Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 13. května 2011 v 17:40® sethy
-
skwor>
- Pátek 13. května 2011 v 17:06® skwor
-
sethy> A barva GMO, kterou asi před dvěma lety přestali vyrábět se vrací jako novinka 2011
- Pátek 13. května 2011 v 15:58® sethy
-
9cm hornet 327Kč – dobrý vtip
http://www.rsp-fishing.cz/…o-hornet-d-3 - Pátek 13. května 2011 ve 12:49® mvincik
-
HaDová> škoda, že se něco takého nepořádalo za mých mladých let. Dnes už se tam věkově nevejdu, ale jel bych hned!
- Pátek 13. května 2011 ve 12:31® HaDová
-
Letní rybářské soustředění mladých přívlačářů do 15 let v Jistci ve dnech 30.7.-6.8.2011
Vážení přátelé přívlače, závodníci!
Dovolujeme si pozvat mladé zájemce o závodní přívlač na letní rybářské soustředění mladých přívlačářů v Jistci u Staré Vráže, okres Písek, konané ve dnech 30.7.-6.8.2011. Celý tábor proběhne pod hlavičkou MO ČRS Tábor ve spolupráci se Soutěžním odborem přívlače při Radě ČRS. Vedoucím tohoto projektu je asistent státního trenéra juniorů a účastník tří posledních Mistrovství světa v lovu dravých ryb na umělou nástrahu Miroslav Zvolánek. Kromě něj se budou mládežníkům věnovat ještě další zkušení závodníci přívlače. Ubytování a stravování pro 24 účastníků ( 4 vedoucí a 20 dětí ) je zajištěno v chatě Otava na konci vzdutí stejnojmenné řeky z přehradní nádrže Orlík. Předpokládaná cena celotýdenního pobytu včetně stravy a přejezdů je 3.000,– Kč, přesná cifra bude známa až po dořešení všech sponzorských příspěvků – zatím jsou rozjednány celkové dotace ve výši cca 40% nákladů. Rybolov bude prováděn jak na přehradní nádrži Orlík, tak hlavně na nedaleko protékajících řekách Otavě, Skalici a Lomnici, kde budou účastníci lovit pstruhy společně se svými kolegy z tábora mladých rybářů pořádaným Radou ČRS – odbor mládeže. Povolenky k rybolovu na tyto revíry budou pravděpodobně vyřešeny ve spolupráci s JčÚS v Českých Budějovicích. Kromě samotného rybolovu budou účastníci provádět nácvik přesnosti hodů, přípravu nástrah, ověření rybářských znalostí společně s taktikou závodního LRU. Protože kapacita tohoto soustředění je velice omezena, měl by se každý vážný zájemce o tento pobyt ve svém vlastním zájmu co nejdříve přihlásit na adrese Miroslav Zvolánek, Budapešťská 2788, 39005 Tábor, mobil 604 231 860, mail mira.zvolanek@seznam.cz. Místo ubytování je možné si prohlédnout na www.chata-otava.unas.cz. Všem vybraným účastníkům budou včas zaslány podrobné propozice celého tábora včetně mapek, konečné ceny pobytu a čísla účtu, na které budou celé výsledné náklady hrazeny. Dopravu na soustředění i zpět si musí každý účastník zajistit ve vlastní režii, v případě bližšího místa bydliště některých účastníků by byla mezi nimi vhodná domluva, kterou se pokusíme zajistit. Toto soustředění se bude pořádat každoročně a bude součástí budoucí ligy mladých závodníků, jejíž první ročník by měl být již v roce 2012. Na všechny účastníky se těší vedoucí projektu Miroslav Zvolánek.
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 22:39® sethy
-
Char> zbytečné, stejně už ho nepoužívám.
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 21:53® Char
-
sethy> tak ho pošli opravit a ať ti rovnou udělaj úpravu pro megaryby
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 21:40® sethy
-
Char> mě se „zavírá“ už i prázdný
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 21:39® sethy
-
Scanix> kdyby to bylo tím tak neřeknu ani slovo
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 21:25® Scanix
-
sethy> holt chytas same tezke a velke ryby
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 21:23® Char
-
sethy> já ho mám zhruba 8–10 let a v pohodě
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 20:58® sethy
-
Char> toho fencla mám taky, po 2 letech přestal držet v otevřeném stavu, prostě se sám sklapoval
Ten hliník se rychle vychemlal.
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 20:46® Char
-
skwor> ten na fotkách je od Fencla, už jsem se ho za ty roky co ho mám něco nanosil a nemůžu si stěžovat
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 20:34® skwor
-
Char> Já si asi pořídím toho Fencla. Letos na jaře jsem si na lehkou vláčku koupil tohle http://www.grundik.cz/…odberak.html Ale něco na větší fišky ještě v budoucnu koupím.
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 20:30® Char
-
skwor> nosim vláčkařskej podběrák, neni těžkej a na zádech nepřákáží a při vylovování je to větčí pohoda než nahánět rybu rukou,
Na menší ryby akorát a při troše snahy do něj našťoucháš i metrovku
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 20:03® skwor
-
Char> Já stejně nějaký ten skladnější podběrák s hlubší sítí nakonec koupím…Přece jenom je milejší vymotávat wobler ze sítě než krvácet z prstu
- Čtvrtek 12. května 2011 v 18:27® Char
-
skwor> malé štiky beru týlním hmatem a větší zásadně do podběráku, svojí „šikovností“ jsem jednou zůstal vyset na druhém háčku u wobleru za ruku a když se štika na druhém konci začala mrskat tak to docela bolelo což se mi nechce opakovat takže podběrák
- Čtvrtek 12. května 2011 v 15:33® skwor
-
petrikveprik> Zatím preferuju hmat „za ušima“, ale přece jenom mám pocit, že u velký ryby by to už nebyla jistota… Ale zatím jsem se nad 80cm u zubatý nedostal a ty menší pořád jdou vylovit týlním hmatem.
- Čtvrtek 12. května 2011 v 15:08profil byl smazán
-
skwor> no ja jsem to zkoušel jednou a pěkně mi ruku zmasakrovala – na videiich to obdivuju a mam v planu se to naučit. Posledni dobou se mi nedaři chytit pěknější a učit se to na 40tce je uchylarna..
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 12:28® mvincik
-
Máte někdo zkušenosti s jednoháčkem na wobech?? Nezmění záměna původních 3-háků jejich práci ve vodě?? Nemám s tím žádnou zkušenost a ta myšlenka mě teďka napadla, tak ať řeč nestojí, než začne zase MS v hokeji…
- Čtvrtek 12. května 2011 ve 12:23® skwor
-
Scanix> Neoprenka to jistí.
Láďa> Pár věcí ti za dobu co ses schovával mimo net uteklo.
- Čtvrtek 12. května 2011 v 9:36® inspo
-
Máte někdo zkušenosti s vlascem Stroft ABR? Já používám už nějaký pátek Stroft GTM a s ním jsem maximálně spokojen.
- Středa 11. května 2011 ve 21:19® Láďa
-
skwor> Lukaši radši zustan u tloustu
- Středa 11. května 2011 ve 21:09® Scanix
-
Kazan> urcite dobrej kompromis
- Středa 11. května 2011 ve 21:06® Kazan
-
co zkusit obyčejnou neoprenku pro zimní chytání
- Středa 11. května 2011 ve 21:02® Scanix
-
skwor> promlem neni chytit, problem muze byt udrzet, kdyz zacne blbnout, nesmis totiz pustit za zadnou cenu, bo ti ruku zmasakruje…vloni jsem zvody takto vylovoval cca 10kg stiku, co zacala divocit, dulezite je smerovat zvhuru a zdvihnout z vody…zpravidla to pri tom divoceni odnesou jen lehce klouby, ktere se mohou otrit o zaberni oblouky, taktez zoubkama osazene. Rukavice muze asi rybu poranit snaze, zvlast dratena…podberak je fajn, ale nesmis se ti do nej zamotat nastraha, o tom by osprey mohl vypravet
- Středa 11. května 2011 ve 20:46® skwor
-
osprey> Mě už jednou ruka trošku ujela a to byla jenom „blbá sedmdesátka“
Podběrák to jistí, ale zase ta rukavice moc místa nezabere a nepřekážela by
- Středa 11. května 2011 ve 20:46® Kazan
-
skwor> vem si pořádnej kaprařskej podběrák
- Středa 11. května 2011 ve 20:42® osprey
-
skwor> Což to je mi jasné. Já ti poreferuju, jak jsme to přežili bez rukavice. Skřelovým hmatem jsem vylovoval jednou asi 4 kg rybu, na nic ostrého jsem si nesáhl (ale slyšel jsem, že je to hned).
Minule jsem na severu neměl problém – svoji jedinou štiku jsem vylovil týlním hmatem a mořáka za ocasní násadec
Tento příspěvek byl editován 11.5.2011 20:42:53 uživatelem osprey.Zbytek si nepamatuju, ale asi taky do ruky.
- Středa 11. května 2011 ve 20:36® skwor
-
osprey> Já na to koukám kvůli příští Skandinávii, u nás je přece jenom velikost lovených štik trošku jinde. Kleště mi moc sympatické nejsou…