Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 29. ledna 2011 ve 20:06® osprey
-
Prutos> To už je na tobě. Já v té souvislosti uvažoval o Skeletoru 240/15–40.
Jerkáč vezmu. Já v podstatě musím.
- Sobota 29. ledna 2011 ve 20:03® Prutos
-
osprey> Jerkáč brát nejspíš nebudu. Už proto, že je extrémě neskladný. Wobrerák mě trochu trápí. Nemám nic co by se odhozovkou pohybovalo kolem 40g. Sportex je moc brutal, Penn zas měkký (snad na tu pletenku) a Team na pravověrné woblerování slabý. Asi něco koupím..
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:59® osprey
-
Prutos> Jeden wobblerák, jeden na okouny. Možná jerkáč a nějaký ten delší na pletáňu.
Případně ultralight na sledě, perlíny a jinou havěť (po dvacátě štice to začne být nuda).
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:54® Prutos
-
osprey> Nějak se s tím poperu. Pruty taky ještě nemám pořešené.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:52® osprey
-
Prutos> Chce to delší měkčí prut. Proto mám koupený Speedmaster. A taky nepotřebuješ mít brzdu na krev – může být utažená o hodně míň než s vlascem. Zásek bude i tak mnohem účinnější – viz moje pokus s feederem, které skončily zlomením prutu.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:50® Prutos
-
osprey> Já když koupím něco na ±15kg tak mi to bude pořád připadat jako nitka. A zároveň nebudu mít strach, že tu urazím při záseku.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:48® osprey
-
Prutos> Něco s nosností kolem 10 kg by bylo akorát. U těch nových šňůr to nejsou velké průměry. A oděrem to pak rychle klesá.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:46® Noodling
-
Tohle je zajímavá novinka, prý měla na představovacích akcích v Praze a v Brně velkých úspěch
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:44® Prutos
-
osprey> Cívka není problém. Ještě budu muset koupit tu šňůru. Nic nimo kategorii „vlečná lana“ nemám
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:40® osprey
-
Prutos> Určitě. Jednu mít podle mě dokonce musíš. Nebudu vymýšlet, za jakých podmínek by se mohla hodit, ale pokud nastanou a pletenka nebude…
Radši o wobbler míň, ale tu cívku si vem.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:36® Prutos
-
osprey> Zrovna přemýšlím o tom, jesli by nebylo vhodné vzít jednu cívku s pletenkou i na výlet na sever. Nějaký normální průměr samozřejmě.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:33® osprey
-
Prutos> Power Pro je velice dobrá. O moc víc si nepolepšíš.
Jestli je některá ze jmenovaných jiných šňůr lepší, na to by musely odpovědět praktické testy (měření průměru, nosnosti, porovnat chování, oděruvzdornost apod.). To, co jsem jmenoval, jsou dobré šňůry. Každá je v něčem jiná, ale která je v součtu svých vlastností nejlepší, to nedokážu říct.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:29® Prutos
-
osprey> Snad k tomu poslouží veletrh. Tady tu možnost nemám.
Na druhou stranu nemám ani moc důvod měnit PowerPro za jinou. - Sobota 29. ledna 2011 v 19:28® osprey
-
sethy> Ber to takhle – marketingové oddělení na každém kontinentu si s tím pracuje podle sebe.
To, že se údaje v USA a v Evropě liší, to se stává u více produktů.
A je to právě věc té metodiky – jak jsi to popisoval s tím prutem – je to záležitost toho v jaké situaci měříš, čím to měříš apod. A pak se to ještě upraví žádoucím směrem.
Před časem jsme tu hledali vlasec 0.14 mm, který by unesl 2 kila. Napsáno to bylo skoro na všech, v reálu to dal málokterý (mnohdy jen proto, že to byl v reálu 0.16 mm).
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:27® Prutos
-
džigit> Když nenastane výrazná kumulace u jednoho jedince, tak by se to možná použít dalo
Chtěl jsem ty moje hrůzy vyfotit,ale někam jsem je schoval. Moc důkladně - Sobota 29. ledna 2011 v 19:21® sethy
-
osprey> Ano ta brzdná síla souhlasí, u zabra je to 5kg. Jenže pokud se to rozloží do celého blanku jsou čísla uplně jinde. Utahní si brzdu a zkus vytáhnout vlasec jen tak, nebo přes ohlý prut… ale o fyzice tě snad poučovat nemusím
To co výtahnu z navijáku jen tak rukou, se přes prut ani nepohne.
Mě záráží, že na oficiální web si hodí tyhle čísla a u nás jsou cifry UPLNĚ jiné. - Sobota 29. ledna 2011 v 19:19® džigit
-
Prutos> já to chtěl do tomboly,to mi pak asi někdo nakope
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:13® Prutos
-
džigit> Asi před rokem jsem je objednal přes Ebay odkudsi z Thajska tuším. Byly fakt za pusu tak jsem to zkusil. Chodí dost mizerně, některé vůbec…výjimečně některý chodí obstojně. Všechny příšerně chrastí a kvalita zpracování, škoda mluvit. Háčky to samé
Tento příspěvek byl editován 29.1.2011 18:14:16 uživatelem Prutos. - Sobota 29. ledna 2011 v 19:09® osprey
-
Prutos> Můžeš si osahat i jiné šňůry – Daiwu Tournament, STREN Superbraid nebo i novou generaci Spiderwire.
A to jsou jen ty, co jsem viděl.
- Sobota 29. ledna 2011 v 19:07® osprey
-
sethy> Záleží na metodice testování a spoustě dalších věcí. Je to reklama a byznys.
Nezávislé odborné testy jsou téměř noční můrou obchodníků – ony pak vycházejí dost divoké věci (a jen málokdy ta čísla uvedená na obalu).
Mimochodem – některých navijáků se udává maximální brzdná síla. U Ambassadeuru C3 i u Rekordu je to 15 lb. Co se děje pak?
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:57® sethy
-
Zvláštní že na oficiálních stránkách ma nova Braid uplně jinou nosnost než u nás. Např. 0,18 má nosnost 8liber…
http://www.berkley-fishing.com/…reline-braid - Sobota 29. ledna 2011 v 18:51® džigit
-
Prutos> jak si mi psal o těch wobech,nechodí?
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:49® Prutos
-
džigit> Power pro je super. Chytam ji tři sezóny a nemám špatnou zkušenost. Letos ji zkusím i v nějakém slabším průměru. FL zůstane z principu v nemilosti
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:46® džigit
-
osprey> ta cena byl důvod,proč jsem dal vloni přednost Powerce,taky na Tvou radu.A zatím nelituji!
Tento příspěvek byl editován 29.1.2011 17:49:52 uživatelem džigit.
Tohle je taky nové? - Sobota 29. ledna 2011 v 18:44® Prutos
-
osprey> Měl bych si ji někde osahat. Já nad starou FL definitivně lomil hůl už před časem.
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:42® osprey
-
džigit> Jo, to je ona. Nemám čas to hledat.
Akorát mě jako matikáře zaujala věta, že je mnohonásobně pevnější než původní FL.
Vzhledem k tomu, že to není ani dvojnásobek, tak je vidět, že pro někoho je i 2 mnoho.
Každopádně je lepší i pevnější (otázka je jak moc) a taky samozřejmě dražší.
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:38® džigit
- Sobota 29. ledna 2011 v 18:35® osprey
-
cormaxx> No, sedmnáctka bude mít o hodně víc než 10,2 kg.
Je to takové pozatavené, hladší a rozhodně to nebude za 2.60 Kč za metr.
Tento příspěvek byl editován 29.1.2011 17:35:27 uživatelem osprey. - Sobota 29. ledna 2011 ve 12:58® sethy
-
cormaxx> Označení „fire line braid“ to je ta nová.
- Sobota 29. ledna 2011 v 11:16® cormaxx
-
osprey> Jak poznám starou a novou FL ?