Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 24. dubna 2004 v 11:08® Roman
-
mirmen:jo zítra snad budu moct v těch devět. to je super čas. jen nevim jestli to parkoviště přesně najdu. ale mrknu dnes do podrobný mapky abych jel zítra najisto. holinky bude problém – mám je na chalupě, no ale snad něco vyhrabu. Stoličku si vezmu komfortní :o) Přijedu tam fordem scorpio, hodně tmavě modrá barva. Taková velká kára. Pokusím se tam bejt na čas, ale spíš tam budu dřív. Tak se zítra kolem osmý domluvíme jestli teda jo nebo ne.
- Sobota 24. dubna 2004 v 10:50® mirmen
-
Roman: dnes asi nebudu moct , drobné povinnosti( možná až v podvečer,nevím jistě).. V NE ráno ano ( pokud nebude lejt jako z konve). Navrhuju dát si sťuka v křesťanských 9.00 na parkovišti u Fakultní nemocnice v HK (parkovišť je několik, proto navrhuju to u vody, kousek od mostu přes Labe pod soutokem). Budu tam na kole, stará zelená plečka s vysokými řidítky, zelený futrál cca 150 cm, na palici černá hučka. Ráno okolo osmé ( mezi 8.00–8.20 budu na compu, takže není problém ještě upřesnit, zda se Ti to hodí atd.). Jinak : tráva je už dost vysoká a díky přeháňkám samozřejmě mokrá. Chce to boty alespoň po kotníky ( případně holiny). A nebylo by od věci vzít si sedačku. Jakej máš auťák?Značka,barva? Docela se těším, protože předělávám kamarádovi starou SONU na feedera a chci ji vyzkoušet, než mu proutek slavnostně předám
. Druhej proutek budu buď fídra nebo pikra,vezmu obojí.
- Sobota 24. dubna 2004 v 8:44® Roman
-
mirmen:jasný, budu sem průběžně koukat
- Sobota 24. dubna 2004 v 8:41® mirmen
-
Roman: kdybych se nestihl vrátit do 11. hod., tak to zkus ještě mezi 12.-12.30, to už bude na 100%
- Sobota 24. dubna 2004 v 0:11® Roman
-
jiris: já nakupuju spoustu věcí přes inzeráty a přes bazar, ale zatím moc nevím do čeho jít a v prutech a ryb. vybavení se moc nevyznám tak bych se spíš napálil než výhodně koupil, ale až budu mít přehled samozřejmě na inzeráty mrknu.
- Sobota 24. dubna 2004 v 0:09® Roman
-
mirmen: v sobotu je v 16:00 hokej MS a to musím prostě vidět – jsem hokejovej fanda. ale pokud to bude nějak dřív tak klidně zajedu i jen na hodinku. a co se týče neděle ráno tak to by mělo být v pohodě to nic mít nebudu a rád dorazím klidně na celý lov. takže v sobotu v 11 sem mrknu a uvidím nakolikátou jdeš na ryby a kdyby to nešlo tak se přidám aspoň v neděli.
- Pátek 23. dubna 2004 v 19:05® jiris
-
Roman – můžeš uvažovat i o bazaru. Občas se tam dají koupit kvalitní pruty o dost levněji.
- Pátek 23. dubna 2004 v 17:46® mirmen
-
Roman: předběžně půjdu na ryby oba víkendové dny. V sobodtu asi až odpoledne, v neděli zřejmě od cca 7–8 hod. Upřesnit to ale mohu až v sobotu ráno, protože můj čas do jisté míry nezávisí jen na mně. Budeš-li mít možnost v sobotu okolo cca 11. hod juknout na comp, dám Ti vědět. Protože budu v Hradci, tak není problém dát si sťuka např. na parkovišti u Fakultní nemocnice ( přijedeš. li od Pardubic, přejedeš most pod soutokem a hned za autobusovou zastávkou zahneš vpravo a přijedeš přímo na jedno z parkovišť. Musíš zatáčet vpravo, aby ses dostal až k řece. Auťák je tam na dohled, cca 15–50 metrů. Spíš cejni, ojediněle kapr. Závisí samozřejmě i na počasí, možná bude o víkendu místy dost silně pršet. V sobotu dopoledne se můžeme domluvit přesně.
- Pátek 23. dubna 2004 v 17:22® BigSteak
-
Roman: jestli ještě nemáš jasno, jak budeš chytat, jdi do feederu, protože s ním, kromě muškaření odchytáš všechny další rybolovné způsoby, což jiným prutem nemůžeš.
- Pátek 23. dubna 2004 v 16:41® Roman
-
DaH: to zní dobře. Popravdě jsem neměl čas nějaký krámy projít ale chystám se na to abych se dostal trochu do obrazu co je dnes za jakej peníz na trhu k dispozici. Vím že výběr je teď opravdu o něčem jinym než před deseti lety...... . o)
- Pátek 23. dubna 2004 v 16:27® Roman
-
jiris: tak by to mělo být. od toho tu ta diskuze je. já se v prutech a nádobíčku nevyznám tak je každá rada dobrá
- Pátek 23. dubna 2004 v 15:03® jiris
-
Roman – pěkné zpestření diskuze, aspoň se tady každý rozvykládal ve snaze Ti moct. Až si pozorně přečtu všechny příspěvky tak napíšu :o)
- Pátek 23. dubna 2004 ve 12:41® HaD
-
Poman: pokud budeš chtít jít do plavačky, tak bych na Tvém místě pořídil nějakou 3,9m boloňku od Mila nebo Trabuca okolo 1.500,–. To jsou slušný cajky a uvidíš, že to půjde samo
Myslím si, že bohatě stačí průměrné vybavení, spíš jde o to, abys s karpovým prutem neprovozoval plavačku a naopak. Plavačka za desítku sice bude lepší než za 1500,–, ale o moc víc s ní už nenachytáš, tam dostaneš navíc hlavně komfort, pocit atd…
- Pátek 23. dubna 2004 v 8:53® Roman
-
Láďa: v pohodě – jasně že ses mě nedotk :o) to je to o čem mluvím. Myslím že prut za desítku je mi na nic, když nebudu vědět jak na kterou rybu políčit, jak nástrahu připravit, jakej návazec zvolit atd. Potom se nedostavěj záběry a drahej prut je na nic. Myslím že nejdřív musím tohle vychytat a naučit se to a pak můžu koupit supr nádobíčko. Navíc už potom budu vědět přesně co potřebuju. Teď jít něco kupovat tak třeba koupím kvalitní a dobrý vybavení ale takový který se pro mě a můj způsob lovu vůbec nehodí :o))
- Pátek 23. dubna 2004 v 8:22® Láďa
-
Roman:Nechtěl jsem se Tě nějak dotknout,ale myslím že i ten vlasec ve vodě může být rozhodujicí element i v případě.že chytáš na těžko. Já sám sice chytám jenom přívlač,ale mám takový pocit,že i rybolov na těžko potřebuje trochu citu včt. toho vlasce. Jinak je určitě pravda,že ryba nepozná jestli máš prut s navijákem za desítku či za pětikilo,ale jde přeci taky o to jak se s tím chytá a taky o dobrý pocit rybáře.
- Pátek 23. dubna 2004 v 8:12® Roman
-
jiris: k tomu vlasci – samozřejmě tam sedmdesátku nemám – to jsem napsal pro představu o velikosti navijáku – že se tam vejde 100m sedmdesátky . o) co se týče toho co tu je a co budu chytat, to jsem tu už někde popsal. otázkou je jak na kterou rybu jít… osobně jsem preferoval dva způsoby lovu – na plavanou a na položenou. Na položenou se dá z toho co mám jeden prut s navijákem vybrat a odladit. Ale na plavanou je potřeba jemnější nádobíčko tak to si budu muset asi pořídit. Přívlač mě taky teda láká, ale vzhledem k tomu že vůbec nevim jak na to a moje pokusy byly spíš jen taková zoufalost bez jakéhokoliv náznaku úspěchu, zatím je to hodně v ústraní…
- Pátek 23. dubna 2004 v 7:55® jiris
-
Roman – postupně. Za prvé si rozmysli co chceš a jak chytat. Popřemýšlej jaké vody a co v nich u vás žije, potom se rozhodni jakej způsob lovu by jsi chtěl provozovat a jaký ryby (a jak velký) chytat. To je to nejtěžší, musíš si vyhranit způsob lovu, kterým se budeš zabývat. Protože zatím si musíš najít úzkou specializaci a až později můžeš jít do univerzálnosti. Takže se můžeš rozhodnou pro plavajdu, položenou, feeder, přívlač ale i mouchu. Jde o to si to pouze ujasnit (i já v tom zatím nemám moc jasno). Po rozhodnutí jakej způsob lovu zvolíš si vyber průměrnej cajk. Já osobně nachytám se starým prutem to co s novým. Pouze mě to s novým víc baví, i když nechytám ryby. A o tom to je. Není to o tom, že ryby jdou jen na to nejdražší vybavení… o tom to fakt není. A ještě na konec mne dost zarazil průměr tvého vlasce.
- Pátek 23. dubna 2004 v 7:22® Roman
-
Láďa: jo a ještě mě teĎ napadal jedna věc. Když člověk chytá na těžko tak jediný v čem ho může brzdit prut je v nahození a pak v záseku a zdolání ryby. ale vlasec a nástraha co je ve vodě jsou pro rybu pořád stejný, takže to že není záběr přece vybavením asi nebude . o) no to je jen taková myšlenka. U přívlače to je něco jinýho tam jsou ty rozdíli v prutech asi obrovský
- Pátek 23. dubna 2004 v 6:39® Roman
-
mirmen: mě je to v podstatě jedno jestli to bude v hradci nebo někde kousek poblíž. Já jezdím do práce autem takže není problém kamkoliv zajet. spíš mi možná bude líp vyhovovat mimo město aby se tam dalo zajet autem a nechat ho tam. Ve měste by byl asi problém s parkováním, ne? Dej vědět kdy se chystáš a já si zkusím vyčlenit čas. Zrovna tenhle víkend mi vypadl program tak bych mohl mít volno(pokud samozřejmě nepočítám sobotní hokej který musím vidět . o) ). Takže se rád připojím
- Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 22:11® Roman
-
Láďa: je mi jasný, že moje vybavení je nic moc, ale jak jsem již psal na rybníku na chalupě kde jsou podle mě stejný podmínky jako kdekoliv jinde jsem i s tímhle nářadím byl schopen nachytat třeba tři kapry za večer… to mi je záhada . o) no ale náčiní stojí za starou bačkoru to je jasný a chce to změnu, ale teprv vloni jsem skončil školu takže penízky nebyly. Teď sice vydělávám a myslím i slušně, ale zřejmě mě čeká zařizování bytu tak nechci vydávat horentní částky za rybářský vybavení. Je jasný, že čím víc to stojí tím je to kvalitnější, ale přece mi neříkej že prut za 1000 bude o tolik horší než prut za 3000 nebo i za 15000 co jsem viděl… podle mě není důležitá až tolik cena, ale aby to byl prut určenej k tomu co s ním chci dělat(i když to já právě nemám). Já si myslím že pro mšlepší je mít jeden jemnější prut s malým navijákem za 2000 a jeden vetší tužší prut třeba na kapry s větším navijákem za 2000 než jeden jakejkoliv prut s navijákem za 5000. Jo a jen tak mezi náma – děda chytá na 40 let starej štípanej prut, vlivem zlomení ještě o třetinu kratší jako nástrahu používá napařenou housku, bramboru nebo žížalu, chytá jen na těžko a tahá na tom kapry,boleny, štiky, amury… a je to jak to tu už zaznělo – bobkař . o)
- Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 21:55® mirmen
-
Roman: v tom případě se domluvíme na lovu přímo v Hradci,na Labi či Orlici. Je to vše v dosahu MHD , případně pár minut pěšky .
- Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 21:53® Roman
-
mirmen: tak to je super. Já navíc jezdím do Hradce do práce takže přes Vysokou jezdím každej den. až se budeš chystat na ryby dej vědět a rád se připojím. Teda pokud budu mít čas. Nechodím do práce totiž dlouho a ještě se mi nedaří zorganizovat čas, abych všechno stihl. Rád se připojím a třeba i jen jako divák. Musím se přiznat že jsem se letos ještě nedostal k tomu, abych koupil povolenku . o)
- Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 21:34® mirmen
-
Roman:z Pardubic do HK to nemáš nijak daleko. Momentálně jezdím na Labe nad Vysokou, takže není problém se domluvit a pár hodin si zachytat kousek pod Hradcem.
- Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 20:50® Láďa
-
DaH:SOUHLASÍM. Roman:Myslím,že budeš muset opravdu utratit nějakou tu tisícovku a tím nemyslím jednu či tři,ale spíše více!!!!!A potom teprve příjde opravdová radost z rybařiny a nakonec se dostavěj i ty úlovky!!!!!
- Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 20:45® Láďa
-
Roman:Přesně jak psal DH. Všechno chce své a každá rybolovná technika má své specifika,ale úpřímně řečeno s těmi pruty a navijáky co jsi zde popsal,tak s tím asi jsou tvé šance minimální a víceméně náhodné. Jinak Labe je jedná mých nejoblíbenějších řek a věř mi,že se tam dá velice dobře vláčet.
- Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 20:41® HaD
-
Roman: jestli to ode mě vyznělo tak, že bez špičkovýho cajku nenachytáš, tak tak to vyznít nemělo. Já myslím, že většina rybářů, kteří začali chytat před více než 15 lety (za totáče), tak chytala na cajk nic moc a naučili se to a nachytali. Ale já to beru podle sebe-až když jsem si asi před šesti lety koupil kvalitní plavačkovej prut, tak moje plavačková schopnost (nebo jak to nazvat) strmě stoupla. Stejný to bylo u vláčky atd. Určitě existují univerzální pruty se kterými se dá chytat různými způsoby, ale nikdy to nebude ono. Nevím k čemu to přirovnat. napadají mě třeba boty. Určitě se dají koupit boty, v kterých se dá chodit normálně jak v zimě i v létě, možná se v nich bude dát i sportovat a třeba i jít do divadla. Ale svým způsobem nebudou skutečně dobrý na nic z toho, protože tam bude ředa kompromisů. CO SI O TOM MYSLÍTE OSTATNÍ? (JIRIS, VACLAV, BASS, MAF, MIRMEN ATD. ATD. ATD. ATD.)
- Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 13:27® Roman
-
a aby toho jeste nebylo málo mám ještě jeden dotaz. Zdědil jsem doma obrovské množství starších třpytek – když vidím ty ceny v obchodech tak mám doma hotové jmění. Ale vůbec nevím jak kterou na jaké vodě a na jakou rybu použít atd. Párkrát jsem třpytkovat zkošel ale to jsem nezaznamenal ani náznak nějakého záběru ryby.....
- Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 12:55
-
DaH: to bylo tobě ode mě :o))))) jsem trubka
- Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 12:55® HaD
-
odkud jsi? někdy bych se přijel podívat jak chytáš? jo ještě jeden postřeh. na chalupě jsme měli rybník soukromej a tak jsem tam o prázdninách rybařil a třeba i na naprosto primitivní vybavení s jedním háčkem olůvkem a policajtem nebo jedním splávkem jsem tam byl schopen chytit rybu za jakéhokoliv počasí a v jakékoliv denní době. a ryb tam nebylo extra hodně. Ale ani jsem neprohazoval, jen tam šoupnul kousek chleba nebo kuličku z chleba a vždycky jsem chytil. a to i líny, kapry a na žížalku okouny. a teď se snažím jak se snažím a úspěchy žádný. není třeba těch ryb málo? i když svojí neschopnost na to svádět nebudu . o)
- Čtvrtek 22. dubna 2004 ve 12:50® Roman
-
DaH: jenže jak jsem psal v jakých podmínkách chytám tak si třeba koupím prut na plavačku a třeba se to do těch mých podmínek vůbec nehodí – co se týče mojí výbavy tak mám čtyři teleskopy – jeden stará česká výroba 1,8 m hodně silnej se starým ruským navijákem s brzdou vepředu. další 3,3 komplet i s navijákem koupeno v polsku. a další dva velký teleskopy 3,9 m jeden tvrdší druhý měkčí špičku a na tom naviáky 100m šedesátky a druhej 100m sedmdesátky takže je to těžký až hrůza. chci si pořídit asi něco jemnějšího a trochu kvalitního ale ty částky 3000 za prut a další za naviják se mi zdá dost vzhledem k mým schopnostem. Jsem myslel že se nejdřív naučím a pak zainvestuju do kvality až budu vědět co a jak potřebuju abych chytání dovedl k dokonalosti. ale takhle nemám představu…