Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 29. července 2011 v 15:00® osprey
-
mekvak> U nás už jich taky tolik není – nemají tu dost potravy, tak se courají v menších skupinkách. V JČ se těžiště jejich aktivity přesunulo poslední 2 roky na Lužnici, zbývá už jen Vltava pod ČB a je vymalováno.
- Pátek 29. července 2011 ve 14:56® Scanix
-
mvincik> jasne, par jich tam si mate, o tom svedci i nahodne rohlikove ulovky, kdy to capne asi i s kaprikem
- Pátek 29. července 2011 ve 14:46® mvincik
-
Scanix> U nás, pokud někde je, jak Míra psal(a jako že má asi pravdu), tak si myslím, že se krmí zejména těma vysazovanýma kapříkama –35+, takže by se měla mít v celku veselé nálady.
- Pátek 29. července 2011 ve 14:27® Scanix
-
Maši> hlavatka neni bolen, aby zrala oukleje, je to ryba rychlych proudu a ty vetsi se nerozpakujou sezrat potocaka 40cm jako nic
- Pátek 29. července 2011 ve 14:26® RuSaKsRo
-
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli se při vláčení vyplatí používat dravčovičův systémek děkuji za odpovědi
- Pátek 29. července 2011 ve 13:41® mekvak
-
osprey> Co udělají tito ptáci během několika zim s populacemi lipanů a dalších ryb asi netřeba rozebírat.
- Pátek 29. července 2011 ve 13:40® Maši
-
osprey> Já o hlavatkách nevim nic. Jenom jsem trochu snil.
Tento příspěvek byl editován 29.7.2011 13:40:45 uživatelem Maši. - Pátek 29. července 2011 ve 13:37® mekvak
-
osprey> To co jsi zmínil je rozumné a souhlasím s tím. U nás ta černá verbež (kormoráni) také dost řádí, i když bych řekl, že poslední zimu možná o něco míň.
- Pátek 29. července 2011 ve 13:18® osprey
-
Maši> Při vší úctě – máš velmi iluzorní představu o tom, jak se hlavatka chová a jaká stanoviště si vybírá i co žere.
- Pátek 29. července 2011 ve 13:10® Maši
-
Pro mě je hlavatka tak trochu sen a když vidim na některých mimopstruhovkách nadjezem tisíce ouklejí, které útočí úplně na všechno a nedá se tam chytat na většinu nástrah(nemluvim o lovu dravců), tak tam bych si je přál, nějakou tu ouklej by vymlátily a já bych měl šanci nějakou tu hlavatku přesvědčit k záběru
- Pátek 29. července 2011 ve 13:08® zlomiljsemprut
-
kerob> Ajajajajaj!
(škodolibý smích)
- Pátek 29. července 2011 ve 12:52® Scanix
-
jižan> jo tak i tohle je pekny uspech, objevit peknou rybu a cilene ji ulovit, to se moc nedari, v mem pripade nikdy, o jedine pekne stice, ktere jsem kdysi venoval skoro cele prazdniny pak chytil duchodce pri vytahovani kolinka, merila 118cm, sam jsem mu ji podebiral do toho maleho kaprarskeho podberaku to fakt neslo. Byl jsem jeste kluk a deda v letech, radost mel velkou, i jsem mu ji snad pral, dodnes na ty zalovy nezapomenu, tarka na cas presne ±10m, i jsem vedel, kde odpocivala pod kerem, ale nedokazal ji primet byt k jedinemu zaberu, jen rybu jsem tam neposlal
- Pátek 29. července 2011 ve 12:48® jižan
-
Alivio> Ty zážitky za to stojí. Taky jsem si prošel zklamáním, když jsem si myslel na rybu a po vylovení byla jiná, ale co naděláme. Asi se shodnem, že to zas taková bolest není
)
- Pátek 29. července 2011 ve 12:35® osprey
-
jižan> Určitě to musí být paráda. I s tou štikou. Na těch našich pseudopstruhovkách to chce pár větších ryb.
Naopak třeba nad Lipnem by to chtělo konečně udělat nějaký ten jízek a udržet řeku jen na Po, Li plus nějaký ten proudník a tloušť.
- Pátek 29. července 2011 ve 12:34® Shrek
-
jižan> to mi něco připomíná. Včera jsme s kolegou viděli 2× nádherný zalovení. 20cm hloubka, na dně rovná plocha štěrku a hafo rybek. Do toho to najíždělo. Vzhledem k tomu, že jsem si chvilku předtim chytil minicandáta, myslel jsem že to bude větší candoš. A ona parma.
Souboj nádhernej, ale prostě neni to ta ryba, kterou člověk čeká, tak to neni 100% ono.
- Pátek 29. července 2011 ve 12:25® jižan
-
osprey> každopádně souboj s ní za to stojí. Není to tak dávno co jsem si myslel, že o ní vím ( samozřejmě na pstruhovce), byl tam silnej proud s hloubkou kolem metru a půl, když v tom proudu lovila, bylo to něco, co jsem ještě neviděl. Věnoval jsem se jí dlouho, prostě jsem tu rybu chtěl. Zkoušel jsem vše, ale musel jsem přiznat, že na tuhle prostě nemám. Nakonec jsem náš mini souboj vyhrál, vzala smáčka a byla to krásná 93 centimetrů dlouhá štika.
- Pátek 29. července 2011 ve 12:11® osprey
-
mekvak> Byly doby, kdy to v Otavě nebyl problém, bílé ryby bylo dost. Problém se z toho stal, když začaly ryby mizet zejména kvůli kormoránům. Hlavatka sežere za rok co čtyři kormoráni za týden, ale muškaři se v zimě kolem vody moc nemotají, takže vidí v létě hlavatku a tu stovku ptáků, co se tam potloukala přes zimu ne. A hlavatka ryby žere, to je holý fakt.
Dnes už není v jižních Čechách voda, kde by mělo smysl hlavatku vysazovat a fakt se od toho upustilo. Je to tak lepší.
- Pátek 29. července 2011 ve 12:02® jižan
-
Scanix> tenkrát to nebylo nic cíleného, prostě vzala v proudu dvojku plech. Co jsem tenkrát měl info, dorostla prý něco málo přes 80, nakonec neodolala rybičce
- Pátek 29. července 2011 ve 12:00® mekvak
-
petrikveprik> Promiň. Tak tedy ve většině našich vod (vyjma povodí Dunaje). Řeky jako např. Bečvu nebo Moravu neznám, ale pochybuji, že i tam je to pro ní v současné době vhodné. Máš pravdu, že těch několik kusů, co tady je asi z hlediska ČR velkou katastrofu nepředstavuje. Zároveň si ale myslím, že případné neuvážené vysazování hlavatky by lokálně dost negativní vliv mělo. Podle informací,které mám se s vysazováním hlavatky do budoucna nepočítá a te je podle mého dobře.
- Pátek 29. července 2011 v 11:59® osprey
-
jižan> Mám maličko, když je sypali do Otavy. Držel jsem devadesátku. Ale nikdy jsem se jim nevěnoval. Každý rok jim dám na konci podzimu vycházku nebo dvě. Dost jsem při tom pochopil, ale záběr jsem zatím neměl.
Mám flek, kde si myslím, že by měla být. Ale nemám jediný důkaz. Občas tam chytám a říkám si, že jsem možná pěkný vůl, takhle se trápit u prázdné díry
V srpnu si udělám čas. Na tebe i na kluky.
- Pátek 29. července 2011 v 11:30® Scanix
-
jižan> ja bych fakt chtel, fakt ze jo, no ale chci toho asi uz fakt moc
- Pátek 29. července 2011 v 10:32® jižan
-
Přál bych vám jí všem si ji na proutku povodit. Já měl to štěstí, bylo to pár let po prvním vysazení do Vltavy. Nebyla velká, něco přes šedesát, ale cvičila se mnou slušně,prostě krásnej souboj
- Pátek 29. července 2011 v 8:30profil byl smazán
-
mekvak> no těch „5 kusů“ co v řekách čr možná ještě někde je myslím představuje úplně absolutně ten nejmenší problém, se kterým se říční ekosystémy potýkají.
- Pátek 29. července 2011 v 8:26profil byl smazán
-
mekvak> ve kterých „našich vodách“?? Např. v moravě a přítocích to byl sice již kdysi vzácný, ale původní druh! (narozdíl třeba od duháka)
- Pátek 29. července 2011 ve 2:12® mekvak
-
RM> Já jsem hlavatku ještě nechytil(zatím).
- Pátek 29. července 2011 v 1:55® RM
-
mekvak> Takový Labe by uživilo anakondy, krokodýli anebo i kosatky
Kolik jsi tady těch hlavatek zabil!!! Mluv !!! Přiznej se !!!
- Pátek 29. července 2011 v 1:36® mekvak
-
osprey> To já netvrdím, jen jsem chtěl zmínit, že její přítomnost v našich vodách není zrovna žádoucí
.
- Pátek 29. července 2011 v 1:28® osprey
-
mekvak> Však my je tam nesypeme
- Pátek 29. července 2011 v 1:26® mekvak
-
Hlavatka je sice nádherná ryba, ale v našich řekách nemá co dělat.
- Pátek 29. července 2011 v 0:27profil byl smazán
-
rm> osprey> chlapi nepřehánějte to s tím optimismem a hlavatkama
Tento příspěvek byl editován 29.7.2011 00:28:45 uživatelem .