Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 27. července 2011 ve 21:35® Shrek
Shrek

Dnes jsem vyrazil na ryby.Při cestě k vodě mě napadlo, že má děda v neděli 78. narozeniny, tak že bych mu mohl chytit štiku, když mi furt otlouká o hlavu, že jsem mu 20 let žádnou nedonesl. Nasadil jsem lanko, dvoudílného jointeda 11cm v barvě potočáka. Po několika desítkách hodů pod oblíbeným jezem přišla, držela se v proudu, mlátila mi do prutu jak zběsilá, podle tahu pěkná holčička. Po vykouřené cigaretě jsem jí spatřil a sednul jsem na prdel – radostí i smutkem – parma 57cm poctivě za držku. Tak to jsem na 11cm voblera ještě neviděl. :-D

Středa 27. července 2011 v 19:16® osprey
osprey

RuSaKsRo> Normálně se smekacím navijákem. Multík je v našich podmínkách „vyšší dívčí“ a používá ho asi procento rybářů.

Já používám oboje a smekací navijáky daleko častěji.

Středa 27. července 2011 v 18:16® inspo

RuSaKsRo> Pokud nemáš s multíky žádnou zkušenost, tak bych do začátku spíše volil smekáč.

Středa 27. července 2011 v 18:00® RuSaKsRo

Ahoj chci začít s přívlačí akorá nevím, jestli mam chytat na smekací navijáky a nebo na vrhací multiplykátory porad´te prsoím

Pondělí 25. července 2011 ve 21:48® osprey
osprey

Scanix> To dej. A pojmi to předem jako estetický a konverzační zážitek, ačkoli nějaký úlovek není zcela vyloučen.:-))

Pondělí 25. července 2011 ve 21:39® Scanix
Scanix

osprey> vtipalku, ja tu jeste bolena letos snad lovit nevidel, je vazne divnej rok, mozna jeden vecer, to lovili, ti mensi, ale zadny dravec se tu nikterak neprojevu, cert vi proc, nemyslim, ze by tu nebyli…urcite se ozvu, nejaky vikend nejlepe, dal bych vedet predem.

Pondělí 25. července 2011 ve 21:07® osprey
osprey

Scanix> No, hlavně se ozvi. Tvých pět dnešních bolenů, to je ta tříletá kvóta:-) Letos jsem tu viděl lovit už dva:-))

Ale možná jsem málo u vody.

Pondělí 25. července 2011 ve 14:14® Scanix
Scanix

osprey> tak je to mensi voda, ktera je pod tlakem, ono tady se fleky taky odhazi jen na mistenky, dost lidi zkousi uz kde co a diky celorocne nizsimu prutoku jsou ryby skutecne na par mistech a nebo proste nejsou. To ze nalapu par bolenu, co se pres bagry dostali do proudu, to je jen pro to, ze vim, kam hodit a co, ale jinak, se stikami je to asi jak u vas, mozna hure, candat je o nahode a nebo jen ve velikostech, ktere me nezajimaji a sumici, asi vloni dostali celkem kour od bojkaru chyt a sezer, takze ano, ja si i zabrecim, treba se mi ulevi ;-)

Pondělí 25. července 2011 ve 13:18® osprey
osprey

Scanix> Ozvi se, kdykoli ti libo, počítám s tebou. Voda je to krásná. Ale na tvé jsem svou tříletou kvótu bolenů platnou na mé domácí vodě odchytal za 80 minut, candát se u nás hledá blbě, štiky jsou, ale jak mají přes pade, hned je někdo sejme (a jak jsem nedávno zjistil, tak vlastně ani nemusí mít přes pade), no a sumcové fleky jsou víceméně furt pod tlakem.

Nebrečím, prostě se tak mezi tím motám a občas něco vytáhnu, protože v každé vodě vždycky aspoň něco plave.

Pondělí 25. července 2011 v 10:40® Scanix
Scanix

mvincik> no vis, je to spis o tom, ze to tu trosku znam a vim, kde ty ryby v jistou dobu a pocasi byvaji, posuny tam male jsou, problem u me nastava s podzimem, ty nadjezi jsou totiz jak stojaky a tam to proste taky neumim :-)

Pondělí 25. července 2011 v 10:23® mvincik
mvincik

Scanix> Na tuto letní dobu a počas, jsi dopadl jak jinak než pěkně. Je vidět, že umíš a i ty ryby tam máte.

Další viz osobka. :-)

Pondělí 25. července 2011 v 1:08® Scanix
Scanix

osprey> ozvu se ti, rad se projdu aspon kolem vody, muzes mi dat vyklad, jak to byvavalo, to same mohu povypravet i tady, holt nevstoupis dvakrat do stejne reky :/

Neděle 24. července 2011 ve 23:42® osprey
osprey

Scanix> Tak doraž. Jaký prut si vezmeš, to je jedno. Jestli chceš něco mermomocí chytit, tak ber nějakou tyčku v jednociferné gramáži.

Neděle 24. července 2011 ve 22:38® Scanix
Scanix

osprey> no muzeme se nekdy domluvit, samotneho by me tam pak bloumat nebavilo, pokud je to jak rikas, ale pokud nekdy uvitas mou spolecnost u vody, tak muzu dorazit ;-)

Neděle 24. července 2011 ve 22:23® osprey
osprey

Scanix> Já nemyslím P. Tam je ryb ještě dost. Myslím MP. Fakt si rozšíříš obzory:-)

Neděle 24. července 2011 ve 22:20® Scanix
Scanix

osprey> jako pro zero na vasi P, no voda pekna, ale ryb tam asi fakt moc neni, kdyz lidi od vas jezdi k nam a jeste dal :-) Tak ja vim, ze tu zdejsi funkcionari na ME v musce nasypali vice nez bezne, proto se da paberkovat i ted, nakonec jsem byl dnes kousek po proudu od mista, co jsme se vloni videli, tak az budes mit chut na granule, tak zaskoc, reka jeste neco hosti…

Tento příspěvek byl editován 24.7.2011 22:21:11 uživatelem Scanix.
Neděle 24. července 2011 ve 22:16® osprey
osprey

Scanix> Přijeď k nám, pobavíš se:-))

Neděle 24. července 2011 ve 22:15® Scanix
Scanix

mvincik> nakonec jsem je na normal P a pak na hodne proflakle MP a vsade neco bylo, vyzva to byla taky vsade, na P jsem potkal jen vodaky a na MP par nadsencu, co meli pri mem setkani zero…

Neděle 24. července 2011 ve 13:36® skwor
skwor

cormaxx> Měl jsem v ruce 5–25g verzi.

Neděle 24. července 2011 ve 13:35® mvincik
mvincik

džigit> Jojo, Dušín ze mě asi nebude. Teď jde o to, zda jsem tě v omyl uvést nechtěl, nebo zda jsem se neošálil já sám… :-)

Neděle 24. července 2011 ve 13:34® mvincik
mvincik

Scanix> MP, je to větší výzva, nebo ne?? Škoda že se nemohu urvat, někam bych tě rád vyzval. :-)

Neděle 24. července 2011 ve 13:20® cormaxx
cormaxx

Měl jste někdo v ruce Cormoran BLACK STAR CM 270cm 40–80g ?

foto/diskuze/privlac/2011/th-img44074.jpg
Neděle 24. července 2011 ve 13:13® džigit

mvincik> a mně si uved v omyl,to by Mirek Dušín nikdy neudělal :-1

Neděle 24. července 2011 ve 13:06® Scanix
Scanix

Tak to bude zase na me a zase zvolim urcite spatne, no v tej kose se mi do vody moc lezt nechce teda :-)

Neděle 24. července 2011 ve 12:54® Scanix
Scanix

Koukam z okna a na teplomer a rikam si, jestli to ma cenu, tyhle skoky teplotni a v pocasi taky chaos, jedine, co by snad bralo, by byli opet pstruzi, tak nevim ale, zda je ma cenu zase skolit. Rozhodnete to nekdo za me, MP nebo P? :-)

Neděle 24. července 2011 ve 12:23® Sander
Sander

mvincik > ještě jsem na něm nebyl.

Neděle 24. července 2011 ve 12:09® osprey
osprey

Sander> Vidíš to, tak tam jsem se chytal tak dlouho, až jsem se nakonec dočetl, že už se tam chystat nemusím…

Letos jsem vždycky jen dojel na spodek revíru, oběhl pár fleků s nadějí na něco lepšího a mazal dom.

Neděle 24. července 2011 v 11:53® mvincik
mvincik

Sander> Jinak co ten sumík, zatím se nezadařilo, nebo jsi se tam ještě nedostal???

Neděle 24. července 2011 v 11:24® mvincik
mvincik

hecht> Souhlas! Jen je to tedka jedno…a za ty 2–3 roky, kdo tam nechodí si stejně již nevzpomene zas.

Sander> Chápu, taky jsem měl taková místa, jenže realita je holt dnes jiná. Na většině z nich se již chytat nedá, páč jsou zarostlá a bez ryb a na těch dalších je člověk za člověkem… Tak to prostě je.

Neděle 24. července 2011 v 11:18® hecht
hecht

Sander> Já s Charem včera pochytal skoro tucet kapel a lehkou kocovinku. Revír byl fesťák ve Švihově.