude dostatečně citlivý. Mě opravdu nejvíc zaujal asi ten BLack Hunter jenze zase ho sakra nemam kde vzit do ruky jinak ten pomer delka prutu vs gramaz se mi libi.

Neděle 18. září 2011 v 15:39® osprey
osprey

A_Smitec> Je těžké radit. Drahý přívlačák si majitel vybírá spíš podle vlastních pocitů než podle toho, co mu napovídají jiní.

A ty Gamakatsu Cheetah do 70 g jsou výkonné pruty. Možná tam toho okouna cítíš, ale ještě sedmdesátka štika má problémy ten prut zaměstnat.

Black Hunter je velmi univerzální prut, který reálně chytá do nástrah na jigových hlavách kolem 3 g až po nástrahy vážící deklarovaných 35 g. Před pár lety to byla bomba, dnes se na něj tlačí další pruty.

Měl by sis ale hodně ujasnit, co chceš, protože tebou odkazované dva pruty jsou velmi odlišné.

Neděle 18. září 2011 v 15:29® A_Smitec

Děkuji za tip, však právě se rozhoduji v podstatě http://www.rsp-fishing.cz/…90m-10-5-35g

nebo

http://www.sportovnirybolov.cz/…ta-3898.html

Ale u gramáže si nejsem jisst, nekdo tu psal ze ma 2.59 10–70g a ze i 20cm okouna na tom cejti. Chci chytat hlavně gumy mám sice prut 2–10 na ul privlac ale ten to novy chci taky aby byl od nizsi gramaze. Jinak cenove jsem rozhodnutej dat i 7 tis otazka na ty okouny, candaty, stiky a nekde pstruh kde moje 2.10 nebude stacit bych si nechal poradit kterou radu Dragona nebo Gamakatsu. Pripadne i jiny ale opravdu kvalitni citlivy prut. Diky

Neděle 18. září 2011 ve 13:57® osprey
osprey

A_Smitec> Otázka stojí co od Dragona a co od Gamakatsu.

Taková Destiny s nedělenou rukojetí je prut za pár peněz v kvalitě prutu dvakrát tak drahého. Team je pocitově slušný prut s poněkud křehčím blankem. Dobré jsou pruty ze série HM69, ty i dost snesou a pocitově krásné, byť maličko vyhnané jsou HM 80. Takový Golden river do 14 g je moc fajn prut a Silver Demon je trošku měkčí, ale je teď v akci za 4 litry, což už je zajímavé.

Gamakatsu má super ty vyšší řady vyráběné v Japonsku – pruty baj voko za sedm tisíc, ale jsou fakt super. I slinu jsem nad některými uronil. Takový normální velmi zdařilý prut je tam řada Sfiga nebo jak se to píše – ale blíží se cenou té sedmičce.

Zajímavá volba jsou prý pruty SPRO Spikee (snad je to tak dobře), prý je to na blancích Gamakatsu. Jeden kamarád, který je dost fajnšmekr, si je moc chválí, já to ještě v ruce neměl.

Neděle 18. září 2011 ve 12:49® A_Smitec

Ke které značce se mam přiklonit ? Dragon vs Gamakatsu. Dragon není nikde poblíž Brna na vyzkoušení. Cetl jsem ze Dragony jsou tuhe hodně, mam z toho strach. Chci to na gumy predevsim takze napiste názory. Okoun, candat, štika … cílová ryba

Neděle 18. září 2011 v 10:58® skwor
skwor

osprey> S tím souhlasím. Schválně na to koukni sám http://fish.shimano-eu.com/…e-books.html

Sobota 17. září 2011 ve 23:07® Scanix
Scanix

skwor> nestras, to abych se vyrazne predzasobil :-))

Sobota 17. září 2011 ve 20:51® osprey
osprey

skwor> Rapala neví, co je dobré. Mimochodem, na severu jsem pochopil, proč dělají to, co dělají. Tam potřebuješ bláznivého škubajícího se šmejda, který klidně může i chrastit. Prohazuješ plochu a v podstatě hledáš neochytané ryby. Časem se to asi taky změní (i tam se vláčí dost), ale ní to jako u nás, kdy ti velká zubatá bude ochotná zabrat jen pár dní v roce a bude si sakra vybírat.

Sobota 17. září 2011 ve 12:12® Libor
Libor

skwor> nebyl to jen katalog novinek? :-)

Sobota 17. září 2011 ve 12:10® skwor
skwor

osprey> Ten poslední hluboko skončil :-) A mimochodem klasický hlubinný Shad rap jsem v tom katalogu nenašel vůbec.

Sobota 17. září 2011 v 11:47® osprey
osprey

skwor> To můžeš, nechodí tak hluboko.:-))

Sobota 17. září 2011 v 11:22® skwor
skwor

Libor> Ekologie frčí :-) Zato z katalogu Rapaly 2012 jsem hodně rozmrzelý, protože většina mých oblíbených modelů tam není. Takový 5cm Max rap sice bude tloušťovka hezká, ale asi se začnu pro SSR 5 a 7cm koupat.

Sobota 17. září 2011 v 10:43® osprey
osprey

Libor> Ještě by mohl být Eko a CFC a PCB free:-))

Jinak jak tak na něj koukám, je to jen další z mnoha variací na stejné téma. Doufám, že mi moje Twiny FC vydrží dost dlouho.

Sobota 17. září 2011 v 9:54® Libor
Libor

skwor> mno, důležitý je že je BIO :-)

Sobota 17. září 2011 v 9:35® skwor
skwor

A když jsem začal s těmi novinkami, tak tohle bude od příštího roku náhrada za Twin power FC.

foto/diskuze/privlac/2011/th-img44957.jpg
Pátek 16. září 2011 ve 13:52® skwor
skwor

cormaxx> Mají tam na ty Daiwy a Cormorany docela slušný slevy.

Mimochodem, pokud najdete na Berounce SR 5 RFSH, tak se o něj hlásím :-) Včera se trhalo nějak moc… ale dvě zubatý jsem si vyházel.

Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:29® Bacon
Bacon

troutkiller> Snad bude i tak věrně sloužit.Dnes už se u hodně věcí jede na kvantitu ne na kvalitu:-((

Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:26® ART
ART

hecht> zas tak zvětšovat cenu se mi nechce.

Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:21® hecht
hecht

ART> Pokud říkáš cca 3000Kč a jseš schopen připlatit, Zadej si Daiwa Caldia z nějakého UK shopu. Seženeš to za cca 3300,– Co víc si za ty prachy přát, zatím jsem nenašel přemožitele tohodle poměru cena/kvalita :-) Mám dvě a zatím nemám co vytknout. Uměl bych si představit lepší kolovrátek, ale za násobky ceny !

Čtvrtek 15. září 2011 ve 22:12® Bacon
Bacon

skwor> Vím o tom :o) Ale i tak díky.

Čtvrtek 15. září 2011 ve 20:54® troutkiller

Bacon>Tenhle prut je na gumy super ale v tom starším provedení!To stávající už nemá tak kvalitní blank:-((

Čtvrtek 15. září 2011 ve 20:02® cormaxx
cormaxx

skwor> Krásná cena:-)