Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 7. června 2011 v 10:07® kerob
-
skwor> presne tak, beztak jsou to vsechno kopie bojovky od Shimana…ale zadna nefunguje jako ta u Shimana a to treba TiCa je u nekterejch modelu tak 99% kopie.
- Úterý 7. června 2011 v 10:07® Futureriver
-
fajn tak jste mne ukecali
tak nějakej bez bojovky na střední vláčku na větší woblery,plandavky,rotačky..
- Úterý 7. června 2011 v 10:06® inspo
-
sethy> No že se taky ukážeš šprte.
- Úterý 7. června 2011 v 10:02® skwor
-
Futureriver> Zrovna bojovka je ale věc, kde bych asi o jiné firmě ani neuvažoval
- Úterý 7. června 2011 v 10:00® kerob
-
sethy> v necem lepsi a v necem horsi
- Úterý 7. června 2011 v 9:58® Futureriver
-
skwor> do šíma se mi nechce jít, i ten vláčák jsem si pořídil nakonec od Daiwy: Sweepfire 2,7 m 15–40g za cca 1300, snad bude sloužit doufám. Ale máš pravdu něco na tý přední brzdě bude.., ale i tak, nějakej naviják si musim pořídit, zachvíli nám to začne:)
- Úterý 7. června 2011 v 9:54® sethy
-
Futureriver> a opravdu tam musíš mít tu bojovku. Přeci jen přední brzda je o poznání lepší.
- Úterý 7. června 2011 v 9:53® Futureriver
-
inspo> Daiwa má pěkný navijáky s bojovkou o ní jsem přemýšlel ale nevim..
- Úterý 7. června 2011 v 9:53® skwor
-
Futureriver> Přidej kilo dvě a máš šímo Super GT-RC. Proti těm P3 tam je poznat rozdíl a zas tak drahý není. I když přední je přední…
- Úterý 7. června 2011 v 9:48® inspo
-
Futureriver> No tak pokud to musí být opravdu s bojovkou, tak největší výběr bude asi mezi Shimany. I Daiwa a Cormoran dělají pěkné navijáky s bojovkou, ale s těmi nemám žádnou osobní zkušenost.
- Úterý 7. června 2011 v 9:32® Futureriver
-
Zdravim, mohli byste mi poradit naviják na střední vláčku s bojovkou do 2000Kč?
- Úterý 7. června 2011 v 7:34® billy717
-
RM> ja napr. som minulý rok pozoroval vo veľkom splave v hlbke asi 2–3m potočáka niečo medzi 45–50cm, skúšal som celú sezónu hocičo čo je dovolené a neprišiel, raz som mal od neho záber ale nebola šanca stihnúť ani seknúť… dúfam že v tej sezóne ho chytím, snad sv. Peter bude pri mne.
- Pondělí 6. června 2011 ve 21:46® Dejwík2504
-
inspo> Jak mi dojdou, pošlu ti foto…jednoho, kterého nezužitkuju, jsem už vyřadil…
- Pondělí 6. června 2011 ve 21:44® inspo
-
Dejwík2504> Tak pokud je máš opravdu navíc, tak bych měl zájem.
- Pondělí 6. června 2011 ve 21:43® Dejwík2504
-
jarysek> Tak to nezávidím…
- Pondělí 6. června 2011 ve 21:42® Dejwík2504
-
inspo> Náhodou mám. Ještě teda na cestě
- Pondělí 6. června 2011 ve 20:47® skwor
-
RM> Bylo to někdy přes sedmi lety, ta ryba už tam možná ani nebude. Ale jen tak na to nezapomenu.
- Pondělí 6. června 2011 ve 20:40® RM
-
skwor> Tam jsem nebyl ale věřím, že to musí být parádní podívaná
- Pondělí 6. června 2011 ve 20:33® skwor
-
RM> Nebyl jsi někdy v Teplicích nad Metují? Pamatuju, že když jsem tam byl před pár lety na dovolené, tak jsem tam přímo v centru města (v chráněném úseku) chodil každé ráno sledovat úžasného mlíčáka potočáka. Neuvěřitelně zmasilá odhadem 55–60cm dlouhá ryba.
- Pondělí 6. června 2011 ve 20:28® RM
-
osprey> Duháci jsou taky dobrá zábava, chytám je rád ale potočák i když jsou s duhákem druhově příbuzní a jsou si tím pádem podobní je tedy alespoň pro mě úplně jiná kategorie. Chtěl bych někdy vyndat nějakou šedesátku potočáka ale trochu mám obavy, že k tomu bude z mnoha důvodů čím dál méně příležitostí
- Pondělí 6. června 2011 ve 20:09® osprey
-
RM> Mimochodem, opravdu pěkný potočák. Já bych pro takového musel na Vltavu a asi by mi to dalo dost práce. Při jedné návštěvě ročně bych to viděl, že tak do 15 let chytím podobného.
Ale duháky nám letos vysadili velké…
- Pondělí 6. června 2011 ve 20:05® RM
-
osprey> No jo …, asi to tak bude, alespoň to tam trochu vyplením
- Pondělí 6. června 2011 ve 20:02® osprey
-
RM> Řasa neřasa – buď to vezme i ve sloupci a když ne, musíš tak jako tak dolů. Stokrát to vytáhneš s bordelem a po sto prvé s rybou.
Dneska chytá největší ryby ten, kdo nejde s davem, nepospíchá a ví, že každá věc má svůj čas. Pepa-č mi to každoročně dokazuje. I já si to občas dokazuju.
- Pondělí 6. června 2011 v 19:59® RM
-
billy717> Tak to jsem rád, že jsem ti tímto příspěvkem uspokojivě odpověděl
- Pondělí 6. června 2011 v 19:57® RM
-
osprey> Co se týče té šedesátky …, tak samozřejmě to budu zkoušet ale je otázka jestli kormorán nebude rychlejší a krom toho vedení nástrahy na Ohři u dna je na většině míst kde bych čekal ryby téměř nemožný. Skoro všude rostou nějaký vodní kytky a dno je porostlý řasami co vypadají jako zelená vata, takže zavadit o dno téměř vždy znamená obalit nástrahu zelenou vatou. Teď řasy ještě tolik nerostou, ale jsou tam všude takový ty hnědý zbytky, které se na nástrahu taky nabalují. Ale nic z toho mě neodradí, abych to zkoušel dál. Jinak díky, od člověka s literárními schopnostmi jako máš ty, uznání potěší.
- Pondělí 6. června 2011 v 19:49® billy717
-
RM> súhlasim s Ospreyom – krásny coment. Ja som svojho najväčšieho pstruha o 10cm menšieho ako tvoj chytil síce na rotačku s muškou a bolo to podobné… uviazol som o riasy, ale naštastie sa žiadna nechytila, tak rotačka jemne ťukla do kameňa a pstruh bol tam.
- Pondělí 6. června 2011 v 19:31® osprey
-
RM> Krásný komentář. Samozřejmě – tohle je nejcennější ryba, jakou můžeš chytit. Snad ještě cennější by bylo, kdybys ho dal podruhé, až bude mít 65 cm.
No a ty různé škobrtance se docilují vedením nástrahy u dna a neustálými nepravidelnými pohyby špičky prutu.
A je to náročné na koncentraci. Když mi není gut nebo mi něco vrtá v hlavě, tahám nástrahy jen tak mechanicky a podle toho to pak vypadá.
- Pondělí 6. června 2011 v 17:17® RM
-
Moje reakce na dotaz v osobní poště, třeba to bude zajímat i ostatní …
Nevím jak kdo ale s tím zvedáním pstruha jsem to zažil jen u menších a/nebo čerstvě vysazených ryb. Chytit zkušeného pstruha na přívlač je dle mích zkušeností více méně věc náhody. Na P vláčím teprve druhou sezónu a navíc letos na to nemám zdaleka tolik času jako vloni, takže zkušeností je poskromnu ale myslím, že už jsem cosi vypozoroval. Mnohokrát jsem už viděl rybu, jak pronásleduje nástrahu a pak se najednou otočila a odplavala, ale moje poslední přívlač na pstruhovce skončila v tomto směru jinak. Všiml jsem si, jak za nástrahou plave ryba, byl jsem úplně v klidu, protože to ještě zdaleka neznamená, že na ni zaútočí. Jenomže pak se mi nepovedlo zvednout nástrahu tak abych nenarazil do kamene, a na malou chvilku jsem uvázl. Ryba zpomalila, ale mě se hned po prvním cuknutí podařilo nástrahu uvolnit tak, abych mohl dál pokračovat ve vedení nástrahy. Nevím, o kolik centimetrů jsem nástrahu popotáhl od toho kamene, když ryba zaútočila. Byl z toho potočák cca 47–48 a vzal to dost poctivě. Téměř vždy (až na výjimky) vláčím na malý gumy a zamačkávám protihroty, takže nebyl problém mu to vyndat …
Jsem si jist, že kdybych neudělal „chybu“ a tomu kamenu se vyhnul, tak by se ta ryba zase otočila a odplavala, tak jako se to stalo už mnohokrát. Taková ryba má pro mě velkou cenu, protože tam pravděpodobně vyrostla od jikry a dokázala se ubránit všemu tomu svádění umělých nástrah. Nakonec tento případ ukazuje, že chytit takové ryby je většinou jen štěstí. Chyba, která nahodile napodobila rybku, jak se snaží ukrýt pod kámen se proměnila ve výhodu a štěstí, že se na nástrahu po uváznutí nenabalily řasy, dopomohlo k úspěchu.
Jen skutečný mistr tohle umí udělat záměrně. Já bohužel mezi takové (zatím) nepatřím …
Tento příspěvek byl editován 6.6.2011 17:18:03 uživatelem RM. - Pondělí 6. června 2011 v 11:56® cormaxx
-
Měl jste někdo v ruce Daiwu Infinity Q Jigger 2,40m 3–15g ?
- Pondělí 6. června 2011 v 8:07® dodorider
-
osprey> k tomu zvedani se pxtruha nahoru pro nastrahu tzady u nas u chomutova je pstruhovy revir, je to rybnik odhadem tak 4m hloubka a krasne cista voda je super kdyz je slunicko pozorovat jak tahnes wiblera cca 50cm pod hladinou jak se pro to zvedaj ze dna a utok je zakonecen skokem nad hladinu