Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 31. května 2004 v 8:48® HaD
HaD

mirmen: kouknu na to

Pondělí 31. května 2004 v 6:39® MAF
MAF

Karlos:Tak co chlape jak bylo v horách,doufám,že jsi je tam pěkně prohnal počasí na to bylo,ve vzduchu lítalo vše co mělo křídla.-)já byl konečně po 14 dnech a byl jsem z toho úplně na větvi jaký to bylo pošušňáníčko,sice nic velkýho ten NEJ měl 34 cm ale za to toho byli kvanta duháci,potočá­ci,lipani,jel­ci okouni,dokonce pár bolínků a jedna miniparma prostě úžasná záležitost,žrali vše co spadlo na hladinu…

Pondělí 31. května 2004 v 0:13® mirmen

DaH: napadla mne taková drobnost k posouzení. Na www. ryby. sk mají centrum zpráv. Vůbec nerozumím programování, takže se můžu ptát na nějaké blbosti. Ale připadá mi to docela praktické. Najedeš na stránku a ejhle, někde v rohu máš znázornění-je tady odkaz :-) .

Neděle 30. května 2004 v 10:28® HaD
HaD

mirmen: podle mě to nebyly úplně malý rybičky, ale spíš byla zima a proto to bylo takový vlažný

Neděle 30. května 2004 v 0:25® mirmen

DaH:párkrát jsem byl nešťastnej z množství nesekatelnejch záběrů. Po vyzkoušení níže uvedeného jsem na tloušťové říčce začal z místa předchozích neúspěšných záběrů tahat jako o závod provinilce. Jelce proudníky od 15 do 22–3 cm. Na parmovém úseku v jiném roce – jsem nasadil návazec 0,12 a háček 14 s kousíčkem hnojáčka. Jeden hrouzek za druhým, od cca 8–9 do 13–5 cm. Říkal jsem si předtím, co dělám špatně? Mám těžkého policajta? Je tam zkušená ryba, kterou jsem odradil sestavou? Nakonec to byly rybky jak dlaň.

Neděle 30. května 2004 v 0:20® mirmen

DaH: tak nevím. Zřejmě něco, co nedostalo celé sousto pořádně do tlamky. Okouna, ježdíka,parmu, kapra lze vyloučit, cejní záběry by asi rozeznat šly. Podoustev( nad 30 cm) bere rousnici dost razantně, někdy i jediným prásknutím až k prutu. Úhoř zřejmě ne. Plotice nad 20–25 cm drbe i delší dobu. Jízda 1,5–2 metry je typická pro tlouště. Vypadá to fakt na nějakou drobotinu, hrouzky, proudníky(pokud tam jsou), malé parmičky. Stálo by možná za úvahu ( pokud se to bude opakovat příště), vyměnit na 15–30 minut návazec za něco o nosnosti 2–2,5 kg a háček cca 8–12 a nabídnout třebas jen 1 cm těla rousnice.

Sobota 29. května 2004 ve 21:50® HaD
HaD

mirmen: záběry to byly zcela určitě. rousnice byla vždy „ohlodaná“

Sobota 29. května 2004 v 18:22® mirmen

DaH: je divný, že to skončilo jen u potahu. Hodně rybek nechá alespoň na kousku rousnice stopy po žvejkání, žmoulání. Někdy se stalo, že nesené listy, kousky trávy apod. ( myslím nesené po dně) se na chvíli opřely o kmen nebo zátěž , kterou pak větší tlak přesunul o pár centimetrů až decimetrů níže. Vypadá to podobně jako záběr, ale není to provázeno takovým klasickým drbancem , při kterém se zachvěje a poskočí nejen policajt, ale i špička. Jinou možností by mohl být zkušený cejn. Kolegovi se stalo, že po zjemnění sestavy na stejném místě dostal cejna 65 cm ( zřejmě velice opatrného veterána). Pravděpodobně ochutnal kousek nástrahy na sestavě na úhoře a zřejmě ho předtím odradila ta masívnost sestavy. Po nahození fídra s 0,18 kmenem a návazcem 0,14 se ho podařilo dostat.

Sobota 29. května 2004 v 11:21® HaD
HaD

mirmen: nevím, prostě to nebylo k sekání, vždy po pár minutách potah a zase nic. chytali jsme v pomalu proudící vodě cca 5–10 m od břehu na rousnice na dně

Pátek 28. května 2004 ve 22:33® mirmen

DaH: .. pár prapodivnejch záběrů… Na co jste chytali? Klasickou položenou a rousnice? Feeder , hnojáky,bílé červíky? V proudu nebo na tišinách? Docela by mne zajímalo, zda vám to potrhalo nástrahu nebo jen oždibovalo koneček. Někdy to dělají drobné rybky dna. Hrouzci, cejnci do 5–10cm, jelci proudníci.. . U úhořů jen ojediněle , je-li malá vzdálenost pro jízdu a hned se seká. Někdy úhoř jen přežvykuje. Osobně ho nechávám jet nejdýl až 1,5 metru, většinou jen 0,8–1 metr. Často podobná místa v proudech projede i hejno podouství. Jenže ty berou často tak prudce, že policajt vyletí až do prutu, úplný křápanec. Malé podoustvičky do 15–20 cm někdy potrhávají rousnici podobně jako jelec proudník, ale díky velikosti úhořího háčku se je chytit nepodaří.

Pátek 28. května 2004 ve 21:47® HaD
HaD

teď jsem se vrátil z ryb. chvilku jsem hajloval=0 bodou, pak jsem hodku sušil=1 ouklej (vloni jsem takhle na suchou dostával 5–10 bolenů 40–60cm) . celkem bída (ale muškařskej slang jsem už pochytil :-)) )

Pátek 28. května 2004 ve 21:40® HaD
HaD

mirmen: já jsem byl předevčírem s Milkym na Lužnici. pár prapodivnejch záběrů, jedna slušná jízda, ale úlovek žádný :-((

Pátek 28. května 2004 ve 20:50® mirmen

Včera večer jsem byl na řece a pěkně jsem vyhořel. Jen jeden ježdík, ale naštěstí měl háček na kraji ( což se u toho hltouna tak moc často nestává). Večer kosa, naštěstí jsem měl zimní vysoké boty a silné fusekle. Ještě to je na svetry a zimní bundy :-))

Čtvrtek 27. května 2004 ve 14:52® mirmen

Roman: jak pokračuješ s rybařinou? Sehnal jsem teď v HK síto od Mila, s oky 5×5 mm,za cca 280 Kč. Takže jsem sítko od fritézy daroval kamarádovi , co splácí hypotéku . Tomu, jak jsem mu předělával teleskopickou plavačkovou Sonu na fídra. Už se mu na to něco párkrát „oběsilo“, takže i na předělávky se dá docela úspěšně chytat.

Čtvrtek 27. května 2004 ve 14:03® mirmen

DaH:díkas, ozvu se. Byl jsem v tý Spomě, snad doveze už příští tejden. Přišel jsem díky jednomu flákačovi o 4 dny volna, což mne vzhledem k lepším podmínkám na táboření docela se. e. Dnes to prubnu alespoň večír na hady, uvidíme. O víkendu to vypadá dost špatně. Snad vyjdou alespoň 3–4 hoďky na amury. Kamarád už vodil něco mezi 10–12 kg, leč nezdolal. Ve stulíkách, kmen na 12 kg a bylo to houby platný.

Čtvrtek 27. května 2004 ve 13:50® HaD
HaD

mirmen: zítra odletí poštovní holoubek :-))

Čtvrtek 27. května 2004 v 7:26® Vaclav

DaH: Samozrejme mam, ale zatim jsem se pres pracovni vytizeni (v praci i doma) nedostal k tomu, abych ty fotky upravil a utribil, mam je zatim jen na pametove karte.

Úterý 25. května 2004 ve 13:30® HaD
HaD

Vaclav: a máš toho tříkiláče vyfocenýho?

Úterý 25. května 2004 v 9:58® Vaclav

DaH: Mam v poslednich tydnech jen velmi malo casu pohybovat se na netu, a tak – kdyz uz tam jsem – vyrizuji hlavne maily, postu. To mi nekdy zabere i pres hodinu casu, coz je limit, ktery mame od firmy povoleny na net. Jinak ale ano, uz ctyri tydny jsem kazdy druhy den po praci na feederu, zkousim kdeco, ryb mam nejmene uz desitky, ale vetsinou do 30 cm (plotice, cejni, lini). Ale mam uz i cejna bezmala 60 cm a temer tri kilogramy – z Ohre.

Pondělí 24. května 2004 v 19:50® HaD
HaD

Vaclav: tak co je s Tebou chlape, to jsi pořád na rybách, nebo nestíháš ty všechny úlovky popisovat?

Neděle 23. května 2004 ve 14:07® mirmen

Ochladilo se nám a na Orlici to bylo včera znát. Jen jeden tulák úhoř, těsně u břehu. V řece samotné už přestali brát, ani jediný úhoří potah dál než dva metry od zásypu z kamenů.

Sobota 22. května 2004 ve 14:45® mirmen

Teďka jsem si chvíli zaelektrikařil ( došly klasicky nasbírané rousnice ) a večer asi vyrazím. Docela dlouho se už před začátkem rybaření dívám na stránku .. skyfly.., počasí. Docela pěkný k radarovým snímkům animace oblačnosti, slušně se podle skyfly dá pracovat s odhadem, jak bude za 1–3 dny. Podívejte se a dejte vědět, jestli tam je něco, co Vás zaujalo :-)

Pátek 21. května 2004 v 9:36® HaD
HaD

mirmen: tak to budu rád

Pátek 21. května 2004 v 9:35® mirmen

DaH: máš ji u mě, jakmile se objeví v obchodě. Sehnal jsem ji ve firemní prodejně Spoma v Hradci Králové( žel jednu z posledních, ale brzo prý budou).

Čtvrtek 20. května 2004 v 15:40® MAF
MAF

Karlos:No nevím jestli zrovna žiju,ale občas mívám pocit že přecházím mezi světem rtvých a živých:-)) co ty honíš suchou.....?

Čtvrtek 20. května 2004 v 0:27® HaD
HaD

mirmen: kde se dá taková vychytávka pořídit?

Čtvrtek 20. května 2004 v 0:26® HaD
HaD

jarv: slyšel jsem něco o 80tkách

Středa 19. května 2004 v 16:16® mirmen

to all: včera jsem objevil plastovou drobnůstku za 45 Kč, která jistě potěší ty z Vás, kteří chytají na červíky. Určitě ocení zejména plavačkáři, hlavně bolo a fídraři. Krabička má šroubovatelné víčko, jehož jeden okraj přechází do „lžíce“ se zvýšenými okraji. Lžíce má rozměry asi 4×6 cm. Ve středu víčka je šoupátko, které po nadzvednutí odhalí otvor cca 1×1 cm. Červíky lze snadnou překlepnout do lžíce, nastražit a zbytek snadno sklepnout zpátky. Dá se to celé dobře zavěsit na krk, není nutné hledat po kapsách. Praktická drobnost, která potěší :-)

Středa 19. května 2004 v 16:13® mirmen

DaH: poslal jsem včera majla.

Středa 19. května 2004 ve 12:56® jarv

DaH: velcí nevím, ale mezi 50 – 60 cm jdou vcelku dobře pořád. Ale začínají až k večeru po 18.00 (odpoledne chytám jen plotice).