Chytej.cz

Přívlač a dravci

V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Neděle 20. února 2011 ve 20:10® Prutos
Prutos

troutkiller> Nepřeháníš to trochu?

Neděle 20. února 2011 ve 20:05® troutkiller

Walley> Dragon je celkově pecka!Teda pokud chceš víc řešit reklamace než v klidu chytat!I to nejlevnější šímo nabo norstream ti udělá lepší službu než ten Polskej šit!!!!

Neděle 20. února 2011 v 17:28® Walley
Walley

Dredaty> Vranov a rybníčky stačí mi 2,40m bych rek a ta cena toho TD je akorat dik za tip zacnu uvazovat…

Neděle 20. února 2011 v 15:48® Dredaty
Dredaty

Walley> Jak jsou velke ty tvoje vody? Pokud chces mrskat daleko, tak se zkus poohlednout po nejakem trimetru.

Neděle 20. února 2011 v 15:45® Dredaty
Dredaty

Walley> zalezi za kolik to chces. Na to co pises mam tohle http://www.rsp-fishing.cz/…1g-xf-vyp-07(akorat model 2008), Express jsem v ruce nejaky mel, myslim 4–20g X-fast, za tu cenu se da, ale je citit starsi material blanku, je to vetsi hadice. Zkus ten muj TD nebo se mrkni na nejakou Destinku z akce.

Neděle 20. února 2011 ve 14:59® kubas
kubas

grizzly450> No to nevím jestli někdo koupí takovou sbírku wobů, byť je jeden asi za 70Kč … :-((

Neděle 20. února 2011 ve 13:11® grizzly450

http://aukro.cz/show_item.php?…

Neděle 20. února 2011 ve 12:24® skwor
skwor

kerob> Díky, koukám že na eshopu ho má.

Neděle 20. února 2011 v 11:54® kerob
kerob

skwor> to fakt netusim, mozna korda

Neděle 20. února 2011 v 10:49® Kalužmistr
Kalužmistr

Walley> Na stojáky používám Dragon Destiny 2,75m 5–25g a tahám všechno to co píšeš a bez žádných problémů. Snad ti někdo poradí lépe než já.

Neděle 20. února 2011 v 10:44® Prutos
Prutos

Kalužmistr> Pěkná zásoba. Já mám jen zbytky z loňska. Taky budu muset něco nalít.

Neděle 20. února 2011 v 10:43® Prutos
Prutos

Walley> Silver edition 10–35 bude na to co chceš už moc tvrdej. Gramáž u toho expresu by mohla vyhovovat, ale do ruky se mi ještě nedostal, takže o vlastnostech toho prutu můžu jen domýšlět.

Edit: Pokud bude tvrdost dle gramáže stejná jako u řady TD , tak bych viděl jako vhodnější 2,75m 4–20g. Chce to osahat.

Tento příspěvek byl editován 20.2.2011 09:47:51 uživatelem Prutos.
Neděle 20. února 2011 v 10:42® skwor
skwor

kerob> Nevíš, kde by se dalo v Praze prohlédnout Technium FC od šíma? V Gammarusu mají jenom FBčka.

Neděle 20. února 2011 v 10:42® Kalužmistr
Kalužmistr

Již máme něco málo připraveno na škubání.

foto/diskuze/privlac/2011/th-img40905.jpg
Neděle 20. února 2011 v 10:15® Walley
Walley

Kalužmistr> Budu chytat převážně na stojácích a na přehradách,chytat chci boleny,štiky,can­doše a mám vyhlídnutý místo kde jsou velcí okouni a budu chytat woby do deseti cm střední kopyta menší a střední twisty a 0–3 třpytky…myslíš že ty pruty se na to hoděj??

Neděle 20. února 2011 v 9:55® Kalužmistr
Kalužmistr

Walley> Důležité je vědět kde budeš chytat jaké ryby a na jaké nástrahy. Já pruty od Dragonu mám a jsem spokojen. Určitě ti někdo poradí.

Neděle 20. února 2011 v 9:43® Walley
Walley

Ahoj, Poraďte mi prosím s výběrem prutu na střední přívlač,mám vyhlídnuté:Dragon EXPRESS 2,70m 5–25g a nebo Dragon Silver Edition 2,60m 10–35g.Jsou tyhle pruty dobré??Jaký byste mi z nich doporučili,popř. poradili i další?Zatím dík Walley

Neděle 20. února 2011 v 9:37® Kalužmistr
Kalužmistr

Zbyndas> Je kupovaná, ale je dost drahá, pořád se to vyplatí když ty jig. jsou přehnaný v ceně a hlavně některé hlavičky jsou bez nálitku které potřebujem na smáčky ovšem po jednoduché úpravě formy.

Neděle 20. února 2011 v 9:26® Zbyndas
Zbyndas

Kalužmistr> Moc pěkný. Nechá se na to nějaká forma koupit, nebo máte dělanou?

Neděle 20. února 2011 v 9:21® Kalužmistr
Kalužmistr

Dobré ránko. Včera s Vydroušem jsme opět odlejvali jig. hlavičky.

foto/diskuze/privlac/2011/th-img40904.jpg
Sobota 19. února 2011 ve 20:31® PetrC

osprey> takže pokud budu mít nějaké malé pocity, tak se bude moci bušit?
To znám, to je staré, ale stále veselé…

:-D :-D
Sobota 19. února 2011 v 19:47® osprey
osprey

PetrC> Pokud jde o tvé šťourání – zhruba za čtyři měsíce už budou mít vosy postavená hnízda:-D

Sobota 19. února 2011 v 19:46® osprey
osprey

Losfedos> Ber to ale opravdu tak, že na větší ryby je to málo.

Potíž je, že na velké ryby je sumcařský cajk se šňůrou na 80 kg. Vláčka je o kompromisu a menších rybách. Je otázka, kolik kompromisů chceš udělat. Prut do 60 g je fajn na metrovky a u větších ryb mu postupně dochází dech. Pak je otázkou, zda máš čas a prostor rybu vodit, můžeš za ní běžet po proudu apod. Já jednou i skákal do vody…

A právě proto, že je vláčka záležitostí kompromisů, je i předmětem mnoha diskuzí. Já mám teď nově na sumce pruty do 80 a do 120 g. Předtím jsem používal do 50 nebo 60 g a ryby zhruba do 120 cm jsem taky vyndal. Ale dál už to trochu skřípe.

Sobota 19. února 2011 v 19:23® Losfedos
Losfedos

osprey> diky.

Sobota 19. února 2011 v 19:21® PetrC

osprey> koukám, jak mě máš přečteného.

:-D :-D

Ale jako bys mě neznal a když vidím, co se děje, tak mi to nedá a jdu vesele a s chutí sobě vlastní šťourat.
Co bych to byl za tentonoc, kdybych si občas nešťournul.

Mimochodem, co když se tu ukáže někdo, kdo bude tápat a přečte si tvá slova a vyloží si je po svém.

;-) ;-)

Nedej bože, když si někdo přečte má slova.

:-O :-93;
Sobota 19. února 2011 v 19:13® osprey
osprey

PetrC> Neprovokuj. Ty žádné rady nepotřebuješ, jen se nudíš:-D

Potřebuješ pěkně se proběhnout kolem vody a dostat záběr od pořádného sumce na prut na boleny:-)

Sobota 19. února 2011 v 19:02® PetrC

osprey> hmmm, takže jsem se zase nic nedozvěděl.

I se mnou zacloumal sumeček s cca 140cm. Obávám se, že by se mnou cloumal i kdybych měl prut na okouny, či na plachetníka…

No počkej, jak dlouhý má být prut na boleny a jak zajistit, aby „ZA VŠECH OKOLNOSTÍ“ házel hóóódně daleko?
Jak na svých prutech poznám, že jsou citlivé tak akorát pro okouny?
A ostatní pruty jsou tedy „UNIVERSÁLNÍ“?

To mám ale blbě hloupé otázky, co? Ale ptám se proto, abych věděl, protože až se nás zeptá, tak nevědomost nebude brát na zřetel. A já chci vědět.

Klidně mě pošli kamkoliv, ale s citem a s ohledem na mou figuru.

:-) :-)
Sobota 19. února 2011 v 18:54® PetrC

hecht> nezlobím, pouze se chci dozvědět něco nového.
Jo a máš to tam.

Sobota 19. února 2011 v 18:33® osprey
osprey

PetrC> Já jsem si pořídil Penna s dvojnásobnou gramáží. Ale je těžký. I tak si ale myslím, že dvojka sumík si se mnou v proudu vytře řitní otvor. U kolegy to může být už ryba kolem 150 cm.

Takže jsem naznačil, na jaké ryby může tazatel reálně pomýšlet. Pokud se někde tahají z 99 % ryby do metru nebo lehce přes, klidně tam s tím klackem může vyrazit. U velké ryby buď bude mít kliku nebo ji mít nebude.

Prut na boleny je dlouhý a měl by daleko házet, prut na okouny citlivý, aby dobře vodil menší nástrahy a aby jim netrhal huby. Co ti nakonec vezme, to je ve hvězdách.

Já nebudu vláčet s pilkrovacím prutem jen proto, že nám na řece plave jeden sumec kolem 50 kg. :-))

Sobota 19. února 2011 v 18:27® hecht
hecht

PetrC> nezlob ! Hele, radši zkonzultuj problém viz téma pruty pod multík.