Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:24® dodorider
dodorider

osprey> rikam moji zkusenost a nechodim na ne cilene jedna se spise o nahodnou rybu

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:22® osprey
osprey

dodorider> S tímhle cajkem bys spoustu fleků vůbec neodchytal a na mnoha jiných bys jen držel prut a čekal co ta ryba udělá.

Loví se s hlavami 20 g, za povodní, v pařezech, skalách apod.

Já třeba můžu říkat, že jsem nikdy neutrhl sumce. Ale radši to moc vykřikovat nebudu, protože hned ten příští mi to může předvést. Spoustě vláčkařů jejich největší candáti spadli. A byly to i ryby přes metr.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:20® Prutos
Prutos

dodorider> Ten spadený? Nevím, neviděl jsem ho…ale hodně :-) edit: Byl na prutě 10 možná 15 vteřin…tvrdá rána, série kopanců a úprk po proudu.

Tento příspěvek byl editován 2.6.2011 23:21:59 uživatelem Prutos.
Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:20profil byl smazán

hecht> pamatuješ,protože si taky zlomil prut?Nebo to je takovej rozdíl? Mám dva vláčáky jeden je doslova žvejka a druhej,je o trochu tvrdší..Uvidí­me,snad to bude stačit..

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:18® dodorider
dodorider

Prutos> jak byl asi velky

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:16® Prutos
Prutos

mannice> Mě v počáteční fázi boje připomínal menšího sumce. Pokud jdu cíleně tak beru 0,30 monofil.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:12profil byl smazán

osprey> Kolikrát asi ani zkušenosti nepomůžou,ale je to zdroj z čeho může rybář těžit nejspíš.Já jich popravdě tolik nemám,ikdyž vláčce sem od malička dal nejvíc zatim.A bez podivu to bylo bez úspěchu :-))

Prutos> Nevim jestli se to dá přirovnat,ale připomíná mi to ostroretku.Ta taky klepe hlavou až to možný neni.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:12® dodorider
dodorider

osprey> ja pokazde co sem lapil candata a ze vetsinou byl na jednohacek bezprotihrotu tak mi jeste nejaky vetsi nespadl, pokazde byl krasne sesity a na 12ku vlasec s prutek 2–10g 240cm sel krasne z vody

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:11® Prutos
Prutos

osprey> Trošku…možná. Ale nedovedu si představit, jak bych to k tý lodi dostal :-D

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:10® hecht
hecht

mannice> doporučuji to kompenzovat ohebnějším prutem. S pletenkou mám sice odchytáno pouze pár procent vycházek, ale dodnes si pamatuji, na ten rozdíl, když jsem na můj Speed Master poprvé použil pletenku.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:08® dodorider
dodorider

osprey> 110kg to musi bejt sichta to tahat

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:05® osprey
osprey

Prutos> Jo – chodil bych na tarpony:-))

Teď jsem viděl fotku – 268 cm/110 kg. To by byla moje životní meta. Umíš si představit ten výskok vedle lodě? :-D

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:02® Prutos
Prutos

mannice> Jo, borci. Fascinuje mě ta razance s jakou dokáže mlátit hlavou.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 23:01® Prutos
Prutos

osprey> Kdyby se zkušenosti získávaly snadno a rychle…bavilo by tě to pořád tolik?

Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:58® osprey
osprey

mannice> To byla štika – zdolal jsem ji na jerkáči až k lodi, zaparkoval vedle levého boku a povolil trochu, aby nezačala mlátit hlavou. A ona jen tak přežvejkla hubou a vyhákla se.

Přišla mi seklá tak, že se mi zdálo nemožné, aby z toho spadla – no a ona se ani moc nesnažila…

Jo a jestli myslíš prut – tak se podívej na DVD Feeder 2. Po záseku jezdila holínka o metr, režisérovi se to líbilo a tak jsme to pro velký úspěch několikrát opakovali. Až to prdlo.

Tento příspěvek byl editován 2.6.2011 23:00:12 uživatelem osprey.
Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:51profil byl smazán

osprey> Co si s nim dělal ? :-) Náký pózování pro kameru jo ? :-))

Prutos> Nevim, mě se minulej rok vyklepal i s monofilem a byl taky z rodu velkých.Ale myslim si že u mě to bylo spíš rukama a moh sem si za to asi sám.Když oni sou v tomhle borci.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:47® osprey
osprey

Prutos> Když tam u vás to jsou CANDÁTI. Ono když se pak to hovado začne v proudu mlátit, tak to není jako když vlečeš k hladině nějakou padesátku.

Je smutné, jak pomalu člověk získává zkušenosti s velkými rybami – viz moje spadlá metrovka.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:41® Prutos
Prutos

mannice> Jak píše Míra, je to něco za něco. Lepší přenos záběrů a zásek, ale taky o dost větší šance, že se setřepe. O jednoho jsem už, nejspíš kvůli pletence, přišel…mrzí mě doteď, byl z rodu velkých.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:39® osprey
osprey

mannice> Neuděláš, já sice jednou s pletenkou prut přerazil, ale to jsi neviděl, co jsem s ním kvůli kameře dělal.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:29profil byl smazán

osprey> Já sem jich dost postrácel i monofilem,tak uvidíme.Snad se bude dařit a půjde to s ní dobře i přes její nevýhody.Hlavně doufám,že kůli ní si neudělám něco s prutem.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:25® osprey
osprey

mannice> Až ti vezme fakt velkej, zjistíš, že pletenka je dvojsečená zbraň. Ale obecně je na candáty lepší kvůli kontaktu s nástrahou.

Čtvrtek 2. června 2011 ve 22:22profil byl smazán

kerob> Takže 0.06 je už dostačujicí?Mrknu na firelineku,dost lidí o ní básní a když na ní chytáš i ty :-) . Sem zvědavej jestli mi to na zubáče pomůže,minulej rok sem propásnul slušnou řádku zubáčů :-((

Tento příspěvek byl editován 2.6.2011 22:26:31 uživatelem .
Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:46® dodorider
dodorider

PetrC> tak oprava :-D na lezato i na stojato :-D

Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:46® dodorider
dodorider

osprey> jo aha dekuji :-D no docela dobry ted mi to vazne nedoslo :-D

Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:43® osprey
osprey

PetrC> S čím že si to měl hrát? S céčky nebo s tím bez hacku a carek? :-))

Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:42® dodorider
dodorider

PetrC> a muzu se optat proc se ptas ? :-D

Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:39® PetrC

dodorider> no jo no…

Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:35® dodorider
dodorider

PetrC> to uz nevim vim ze sme je hazeli na caru

Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:34® PetrC

dodorider> a jak jsi je hrál?
Na stojáka?
Na ležato?

Čtvrtek 2. června 2011 ve 21:29® dodorider
dodorider

PetrC> no, jako maly sem je hral proc pak?