Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 20. května 2011 ve 14:36® kerob
kerob

sethy> mas jen prehnany naroky :-D

Pátek 20. května 2011 ve 14:31® sethy
sethy

kerob> nevím asi jsem kupoval stále špatnou FL :-D teď mám doma poslední 0,17 nebo 0,15, až ta odejde, už si FL nekoupím.

Pátek 20. května 2011 ve 14:29® sethy
sethy

PetrC> tož nevím ale všechy FL co jsem měl se začaly velmi rychle chlupatit – na řece, kde se to tahá po kamínkách.
Názory musí být veselé, o tom to přece je :-) a jsem rád že tě pobavily.

Pátek 20. května 2011 ve 14:29® kerob
kerob

sethy> ja koupil prvni FL (sedou 0,12) temer hned pote, co se objevila na trhu v CR… kupoval jsem ji za strasnou palbu U kajmana… chytal jsem na ni dva roky, pak jsem ji otocil a chytal na ni jeste dalsi rok. Zbytek stale jeste mam, pouzivam ji na opravy podberaku, pevnostni sesivani apod. Rek bych, ze jeji vlastnosti se za celou tu dobu nezmenily.

Pátek 20. května 2011 ve 14:25® kerob
kerob

PetrC> pokud bys vzal vlasec a snuru stejne nosnosti, tak snuru vetsinou prerves o dost snaz. Roli hraje prutaznost/ne­prutaznost… rovnocenny vysledek by mozna byl v pripade uplne plynulyho napinani bez jakychkoliv razu.

Pátek 20. května 2011 ve 13:56® PetrC

sethy> ty brďo, teď jsem se važně nachytal, že blbě čtu, či přehlížím části textu…

Na takovou tu sumčí nebo těžší přívlač už řadu let používám vlasce o průměru 0,40mm a výš a kdybych neměl vážně zábrany, tak dám i tu padesátku. Fakt!
Ono přervat kvalitní pětatřicítku je také spojené se značným úsilím, natož tu čtyřicítku/pě­tačtyřicítku! A nemám na mysli zkoušet to přes prut, ale rukou. V některých případech mi připadá, že je vlasec odolnější a pevnější než šňůra!
Ale toto je opět na další debatu.

Pátek 20. května 2011 ve 13:51® PetrC

sethy> tak to je zvláštní. Vážně. A pokud se jednalo o původní výrobek, tak se mi tomu nechce věřit. Ale věřím ti. Trochu…

:-D :-D

To, že se výhody spékanosti vytratí po prvním dni používání, je velmi podezřelé, neboť ještě po několika měsících po každém vyschnutí návinu je (ta má) tato pěkně tuhá a trvá to nějakou chvíli, než se rozmočí a změkne.

Kubo, mě nevočůráš anebo jsi skutečně měl smůlu na kus, případně jsi narazil na nějakého polského kazišuka…

:-P :-P

Whiplašku jsem měl, ale na styl mého rybaření se nehodila, takže zbytek mám uskladněný pro jiné účely. A udávaný průměr versus skutečný? Opět téma na další tlachání.
Jestli ti Američané nemají v tomto případě klid a nějaký průměr neřeší a nakupují podle nosnosti…
Někdy nemám rád Američany. Jsou to …

Vážně jsou multíci tak dobří? Asi to někdy vyzkouším.
Jo a četl jsem tvé veselé názory nejen tady, ale i u sousedů. Takže bacha, čert nikdy nespí (ba ne, jsem světlonoš…)

Ty používáš na sumce šňůru? samozřejmě jsem nepochyboval o použití MP a patřičného prutu.
Ale to by bylo na další diskuzi.

;-) ;-)
Pátek 20. května 2011 ve 13:38® PetrC

skwor> přesně tak a nejen tradice, ale za pár let i legendou a počkej na ty písně co se o tom budou zpívat a ty bajky, co budou babky vnoučatům před spaním vyprávět…

Myslel jsem si to – už ten typický název…

Pátek 20. května 2011 ve 13:35® PetrC

džigit> i značky s vlastním vývojem a výrobou samozřejmě přebírají některé výrobky od jiných výrobců, ale značku dragon nemám rád a toto je typický představitel překupníka a samozřejmě dragon není sám…

Sethy toho nakecá (čti napíše)…

Pátek 20. května 2011 ve 13:00® džigit

sethy> ta to já dokázal,rána jak z děla. Málem jsem měl na hřišti :-))

Pátek 20. května 2011 ve 12:28® sethy
sethy

PetrC> možné to je, ale první FL jsem měl v době, kdy se ještě na českém trhu neprodávala a po 2 letech praskala jak nit.
To že je spékaná je výhoda, ale po prvním dni na řece přestane být spékaná :-D
Na sumce mám whiplashku 0,21 takže reálně tak 0,40 na cca 30kg – letos chci na denní vláčku na sumíky zkusit vlasec 0,45 uvidíme. Přervat jsem ho prutem nedokázal.
Multíci jsou dobří, měl bys to někdy vyzkoušet:->
Jo a pokud si myslel prut na sumce, tak nějakého rozemeijera na multík do 75g.

Tento příspěvek byl editován 20.5.2011 12:29:19 uživatelem sethy.
Pátek 20. května 2011 v 11:41® skwor
skwor

PetrC> Naše společný rybačky už jsou tradice :-)) Millenium je taky dragoňácká, ale letos se na ní asi nedostane.

Tento příspěvek byl editován 20.5.2011 11:41:51 uživatelem skwor.
Pátek 20. května 2011 v 11:23® džigit

PetrC> to s Drakem je asi pravda,ale to bude u více firem.Ne každá značka má fabriku ne veškeré své zboží.
Jak píše výše Sethy,ty Invisible stojí za zkoušku :-)

Pátek 20. května 2011 v 11:20® PetrC

skwor> také tě zdravím.
Samozřejmě, letos se opět domluvíme a společně k vodě vyrazíme. Tak jako loni, předloni, předpředloni, předpředpředloni a …

Jsem zvědav, co napíšeš po sezoně na invisible braid. Ta millenium perch je od dragonu, že?

Pátek 20. května 2011 v 11:17® PetrC

sethy> asi je to tak jak píšeš. Pokud jde o třepení, tak se domnívám, že to bude stejné a jak napsal kerob, FL je spékaná se všemi vlastnostmi z toho plynoucí. S čím vlastně chodíš na sumce?
Pokud jde o nosnost, tak tento parametr je dost velké téma na dost velkou diskuzi…
Slabší průměry jdou zcela mimo mě, takže toto téma se mě netýká.
Se životností problém nemám, viz níže, ale připouštím možnost, že jsi kupoval nižší kvalitu. Hodně se o tom jeden čas psalo…
Ty vážně používáš multíky? A jaké to s nimi je a fakt jsou dobří?

Pátek 20. května 2011 v 10:37® skwor
skwor

PetrC> Čau, tak co, zase se letos nedomluvíme na ryby? :-D

Černou 17ku FL mám asi dva roky, nemůžu si na ní stěžovat. Teď jsem navinul tu Invisible braid, ta na test teprve čeká. Celkem by mě zajímala i Millenium perch 0,08mm.

Pátek 20. května 2011 v 10:25® kerob
kerob

olda> stara Whiplashka byla nejhorsi snura, kterou jsdem kdy mel… trepit se zacala okamzite a sice unesla hodne, ale taky to byla nejtlustsi snura, kterou jsem snad kdy mel i pres to, ze na ni bylo 0,12… realne ale tak 0,30.

Pátek 20. května 2011 v 10:22® kerob
kerob

to, proc pouzivam rad FL je to, ze neni spletana, ale spekana a kdyz je nova, tak jde suprove ockama. A trepit se zacnou driv nebo pozdejc vsechny snury… stejne je to spotrebak.

Pátek 20. května 2011 v 10:20® sethy
sethy

PetrC> na sumíky v silnějších průměrech Powerka určitě lepší. Tak moc se netřepí, přijde mi i větší nosnost. Střední průměry už nepoužívám, tam mám vlasce. A ultra tenké pletenky 0,08 tam mi vede invisibla od dragona, netrhá se tak jak FL ve stejných průměrech. Navíc ten průměr opravdu sedí a udrží taky hodně. Ale FL 0,17 jsem používal dlouhá letá ke své spokojenosti. Leč po sezoně jsem jí vždy vyhodil. Nyní už jí náhradily vlasce 0,25–0,30 (díky multíkům, u smekáče byla 0,30 už problém)

Pátek 20. května 2011 v 9:56® PetrC

džigit> tu svou sedmnáctku mám navinutou z doby, kdy jsem si pořídil první suverän, a to už bude nějaký pátek. Ale tenkrát jsem si návin, který se vešel na celou cívku, rozdělil na dvě cívky. Ten jeden návin jsem loni vyhodil.
Jo a jedná se o původní FL ze států.

Mě se ale nemotá a občas použiji jak plandavky, tak i rotačky.
PowerPro je prý dobrá, ale osobně ji neznám. A šňůry od dragona? No nevím, podle mě je to překupnická firma se vším všudy…

Pátek 20. května 2011 v 9:46® olda
olda

džigit> Mně FL dost dělala paruky a Power snad jen jednou za lonský rok.Ale na pevnost u mne vede Vhiplash,i když stará chlupatěla,letos budu zkoušet novou má být odolnější tak se uvidí.

Pátek 20. května 2011 v 9:04® džigit

PetrC> no já vlastně taky.Koupil jsem za dobrý peníz žlutou ve velkém balení a letos asi ještě využiju.
Namotal jsem poslední nový návin a starou dal do šití.Krásně drží,nepraská :-))
Jinak jsem s ji na vláčku docela využíval za tmy,i chlupatou.Pak jsem ještě udělal špatnou zkušenost s „pavoukem“ až jsem skončil u PowerPro.Chtěl bych si prubnout nové spešl šňůry od Dragona

Pátek 20. května 2011 v 8:56® PetrC

džigit> zdravím tě.

:-) :-)

Nojo, ale které to jsou? Nechci si hrát na chytráka, ale každá šňůra se bude třepit a vlastním FL starou několik let a ač je trochu chlupatá, tak stále drží.
Ale přiznávám, moc ji nepoužívám (sestavu se šňůrou).

Pátek 20. května 2011 v 8:46® džigit

PetrC> ahoj,některé už jen tím,že se tolik netřepí :-)

Pátek 20. května 2011 v 8:28® PetrC

sethy> jelikož mám raději vlasce, tak nemám přehled ve šňůrách, a proto se tě zeptám jaké šňůry jsou lepší než FL, proč a v čem.

Čtvrtek 19. května 2011 ve 20:43® ART
ART

Kazan> dost jsem si přečetl, zvlášt reakcí. Jenže nikde nenacházím pravou odpověď. Už před pár týdny jsem to tu řešil i s Ospreyem a i tem mi doporučil nějaké, ale na ty jsem nenašel moc komentářů. Hodně lidí vláčí s FL barva hnědá a říkaj že je to fajn šnůra

Čtvrtek 19. května 2011 ve 20:26® Kazan

ART> FL není špatná, ale jak píše sethy, jsou dnes lepší šňůry. Takže pokud do ní nejdeš že je někde v akci za pár fufníků, tak se spíš poohlídni po něčem novějším. Trochu si to tu proběhni je tu o šňůrách dost čtení.

Čtvrtek 19. května 2011 ve 20:21® spike
spike

sethy> Neboj vím, v létě tam plánuju jezdit často, akorát tu noční vláčku si tam sám nedovedu představit. Pokud se teda oba bavíme o jednom a tom stejném.

Čtvrtek 19. května 2011 ve 20:16® sethy
sethy

ART> vykašli se na starou FL dnes už jsou lepší šňůry.

Čtvrtek 19. května 2011 ve 20:15® sethy
sethy

skwor> to já rači fousky