Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 7. května 2004 v 10:42® HaD
-
Roman: jméno je „ryby“, heslo je „hesloNAryby“
- Pátek 7. května 2004 v 10:28® Roman
-
a ještě mám jeden dotaz. Chci dát fotku do fotogalerie ale nechce mě to pustit. Chce to heslo. Tak jsem se zaregistroval a stále to nejde. Nevíte co s tím?
- Pátek 7. května 2004 v 9:58® Roman
-
prosím o té preparaci nevíte někdo něco bližšího? třeba kde by mi to provedli? díky
- Pátek 7. května 2004 v 9:57® Roman
-
jiris: uznávám, že takový ryby se mají pouštět, ale byla to moje první a když bych jich chytal časem víc, samozřejmě je budu pouštět. Sice myslím že kolem pardubic je labe poměrně čistý, ale ryby stejně nejím tak ani nemám důvod je nosit domů . o) Ale co vím z doslechu tak v labi se berou jako velký kapitální kapři spíš o velikostech kolem 90 cm… ale to bych se svojí technikou stejně nevytáh :o)))
- Pátek 7. května 2004 v 9:54® Roman
-
DaH: jak myslíš, že jsi takového kapra nechytil? Jak to čtu tak běžně chytáte i větší ne? Jinak nevím jak bych ho vytáhl na nějakou čtrnáctku na kterou s feederem chytáte. Už teď jsem se strachoval jestli vlasec vydrží.. Ale je fakt, že to byl obyč vlasec za dvacku sto metrů . o)
- Pátek 7. května 2004 v 9:12® HaD
-
Roman: pěkná ryba, takového kapra jsem ještě nechytil. Jak říkal jiris, na jemné záběry by byl určitě lepší feeder.
- Pátek 7. května 2004 v 9:11® HaD
-
jiris: za chvíli jdu pro fotky
- Pátek 7. května 2004 v 7:46® jiris
-
Roman – vidím, že jsi chycen do sítí rybařiny. Ale jen je škoda, že jsi tak krásného kapříka vodnes. Stejně ryby z Labe mají v masu chemikálie. Jestli to půjde tímto tempem dál, tak za chvíli nebude mirmen mít co chytat :o) (a na ty malý záběry by byl feeder o 200% lepší). Čest
- Pátek 7. května 2004 v 7:37® jiris
-
DaH – takový ryby sem v životě neviděl :o))) Natož chytil.
- Pátek 7. května 2004 v 7:10® Roman
-
Podběrák mám tokovej ne moc dlouhej a hlavně jak se ukázalo na takového kapra malej(dokonce to při zvedání nevydržel a musím koupit novej, pořádnej). Nicméně nakonec se mi ho tam podařilo po větším usílí, když jsem ještě musel odvrátit asi tři prudké výpady, dostat. Musím říct, že byl opravdu těžkej. Když bylo vše na břehu zvažoval jsem jestli by ještě nebyla šance něco chytit, ale konstatoval jsem že lepší bude zkusit to třeba druhý den. Vyndal jsem metr a jal se ho měřit – měl 70 cm. Já vím, pro vás nic moc délka, ale pro mě dosud životní… Doma jsem ho ještě zvážil a měl 8 kg! na svou délku opravdu velká váha(on byl taky pořádně vysoký a široký). Přiznám jsem, že jsem si ho vzal, protože jsem chtěl alespoň fotku a foťák jsem měl doma(fotky dám do fotogalerie). Doma z toho bylo samozřejmě pozdvižení a mě se dostalo zadostiučinění po tolika marných měsících snažení :o))) A musím říct-zážitek, na který asi jen tak nezapomenu. Co si o tom myslíte? Měl jsem dobrou strategii? Nechybělo mi v partiklu něco zásadního? Nemohl některý z těch záběrů dřívějších být taky kaprový? Ta signalizace čihátkem se mi zdála nic moc… Myslíte že bylo dobré počasí na ryby?(zdálo se mi že se ochladilo…)Nebo to byla jen náhoda? Budu rád když mě upozorníte na nějaké chyby, kterých jsem se dopustil nebo dáte nějaké rady co ještě jak změnit. Jo a ještě bych se chtěl zeptat-nechal jsem z kapra v mrazáku hlavu a všechny ploutve kvůli případné preparaci. Nevíte jak se to dělá? Nebo kdo to kde dělá a cca kolik to stojí. Díky moc a omlouvám se že jsem tak zahltil diskuzi.
- Pátek 7. května 2004 v 7:09® Roman
-
Zkoušel jsem brzdu utahovat, ale ukázala se zde nekvalita navijáku, který ač robusní se mi zdálo, že takovou sílu těžce zvládá a chvíli prokluzoval a chvíli držel(jak když šmajdá). Nerad bych o rybu přišel přetržením vlasce, tak jsem si ho přibrždoval raději rukou. Navíc se mi zdálo že vlasec projíždí očky nebo navijákém šíleně ztuha a jako by někde dřel..... Nicméně ačkoviv byla ryba na druhé straně řeky, jala se ujíždět do leva a takovým obloukem byl rázem na mé straně řeky, jenže asi 30 m nalevo ode mě a vlasec byl opřený o větve ponořené do vody. Věděl jsem, že je zle a využil i strom spadlý na pravé straně do vody. To už jsem riskoval a říkal jsem, že ji musím odtamtud dostat, aby se nezamotal do větví i za cenu přetržení vlasce. Zabral jsem víc a ryba zas mířila na pravou stranu. Rychle jsem namotával, protože nebyl takový odpor a spěchal zase do leva ke spadlým větvím do vody, abych jí mohl co nejdříve začit brzdit, aby nevjela zas do spadlého stromu napravo. Dosud jsem rybu ani nespatřil, ale podle chování mě napadl jedině kapr. Nicméně přes veškerou mou snahu měla ryba stále dost síly a do toho stromu mi zajela. Na chvíli se tam někde zasekl vlasec na pevno(asi o větev). A to už jsem myslel, že jsem o ní přišel. Naštěstí asi po deseti vteřinách zas vyrazila zpět a to už jsem si řekl, že se to nesmí opakovat. Už jsem viděl obrysy pod hladinou a byl to kapr. Naštěstí v tu chvíli kaprovi došli síly a dalo by se říci že rezignoval. Nicméně následoval problém jak ho dostat na břeh.
-
Takže došlo asi jen na 3 záseky a všechny bez úspěchu(snad jen při jednom jsem bezprostředně při záseku cítil nějakou malou ryby, ale okamžitě se zřejmě vyvlíkla). Ještě bych měl říct, že jsem ihned při prvním nahození zjistil že i v těch 4 metrech od břehu byla na Labe nezvykle malá hloubka(asi jen něco přes půl metru až metr). Nechal jsem to být. Na hladině neustále jezdili na kanoích a s motorovým člunem-docela mě to rušilo. Asi po hodině a půl neustálého „braní“ aktivita poněkud zvolnila. Naházel jsem další tři koule partiklu tentorkát do vzdálenosti 6–7 m od břehu(vzdálenost kde končily větve ponořené do vody). Tam jsem také nahodil. Ještě jsem nestlačené krmení rozhodil nadrobno celým uzavřeným prostorem aby bylo cítit všude. Vlastně celou dobu jsem chytal na housku se sýrem, snad jen dvakrát jsem zkusil na háček políčit žížalku. Na tu se mi ale záběry zdáli ne tak razantní a intenzivní. Takže jsem se vrátil opět k housce. Ta bez sýra moc nevydržela tak jsem používal raději tu se sýrem. Když bylo sedm hodin, přišel záběr první celkem plynulý-nejprve krátce nahoru a poté znovu. To už jsem nezaváhal a zasekl. Naštěstí byla brzda povolená tak nedošlo k utržení vlasce. Nebylo pochyb, na druhém konci byla ryba. Jenže jaká..... . to něco ve vodě vyrazilo na druhou stranu řeky takovým způsobem, jaký jsem nikdy neviděl. Prut byl ohnutý myslím na hranici možností a vlasec se z navijáku odmotával neuvěřitelným způsobem. Snad během 5 vteřin byla ryba na druhé straně řeky u břehu.
-
Tak jsem byl včera zas na rybách a musím uznat, že jsem takový průběh nečekal… Dnes jsem se vybavil a před chytáním jsem koupil šrot a připravil dá se řict jednoduchý partikl – šrot, vanilkový pudink,ovesné vločky povařené s vodou v mikrovlnce a do toho jsem u vody namíchal ještě hlínu. Rozhodl jsem se jet zase na Labe, tentokrát ale dál od pardubic směrem na hradec. Posadím se, promíchám partikl s hlínou, házím tři kuličky cca 3–4 metry od břehu. Napravo ode mě ve vodě spadlý strom, trochu brzdí proud tak mám klidnou vodu. Nalevo sahají větve stromu do vody. A asi 40 m nalevo je nějaká výpusť nebo co, která každých cca deset minut vydává děsnej kravál. Každou chvíli se zde hejno malinkých rybek rozjede do všech stran-nějaký dravec nebo větší ryba je plaší,no uvidíme. (Následně se ukázalo, že je plaší i mé ploché 10g olůvko, když ho vytahuju z vody). Chytám na těžko se svými obřími teleskopy a navijáky(vlasce 0,25 obyč). Jako nástrahu jsem si připravil jednu napařenou housku se sýrem dle mirmena, druhou bez sýra, dále bramboru a kousek od vody jsem našel ještě pář žížal. Nahodím jeden prut a než připravím druhej, tak už je vidět na čihátku nějaká aktivita(klasický policajt mezi očky,při záseku samoodepínací). Záběry na prutech jsou prakticky neustálé,ale jedná se jen o taková poskočení,které se mi s vypětím vší pozornosti nepodařilo nikdy vystihnout, abych mohl seknout.
- Čtvrtek 6. května 2004 ve 23:08® HaD
-
jiris: všechny jsem samozřejmně nechytl jen já, byla to „týmová práce“
- Čtvrtek 6. května 2004 ve 23:06® HaD
-
jiris: jsem vcelku spokojen – dvě ryby byly 160 cm, pak 174, 175, 178 a 180cm + asi 5 menších (145, 135, 125, 90, 70)
- Čtvrtek 6. května 2004 v 19:48® jiris
-
DaH – a co sumíci?
- Čtvrtek 6. května 2004 ve 14:35® HaD
-
petr: a budou i ve fotogalerii?
takový krásný okouny si přeci nenecháš pro sebe!
- Čtvrtek 6. května 2004 ve 14:05® HaD
-
Ruda: Abych pravdu řekl, tak jsem se věnoval bassům a candátům celkem asi jen tři hodinky. Candáta jsem nechytil žádného (když jsem je zkoušel, tak už nebrali-kluci hned z kraje pár desítek pochytali) a blekošů jsem chytil asi 15, ale vše tak do 20–25cm. Většinu času jsme strávili chytáním nástražních kaprů, což byl doslova očistec a poslední tři dni jsme byli rádi, že můžeme chytat alespoň na šedesátky
Díky tomu, že kapři brali mizerně a když, tak příliš velcí (i přes 70 cm), tak jsme se k sumcování dostali vždy až k večeru. Jo a docela mě štvalo, když mi pod špičkou feedru jezdili blekoši okolo 40–50cm (viditelnost byla nejméně tři metry) a když jsem je zkusil chytit, tak nic. Ale celkově jsem spokojen.
- Čtvrtek 6. května 2004 ve 13:38® Ruda
-
DaH-tak povídej a přeháněj!!! Máš chycený nějaký bassíky?
- Čtvrtek 6. května 2004 ve 12:45® HaD
-
jaryn: co vím tak jdou velmi slušně parmy, Pavel z Jablonce minulý týden prý dostal 84-ku
- Čtvrtek 6. května 2004 ve 12:43® HaD
-
all: jsem zpět
- Čtvrtek 6. května 2004 ve 12:13® Roman
-
mirmen: ono se mi vítr podařilo po chvíli eliminovat vhodným umístěním prutů, ale prostě s tou svou zatím nepředělanou technikou a nic moc partiklem jsem asi neměl moc šancí.
- Čtvrtek 6. května 2004 v 6:09® mirmen
-
Roman: není špatný mít povědomost o pár místech , kde se dá za větru chytat. Sám jsem se k vodě nedostal.
- Středa 5. května 2004 v 8:04® Bass
-
MAF: Snooker jsem samozřejmě bedlivě sledoval a doufám, že se mi podařilo nějaký zákeřný strky okoukat. Až se zase někdy sejdem u dírovanýho stolu, tak ti to rád předvedu
Jinak rybky nechávám zatim v klidu spát. Žížaliáda neni zrovna moje oblíbená technika a pstruhovku jsem po loňské blamáži vůbec nedělal. Švédsko se už ale kvapem blíží, tak že si dovedeš představit tu třesavku a ty divoký sny
- Středa 5. května 2004 v 7:35® Roman
-
mirmen: tak jsem si byl vcera na chvili sednout k vode. Vzhledem k pocasi to ale nebyl dobrej napad. Venku doslova vichrice. Chtel jsem jit na Labe nekde kolem dritece, ale asi pul hodiny jsem jezdil kolem a nenasel jediny misto kam by se dalo zapadnout tak jsem nakonec skoncil kousek od mostu pres Labe v Kuneticich. Nicmene lov probihal bez jakekoliv rybi aktivity tak jsem to po dvou hodinkach zabalil a sel domu. Naprotejsim brehu byly nastehovani nejaky rybari s obytnym privesem a taky se mi zdali ze nemaji zadny uspechy. Jedina rybi aktivita kterou jsem zpozoroval byla zrejme stika, ktera lovila u brehu nejakou malou drobotinu :o))
- Úterý 4. května 2004 v 18:46® jaryn
-
MAF: totě teda lituju. Jak se říká na posranýho i hajzl spadne. All: včerá jsem byl na Lužnici na hadech O bodou, , ale dostal jsem na feedra s 0,18 sumíka 78cm. Je to radost a stech dohromady na to jemný nádobíčko.
- Úterý 4. května 2004 ve 14:01@ kossny
-
Na webu martink. euweb. cz téměř online přenos textem a foto z rybařiny ve Španělsku. Zapojte se do diskuse i Vy.
- Úterý 4. května 2004 ve 12:00® Mirek
-
Roman: Tím nejdůležitějším je samozřejmě zrušení rybářského řádu, tak jak byl vydán pro rok 2004. V platnost vstoupila prováděcí vyhláška. To znamená, že je zrušeno všeobecné hájení a je nahrazeno hájením druhovým. Je tedy možné lovit na řekách. Zároveň se mění míry některých druhů. Například candát – 45 cm, parma – 40 cm, duhák – 25 cm atd. Do 15. června jsou hájeni ostroretka, parma, podoustev, jesen, tloušť. Je toho samozřejmě víc, ale pro Tvou orientaci by toto mohlo asi stačit.
- Úterý 4. května 2004 v 8:12® Roman
-
tak jsme se nějak doslechl o problémech s ryb. řády a nějakým zmatku. Včera jsem koupil povolenku, ale ten co mi to prodával byl naprosto arogantní a nesdílnej tak mi k tomu neřekl nic. Chystám se brzo začít chytat a rád bych věděl na čem jsem. Nemohl byste to tu někdo shrnout? (to co ted tak nejak platí). díky
- Pondělí 3. května 2004 ve 12:03® raduch
-
Ruda> ty míry klidně mohli hodit na 30 cm u všech salmo. S tou docházkou to bude tlak jak svina. Když chodili masaři tak z těch třech vycházek alespon jednou pstruzi nežrali ale ted mají na to každý den a to by bylo aby je nevybagrovali. Ale u nás stačili tři dny po zahájení a ted se všichni diví,že tam nejsou,nejsou když je brali po 4 jak nenažraný. Nějak jsem se rozohnil.