Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 8. března 2011 ve 23:50® LukasManousek
-
křetínka na fakt toho okouna hajenyho,,
- Okoun hájen v období od 1. 1. do 15. 6. včetně.
Míra kapra 45–70 cm max., cejna 30 cm, amura 60 cm, štiky 55 cm a sumce 90 cm.
- Úterý 8. března 2011 ve 23:34® LukasManousek
-
Tomik> no jo všeobecne je jich asi málo ale když je nekde nečeho moc tak jak by jsi to nazval? uspěch? to že se sice daří okounům, ale ostatní druhy jako slunky plotice atd nemají šanci protže jejich potěr vymidlí malí okounci? třeba na mušove ten úspech s těma bolenama. nebo u mně na rybniku uspěch s kapříkama. na pařezu tam maji zase uspěch s karáskama,a takhle by jsme mohly pokračovat dál. Blansko kamenolom, sposta okounů ale žadna bilá ryba a kapr se ůdajně netře. Veřim tumu že jich tam máte málo,a věřim tomu že je máš rád ale to že ti nekdo řekne že je někde okounu dost,neli moc ješte nemusí znamenat aby jsi na nej vyjiždel a byl nasranej,uplně zbytečne.
vís co je třeba zajimaví že jich je všude málo ale ty vydry rybníkáři jich mají tisíce a nechtěji je.
- Úterý 8. března 2011 ve 23:10® Tomik
-
Tomik> Já teda nevím no, ale polovinu června nepovažuji za jaro…
Nehodlam se přit co v Křetince je a neni za ryby. Zase tolik tu přehradu neznám,nadruhou stranu jsem tam několikrát chytal a už vůbec mi nepřišlo, že by tam byl okoun přemnožen.Ale asi to bude tím že jsem totální amatér a neumím to jako Ty. Spíš mě naštvalo tvoje označení okouna jako plevele. Každoročně se snažíme zachraňovat po výlovech okouny a rozvážet je do revírů odkud mizí. Jsou jich tisíce a tisíce a stojí to nemálo potu a proto mě opravdu dokáže nasrat, když někdo řekne že je okoun plevel…
- Úterý 8. března 2011 ve 23:00® LukasManousek
-
Tomik>váženy Pane neřekl jsem před zahajenou ale najaře!na křetínce je velkých okunu dost a to že je někdo neumí chytat je jeho problém.stejně jako kapru,štik,sumců žejo dokud Vagner nenachytal sumce tak tam nepáchla ani noha rok na to tam pukalo jak o závod.
Tento příspěvek byl editován 8.3.2011 22:02:38 uživatelem LukasManousek. - Úterý 8. března 2011 ve 22:49® Tomik
-
LukasManousek> Tak zaprvé. Na jaře nemáš co chytat boleny když jsou hájení a za druhé to že je někde hafo potěrového okouna neznamená že je to plevel......
- Úterý 8. března 2011 ve 22:47® LukasManousek
-
Tomik> fakt? no když jsem tam byli na jaře v číně na bolenech tak se nadala chytit jina rybka do čerinku nez okoun 3–10cm mraka
- Úterý 8. března 2011 ve 22:41® Tomik
-
LukasManousek> Jasně, na křetínce je to plevel a proto tam letos zavedli hájení…
- Úterý 8. března 2011 ve 22:38® LukasManousek
-
osprey> stačí se jen domluvit s tema rybářema, mně řekli že si mužu vzit kolik budu chtít,trěba tady na moravě na křetínce je to doopravdy plevel,
Tento příspěvek byl editován 8.3.2011 21:39:13 uživatelem LukasManousek. - Úterý 8. března 2011 ve 22:32® osprey
-
LukasManousek> Jsou organizace ČRS, které by ti za ty okouny utrhly ruce. Připouštím, že jich není moc.
- Úterý 8. března 2011 ve 22:18® Char
-
sethy> taky na ně dojde, až nebude co chytat
- Úterý 8. března 2011 ve 22:16® sethy
-
Char> tak to je schválně aby měl kdo vybrat zbytek po masařkách, to je přece jasný
- Úterý 8. března 2011 ve 22:16® LukasManousek
-
a víte co kluci přitom je okounů poprdel ,byl jsem letos na nekolika vylovech pravě kvuli oknounum, a skwor by se tam asi rozbrečel ,no firma si vybrala kapry a tisice a tisice okunu, nechly pochcipat v bahně hazeti to tam za sebe do bláta a dole pod hrazí jich v bahně zařvalo taky hodně. byli mezi 13–22cm 400 jsem jich zachranil z bahna a těd už jim zatim smrt nehrozí.
Tento příspěvek byl editován 8.3.2011 21:18:21 uživatelem LukasManousek. - Úterý 8. března 2011 ve 22:13® Char
-
sethy> jediný co se hájí Kormorán
- Úterý 8. března 2011 ve 22:10® sethy
-
Já bych nehájil nic, za pár let by bylo definitivně po problému
- Úterý 8. března 2011 ve 22:09® Char
-
skwor> mám pocit že to není tak dlouho co se vody v březnu zavřely a otvíralo se až 1. května
- Úterý 8. března 2011 ve 22:02® skwor
-
balda9> Někde už má okoun hájení do 16. června. To bych klidně zavedl plošně.
Char>
Tento příspěvek byl editován 8.3.2011 21:02:46 uživatelem skwor.zajímavý příklad
- Úterý 8. března 2011 ve 21:58® Char
-
skwor> já bych na jaře v době tření zavřel všechny vody a udělal jen kapro a duhákodromy kde by si nedočkavci mohli zachytat, lidi taky nemaj rádi když je při množení někdo ruší ale ostatním to dělaj
DD
- Úterý 8. března 2011 ve 21:57® balda9
-
skwor> S tím nasazovánim okouna je to asi všude podobné
- Úterý 8. března 2011 ve 21:48® skwor
-
LukasManousek> Moje argumentace je jednoduchá. Mám v okolí milion vod, kam se každoročně sype hafo prasečkinů. Okouny tu nasazuje jedna MO a taky jich není moc. K té rybě proto mám úctu, moc vod, kde by se jich dalo chytat víc (a větších k tomu) v okolí nenajdu a velký okoun pro mě má cenu zlata. Proto bych jim dal aspoň na jaře pokoj, protože máš asi milion osm jiných možností, co chytat.
- Úterý 8. března 2011 ve 21:43® osprey
-
LukasManousek> V pohodě, skwor taky jen rýpe.To je ta podivná realita současné doby.
Člověk by chtěl pestrou obsádku všech běžných ryb a v reálu se vysadí sem tam roček něčeho a pak hlavně kapr, případně duhák.
- Úterý 8. března 2011 ve 21:18® LukasManousek
-
skwor> promin ale tvoje argumentace je omračujíci,zustanu doma abych někoho nenaštval.
- Úterý 8. března 2011 ve 21:07® skwor
-
LukasManousek> Nech je na pokoji a zajdi si na ně až po zahájení. Na jaře můžeš chytat plevelný kapry, těch je hodně.
- Úterý 8. března 2011 ve 20:18® LukasManousek
-
Sander> fakt? to jsem neveděl, no pro mně je jedovatá každa ryba..jediny ryby co jim jsou ty co se pasou na louce a delají buuuu
- Úterý 8. března 2011 ve 20:12® Sander
-
LukasManousek > stejně jsou v době tření jedovatí.
- Úterý 8. března 2011 ve 20:10® LukasManousek
-
osprey> to je sice možný jak říkam ja je jist nebudu
- Úterý 8. března 2011 v 19:49® osprey
-
LukasManousek> Velký okoun není plevel a kde je okoun plevel, tam nebývá velký.
- Úterý 8. března 2011 v 19:43® LukasManousek
-
spike> no jo když tam dam kaču a budu čekat až se totopí tak určitě, vyvaženyho anglána, a jak to uděla drb tak ho vyprasknu až na břeh
))stejně chytnu kuloví
- Úterý 8. března 2011 v 19:37® spike
-
LukasManousek> jde spíš o to, že okoun je hltavec a na tu žížalu se ti budou zažírat.
- Úterý 8. března 2011 v 19:33® LukasManousek
-
Sander> když se budou třít tak nepujdou a když pujdou tak to bude jedno žrat je nebudu
Tento příspěvek byl editován 8.3.2011 18:34:29 uživatelem LukasManousek.a druha věc je ta že na hodně revírech je to docela plevel, a mam pocit že se ani nesmí pouštět.
- Úterý 8. března 2011 v 19:25® Sander
-
LukasManousek > a není lepší je nechat být, aby se vklidu vytřeli?