Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 25. května 2011 ve 21:31® dodorider
-
Scanix> nastesti na ne nemam tolik stesti a kdyz na ne to stesti mam tak je nastesti pustim
- Středa 25. května 2011 ve 21:22® Scanix
-
sethy> no nevim,je malo tech, kdo je pusti a to i ted, vetsinou se totiz zrovna chyti na „pstruhovce“
- Středa 25. května 2011 ve 21:16® dodorider
-
kerob> ne ja se nechci nejak hadat, ukoncime to a dem kecat o rozumnych vecech
ok?
- Středa 25. května 2011 ve 21:16® dodorider
-
sethy>
jasne
zacinaji candati hody
- Středa 25. května 2011 v 19:45® sethy
-
Candáty nepouštět a je to
Tento příspěvek byl editován 25.5.2011 19:45:13 uživatelem sethy. - Středa 25. května 2011 v 19:21® dodorider
-
kerob> je to technika kterou chytam a nic ani nikdo to nezmeni
K candavoti ulekla ryba vyplave cca po 4 a dele dnech, vim o candatech sve preci jen sem je choval po pretazeni z hloubky na breh ze 4m a vice mu virazne zkratis zivot a jehla kterou zapichujes cca 2cm od ritniho otvoru aby splaskl ti stejne nepomuze zmensi to ryziko, ale i tak to nepomuze mel sem candose tady u nas na jame cca 8m hloubka krasne zdolany krasne pichnuty osetreny a vypusten po tydnu vyplaval mrtvi takto osetreny candat, tim chci rict ze touto cestou ryba neleka hend ale trebas po nekolika dnech, zda to najdo oskenuji ti z jedne knihy biologii kde je krasne popsany cely candat
- Středa 25. května 2011 ve 14:17® kerob
-
dodorider> odchytal jsem desitky plavackovejch zavodu, par feederovejch a 3 vlaceci. Vim jak to chodi a taky vim, ze zalezi na pristupu a nature lovce. U me nakonec zvitezilo presvedceni, ze nemusim popichat nebo jinak poskodit desitky cudel jen proto, abych si dokazal, ze jsem lepsi nebo horsi nez ostatni. To, ze se to v zavodech takhle bezne dela, neni pro me argument – me se to nelibi a tak to tak delat nebudu, nikdo me k tomu nenuti a nikdy bych to nepouzil jako nejaky ospravedlneni toho, co delam.
A kdyz mi to ta stika na 10cm woba neveme, tak se taky nepos… bud to vezme jindy nebo jina… tohle me nechava naprosto v klidu, protoze s nikym nesoutezim.
A k tem candatum… podle me to je JPP. Okounoviti maji sice trosku specifickej mechyr, ale ty 4m je strasne malo… takovy rozdil hloubky prekona candat pri lovu rybycek behem chvilky a problem s tim nema. Bezne chytam na podzim candaty 45–70cm z hloubek 10–18m, staci na to myslet a rybu nechat jezdit, nervat ji k hladine moc rycle a v zaloze mit dutou jehlu (a vedet jak na to). Kdyz je dobrej den, chytnu tech candatu treba 5 i vic a nikdy se mi nestalo, ze bych druhej den na tom miste nasel i jen jedinyho chciplyho candata, myslim si, ze pokud clovek neni idiot, ma candat na preziti veliky sance (cim vetsi ryba, tim vic sanci) i pri vytazeni z vetsich hloubek.
- Středa 25. května 2011 ve 14:01® dodorider
-
kerob> jj ale bohuzel zavodni privlac je hold o malych tloustich okounech a stickach, ja se nechci hadat, ale v lete sou chvilky kdy se ti stika na 10cm woblery vyprdne a jde na mensi rybky ne jednou se mi postestila pres 80cm na woba ve velikosti 2,5–4cm ci malinkou rotacku, vytahnou malou rybu z male hloubky na 18–22 trojhacek je podle me mene poskozujici nez vytahnou na giga haky velkou rybu z hloubky a pustit ji nevim zda to vis ale 50% candatu vytazenych z hloubky 4m a vyce leka jen kvuli tomu ze sou vytazeny z hloubky takze oboje ma neco pro a neco proti
- Středa 25. května 2011 ve 13:55® kerob
-
dodorider> hmmm… ja moc nefandim vlaceni tehlech mikrosragor uz z principu, fakt nemam za cil chytat 10cm ryby. A to ani na malych rickach (ale na pstruhovky nechodim). I na 2 rotacku nebo 7cm woba skacou cudly, ktery chytat nechci (a to rozhodne necilim na trofejni ryby) … fakt si nepotrebuju mastit ego tim, ze za den vytahnu na vlacku desitky „nastraznich“ rybicek, ale mas recht – kazdy jsme jiny.
- Středa 25. května 2011 ve 13:35® dodorider
-
kerob> izumi, jo je to silene realisticke a taky cena je az moc realiticka az z toho praskaj bulvi, ale jak rikam koupil sem je a uz kazdy ma na konte dost ryb, hned prvni vychazku fakt dobra vec na duhaka v hlubsim proudu nechat je se jen nadnaset a obcas cuknout jako dkyz dodelava rybka a ty pecky sou pokazde v tom pohybu rkasne zabery
- Středa 25. května 2011 ve 13:33® dodorider
-
kerob> vodim rad rotajdy 00 000 a 0000 woblery pres 5 cm sou pro me kotvy ideal je 2–4cm (illex, izumi, kenarty,atd.) gumicky max do 3cm mikro smacky a reviry kam chodim vyzaduji jemne a male nacini, tezko pujdu s prutek 10–30g na tok huboky 10–50cm siroky 3–8m kde se vyskytuje potocak duhak jelec , ja nehledam metrove candaty stiky sumiky atd., jo mam tu i tvrdsi proutek to kdyz s kolegou vyrazim na neco vetsiho ale moc me to nebavi. proste kazdy ma neco ne?
- Středa 25. května 2011 v 10:17® kerob
-
sethy> ja nikdy UL nemel a s nejvetsi pravdepodobnosti ani nikdy mit nebudu. Moje vlacaky zacinaj na 4–24 (skelous) a koncej na 150g… i chvejivku mam 7–24g… a nevim, k cemu jemnejsi.
- Středa 25. května 2011 v 10:15® kerob
-
dodorider> Izumi jsou super, nikdy jsem nemel nic, co by takhle chodilo…
- Úterý 24. května 2011 ve 23:15® dodorider
-
sus1> bohuzel ano
- Úterý 24. května 2011 ve 23:15® sus1
-
dodorider> Tak to je asi tak skoro všude na stejno.
- Úterý 24. května 2011 ve 23:13® dodorider
-
sus1> jj ale bohuzel hladovejjsi sou mistni rybari
- Úterý 24. května 2011 ve 22:59® sus1
-
dodorider> Tak si zachytáš dobře,když jsou ryby hladové.
- Úterý 24. května 2011 ve 22:54® dodorider
-
sus1> zralok hele krav vsude kolem noha pryc ani goretex te nezachrani, jako fakt! to neni k smichu vladne tu hlad a kdo ma vic zubu ten vyhrava ja jich uz mam par v coudu od puku atd. vim o cem mluvim kor kdyz tu je hodne sticek bez 88cm rovnej metr to je jak pirane
- Úterý 24. května 2011 ve 22:52® sus1
-
dodorider> Tak to si ani nedovedu představit, když bys chytil půlmetrovou štiku.
- Úterý 24. května 2011 ve 22:25® dodorider
-
sethy> u nas je vazne divocina
- Úterý 24. května 2011 ve 22:15® sethy
-
dodorider> tak to se ti ani nedivím.
- Úterý 24. května 2011 ve 22:13® dodorider
-
sethy> ja se velkych ryb bojim jednou me kousla plotice a hnisalo to asi 5 mesicu tak proto a to mela skoro 20 cm
- Úterý 24. května 2011 ve 22:10® dodorider
-
sethy> asi 9 kouskus se tu najde
- Úterý 24. května 2011 ve 22:04® sethy
-
skwor> Já už ani jedno – hurá. Vše jsem prodal.
- Úterý 24. května 2011 ve 22:03® sethy
-
dodorider> a kolik máš těch ULek?
- Úterý 24. května 2011 ve 21:15® dodorider
-
Libor> kazdy ma hold neco
- Úterý 24. května 2011 ve 21:11® skwor
-
Libor>
- Úterý 24. května 2011 ve 21:11® Libor
-
Nejlepší prut je shimano speed master, marná snaha.
- Úterý 24. května 2011 ve 20:54® dodorider
-
skwor> hele hlavne to funguje! rad je ouzivam v proudu ze je poustim jako by dodelavajici rybku co se semntam hne a jak na to pstruzi reaguji
dokonce i candos se pro nej zvedl z cca 1,5m hloubky
- Úterý 24. května 2011 ve 20:52® skwor
-
dodorider> Mě se ty Izumáky moc nelíbí
Je to sice realisticky pěkný, ale… nevím
nedávno jsme se o tom bavili se sethym.