Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 24. července 2011 v 11:16® hecht
hecht

mvincik> tyhle věci je lepší řešit přes osobku, takhle to tu každej vidí, a někdo se toho i chytne, třeba až tam zesejc něco bude … Na veřejnosti nejmenovat a pokud možno neukazovat :-))

Neděle 24. července 2011 v 11:15® Sander
Sander

mvincik > nevím za co se omlouváš :-) Ludvovo náhon je debil, jednak to loví fakt čast, zadruhé se tam hodně chytá, zatřetí tam projde asi 600 lidí za minutu a začtvrté je tam zpravidla hovno.

Ale tam, o těch cca 6km výš, jsem k tomu měl vztah. Jezdil jsem tam rád, už kvůli tomu klidu a téměř jistotě, že budu mít záběr od pěkné ryby.

Neděle 24. července 2011 v 11:11® mvincik
mvincik

Sander> Tak se omlouvám, promiň! :-)

Neděle 24. července 2011 v 11:07® Sander
Sander

mvincik > stejný…jak se to vezme. Výsledek určitě.
Ale pro mě to stejný není.

Neděle 24. července 2011 v 11:05® Sander
Sander

mvincik > to je v pořádku, já jen že jsi to pojal jako hotovou věc.

Neděle 24. července 2011 v 11:04® mvincik
mvincik

Sander> Já jsem se tě jen ptal… A pokud je to jinde, důsledek je stejný, ne??!

Tento příspěvek byl editován 24.7.2011 11:04:43 uživatelem mvincik.
Neděle 24. července 2011 v 10:48® Sander
Sander

mvincik > nikde jsem netrvrdil že je to ten náhon o kterém píšeš.

Neděle 24. července 2011 v 10:04® džigit

mvincik> tak to je fakt čulik,když ví :-((

Neděle 24. července 2011 v 9:51® mvincik
mvincik

Sander> Alespoň vidíš, co jsi za vola. Pouštět rybu dorůst… :-((

Neděle 24. července 2011 v 9:51® mvincik
mvincik

džigit> Ano ví, i já. Jenže se to tam takhle děje už cca 15 let. Vždy jdu takhle kolem a najednou je to vypuštěné. Někdy dvakrát do roka, někdy jednou za dva roky…

Neděle 24. července 2011 v 9:37® džigit

Sander> a víš aspoň komu popřát „dobrou chuť“ ? :-/

Neděle 24. července 2011 v 9:29® skwor
skwor

Sander> Pomalu se přestávám divit Tvému pesimismu…

Neděle 24. července 2011 v 9:21® Sander
Sander

Scanix > největší prdel je to, že jsem ty nedorostlý duháky do 35 pouštěl s tím, že budou příští rok celkem slušní :-)

Neděle 24. července 2011 v 9:17® Sander
Sander

osprey > to je smích takovej ten tamten, v posledním tažení. Vypuštěný je to zjevně dlouho, bahno na dně už je dost popraskaný a tvrdý, že se po něm dá místy chodit.

Neděle 24. července 2011 v 0:19® Scanix
Scanix

Sander> uprimnou soustrast, clovece, je toto vubec mozne? Zjevne ano, nekdo bude mit asi peknou grilovacku, co s tim, to ale netusim, jedine, co clovek asi muze, si jit stezovat na nadrazi a na net co :-((

Neděle 24. července 2011 v 0:09® osprey
osprey

Sander> Tak tomu bych se nesmál. Dokud se za tohle nebude kopat do zadku, tak se nikam nehnem.

Ale je mi jasné, jaká je realita doby…

Sobota 23. července 2011 ve 23:34® chosebaits
chosebaits

Čudla-ta tvá dlbost s ježkem od číňanu je dobrá,ale padaj z toho velký ryby.Jednoho candoče něco přez míru jsem vyndal a o toho velkýho jsem přišel .Dle mého jsem mohl mít nový osobáček – to jest 90+!!!!!! Kurňa :-(

Tento příspěvek byl editován 23.7.2011 23:35:15 uživatelem chosebaits.
Sobota 23. července 2011 ve 20:52® RM

skwor> tak jo, budu hlavním přednášejícím, krom toho mám i bohaté zkušenosti s mikrofonem :-D

Sobota 23. července 2011 ve 20:44® skwor
skwor

RM> Zajímavá myšlenka… a vůbec ne špatná. Ještě by to ale většinou chtělo, aby přišli do styku s někým, kdo už má tuhle „metamorfózu“ za sebou. To ten úhel pohledu často taky pozitivně změní.

Sobota 23. července 2011 ve 20:33® RM

skwor> Přesně, co budu potom chytat? Ale víš co mě trochu ale opravdu jen trochu uklidňuje? Že masaři neumějí chytat ryby a když se to naučí, tak je obvykle přestávají zabíjet. Začínají je tím totiž poznávat a získávají k nim osobní vztah. Ale jak píšu, uklidňuje mě to jen trochu, protože to neplatí absolutně.

Sobota 23. července 2011 ve 20:22® RM

Sander> Taky bych chtěl mít kousíček planety jen pro sebe ale uvědomuju si že žiju v době, kdy je na zemi víc něž šest miliard lidí, kteří začínají chtít čím dá víc totéž co chci já, protože jim to začíná být stejně jako mě vzácné. Myslím, že je nevyšší čas začít přehodnocovat způsob uvažování ve vztahu k tržnímu prostředí, které stojí a padá na spotřebě, protože spotřeba je závislá na možnostech ale také (a to hlavně) na množství spotřebitelů. Vnímám to tak trochu celé jako začarovaný kruh …

Sobota 23. července 2011 ve 20:02® skwor
skwor

RM> Okoun by si jak míru, tak hájení zasloužil. Stejně tak omezení na dva kusy denně. Kdybych byl masaj, tak včera jsem těch 7kg okounů od vody odnést mohl. Jenomže příště bych si je tam už nezachytal…

Sobota 23. července 2011 v 19:29® RM

olda> tak o tom žádná, mělo by se to omezit i v počtu ulovených ryb konkrétního druhu jako je to např. u pstruhů. 7kg okounů je pytel ryb a ne jenom okounů …

Sobota 23. července 2011 v 19:25® mvincik
mvincik

Sander> Myslíš ten Mutenický ze vsi nad elektrárnou??? Obehraná písnička… :-((

Sobota 23. července 2011 v 19:18® olda
olda

RM> Okoun by míru asi mít mněl,podle mne jich ubývá.Ještě by chtělo něco udělat s tím nesmyslem, dle mého, 7 kg ryb na den.

Sobota 23. července 2011 v 19:16® Sander
Sander

Já už se musím smát.
Moudrý ten, kdo jako první vyřkl větu: „V nejlepším je třeba přestat.“
Já už rok přesluhuju.
Dneska jsem měl možnost si to po dlouhé době připomenout.
Vzal jsem vláčák a zakroutil hlavou nad posledním zápisem v P povolence, jak že dlouho jsem tam nebyl. Jedinou mou radostí na té řece byl paradoxně náhon, kam nikdo nechodil a byl fakt nabušený rybama. Duháci do 50cm, potočáky 40 už jsem tam měl taky na prutě a ti lipani…darmo mluvit.

Přijdu k náhonu a místo vody suchý dno.
Vesničáci si udělali výlov. Je mi naprosto šumák jestli splnili povinnost hlásit vypuštění náhonu svazákům, výsledkem je to, že ryby jsou v prdeli minimálně na tři roky, za předpokladu že by tam opět nikdo nechodil, náhon se dále nevypouštěl a ryby měly možnost dorůst…

Sobota 23. července 2011 v 19:07® RM

osprey> Dneska jsem byl na okounech a docela šli. Pár kolemjdoucích mě chvíli sledovalo, jak je chytám a zase házím zpět do vody. Nemohly pochopit proč si ty „pěkný“ neberu. Myslím, že v jejich očích jsem byl za politování hodného blbečka. Soudím tak dle jejich výrazu. Já už se snažím na rybách nenasíat ale přesto jsou věci, který mi taky hnou žlučí.

Ale jedna pozitivní informace se ke mě přeci jen dostala. Příští rok už mají být u nás hájení okouni a mají mít míru 20cm. Tak to mě potěšilo. :-) Já už vlastně ani na jiný ryby než na pstruhy a okouny cíleně nechodím i když se mi samozřejmě při té příležitosti připletou do cesty i jiný ryby …

Sobota 23. července 2011 v 18:47® osprey
osprey

RM> Přijde na to, s čím bych odešel. Za trvalé následky to nestojí, držet pár facek nebo skončit ve vodě by nebylo zas tak hrozné.

Už mě tohle sere. Pár konfliktů už jsem měl, většinou jsou pak dotyční hrozné chudinky, kterým ubližuju. Fakt ale je, že do hodně drsných týpků se moc neprdím.:-))

Poslední borec, který si nakýbloval čtyřicítku štiku do sudu od rybiček, se hájil tím, že ji chce jen ukázat synovi, co chytá vedle.

Jenže já ho přitom vyfotil a trval jsem na tom, že ji vrátí do řeky. Jeho se to strašně dotklo, oháněl se lidskými právy a já nevím čím ještě. Nakonec ji pustil.

Sobota 23. července 2011 v 18:38® RM

osprey> Hmmmm …, takže je vlastně dobře, že jsi stál tam kde jsi stál

Sobota 23. července 2011 v 18:16® osprey
osprey

mvincik> Škoda, že jsem stál na špatné straně řeky. To by byl ceres. Vidím to tak, že bych dostal přes hubu…:-((