Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 30. března 2011 v 15:37® skwor
skwor

Starý Aero GT jsem před časem taky sháněl -nesehnal. Letos v zimě jsem si pořídil součastné Super GT-RC a po prvních lovech zatím maximální spokojenost. Jak to bude po čase nevím, ale zatím se mi jeví jako povedený naviják.

Středa 30. března 2011 v 15:01® sethy
sethy

osprey> tož já tomu ani moc nevěřil, spíš jsem se šel jen vyvětrat, hodil jsem mouchu do proudu a držel…ťuk a byl tam :-D a další a, no sranda. Všeho všudy jsem nebyl u vody i s vybalenim víc jak pul hoďky.
Tož je jasné že budeš DVD hájit zuby nehty :-)) a ono špatné není (určitě lepší než díl 1). Ale rýpnout jsem si musel :-D

Tento příspěvek byl editován 30.3.2011 15:02:17 uživatelem sethy.
Středa 30. března 2011 ve 14:58® kerob
kerob

osprey> ano zalezi predevsim na materialu prevodu a zpusobu/kvalite opracovani. Ja tenhle typ aera bohuzel ve sbirce nemam (ale prubezne presvedcuju kamarada, ze by si uz mel koupit novej a tenhle mi venovat :-D ), ale mam jeho nasledovnika (ten uz ma lozisko v rolnicce a okamzitou zarazku zpetnyho chodu). Soucasny Super GTM ci Stradic se zadni brzdou jsou uplne nekde jinde absolutne ve vsem, ale jinde je i cena. Ja platil Stradica 4000 GTM v roce 97 (cca) skoro 5000 Kc a vzhledem k prumernymu platu, je dneska Stella mozna i levnejsi a uprimne receno, nemyslim si, ze by tam byl nejaky zasadni rozdil v kvalite zpracovani… takze bych rek, ze spicka zustala stejne spickova a z tech levnejsich se stal prachobycejnej spotrebak bez charakteru a tam byli odsunuti i nastupci puvodniho kmene jmenem Aero a spol :-)

Středa 30. března 2011 ve 14:54® osprey
osprey

sethy> To víš, musím hájit pověst DVDčka, když jsem na něm vylisovanej i já.

Taky ti pochválím ty tlouště. Nedovedu si moc představit, že bych u nás nějaké na mouchu chytil. Takhle před patnácti lety, to ještě jo.

To, co tu dnes žije, většinou stojí u dna a hluboko.

Středa 30. března 2011 ve 14:46® sethy
sethy

osprey> No dobrá:-P

Středa 30. března 2011 ve 14:43® osprey
osprey

sethy> Už jsem to tu psal. Ten otisk kartáče může být MENŠÍ než ten flek a ležet v něm. Já žiju v Čechách, okecám všechno:-D

Středa 30. března 2011 ve 14:40® sethy
sethy

osprey> klidně popřu. Protože ikdyby se sumec sebevíc snažil tak to prostě neudělá tak symetricky a přesně kolem těch háčku a ještě z obou stran uplně stejně:-D
Ale jo já si to v cca 12ti letech myslel taky :-D

Tento příspěvek byl editován 30.3.2011 14:41:07 uživatelem sethy.
Středa 30. března 2011 ve 14:35® osprey
osprey

sethy> Jasně že je. Ale popři, že je do toho kousnuto kartáčem, když jsi to nedržel v ruce:-D

To je to oč tu běží.

Středa 30. března 2011 ve 14:34® osprey
osprey

kerob> To je asi důvod, proč museli s kvalitou dolů:-))

No a vidíš. Je to tříložiskový naviják s plastovým tělem, nemá ještě ani rychlou uzávěrku zpětného chodu, cívky jsou plastové odlitky a nemá to chybu.

Na čem pak vlastně záleží? Vzít pořádný materiál a udělat to přesně a bytelně.

Mimochodem tenhle pohled je i jedním z důvodů, proř jsem u multíků skončil u Abu. Jsou to nekomplikované jednoduché stroje, kde se nemá moc co podělat.

Středa 30. března 2011 ve 14:32® sethy
sethy

osprey> neveřím, tohle je jasná „práce“ velkých háků :-> a ať si pánové sumcaři říkaji co chtějí :-D

Tento příspěvek byl editován 30.3.2011 14:34:12 uživatelem sethy.
Středa 30. března 2011 ve 14:25® kerob
kerob

osprey> pokud ho neutopis nebo neztratis…, tak neni duvod, proc bys s nim za 10 let nechodil na ryby, ten navijak je opravdu velice kvalitni (zpracovani, materialy, loziska) a normalnim provozem ho podle me neodepises snad ani za 30 let. Se soucasnejma vyrobkama to naprosto nelze srovnavat snad v zadnym ohledu… :-)

Středa 30. března 2011 ve 14:14® kerob
kerob

hastopír> Aero GT a Super Aero jsou ze stejny rady (Super je nastupce Aera), ten „power“ neznam a ani google ho nezna… jinak Super Aero GTM, a jeho skoro ekvivalent Stradic GTM 4000 jsou podle me nejlepsi Shimana vsech dob – par jich mam…

Tento příspěvek byl editován 30.3.2011 14:16:17 uživatelem kerob.
Středa 30. března 2011 ve 14:12® osprey
osprey

hastopír> Jsou mezi nimi hlavně časové rozdíly. Já mám tu úplně první řadu Aero GT a GTM. Ještě je to velikost 2000 (později 3010 – tu mám taky a normálně měním cívky a ani tělo nemá jiné rozměry, jen je tam dvouklika).

Pak se dělaly novější kusy – Super Aera s kovoým lemem cívky a na řadu Power Aero si nevzpomínám.

V podstatě se řada Aero dělá asi od roku 1991, já si první koupil na jaře v roce 1993.

Tvůj dotaz mapuje asi desetileté období vývoje této řady a během té doby přišlo Shimano se spoustou svých patentů (různé ty oscilace a válečková superložiska a tak). Dnes se ty verze značí jinak. Taky jinak vypadají a už to tak nějak není ono.

Mimochodem, s tím navijákem z roku 1993 letos chytám celou zimu. Snad jen jednou byl u vody nějaký jiný. A zeptej se mě za deset let, možná s ním budu chytat dál…

Středa 30. března 2011 ve 14:01® hastopír

kerob>pravda, pravda. Tak snáď som nikoho moc nepoplietol. Stačí, keď som popletený ja sám. Ako písal sethy, týka sa to navijákov Shimano spred cca. desiatich rokov. Teraz práve sledujem bazary s týmito navijákmi a asi sa to na mňa nalepilo. Mýlil som sa. Ale nevedel by ma niekto z vás konečne dostať do obrazu, aký je rozdiel v starých čiernych Shimanách s bojovkou, konkrétne Aero GT, Super Aero GT resp. Power Aero GT ? Je to jedna rada, len vyrábaná v inom roku, či je medzi nimi rozdiel? Za ( správnu ) odpoveď vopred ďakujem…

Středa 30. března 2011 ve 13:37® osprey
osprey

džigit> Wobbler má vypouklý povrch a kontakt s kartáčem není v celé ploše a zrovna to sedlo na tu popíchanou plochu – ani se to s ní třeba přesně nekrylo, což na videu není dobře patrné. Okecám ti všecko:-)

Tu nástrahu drželi tři sumcaři a zbytek národa ji viděl jen ve filmu. A ve filmu jsem viděl i chlapa běžet po zdi nahoru, auto lítat a Harryho Pottera na koštěti… :-D

Středa 30. března 2011 ve 13:33® Scanix
Scanix

osprey> to je pravda, klika velka, byt na spravnem miste v pravy cas a spravne to naservirovat a pak mit jeste to stesti ji zaseknout a zdolat…taky bych to bral, neni nad te super pocit z pekne ryby na prute…

Středa 30. března 2011 ve 13:31® Scanix
Scanix

osprey> mimochodem je fakt, ze ten wobler si udela zraneni i v krabicce, kdyz pritlacis vicko na naskladane woblery…

Středa 30. března 2011 ve 13:31® džigit

osprey> navíc je třeba vzít rozteč :-) Taková miničelist…

Středa 30. března 2011 ve 13:30® osprey
osprey

Scanix> Což o to. Zas by to letos nějaké centimetrové zuby chtělo. Uvidíme, jak to vyjde. Na to musí být i klika.

Středa 30. března 2011 ve 13:28® Scanix
Scanix

osprey> ale znelo by to taky pekne ;-)

Středa 30. března 2011 ve 13:27® osprey
osprey

Scanix> MLžit se musí věrohodně. Centimetrové zuby pracujou jinak.

Středa 30. března 2011 ve 13:24® Scanix
Scanix

sethy> ale prd, od metrovek je to pokousany, centimetrove zuby udelaly svoje :-)

Středa 30. března 2011 ve 13:16® osprey
osprey

sethy> Nactiutrhači:-D Bohužel máš pravdu, Já je mám takhle opíchané taky…

Ale co když se ten kartáč trefil ausgerechnet přesně do toho fleku?

Středa 30. března 2011 ve 12:24® billy717
billy717

hoky61> diki, mas pravdu, vzdy take blbe otazky davam… neni to 80tka ze idem na sumce :-D a kdesi som cital ze velkost sa urcuje podla velkosti cievky nie celkovou velkostou… vezmem ho a potom uvidim ci som dobre spravil

Středa 30. března 2011 v 11:50® hoky61

billy717> Neřeš to Slavomíre. Ber co máš a vyraž na ryby. Rybám je jedno jakej máš naviják.....Os­tatně,ta velká cívka přináší i výhody.

Středa 30. března 2011 v 11:44® sethy
sethy

Tak jsem se díval na „Chytáme přívlačí 2“ a nechápu, že ani jeden z tak zkušených vláčkařů jako je Radim Křepelka, TR a HaD neví, že takto poškozený wobler není od sumčích kartáču (jak tvrdí), ale je opíchány od háčků – tohle vzniká při pracování wobu ve vodě. Mám pár takových wobů a i těch na kterých nebyl žádný záběr – jen musí být velmi často ve vodě aby k onomu „poškození“ došlo. Nejvíc se to projevuje např u SSR14 atd.

Tento příspěvek byl editován 30.3.2011 11:45:16 uživatelem sethy.
foto/diskuze/privlac/2011/th-img41567.jpgfoto/diskuze/privlac/2011/th-img41568.jpg
Středa 30. března 2011 v 11:37® sethy
sethy

kerob> tak tak. Ale u starších (cca 10let) s bojovkou to tak bylo. 1000 a 2500 stejné tělo, 3000 a 4000 stejné tělo – aspoň to co jsem viděl já.

Středa 30. března 2011 v 9:41® kerob
kerob

hastopír> to urcite ne, u shiman neni rozdil v tele mezi 2500 a 3000, ta 4000 je ale cela o dost vetsi.

Středa 30. března 2011 v 9:36® hastopír

billy717>ak môžem, napríklad u Shimana je rozdiel medzi 30-tkou a 40-tkou len v kapacite cievky, telo navijaka je rovnaké. Tebou vybraný naviják nepoznám…nájdi si na internete technické údaje a keď bude hmotnosť oboch veľkostí rovnaká, rozdiel bude len v cievke

Úterý 29. března 2011 ve 20:38® billy717
billy717

osprey> ok, medzi 40-tkou a 30-tkou navijakom je velmi viditelny rozdiel? lebo 40 som v ruke nemal… trochu sa mi vidi smiesne ked pojdem so 40tkou na pstruhy :-D