Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 19:49® pemalda
-
Futureriver>jak píšu já mam 2000 chod super,myslim,že ve větší velikosti by měla zvládnout střední vláčku v pohodě,ale mam odzkoušenou jen tuhle.jen pro zajímavost,já ji před 2 lety kupoval za 1680 kč,nějak podražila.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 19:39® Futureriver
-
pemalda> ahoj, díky za vyčerpávající odpověď ,jsem rád že se někdo k němu vyjádřil,takže na střední až středně těžkou asi nebude..,větší voby a rotačky..
- Čtvrtek 9. června 2011 v 19:36® jarysek
-
V cem se tenhlem lisi od Reda? nevite nekdo? http://www.nasoutokushop.cz/…-s-920-d6116
- Čtvrtek 9. června 2011 v 19:29® pemalda
-
Jinak zdravim ostatní příznivce rybaření a občas se tu ukážu.Píšu sem dnes poprvé.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 19:25® pemalda
-
Futureriver>Ahoj já mam 2000 přesně 2 roky,dal sem jí co proto,vláčím od zahájení do zámrazu skoro každý den,chytal sem sní lehkou až trochu střední vláčku jen s monofilem a po tom všem chod možná ještě lepší než nová,neobjevila se ani žádná vůle,jediné mínus v 1 sezoně prdlo pérko v překlapěči,ale to se dá vyrobit,překlápím jen rukou.a v loni koncem sezony začlo šustit ložisko na rolničce,chodí hladce,ale šustí,od února ji mam na plavačku a vše stále v pohodě.letos budu zkoušet rovex crosa 3000 dám mu záhul a uvidíme,ale věřim,že bude šlapat jako zauber.snad
- Čtvrtek 9. června 2011 v 17:25® PetrC
-
kerob> nedalo mi to a hledal jsem technické parametry a udělal jsem dobře. Měl jsi pravdu, omlouvám se. Mnou jmenovaný Stradic má vyšší převodový poměr než Red.
Přesto trvám na tom, že je red jako náhrada vhodný a plně srovnatelný. - Čtvrtek 9. června 2011 v 17:13® PetrC
-
kerob> bylo by mi upřímně líto, kdybych tě zklamal.
Ano, je to mé resumé a je jedno, zda se jedná o historické zkušenosti s jedním stradicem a jedním corvalusem. Obojí reprezentuje jednu a tu samou značku.
Co ti vadí na tom, že jsem zmínil multiplikátor? Jsem zvědav na tvou odpověď a jak moc se bude lišit od mých představ.Pokud jde o alternativy, tak jsem uvedl to, co jsem mohl osobně zkusit, neboť nemám v úmyslu si cokoli vymýšlet. Že je red dražší než stradic? Hmmm, asi mi něco uniklo, ale přít se nehodlám hledat ceny nebudu, neboť mi je čas přednější. Pokud jde o převodový poměr stradicu a reda, tak jsi nejspíš mimo, ale jak moc mimo, to si posuď sám.
A pokud jde o náhradu tebou jmenovaných modelů redem, tak to přijmi třeba jako průměr a nejen po stránce finanční…A zrovna ten MP bys mohl klíďo píďo komentovat, a bez ohledu na to, jak píšeš o úplně jiné lize, úplně jiném sportu. Nebo nevíš co napsat? Vždyť je to abu!
A mohu tě ujistit, že jsem měl v rukách nejen abu, daiwu a šimáno… - Čtvrtek 9. června 2011 v 16:36® kerob
-
PetrC> presne takovou odpoved jsem ocekaval
Zaver na zaklade jednotlivych historickych zkusenosti s jednim Stradicem a jakymsi multikem o kterem nebyla puvodne vubec rec.
A k tem alternativam… je to tak jak jsem si myslel, ani jednu jsi neuvedl… Red je drazsi nez Exage i Catana a pomalejsi nez Stradic… tzn neni to nahrada ani za jeden z nich. A ten multik Ambassadeur vubec nebudu komentovat, to je uplne jina liga, uplne jinej sport…
- Čtvrtek 9. června 2011 v 16:15® PetrC
-
kerob> za posledních x let jsem provozoval pouze Corvalus, ale moc dlouho mu to v bezvadném stavu nevydrželo – ani ne půl sezony, pak se zčásti rozpadl.
Pokud jde o smekací navijáky, tak někdy na přelomu století jsem si pořídil Stradic 4000FG a netrvalo to ani čtvrt roku a došlo k nadměrnému opotřebení pouzdra v němž je uložena osa kličky. I pan Štrunc na to čučel jako Flip na Sportex.A jako alternativu bych osobně zvolil klidně Ambasadeur 5000/6000 a třeba Reda, který na tebe působí takovým mocným dojmem. Sice s reden nemám až takové zkušenosti, ale v ruce jsem ho měl a za tu cenu je více než dobrý.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 16:08® sonic
-
Butchi> s tou kličkou nemám vůbec žádnej problém, spíš naopak
- Čtvrtek 9. června 2011 v 16:00® kerob
-
PetrC> Zeptam se te, ktere typy soucasnych Shiman provozujes a jaky konkretni problemy s nima mas? A pak by me zajimalo, co povazujes k nekterym typum Shiman (treba Stradic, Catana, Exage) jako lepsi alternativu od jine znacky. Jsem docela zvedavej.
Mam tech shiman hodne (ani je z hlavy nespocitam…odhadem 12,14…vim ja?) v ruznym stari a problem nemam s zadnym. Popravde ani nevim, s cim bych ten problem konkretne mel mit… prevody se tocej jako zamlada, loziska jsou v naprostym poradku, plasty nepraskaj, rolnicka se toci, perko v preklapeci mi neodeslo zatim ani jedno. Zcela vazne netusim, jakej problem s tim mas…
- Čtvrtek 9. června 2011 v 15:59® skwor
-
Tohle bude zajímavá debata
- Čtvrtek 9. června 2011 v 15:46® PetrC
-
kerob> nechci dementovat tvé poznatky, ale poměr kvality a ceny je v případě šimána dle mých zkušeností velmi mizerný.
Také jsem pár navijáků demontoval a veškerou údržbu si provádím sám, takže mohu rovněž porovnávat. Samozřejmě ne v takovém měřítku jako ty.
Tvá statistika spolehlivosti je kontrastní s mou, což je sice zajímavé, ale nic na situaci neměnící, že? - Čtvrtek 9. června 2011 v 15:30® kerob
-
olda> to je tezky… na nektery znacky se dily shanej dost spatne. Ale kazdopadne jde vyrobit, ale je dobry mit to puvodni praskly jako vzor…
- Čtvrtek 9. června 2011 v 15:21® olda
-
kerob> Dá se někde sehnat pérko překlápěče na navi Tica GC 3059,je starý, ale pořád funkční, a mám kněmu citový vztah.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 15:17® Butchi
-
sonic> Za ty peníze dostaneš podle mě super stroj. Z té brzdy jsem opravdu nadšen. Někomu by mohla vadit ta pevná klička, ale mně osobně třeba vyhovuje víc, než rychlosklopná.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 15:16® Butchi
-
džigit> Teď vidím, že jsem to já trouba zapomněl napsat. Ryobi Zauber CF, letošní model.
- Čtvrtek 9. června 2011 v 15:09® kerob
-
PetrC> par desitek navijaku za rok rozeberu, nektery jsou jen ciste na udrzbu, nektery maj nejakej problem. Shimano neni ani uzasne a ani nejlepsi, ale je rozhodne nadprumerny v dany cenovy kategorii. Ze je Shimano predrazeny nesouhlasim, kolikrat je stejne drahej navijak od konkurence zpracovanej vyrazne hur, malokdy lip. Treba obycejna lowend Catana za 700 bude tezko hledat konkurenci, proste za 700 lepsi sezenes tezko. A i kdyz pomerne velka cast navijaku (tak tretina), ktery mi projdou pod rukama jsou Shima, tak jdou vetsinou jen na pravidelnej servis (vycistit a namazat) a ne na opravu. A za celou dobu (cca 2,5 roku), co spolupracuju s nejmenovanym rybarskym kramem, si nepamatuju jedinou opravnenou reklamaci na Shimano a to je to u nas nejprodavanejsi znacka navijaku (ale prodavame i Robinson, Awa atd…).
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 14:53® kerob
-
Futureriver> kvalitni plast jee v tomhle vetsinou lepsi nez srackova slitina cehosi, kterou vyrobce pouzije jen proto, aby na krabic mohl napsat „kovove telo“… jinak to nic neprinasi, krome vyssi vahy a toho, ze navijak v zime studi…
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 14:48® PetrC
-
Futureriver> nedomnívám se, že by tělo z hliníkové slitiny bylo bezpodmínečně nutné proto, aby byl naviják navijákovitější.
Ale je fakt, že kov je kov… - Čtvrtek 9. června 2011 ve 14:42® Futureriver
-
,ale nějak jsem se nedočetl jestli má tělo také z hliníku,možná jsem to jen nenašel, ale za tu cenu už třeba jo
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 14:38® PetrC
-
kerob> že bych opět porovnával šimáno a zbytek světa?
Tak to vidíš, jsou i tací, co si klíďo píďo abu koupí a jsou tací, co si koupí třeba naviják robinson apod.
Je šimáno úžasné? Opravdu? A v čem? Mám na mysli staré a ještě starší modely…
Dnes je šimáno předražená tuctovka a je jen několik málo lidí, co si koupí naviják dražší pěti tisíc. A nic na tom nezmění vlastní továrna, která ale nevlastní dělníky a ani vlastní vývoj, který v podstatě ustrnul a řeší se pouze to, jak a čím laciněji vyrobit apod.
S tou životností to bude všeobecně na stejné úrovni – aniž bych chtěl, tak jsem odrovnal nejeden naviják, ale máš pravdu v tom, že když budu chtít, tak odrovnám každý naviják. Pouze u některých ale budu muset být velké prase…
Ano, můj pohled na šimáno je velmi ovlivněn osobními zkušenostmi a rozhodně nesouhlasím s tvým tvrzením, že v dané cenové kategorii vydrží minimálně úplně stejně jako konkurence. - Čtvrtek 9. června 2011 ve 14:36® Futureriver
-
ahoj co byste řekli na tenhle naviják na střední(M) až (MH) vláčku,docela se mi líbí, možná víc jak ten Red: http://www.nasoutokushop.cz/…i-2500-d6336
- Máte s ním někdo zkušenosti,je to bytelnej naviják..?
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 14:15® kerob
-
PetrC> Kdyz porovnam Shimano a jine znacky, tak treba vubec nechapu – krome osobnich preferenci – jak si nekdo muze koupit soucasny Abu… me neprisly uzasny ani ty stary i kdyz mely nepochybne neco do sebe, lisily se konstrukcne i designove… dneska je Abu tuctovka se vsim vsudy… zlaty Shimano, to si aspon navijaky vyrabi samo ve vlastni fabrice na zaklade vlastniho vyvoje. A s tou zivotnosti bych to nevidel tak cerne – kdyz budu chtit navijak oddelat, oddelam jakykoliv smekac za par tydnu az mesicu… at uz Shimo, Daiwu nebo neco jinyho… tvuj pohled na Shimano je velmi ovlivnen osobni averzi k teto znacce, ty navijaky nejsou ani spatny, ani spatne vybaveny a v dany cenovy kategorii vydrzej minimalne uplne stejne jako konkurence.
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 13:35® PetrC
-
Butchi> tak to nevím, ale dá se předpokládat, že je v zájmu značky, aby byla spokojenost. I když abu už není abu, což je veliká škoda.
Když porovnám šimáno a jiné značky, tak za stejný peníz získáš od jiné značky nejen vyšší výbavu a vyšší třídu, ale také předpoklad vyšší životnosti. V mém případě si toho posledního velmi cením.
Přesně tak, chce to vybírat z více kusů. A mít záložní plán také není k zahození, protože dát na keci prodejce je podle mého často cesta do pekla – přesně jak píšeš… - Čtvrtek 9. června 2011 ve 13:29® džigit
-
Butchi> ale kterej?
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 13:26® PetrC
-
Fugas> to jsme na tom přibližně stejně, ale předpokládám, že ty mé vydrží i vnoučata.
Novinky mě příliš nepřitahují, ale párkrát jsem si s některými zatočil. Nebylo to zlé a předpokládám, že to samé bude i u té absolutní novinky. I když dvojitá klička…?!
Pokud budu upřimný, tak kdybych si někdy kupoval nový naviják, tak bych koukal na dajvu. Ta se mi líbí (po všech stránkách). Ale samozřejmě mám abu rád. - Čtvrtek 9. června 2011 ve 13:06® sonic
-
Butchi> ale naopak, jsem rád že mám nějakou odezvu že to není úplný brak ..
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 13:02® Butchi
-
Sonic+džigit: Chlapi, nechci se vám plést do debaty, ale náhodou ten naviják vlastním, pořídil jsem si ho na lehkou vláčku před 2 měsíci a musím na něj opravdu zapět ódu. Kvalita zpracování z toho přímo září. Brzda je super skvělá, žádná vůle v kličce a tichý chod. Na nějaké závěry je ještě brzo, už se těším, až mu dám kouř na MP vodě.. Nicméně se jeví opravdu výborně. To ani nemluvím o slevě asi 700..
- Čtvrtek 9. června 2011 ve 12:54® Butchi
-
PetrC> Předpokládám tedy, že abu drží kvalitu a nedělá to jako shimano? Za ty peníze od 2500 už má člověk nárok očekávat naviják střední třídy v odpovídající kvalitě, to je moje přesvědčení. Samozřejmě nejlépe bude si jej vyzkoušet přímo u prodejce. Mám jen takovou úchylku, že si před návštěvou obchodu připravím různé varianty, abych neztrácel čas a aby mi prodejce nenutil něco, čeho se potřebuje zbavit..