Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 24. dubna 2011 v 18:29® olda
olda

mckvak8> Pletená šňůra Berkley Whiplash Pro New Formula barva zelená,0,06mm 100m-399kč,dříve trochu třepila(chlupa­těla)tato nová prý už by nemněla,jinak jsem sní byl spokojen,letos tuto budu zkoušet.

Neděle 24. dubna 2011 ve 12:00® skwor
skwor

mckvak8> Ta levnější je doprodej staršího modelu (asi). Už nemají ani všechny průměry.

Neděle 24. dubna 2011 v 11:45® ART
ART

skwor> pak se ozvi jaká je. Jen by mě zajímalo proč je RSP-fishing jedna dražší a druhá levnější a přitom jsou skoro stejně značeny.

Neděle 24. dubna 2011 v 11:34® skwor
skwor

Sander> Taky zkušenost :-) Nějakou slabší pletenku letos na jednu cívku namotám.

Neděle 24. dubna 2011 v 11:22® Sander
Sander

skwor > Invisible braid občas použiji v 0,10, ale ne na vláčku, nejbrž jako návazce při položený v létě :-)
A teda dobrý no :-)

Neděle 24. dubna 2011 v 11:20® ART
ART

Díky za rady, tak zezačátku zkusim FireLine Crystal a Stren Superbraid

Neděle 24. dubna 2011 v 11:16® skwor
skwor

osprey> S pletenkami od Dragona nějakou zkušenost nemáš? Jde mi hlavně o ty cenově snesitelné jako Invisible braid II, nebo Millenium. Nebo neznáš aspoň někoho, kdo by je používal?

Tento příspěvek byl editován 24.4.2011 11:16:57 uživatelem skwor.
Neděle 24. dubna 2011 v 11:01® osprey
osprey

mckvak8> Já chytám na neprůhledné. Možná je to špatně, nevím. Dobré zkušenosti mám s Power Pro, Stren Superbraid (jsou i jiné Streny) a Daiwa Tournament. Chválená je i Daiwa Shinobi.

Pak jsou tu šňůry od tlupy Pure Fishing – Fireline, Spiderwire a Whiplash. Taky se to dá.

A kdybys chtěl něco extra, tak na níže uvedeném odkazu najdeš šňůr hafo a jsou tam hodně dobré japonské šňůry, ale za dlouhé peníze.

Neděle 24. dubna 2011 v 10:51® skwor
skwor

mckvak8> Řeším něco podobného. Párkrát jsem chytal na FL crystal http://www.rsp-fishing.cz/…d-2-24-kc-1m a vyhovovala mi.

Neděle 24. dubna 2011 v 10:01® ART
ART

Každoroční téma : Chtěl bych si pořídit na vláčení šnůru, ale nevím jakou. Mohli by jste mi poradit. Vláčím středně velké nástrahy, jak na rybníce tak na řece. Nechytám na UL ani HEAVY vláčku. Představoval bych si nosnost okolo 4–7kg. Nechtěl bych silnější než 14. Docela jsem přemýšlel o těch průhledných šnůrách, ale většinou co jsem se ptal lidí tak na ně jen nadávali že jsou méně odolné.

Sobota 23. dubna 2011 v 7:43® proutnik
proutnik
:-)
Pátek 22. dubna 2011 ve 23:13® ladamaj
ladamaj

osprey>taky stebou souhlasím,jak píše dodorider:)

Pátek 22. dubna 2011 v 16:01® dodorider
dodorider

osprey> tak nejak :-)

Úterý 19. dubna 2011 ve 20:57® osprey
osprey

bobina> Prostě jdi a hledej. Málokdo napíše na veřejný web jméno dobré lokality a když to udělá, většinou lituje.

Nic ti neuteče – obcházej vody, dívej se, přemýšlej. Pstruhařina není jen o rybách. Je to něco víc. A čím těžší je cesta, tím hlubší je pochopení.

Úterý 19. dubna 2011 v 8:30® dodorider
dodorider

bobina> no mao kdo ti ukaze svoje reviry jedine co ti mohu rici je Jizera vice nice

Úterý 19. dubna 2011 v 8:02@ bobina

Zdravím všechny příznivce rybařiny. Letos jsem si poprvé pořídil pstruhovku a tak bych se chtěl zeptat, kam na ně vyrazit. Chytám na přívlač, používám malé třpytky s háčky bez protihrotu a vyznávám techniku chyť a pusť.

Jsem z Pardubic. Byl jsem na Chrudimce a Novohradce, ale je tam málo vody, skoro nechytatelné.

Prosím poraďte, rád bych si konečně pořádně zachytal.

Díky a mějte se

Pondělí 18. dubna 2011 ve 21:33® Rex2
Rex2

Sander> Nezbývá nic jiného než souhlasit. Já se přiznám i ty tlouště tam nechávám, jen kapry beru (chytil jsem jen jednoho na P vodě) a ještě velké tlouště je snad lepší vzít. Ale jinak máš určitě pravdu a otázka je vhodná k zamyšlení. Určitě beru okouna než to ho..o :->

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:36® dodorider
dodorider

Sander> k te odnesene sticce taky sem si vzal domu granulace byla chut a co clovek je lovec, ale zase, nesmi kreckovat proste vseho moc skodi

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:32® dodorider
dodorider

Scanix> jasne ale jak rikam tady je okouni mor, ted na ten pstruhovy usek 1km chodim smackovat okouny :-D prejdes prehradku a chytas jen potocaky a siveny aspon ze nemohou nahoru :-D a letos vyse jdou videt i malinke rybky takze snad se bude i dale darit

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:30® dodorider
dodorider

Sander> to neni hrich a opet jina situace, u ans je se sumci na MP zmizela bila ryba plotici sem nevidel cca 3 rok sumce na housku cervika ci peletu denne

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:28® dodorider
dodorider

Scanix> k te stice na MP souhlas sou skoro fuc proc? mira 50cm stika je dospela priblizne v druhem az tretim roce to je prumerne velikost 50–60cm pak se vytre a kdyz se tady kazdy druhy rok ukazou stiky 52 a ty koukas jak rybari chodej domu kazdy den se dvema kudlickama co maj 52 nic se tu nevytre ten pulrok tam chybi, neda se nic delat, leda zvysit dolni miru na 60+ treba by to pomohlo

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:27® Sander
Sander

dodorider > já taky nejsem přítelem toho, dělat něco plošně. Spodní úsek pstruhovky co mám za barákem je v prdeli, v najdjezích hejna tloušťů, plotic a kaprů, v létě voda kvete a mimo těch kvetoucích nadjezí se tu lososovitá ryba nemá kde schovat. Je tam tolika bílé ryby, že místama brodíš v polévce jejich potomků.

Takže třeba tady okouna i štiku s čistým svědomím vždy pustím.
Dobře, loni jsem tam jednu vzal, tuším 65 čísel. Ale protože jsem na ni měl chuť.

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:25® Scanix
Scanix

dodorider> je treba si uvedomit, ze i bila ryba zere jikry a okoun je jiste rybka, ktera je pozirana vetsimi pstruhy, alespon u nas par granulacu melo ve strevech prave okouna a i kdyz jsem ze pstruhovky moc okounu neodnesl, nikdy nemeli v sobe zadneho pstrouzka, pouze nejake bile rybky a nebo zase okouny ;-)

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:24® dodorider
dodorider

Scanix> narazim na pidryby :-D tim ze vlacim 0 max a prevazne 00–0000 a woby do 4cm :-D neznamena ze jdu na pidiryby :-D naopak vetsi ryby na MP mam na tuto malou havet kdyz jdu na tezsi privlac nedokazu uspesne zachytat tedy kdyz nepocitam sumce kterych tu je hafo sic jen ve velikostech 60–100 ale je jich tu jak sracek, takze sem verny ultralehke :-) bavi me to :-D ale jinak je to jasne do vody nevidim preci jen v te vode muze byt nejaky gigant

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:22® dodorider
dodorider

Sander> to zajiste, to uz je ale jiny pripad, ja myslel pripad reviru kde nez docilis potocaka ci sivena velikosti 35+ tak vytahnes napr 10–20 ks ryb kolo 20cm, bohuzel je tahas a popichas, ale pokud chces hezkeho potocaka neda se tomu vyhnout, na jednom reviru ktry byl vtok do jedne ricky, se natahli nevim tzda predloni nebo tri roky zpet ale natahli se tam okouni cca 15cm revir mel nastesti po 1km prekazku kde nelze pokracovat, sou tam dodnes a uz tam nic nechytis a co tam bylo drive krasni siveni a potocaci, okoun je hltac jiker a malych rybek takze co se vytrelo slo do nich a vetsi kusy sezral clovek, takze okoun je svym zpusobem skudce ale prirodu nezastvime ze?

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:20® Scanix
Scanix

Sander> naprostej souhlas, vidim to uplne stejne, radeji i chytat stiku, ktera na MP u nas temer vymizela, bavimeli se o rece, takze na P diky antirybickarskemu provedeni ma sanci vyrust a to je pro me treba urcite vetsi hodnota, nez granulovana ryba. Taky je mam rad, ale pokud pokud si sticka nejakeho slupne, je to mozna jen drahe krmivo, ale prejme jim to ;-)

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:17® Scanix
Scanix

dodorider> clovek se obcas divi, co vyroste pod nohama a navic, pokud clovek chyta pidi rybky, tak na krokouse nemusi narazi, ale muze, to uz vim :-)

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:13® Sander
Sander

Já kdysi dávno zabil okouna na maličkaté pstruhovce. To byl jediný moment v mém životě, kdy jsem usoudil že tam fakt škodí.

Na dnešní pseudopstruhovce vyžehlím buď hovno, nebo kapra, nebo tlouště…takže veškerou rádoby škodnou vždy pustím, protože se snažím myslet trochu dopředu. Potočák tu nemá budoucnost. Není kde by se tu udržel, natož vytřel. Mělké vybagrované koryto je dočasný prostřený stůl pro kormorány, které je po jejich úřadování rybářsky naprosto k ničemu.
Proto tam radši semtam uvidím i toho okouna, nedejbože štiku.

Položte si otázku: „Hovno, nebo okouna?“

Já jsem pro okouna.

Otázka č.2: „Čemu, nebo komu tam ten okoun škodí? Neměl by škodit lososovitým rybám? A když tam ty lososovité ryby nejsou?“

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:12® dodorider
dodorider

Scanix> tam dole se mi ejste proadne nepostestilo chytat, ale letos konkretne ted v tydnu ct-pa tam jedu zachytat neco nafotit. Fota z lovu sou paradni inspiraci.

Jinak takto velikou stiku sem jeste na pstruhovce nechytl! ta by snad na mych oblibenych revirech ani byt nemela ale clovek nidky nevi :-)

Neděle 17. dubna 2011 ve 22:04® Scanix
Scanix

dodorider> jasne, nekde je to vazne problem, zvlast, kdyz je tam celkove potravni nouze, vloni sem lapil 108 na hornim toku Vltavy, no taky zpet nesla