Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 10. června 2011 v 17:13® kerob
kerob

PetrC> Proc jsem ji kupoval? Protoze jsem do te doby mel s multikama temer nulove zkusenosti a nekde clovek zacit musi. Protoze tady kdosi multiky Abu neskutecne vyzdvyhoval. :-D Protoze jsem si chtel multik zkusit… ted uz vim, ze pres klasiku od Abu moje cesta nevede, presto ho nezavrhuju, ma pouze jiny vlastnosti nez preferuju, neni to ani smejd, ale ani zazrak… polovinu zivotnosti bych vymenil za prijemnejsi pouzivani a byl bych spokojenejsi. A jak uz jsem kamsi psal… rad zkousim a porovnavam, multik od Shima treba taky jednou prijde na radu, nemam predsudky, klidne ho zkusim…jde jen o penize, ne o zivot.

PS: klidne ti sem dam fotku toho odeslyho Cardinala, byl jsem s nim jen asi 5× na dirkach…

Pátek 10. června 2011 v 17:07® PetrC

kerob> tak s tím absolutně žádné problémy nemám.
Kterou odhozovou brzdu máš na mysli? Mechanickou či odstředivou? Ale předpokládám, že mechanickou. A u ní máš problém s nastavením? Jak je to možné?! Tato se nastavuje naprosto shodně jako u jakéhokoli jiného MP jakéhokoli výrobce. Navíc abu vyniká jemností nastavení a ve finále tuto brzdu není potřeba nastavovat při každé změně nástrahy…
Brzdění palcem je ve většině případů zbytečné a výjimkou jsou pouze nouzové stavy. Viděl bych to na problém v obsluze případně technice hodu, ale toto bych tu neřešil, zbytečně to tu plevelím tlachama.

Už si nevzpomínám na tvůj druhý MP, ale nechci zpochybňovat tvé názory názory svými, protože co člověk, to názor a …

Jo a vážně jsi ho vykoupal skrz naskrz a používáš ho bez sebemenší údržby?
Tak to ti gratuluji. Vážně.

Pátek 10. června 2011 v 16:53® PetrC

kerob> proč jsi tu C4 kupoval?
Proč jsi v případě MP volil zrovna abu a ne třeba šimáno?
Vím, blbě se ptám a jako malej Jarda…

Vlastním od abu i smekací navijáky a některé jsou starší než někteří zde přispívající a zatím se mi nestalo, že by vypověděly službu, ale připouštím že se to stát samozřejmě může (jako mě se šimánem) a zároveň dodávám, že smekací navijáky mám z těch vyšších tříd (což je i stradic, že?)

Jen s podivem, že ti odešel cardinal se šnekovým převodem. Jsi první koho znám…

Když jsem si naposledy tenkrát vybíral smekací navijáky, tak jsem samozřejmě počítal s tím, že mám to lepší a žádné zlo není.
Jenže to bylo tenkrát a dnes bych asi uvažoval jinak…

No vidíš, v poslední tebou zmíněné větě se shodneme.

:-) :-)
Pátek 10. června 2011 v 16:51® kerob
kerob

PetrC> Uzivatelska privetivost je z myho pohledu hodne o ergonomii a jednoduchosti nastaveni (treba odhozovy brzdy). Zatimco s C4 mam problem nastavit obe hazeci brzdy tak, aby to aspon priblizne delalo to, co chci a stejne musim dobrzdovat palcem a pro nastaveni musim navijak castecne rozebrat… nerikam, ze nejde donutit to delat to, co chci, ale je to MNOHEM slozitejsi nez u toho druhyho multika, kde udelam cvak cvak a je to… nic nerozebiram a s nicim se netrapim a moje zkusenosti na to bohate staci a dela to presne to co chci. A taky se lip drzi, ale urcite tolik nevydrzi… presto s nim chytam mnohem radsi… a vykoupal jsem ho letos uz asi 5× a problem s tim nema, slape zatim porad stejne. 80g jerka utahne jak nic (vetsi nemam).

Pátek 10. června 2011 v 16:41® kerob
kerob

PetrC> ja si navijak Abu koupil 2× v zivote. C4 letos na zacatku roku a nadsen z nej nejsem ani nahodou. Jako uplne prvni byl Cardinal (cislo si nepamatuju ale mam ho stale doma – na dily), ktery mi odesel behem par tydnu, reklamace neuznana, opravit to v zadnym pripade nelze… sice ma kovovy telo, ale z nejakyho kovovyho blata, drzak loziska, ktere drzi osu za snekem se odlomil od tela a stacilo k tomu jen to, ze bylo cca –10 stupnu. Pretizen nebyl. A to je navijak z dob, kdy Abu jeste delalo smekace. Presto jsem tu znacku neodsoudil, leccos se mi zamlouva… a vyber navijaku mi kolikrat prijde jako volby… nevybiras to nejlepsi, ale spis to nejmensi zlo :-) Moje predstavy nenaplnuje zadny soucasny a dostupny navijak, nektere se k tomu ale blizi.

Pátek 10. června 2011 v 16:38® PetrC

kerob> sice nevlastním pouze řadu C3, ale ono je to v podstatě jedno, protože z této řady (byť není ta základní) vychází veškeré odnože, ale kolikrát se liší v podstatných maličkostech…

No vidíš, a právě spolehlivost je v mém případě na prvním místě, protože se kolikrát vyskytnu někde, kde bych měl v případě poruchy navijáku velkou smůlu…
Dokonce i ta snadná a rychlá údržba je v krajních případech k nezaplacení. No a s tím souvisí i jedna podstatná prkotina. Zkus třeba s nějakým šimánem nebo dajvou pokračovat v lovu, když jsi MP absolutně vymáchal ve vodě a je v podstatě nasucho? No vidíš, tohle abu zvládne, občas ho strčíš do vody, aby nevyschlo a jede se dál. Až přijdeš domů, tak ho opláchneš a promažeš a tak stále dokola…

Uživatelská přívětivost? Co si mám pod tím představit? Pouze dodám, že tato vlastnost mi je cizí, stejně jako to, jestli se mi naviják líbí.
Prostě a jednoduše – stačí prostá funkčnost…

Nevím jaké máš problémy s přívětivostí obsluhy u abu? Zmiň je, zajímá mě to.

Hernajs, nějak to přeháním s délkou textu. Všem se tímto omlouvám.

Pátek 10. června 2011 v 16:25® PetrC

kerob> v jednom se shodneme, a to, že dnes není značky, která by mě uvedla na vrchol rozkoše!

Ano, na základě pouhých dvou špatných zkušenostech jsem zanevřel na navijáky šimáno.
Ano, může se ti to zdát ujeté, ale když si vezmu jakékoli jiné navijáky jiných značek, které mi prošly rukama, tak ani u jedné se mi nestalo to, co se šimánem.
Ano, u starých šejkspírů mi občas prasklo pérko v překlápěči, to samo staré silstáry a damy, jenže to tak prostě bylo a každý s tím počítal. Výjimkou byly staré cardinály.
Ano, nakousl jsem abu a proto dodám, že veškeré navijáky, které posledních cca deset/patnáct (možná i více let) aktivně používám jsou značky abu a ještě se mi nestalo, že bych měl sebemenší problém.
Ano, problémy samozřejmě párkrát byly, ale způsobil jsem si je sám coby špatná obsluha/špatný uživatel.

A náhrada za stradik? Trvám na svém a jako náhradu uvádím reda, který je dle mého názoru plnohodnotnou náhradou.

Souhlasím však s tvým názorem, že největší odpůrci té které značky nemají kolikrát prakticky žádné zkušenosti s tou kterou značkou a pouze dodám, že dost často prezentují svůj názor coby z doslechu jedné paní, co povídala apod.

Pátek 10. června 2011 v 16:21® kerob
kerob

PetrC> nemam C3, ale C4 a letos sem ji uz parkrat vytahnul, souhlasim, ze to je dric, souhlasim se snadnou a nenarocnou udrzbou, souhlasim, ze te asi nenecha nikdy ve stychu… ale jsou navijaky, ktery sice nevydrzej stoleti a maj slozitejsi udrzbu a mozna stojej vic nez tech cca 80 USD, ale jsou nepomerne prijemnejsi na uzivani a to je treba pro me faktor cislo jedna… nepotrebuju neznicitelnej stroj, nepotrebuju udrzbu bez sroubovaku, ale jednoznacne vyzaduju aby byl navijak uzivatelsky privetivej a ne takova mrcha jako je Cx… urcite budes argumentovat nedostatkem zkusenosti a tak a urcite mas pravdu, ale druhy, stejne drahy navijak (vejce od jineho vyrobce) se pouziva nepomerne lip. Sice neverim, ze vydrzi tolik, ale jeho pouzivani me narozdil od Cx dost bavi.

Pátek 10. června 2011 v 16:11® PetrC

osprey> oba máme stejnou zkušenost, prostě jsou to neúnavní dříči se snadnou a když na to přijde, tak i nenáročnou údržbou, co mě nikdy nezklamaly a nenechaly ve štychu. A za málo peněz hodně muziky. A je jedno o jakou řadu se jedná.
Ano, jsou určitě dražší modely a nejen od konkurence…

Pátek 10. června 2011 v 16:00® kerob
kerob

PetrC> Kdybych mel k hodnoceni znacky stejny pristup jako ty, tak uz dneska nenajdu znacku, kterou bych okamzite neodsoudil, protoze rozbity ci jinak vadny navijak jsem mel v ruce uz v podstate od vsech znacek, ktery se u nas prodavaj ci prodavaly. Proto me trosku vytaci odsouzeni na zaklade 2 jednotlivych zkusenosti. Zcela objektivne je s Shimano navijakama spokojeno nemaly procento lidi i pres to, ze kupuji relativni lowend (pro spoustu lidi je uz i Exage drahy). A i kdyz vezmu v potaz mnozstvi mnou opravenych/oser­visovanych navijaku, tak jejich spolehlivost nevychazi nijak spatne, rozhodne ne hur nez u srovnatelnych vyrobku jinych renomovanych znacek. Navic Shimano skutecne nabizi kousky, ktery nemaj konkurenci (proto jsem od tebe chtel znat nahradu za Stradica) – proste v podobny cene nenajdes navijak podobnych parametru. Nikdo ho proste nedela. A taky uz mam vypozorovano, ze nejvetsi odpurci shimana s nim kolikrat nemaj ani tu jńejmensi zkusenost, cimz teda nemyslim tebe, ale spis vseobecne.

Tento příspěvek byl editován 10.6.2011 16:03:23 uživatelem kerob.
Pátek 10. června 2011 v 15:50® osprey
osprey

PetrC> Já jsem zjistil, že když tahám v brakický vodě 100 g krávu, tak je na to C3 dobrej dost. A cokoli lepšího není ani o tolik lepší jako dražší.

Pátek 10. června 2011 v 15:43® PetrC

kerob> ano, část produkce značky šimáno je u mě někde hodně vzadu na odstavené koleji, ale to přece neznamená, že se mnou musí každý souhlasit.
U bicyklů jsem běžný spotřebitel (v podstatě i v rybařině) a na komponenty nejspíš nenakládám moc požadavků a jsem spokojený. Nic mi nebrání v tom, abych je pochválil a veřejně napsal, že jsem zatím velmi spokojený (posuzuji funkčnost a spolehlivost, hmotnost a krása mi jsou buřt).

Myslel jsem si to, že je stradic střední třída…

Je možné, že jsem někdy corvalus srovnával s C3, ale v naší diskuzi jsem o C3 nenapsal jediné slovo.
Ano, C3 bych mohl brát jako měřítko kvality, ale ono to jaksi nejde, což neznamená, že se nejedná o kvalitní MP…

Pátek 10. června 2011 v 15:41® sonic
sonic

kubas> jasně, že nemusím nutně uvalit celou sumu :-) zatím zvažuju mezi DAIWA INFINITY Q 270cm 15–45g a Berkley Skeletor 2,74m/15–40g

p.s. jinak navijáček už je doma :-)

foto/diskuze/privlac/2011/th-img43074.jpg
Pátek 10. června 2011 v 15:33® PetrC

kerob> mám-li být objektivní, tak se nemohu k značce Norstream vyjadřovat, protože ji v podstatě neznám. Takže je možné, že kdybych poznal, tak bych byl nadšen anebo naopak, že?

A to, že se často neshodneme ještě neznamená, že se nemůžeme někdy shodnout, že?

;-) ;-)
Pátek 10. června 2011 v 15:20® kubas
kubas

sonic> Tak závisí jakou firmu preferuješ, jestli je nutný provalit celou čtyřku za prut atd… Konger viz.. http://www.lkbaits.cz/…ger-equs.htm hodně lidí si je pochvaluje. Něco od Dragonu http://www.rsp-fishing.cz/…/privlacove/ .. nepřeberný množství průtů . Daiwa, (Shimano :-) ) Sportex http://www.mavep.cz/ atd. atd… Si vyber pár kandidátů a to už pak někdo poradí :-)

Pátek 10. června 2011 v 15:16® kerob
kerob

PetrC> Ok, odsoudil jsi jen jednu ze dvou divizi (ta druha je veslovani), ktera u Shimana za neco stoji… i kdyz stojej za neco vlastne vsechny 3, akorat ta cyklodivize stoji za pi.u :-) . Oddelal jsem tech shimanackejch komponentu mraky a jediny co za neco opravdu stalo byla zkracena silnicni cerna prehazovacka 105, ktera na DH a FR pouziti nemela konkurenci… vse ostatni se da koupit levneji, odolnejsi a lepsi (lehci, funkcnejsi, hezci…) u konkurence. Jsme si malinko prohodili role :-)

Stradic neni lowend, je to stredni trida…

Corvalus s C3 jsi kdysi srovnaval v jinym foru, mam za to, ze C3 je pro tebe meritko kvality…

Pátek 10. června 2011 v 15:09® osprey
osprey

kerob> Já měl v ruce i celý Norstream.:-))

Ale nějak mi ta délka a gramáž toho prutu nesedly.

Pátek 10. června 2011 v 15:05® kerob
kerob

PetrC> mel jsem v ruce velkou cast Norstreamu a kdyz vezmu ty vyssi rady, tak nic podobnyho za nizsi penize asi nesezenes. Dost mozna ani za stejny penize u jiny znacky. Nektery jsou opravdu hodne povedeny… coz ale samozrejme neznamena, ze se shodnem :-D

Pátek 10. června 2011 ve 14:13® PetrC

skwor> chápu a zcela ti rozumím – bratře…

:-D :-D

Tak jdi a zatím… ;-) ;-)

Pátek 10. června 2011 ve 14:09® skwor
skwor

PetrC> Ne až tak zaujatý, ale přece jenom :-D Jdu, zatím.

Pátek 10. června 2011 ve 14:08® PetrC

skwor> to je ono, co člověk to nejen názor, ale také potřeby, postřehy a zkušenosti.
Ale když jsem koukal na ceny jejich prutů, tak mi u některých nepřišlo, že jsou určeny pro širokou veřejnost, a to co nabízely (ti prutové), tak nabízí řada jiných značek – aby ne, když je to stejně na stejné brko.
Samozřejmě se najdou výjimky, ale to jsou většinou pruty z jiné třídy, že?

Norstream v podstatě neznám, takže se nemohu jakkoliv vyjadřovat…

:-) :-)

Ty a zaujatý?
Nesmysl, to mohu být jen a pouze já a navíc vůči šimánu, že?

Pátek 10. června 2011 ve 14:00® inspo

skwor> Jaký je důvod toho zaujetí? :-)

Pátek 10. června 2011 ve 13:58® skwor
skwor

PetrC> Mě vyhovují, dostanu u nich slušnou kvalitu za peníze, které jsem ještě ochotný dát. Až najdu firmu, která mi nabídne to samé, klidně bych k ní přešel (jenom pokud to nebude Norstream, proti těm jsem prostě nějak zaujatý:-D )

Pátek 10. června 2011 ve 13:45® PetrC

Butchi> konkrétně u prutů jsem asi moc vybíravý, proto kupuji pruty výjimečně a nerad. |
Při výběru ani nemám tolik požadavků jako ty, takže když mi prut sedne a bude rychlý, budu mít rychlý prut a když to bude prut pomalý, budu mít prut pomalý. Nebojím se prutů s parabolickou akcí, kterým se řada lidí vyhýbá. Mám je rád a vyhovují mi.

Když nad tím teď přemýšlím, tak mám pruty vesměs z roku raz dva a ani jich už moc nemám…

Pátek 10. června 2011 ve 13:38® mvincik
mvincik

Scanix> Jojo, ta nemoc může být nakažlivá, bacha na to! :-)

Je fakt, že dříve stačil jeden proutek a chytalo se taky, dnes každej neví, co vše by ještě pořídil…a pak to narůstá na objemu. Jsem na tom podobně…

Pátek 10. června 2011 ve 13:29® Butchi
Butchi

PetrC> Pokud ti nesednou do ruky, tak samozřejmě není co řešit. Jen bych k tomu dodal, že mně se na nich líbí lehkost, cenová dostupnost a rychlost akce. I zpracování, alespoň u kusů, které jsem měl v ruce, bylo příkladné. Včera se mi dostal do ruky na chvilku prut Norstream, to je teprve vykosťovák..

Pátek 10. června 2011 ve 13:16® Butchi
Butchi

inspo> První výbava musí být právě proto vždy poděděná, nejlépe neúplná, protože to cvičí schopnost improvizace :-)

Pátek 10. června 2011 ve 13:01® PetrC

skwor> v sortimentu bicyklových komponentů jsem zatím nenašel nic vysloveně špatného.
Naopak, jsem spokojeným uživatelem.

S pruty značky Dragon v podstatě žádné osobní zkušenosti nemám, ale párkrát jsem si je do ruky vzal – no a nic moc. Připadá mi to, že celý dragon je pouze nafouknutá bublina.

A hádej, kdo drží bublifuk v ruce?

Pátek 10. června 2011 ve 12:56® PetrC

sonic> také se již těším a slibuji si, že se letos k vodě dostanu vícekrát než v předešlých letech.
Ale…

;-) ;-)
Pátek 10. června 2011 ve 12:56® inspo

Butchi> To já právě svou první výbavu podědil, takže jsem měl možnost chytat s takovými skvosty.