Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 10. června 2011 ve 22:10® PetrC
-
Butchi> abych se přiznal, tak s gumou to neumím.
Nejvíce používám dřevěné a plastové nástrahy všeho druhu, pak i plandavky a občas rotačky.Nejsem vybíravý a do karabiny upnu kde co, tedy pokud to má rozumnou velikost.
- Pátek 10. června 2011 ve 22:06® PetrC
-
sonic>
Tak bahno mě nenapadlo…
- Pátek 10. června 2011 ve 21:28® osprey
-
kerob> Taky nejsem žádná hvězda, beru to a učím se za pochodu.
Ono by ti prospělo, kdybys měl ten Abu s menší cívkou. Čím větší cívka, tím hůř se roztáčí. Už jsem zjistil, že často člověk nesrovnává konstrukci, ale základní fyzikální vlastnosti.
Asi jako kdybych tvrdil, že Daiwa je odolnější než Shimano, protože ve vel. 3500 snesl její navíják víc než Šímo 2500.
Hodil by se mi kus strojařského vzdělání a praxe v servisu, abych do těch navijáků viděl víc.
- Pátek 10. června 2011 ve 21:15® Butchi
-
kubas> Vzal jsem je především proto, že stojí 9 korun kus. Začínám vláčet na pražských vodách a osahávat dno s woblerem je podle mě zbytečnost. Jedna rapala nebo salmo se rovná v mém případě rozmluva s 5 vytočenými němci.
- Pátek 10. června 2011 ve 21:14® kerob
-
osprey> je to presne tak a jak uz jsem psal, muj pohled je pohled multikovyho zacatecnika, co s tim ma odchytano minimum oproti tobe, ci PetroviC…
- Pátek 10. června 2011 ve 21:07® kerob
-
PetrC> tady je to foto… pouzdro se rozlomilo viz detail.
Tento příspěvek byl editován 10.6.2011 21:09:35 uživatelem kerob. - Pátek 10. června 2011 ve 21:05® kubas
-
Butchi> To jsem poznal, sice už jsem je odsunul trošku neprávem na pomyslný chvost žebříčku mých „top“ nástrah na úkor rozšiřujících se woblerů a kopyt, ale i tak to do krabičky určitě patří.
- Pátek 10. června 2011 ve 20:58® sonic
-
kubas> no do španěl bych s tím nejel
ale myslím, že tady by to mohlo stačit. Zrovna teď překovávám pár voblerů …
- Pátek 10. června 2011 ve 20:58® Butchi
-
kubas> Je to klasické banjo, za mizernou kvalitu fotky se omlouvám, foceno tydlifónem.
- Pátek 10. června 2011 ve 20:57® Butchi
-
PetrC> Já s tím mám jen dobré zkušenosti. A na copak chytáš ty?
- Pátek 10. června 2011 ve 20:56® kubas
-
Butchi> co na takový potvory bere?
- Pátek 10. června 2011 ve 20:56® kubas
-
sonic> No nevím, jestli jsi to nepodcenil, ale mělo by to dostačovat, ještě trojháky a kroužky a sumíci se můžou začít bát
- Pátek 10. června 2011 ve 20:54® sonic
-
PetrC> až by jim od ploutví lítalo bahno?
- Pátek 10. června 2011 ve 20:52® PetrC
-
Butchi> velmi bych se divil, kdyby na to ryby reagovaly pozitivně. Na jejich místě bych upaloval, až by se mi od ploutví prášilo.
Nebo snad kouřilo?
Hmmm, tak teď nevím… - Pátek 10. června 2011 ve 20:49® sonic
-
kubas> je to 0.28mm 20kg
- Pátek 10. června 2011 ve 20:47® kubas
-
sonic> Aha tak to jsem fakt nepoznal
. Každopádně už to není takovej fešák
. Kolikati librovou máš tu pletenku?
- Pátek 10. června 2011 ve 20:47® Butchi
-
PetrC> Budu je nahazovat do vody a doufat, že bude nějaká ryba dost blbá na to, aby to spolkla
- Pátek 10. června 2011 ve 20:46® PetrC
-
Butchi> fuj, to jsou ale ošklivý potvory.
Co s tím budeš dělat? - Pátek 10. června 2011 ve 20:40® Butchi
-
Jinak jsem byl dneska nakoupit nějaké gumky, už se nemůžu dočkat.. V práci mi nedají dovolenou, takže vyrazím až odpoledne
Tento příspěvek byl editován 10.6.2011 20:40:40 uživatelem Butchi.V pondělí dorazí taška, nějaké popy a vúterý pár rotaček a smáčci..
- Pátek 10. června 2011 ve 20:39® sonic
-
kubas> je to červená pletenka powerpro, ty barvy jsou celkově naprd – foceno mobilem při šíleným osvětlení … Druhá cívka je taky kovová, pouze nemá ten gumový proužek proti prokluzu šňůry
- Pátek 10. června 2011 ve 20:38® kubas
-
Butchi> Vím, že ke starýmu Zauberu davají dvě kovový, což je výhoda jak hrom oproti Actice a novýmu Zauberu…
- Pátek 10. června 2011 ve 20:36® PetrC
-
osprey> ty se nezdáš a navíc mám pocit, že mi něco celou dobu tajíš.
I ty kujóne jeden.A to, co jsi napsal o těch motanicích při přechodech mezi nástrahami, je celkem prča, protože se to netýká jen abu – už z principu…
(Ha ha hááá…) - Pátek 10. června 2011 ve 20:31® Butchi
-
kubas> Dávají obě kovové
- Pátek 10. června 2011 ve 20:27® PetrC
-
kerob> máš to tam.
- Pátek 10. června 2011 ve 20:18® kubas
-
sonic> krása, ale ten tmavě hnědej nebo fialovej vlasec mu teda moc nesluší
. Byla k tomu náhradní cívka kovová nebo plastová?
- Pátek 10. června 2011 v 17:36® PetrC
-
kerob> jo a možná by bylo vhodné s tímto zalézt do otázky s fíglemi.
Frčííím…
- Pátek 10. června 2011 v 17:35® osprey
-
kerob> Však ony firmy posledních dvacet let nedělaly nic jiného než že se snažily ty multíky „uživatelsky zpřátelštit“. Právě aby se to nemotalo, aby byly tolerantní vůči změně hmotnosti nástrahy nebo protivětru. Myslím, že i Abu to udělalo u nových vajíček ze série Revo.
Ale starý Ambassadeur se dělá co nejpodobnější původnímu letitému originálu, protože jsou na něj zvyklé statisíce lidí po celém světě. Vědí, jak se to chová a dokonce to vyžadují – PetrC je názornou ukázkou. Taky si všimni, jak se série Revo rozvíjí a kulaté multíky od Abu spíš stagnují. Mladí majitelé to vidí dost často stejně jako ty.
V mém případě by to tvé Quantum zastoupil Zillion, Abučka mám C3 a Rekord. Docela s tebou souhlasím, ale dokážu chytat s obojím. U Abu je při těch přechodech mezi nástrahami sem tam nějaká motanice, ale když ho mám chvíli v ruce, zvyknu si a je to OK.
- Pátek 10. června 2011 v 17:34® PetrC
-
kerob> omlouvám se, ale budu plně reagovat až po devatenácté hodině.
Samozřejmě ty brzdy probereme a vyřešíme.Snad to vydržíš, že?
- Pátek 10. června 2011 v 17:31® PetrC
-
kerob> tak ses měl zeptat, ne? Určitě by ti tu někdo poradil, případně napsal svůj názor. A věř, svůj názor bych ti napsal…
Doufám, že tím, kdo tu vyzdvihoval abu nemyslíš mě. Jen jsem je chválil…Zajímavá věta ta kde zmiňuješ jiné vlastnosti. Tu mi budeš muset (a bez odmlouvání) někdy za dlouhých zimních večerů vysvětlit.
Prošla mi rukama řada MP různých typů různých výrobců a vždy jsem se vrátil k abu. A abu nejsou jen laciné cé trojky a vajíčka za pár pětek…
A nakonec dodám, že abu není to nejlepší v galaxii a přilehlém okolí, protože kdyby to tak bylo, abu by pouze bylo…
Fotku vkládat můžeš, ale není to nutné – věřím ti.
Ale jo, dej jí sem, rád se podívám.
- Pátek 10. června 2011 v 17:23® kerob
-
PetrC> Ty odhozovy brzdy tam jsou 2 a idealniho stavu se da podle me docilit jen kombinaci nastaveni obou. Nastavit mechanickou mi necini problem nebo si to aspon myslim (oba navijaky nastavuju stejne, ale jen Quantum dela to co chci). Problem mam spis s odstredivou (ale nejspis s kombinaci nastaveni)… a muj poznatek – poznatek zacatecnika – je takovy, ze oproti tomu druhymu (Quantum Accurist PT) je Abu na zmenu hmotnosti nastrahy citlivejsi… na Quantu muzu hazet Busterjerka (75g) a vzapeti i Slidera 10 cm (cca 45g) bez prenastaveni brzdy aniz by doslo k problemu. A v pripade, ze chci jakoukoliv brzdu prenastavit (odstrediva ma 4 polohy . vypnuto a 1,2 a MAX) klidne zabrozenej po prsa, bo nic nesroubuju a nerozebiram, proste otocim koleckem bud na levy strane nebo na pravy strane nevijaku… a na rozdil od Abu mam pocit, ze odstrediva brzda opravdu funguje a dela presne to, co ma. Naposledy se koupal minulou sobotu a zitra bude plavat nejspis zas (je potreba dobrodit za rakosi…). Nepozoruju zadnou zmenu v chodu, zvuky nebo neco podobnyho… popravde jsem to Quantum koupil jenom tak, abych ho zkusil a dobre sem udelal… koupit jen C4, asi bych na multiky zanevrel ihned v pocatku, takhle me to docela chytlo, s tim Quantem me to bavi.
Tento příspěvek byl editován 10.6.2011 17:28:52 uživatelem kerob.