Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 26. dubna 2004 ve 14:47® mirmen

DaH-22.4. ve 20.41: vystihl jsi to přesně. Pro mne nikoli pozvolný posun, ale přímo skok kupředu byl přechod na feeder oproti klasice. ( A za býv. režimu např. v přívlači to byl v roce 1980 nákup proutku Shakespeare Aplha 20–60 gr,lamin. teleskop 260 cm. Rovněž oproti předchozím vláčákům revoluce v technice i úspěšnosti). S přechodem na feeder i posun v uvažování, jak příprava místa, jaké změny v krmení atd. atd. A rozhodně víc potěšení. Rovněž seznámení s boloňkou nebo přívlač marmyškami jsou něčím, co je oproti klasice( alespoň pro mne) posun.

Pondělí 26. dubna 2004 ve 12:42® jiris
jiris

Roman – takže bude o fídraře více? :o)

Pondělí 26. dubna 2004 v 7:02® Roman

DaH,jiris: jo bylo tu super posezení u vody. Jen škoda toho deště – byl jsem úplně promočenej. Ale jinak hodně přínosná návštěva vody. Chtělo by to brzo zopakovat. Horší je, že ještě nemám povolenku a tenhle týden se pro ní zas nedostanu tak to budu muset zas odložit. Ale i jako divák je to hodně dobrý. Nejdůležitější je stejně to povídání. Na feeder jsem vážně nebyl zvyklej, záseky a manipulace s dlouhým měkkým prutem mi moc nešla. Ale docela mě to zaujalo. A co se týče úlovků tak vloni když jsem chodil sám bych to nazval velmi úspěšným lovem. A to jsme toho ještě hodně prokecali . o) Jo už se těším na další lovení :o) díky mirmene . o)

Neděle 25. dubna 2004 ve 23:41® HaD
HaD

mirmen: jo, to je pravda, že cejni mají jiné myšlenky, asi před týdnem jsem jich pár dostal na mušák-na nymfu a byli už s krupičkou. Nijak se neomlouvej, kvůli tomu tady ta diskuze přeci je, ne?

Neděle 25. dubna 2004 ve 20:02® mirmen

DaH. ještě se omlouvám, že jsme zakecali část diskuzního prostoru dohodama o rybaření.

Neděle 25. dubna 2004 ve 20:01® mirmen

DaH: jo, nějaká bílá ryba zareagovala. Ale cejni nad 40 už mají 10–14dní třecí vyrážku, takže berou ojediněle a kapr nám nenajel. Docela mne překvapilo, že nezabrala plotice, která se touhle dobou podílí na tomhle revíru a konkretním místě až 10% záběrů. Vloni jsem v období 25.4–5.5. měl na stejném revíru a podobném místě na cca 30–50 cejnů alespoň 5–8 plotic, některé i okolo 35ti cm. Plotice berou na feeder báječně, většinou razantní signalizace a veliká úspěšnost v záseku, zejména proti terčíku.

Neděle 25. dubna 2004 v 19:51® HaD
HaD

mirmen: hlavně že byly nějaký záběry a pohoda (nemyslím počasí)

Neděle 25. dubna 2004 v 19:17® mirmen

pokračování: ale o to se až tak nejednalo, spíš , aby si Roman trochu osahal feeder a porovnal si to s tím, co a jak chytal doteď. Jsme předběžně domluveni na 1–2 posezeních u vody ( ne za deště, jako dnes), kdy si bude moct feeder pořádně vyzkoušet. On je ohromný rozdíl,když chytáš sám a když to bereš jako show. Tam soustředěnost klesá a dostáváš se na třebas jen 30–50% úspěšnosti záběr/zásek. Ale o to se ve skutečnosti vůbec nejednalo, spíš jen o porovnání rozdílů mezi klasikou a feederem.

Neděle 25. dubna 2004 v 19:14® mirmen

DaH,jiris – pokrač.:Něco o červech, „sendviči“, tj. v mém podání: rozřízneš rohlík po délce, dovnitř plátky romadůru, zapečeš v mikrovlnce na 10 sec., kontrola, dalších 10–15 sec. Výsledkem něco, co se na krajích chová jako rohlík a uvnitř – tj. na háčku – jako žvýkačka. Je to zároveň navoněné i nadipované. Spíš pokecy o nevýhodách uhlík. prutu při přechodu od klasiky(rizika zlomení, potřeba polohovatelných mělkých vidliček, směr záseku aj.). Na rozdíl od většiny vytvářím úhel 90–130°posezem do strany ( a to i na řece). Takže něco málo o úhlech. Mezi kecáním bylo asi 30 záběrů a díky kecání proměněno asi 10, cejnci do 30–35 cm, takže celkem neúspěch v technice lovu.

Neděle 25. dubna 2004 v 19:09® mirmen

DaH,jiris: k otázce lovu na Labi. Za moc to nestálo, protže jsme moc prokecali a málo prolovili. Pokec na téma picker, feeder, montáže, základní sestavy, háčky,nástrahy, návnady na řeku či stoják. Jak postavení prutů, kdy výhodou horní kratší, dolní delší a naopak. Jak s krmítkem či bez krmítka. Něco o krmení(parti­kl,strouhanka,šrot,příc­hutě, síto,hlína,le­pidla). Něco o terčíku. Něco o návazcích,háč­cích,nástrahách.

Neděle 25. dubna 2004 v 19:06® mirmen

DaH: neomlouvej se, to je asi moje chyba, že jsem to psal moc dlouho.

Neděle 25. dubna 2004 v 19:02® HaD
HaD

jiris: pustit:-)) to víš, je to škodná

Neděle 25. dubna 2004 v 19:02® HaD
HaD

mirmen: možná to bylo moc dlouhý, mě už se to taky stalo, když jsem psal tenhle týden Romanovi. Pokud vydá příspěvek na více naž cca 20 řádek v poli, kam se text vpisuje, je lepší to rozdělit. Já se na to mrknu, aby se tenhle problém odstranil. Přijmi tedy omluvu.

Neděle 25. dubna 2004 v 19:01® jiris
jiris

DaH – nedovolili mu ho vzít nebo pustit. Teď si mě zmátl :-)

Neděle 25. dubna 2004 v 18:57® HaD
HaD

jiris: myslím, že mu to majitelé nedovolili :-))

Neděle 25. dubna 2004 v 18:56® mirmen

DaH: musím se přihlásit, aby příspěvek po 5ti minutách psaní někam nezapadl?

Neděle 25. dubna 2004 v 18:55® mirmen

Teďka jsem to tam poslal a ono se nic nezobrazilo, ach jo. Pokus!

Neděle 25. dubna 2004 v 18:43® jiris
jiris

Dah – pouštěl toho sumíka? Jinak díky. Tu vrhačku 8–32 má u starý S1 :o))

Neděle 25. dubna 2004 v 17:59® HaD
HaD

mirmen, roman: taky mě to zajímá :-)

Neděle 25. dubna 2004 v 17:35® jiris
jiris

mirmen, roman – jak ste dopadli? Přehánějte :-)

Neděle 25. dubna 2004 v 8:22® Roman

mirmen: v devět budu tam. Právě vyjíždím z Pardubic. tak zatím

Neděle 25. dubna 2004 v 8:21® mirmen

Roman: v klídku a pohodě, žádnej spěch,když vyrazíš z Pardubek po půle. pomalinku, žádnej běs, tak okolo devátý plus mínus něco vyjde. nikam nepospíchám, takže když přijedeš třebas po deváté, nic se neděje.

Neděle 25. dubna 2004 v 8:10® Roman

mirmen: já jsem už od půl šestý vzhůru takže v pohodě. Už jen čekám kdy se ozveš . o) Na devátou tam můžu bejt. I dřív. Třeba už ve tři čtvrtě

Neděle 25. dubna 2004 v 8:07® mirmen

Roman: dej vědět, jestli Ti to okolo 9. hod vyhovuje. V klidu a pohodě, žádnej spěch.

Neděle 25. dubna 2004 v 6:47® Roman

Milan: Tak to je dobrá cena. Ale já levněji než za ty 2000 v žádném obchodě nic neviděl… Nebo viděl ale to bylo o třídu horší a třeba jen s jednou náhradní špičkou. Na ten D. A. M. se ještě někde poptám. Naviják měl kovovou cívku ale jaký měl ložiska to nevím. Stál 800 takže nic extra drahýho to nebylo. Ale prodavač mi to doporučil a nějaký vůle jsem tam taky nepozoroval.....

Sobota 24. dubna 2004 ve 23:14® Milan

Roman: Já osobně se kloním k variantě nákupu nových věcí. Dvouletá záruka je přece jen silná motivace. Slušný feeder jsem koupil v CB za 1700 (D. A. M. 3,60 3+3). Co se týká navijáků, u těch je nejdůležitější dobré ložisko na rotoru, ty ostatní již nejsou „tolik“ důležitá (třeba na kličce). Hlavně musí být kovová, někdy se totiž setkáš s ložisky z umělých hmot a ty jsou tak na roček pravidelného používání, proto počet ložisek je až na druhém místě, spíše záleží na provedení. Co by ti při výběru mělo napovědět je vůle jednotlivých součástí (rotoru, kličky, …) určitě se vyplatí zeptat nějakého zkušeného kolegy, než prodavače.

Sobota 24. dubna 2004 ve 22:08® Láďa

ALL:Tak jsem byl dnes s klukem na opožděném zahájení a celkem nic moc. Revír dobrý i ryby tam určitě jsou,ale dle mého názoru prudká změna počasí udělala své!!!!!Celkem čtyři potočáci zdoláni:30+ a tři zbejvajicí okolo 20cm. Sedm kousků spadlo ještě ve vodě z toho jeden krasavec měl určitě kolem 40cm,ale jak říkám to počasí. Jinak pohodový den.

Sobota 24. dubna 2004 v 11:35® Roman

mirmen: jo tak jsem si to myslel dobře kde to je. tak to v pohodě najdu. ty holiny stejně zkusím nějak pořešit. už se docela těším. Jen aby nějak šíleně nepršelo…

Sobota 24. dubna 2004 v 11:31® Roman

Tak jsem se dnes prošel po obchodech abych si udělal celkem přehled a musím uznat, že hneda jak jsem přišel k prvnímu pultu s prutama, bylo mi jasný, že to tisícovka nespraví . o) Prutů jsou na výběr fakt děsný spousty, ale musím přiznat že jsem absolutně nepoznal rozdíl mezi prutama za 2000 a za 7000. Prostě se mi zdáli naprosto stejný, i ten materiál. A ty typy prutů se mi taky nezdaj moc rozdílný. Můj subjektivní dojem:prut na plavačku-tenčí,měkčí,ma­linkatý očka, feeder-tenčí i silnější,měkčí i tužší a velký očka, match-silnější a tužší. Na doporučení BigSteaka jsem se díval hlavně na feedera. Prodavač mi taky potvrdil že feeder je tak nějak univerzálnější. Doporučil mi tam proutek prý už z toho hodně kvalitního materiálu, ale od zřejmě ne tak extra značky takže nebyl tak drahej.Říkal že to je za solidní peníz hodně muziky. Má to tři špičky různě pevný a má tam variantu 3,6m a 3,9m. Jedno stojí 2000 a druhý 2220. Já bych bral asi ten delší ale říkal že prej by se mi s tím špatně manipulovalo. Tak nevím, co myslíte? Jo a naviják mi taky vybral, vejde se na to 100m třicítky, mělo to nějaký čtyři ložiska a nějaký ložisko proti vracení. Jo a kovovou cívku a náhradní umělohmotnout. Poti tomu co mám to ale sestavený bylo jedna báseň. Co myslíte?Jestli se z toho teda dá poznat co to je za nádobíčko. Ty značky jak mi tu někdo doporučoval jsem ani v jednom krámě neviděl. Jo a ještě jsem viděl v jednom obchodě opravovanýho feedera kterej byl fakt nádhernej, myslím že pořizovací původní cena byla tak 5 až 7 tisíc a teď byl vzhledem k opravě za 1500. vydrží ta oprava něco? fakt nevím.

Sobota 24. dubna 2004 v 11:27® mirmen

Roman: najdeš to naprosto-naprosto v pohodě!!!! Přijedeš od Pardubic (po nové, nikoli staré silnici). Na prvních semaforech v HK(na okruhu) odbočíš vpravo ( jako na Brno či Ostravu). 100 metrů od křižovatky je most přes Labe ( pod soutokem). Hnedka 30 metrů za mostem je u silnice zastávka MHD u FN. Tam odbočíš doprava k nemocnici (3–5 metrů za zastávkou), ujedeš 20 metrů dolů směrem k bráně a před ní zase odbočíš doprava a ujedeš cca 80–100 metrů a jsi na kraji parkoviště u řeky, hnedka u mostu. Když nebudou holiny, tak to neřeš a vezmi třebas kecky a 2 sáčky jako návlek. Stačí přejít 10 metrů a na většině fleků je tráva vyšlapaná.