Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 10. června 2011 v 9:20® Butchi
Butchi

Scanix> Bydlím tu už 4. rok, ale chytat jsem tu začal až letos.. Předtím nebyl čas a jezdil jsem jen doma.. Každopádně máš naprostou pravdu, ryb tady je a hodně. Co jsem tak slyšel, lezly mi oči z důlků. Akorát to chce si zvyknout na ten urban fishing.. Vodních ploch spousta, chce to zkoumat a zkoušet. Na recenze z netu neberu ohled, měl jsem to štěstí poznat tady pár lidí, kteří to mají vše důkladně projité.. Jen škoda té mojí imobility, MHD taky všude nejezdí..

Pátek 10. června 2011 v 9:07® skwor
skwor

Butchi> Novej Zauber jednu vadu má. Ten vzhled bych nepřekousnul :-)

Pátek 10. června 2011 v 9:01® Scanix
Scanix

Butchi> tak v Praze jsem nikdy nelovil, ale znam lidi, co tma zijou a od nich vim, ze ryby tam rozhodne jsou a pekne…dokonce i mista k lovu zajimava, jinak je treba popojet nekam na Berounku apod., to taky nebude obcas od veci…

Pátek 10. června 2011 v 6:52® Butchi
Butchi

Scanix> Kapry a duháky, díky super svazové politice. V kontextu nic proti duhákovi, mám ho rád.. Pokud je v té řece aspoň rok, protože je to úplně jiná ryba, než ten zubatý břich, co se nasazuje.. Potočáky určitě ne, štiky a candáty v omezeném množství. Lipana znám už pomalu jen z obrázku. Jsem letos začal chytat v místě nového bydliště – Praze, a při pohledu do soupisu se o mě pokoušela mrtvice. Zákaz přívlače všude možně. Praha je v tomto ohledu ostudou republiky.

Pátek 10. června 2011 v 6:48® Butchi
Butchi

inspo> Ono jde o to, že u nás doma v té době nikdo ryby nechytal (ok, oficiálním způsobem :-) Určitě to mělo spoustu much, nicméně by si to měl každý vyzkoušet, už jen kvůli rozhledu.. Přemýšlel jsem o retro rybačce, ale jsem na to už asi moc rozežraný.

Pátek 10. června 2011 v 0:39® Scanix
Scanix

Butchi> jj, ale spravne otazka je spis, co budeme chytat a kde :-)

Pátek 10. června 2011 v 0:39® Scanix
Scanix

inspo> problem byl, ze se mu sama dotahovala brzda a ja takhle prisel o pekne ryby, nez jsem to povolil, bylo to uprasknuty :-)

Čtvrtek 9. června 2011 ve 23:03® inspo

Butchi> S Rexem jsi o nic nepřišel. Za moc ten kolovrátek nestál, ale občas si s ním z nostalgie zatočím. :-) A to nejsem o moc starší než ty. :-)

Čtvrtek 9. června 2011 ve 22:52® Butchi
Butchi

jarysek> Mám ten nový model.. Zkoumal jsem ten naviják do detailu a žádnou takovou vadu jsem nenašel.. Zajímavé..

Čtvrtek 9. června 2011 ve 22:47® jarysek
jarysek
Butchi> zauber?
Čtvrtek 9. června 2011 ve 22:26® Butchi
Butchi

Scanix> MK110 – to býval super naviják :-) Jinak ty Daiwy, super skvělé stroje, prostě TOP. Je zajímavé pozorovat ten vývoj, jak to jde stále dopředu.. Kdo ví, s čím budeme chytat za 10 let..Každopádně mi už teď přijde, že ty pruty můžou klidně vydržet celý život.. Ale kdo by si rád neudělal radost něčím novým, že jo.. Když si na to vzpomenu.. Sázava a MK, potom ten teleskop jako lešeňová trubka.. Nějaký černý teleskůpek od damu, naviják mitchell. Set DAM Camou power – prut i naviják. Na štiky potom naviják DAM Quick.. Prut cormoran 20–55, 2.5m(zlomen), následovalo Shimano Technium 20–60, 2.7, osazené Saharou 4000 rovněž zlomeno. Feeder od Shakespeare v době, kdy sem přicházely první kusy.. Všechno zůstalo v Olmiku, kromě muškařiny (Thomas HS 905). Letos to stavím všechno úplně od podlahy. Takže mám zatím DD 2.4m do 14g (super proutek), na to nový Ryobi Zauber 1000. Matchku Speedmaster a na ní Stradic(GTMRC). Dneska ten Black Hunter. Nelze to zvládnout v jednom měsíci, budu muset vláčet dočasně se Stradicem – gumky to snad zvládne. Ještě Feeder Daiwa SR3, naviják na mušku a můj tajný sen – Sage Z-Axis. Do přítelkyně už jsem investoval dost, ta mi to vrátí na dětech jednou. Teď jsou na řadě ryby :-D Jinak, u tebe bych se vsadil, že i kdyby tě postavili k vodě s klackem, tak bys natahal ;-)

Tento příspěvek byl editován 9.6.2011 22:27:26 uživatelem Butchi.
Čtvrtek 9. června 2011 ve 22:15® Scanix
Scanix

mvincik> jinak te muzu ubezpecit, ze jsem uplne v norme, ale mam zname a kamarady a ty maji stojany po celem byte, to je mazec, X desitek prutu, je to nemoc :-))

Čtvrtek 9. června 2011 ve 22:14® Scanix
Scanix

mvincik> jo mista malo, zatim to vmestnam do 1/3 vestavene skrine v chodbe, ale horko tezko, to vis k tomu zbrblicky v prepravkach, des bes :-)

Čtvrtek 9. června 2011 ve 22:07® mvincik
mvincik

Scanix> Máš na rybařinu jako kolik místností??? :-)

Čtvrtek 9. června 2011 ve 21:53® Scanix
Scanix

Butchi> Vsak po techto vymozenostech jsem si polepsil na stary dobry Tokoz, nasledovala zmena na MK110, to byla paradni vec…k tomu pak pruty Orava a dalsi generaci jsem pres Silstar presel na DAM, tenkrat Black Panther teleskopy a k tomu pozdeji Quick Finessa navi, teleskopy vystridaly Grenn Cross Power, pak jsem zjemnil na E-motion, doste prijemne proutky, picker a matchku E-motion mam dodnes. Pak jsem mel DAM Jig Imperial, s tim byla velka spokojenost a az pote jsem si poridil Destinky, co mam doted v gramazich 2–14 a 10–35, obe 270cm. Pridal jsem k nim jeste jako nahradu za Green Crossy 40–80g prave Penn Prion Spin 30–60g a zatim menit nehodlam, snad to chvili vydrzi ;-) Finnesy mam na feeder a plavku a na vlacku Twin Power 2500 FB, Daiwa Caldia 2500 X a Daiwa Caldia 4000 X, lepsi nepotrebuju ;-)

Čtvrtek 9. června 2011 ve 21:24® Butchi
Butchi

Scanix> Tak s rexem se mi nepoštěstilo, vzhledem k datu narození. Nafasoval jsem DAM po strýcovi ze západního německa. U Sázavy byl legendární tuning toaletním papírem, aby se zpevnil spoj. Ještě jsem si vzpomněl na ty krátke, černé teleskopy se žlutou špičkou.

Čtvrtek 9. června 2011 ve 21:22® Butchi
Butchi

PetrC> Je to tak. Suma sumárum, trh je bohatý dost, takže si vybereme všichni. Nemluvě o tom, že v době internetu už tě neomezuje v podstatě vůbec nic.. Každý si vybere podle svého vkusu. Já třeba srovnání nemám, jsem hlavně muškař, ale ve své výbavě nestrpím šmejdy a proto nešetřím na ničem, co se týče ryb. Samozřejmě s rozumem, hlavně se nenechat odrbat.. Tím pádem vlastně moje prvotní otázka působí celkem úsměvně, ale směroval jsem to spíš do obecné roviny, která je v podstatě pro všechny stejná..

Čtvrtek 9. června 2011 ve 21:00® jarysek
jarysek

Scanix> ja mel kus proutku a taky nesmrtelny REX :-D :-D

Čtvrtek 9. června 2011 ve 20:59® skwor
skwor

https://picasaweb.google.com/JasonsRapalas Kochejte se :-)

Čtvrtek 9. června 2011 ve 20:57® Scanix
Scanix

Butchi> kazdy jsme zacinali podobne a i jak jsem odkojeny laminatem Lipno a jako navi nesmrtelny Rex :-)

Čtvrtek 9. června 2011 ve 20:35® PetrC

Butchi> toto nemohu posoudit, protože šimáno šlo odjakživa mimo mě, ale má nedůvěra vznikla až po nabytých zkušenostech.

Pokud jde o pruty, tak to je v mém případě kapitola sama pro sebe. Málokterý prut mi totiž sedne a cena nemusí být vždy to podstatné.
Hmmm, tak ani výrobky a hlavně proutí se značkou Dragon nemusím.

Přesně tak, naštěstí je výrobců celá řada a když člověk chce a občas nehledí na cenu, tak si vybere k naprosté spokojenosti.
Ano, nenechat se ovlivnit často silně subjektivními pocity, protože co člověk, to názor. Každý přece máme vlastní rozum a zkušenosti.

Čtvrtek 9. června 2011 ve 20:21® Butchi
Butchi

skwor> Nemám s ním zkušenost od vody, takže nemůžu soudit. Stejně tak se skeloušem. Bohužel. Nicméně jsem to bral od člověka, ve kterého mám důvěru, nemluvě tedy o testu nasucho, co to vydrží. Je to utahovák jako prase.

Čtvrtek 9. června 2011 ve 20:18® Butchi
Butchi

Scanix> Destinku mam 2.4m do 14g na lehčí vláčku. Přiznávám se, že jsem ji zhovadile koupil naslepo. Ale nelituju toho. BH jsem měl v ruce poprvé dnes, když jsem ho přebíral, jasno bylo během krátké chvíle. Ono je to v mém případě diskutabilní, neb jsem dřív jakožto chudý student chytal na to, co bylo zrovna po ruce. S nostalgií v srdci vzpomínám na vláčení se Sázavou :-D

Čtvrtek 9. června 2011 ve 20:17® skwor
skwor

Butchi> Hunter se mi líbí, ale zdá se mi křehký… bál bych se o něj. Takže roli univerzálu u mě hraje Skeletor 2,7m 7–28g a teď nově kratší Speed master 2,4m 10–30g.

Čtvrtek 9. června 2011 ve 20:15® Butchi
Butchi

kubas> V klidu, bral jsem ho z druhé ruky, plnou pálku bych za něj nedal :-D Nový zauber je extrémní lahoda.

Čtvrtek 9. června 2011 ve 20:15® kubas
kubas

sethy> Tak to je smutný teda, prut za osmičku musí chytat sám :-D . Mně stejně přijde, že ty pruty od nějaké ceny se nemůžou ase tak lišit, je jasný že prut za „litr“ a prut za „trojku“ je rozdíl, ale prut za „šestku“ a za „osmičku“ si myslím, že zase takovej rozdíl nebude. Nevím, takovej prut nevlastním :-)

Čtvrtek 9. června 2011 ve 20:12® Scanix
Scanix

sethy> BH je dost o pocitu a krapet rozdil v tom je, ne nadarmo se rika, ze destinka je black hunter pro chude :-)

Čtvrtek 9. června 2011 ve 20:08® sethy
sethy

kubas> to by ses divil, mě třeba BH nepřišel nic extra, teda spíš řečeno jedna destina za čtvrtinu ceny mě přišla téměř stejná.

Čtvrtek 9. června 2011 ve 20:06® kubas
kubas

Butchi> Tak za ty peníze co dáš za Black Huntera to snad ani nejde, aby ti ten prut nesedl :-D .

Jinak ten, kdo sem dal odkaz na toho novýho Zaubera to neměl dělat, teď nebudu měsíc spát :-)

Tento příspěvek byl editován 9.6.2011 20:07:08 uživatelem kubas.
Čtvrtek 9. června 2011 v 19:59® Butchi
Butchi

PetrC> K tomu shimanu bych dodal, že to podělali, když začali vyrábět low end věci. Taky nechápu trend výroby měkčích prutů. Dřív se dalo koupit i levnější a nebyl v tom problém. Teď jsou to žvejky, podle mě i speedmaster. Moje staré technium, osazené saharou, bývala super sestava. Mimochodem, ta sahara šlape dodnes. Tata má stradic v 1000, to samé. Super stroj. Ale abych to jen nehanil, mam matchku speed master a je to opravdu bomba. Holt musí člověk připlatit. Díky bohu za jiné značky. Zrovna si vychutnávám Dragon Black Huntera a je to opravdu krása. Holt se tím musí člověk prohrabat a dát hlavně na vlastní názor.