Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:53® RM
-
osprey> no jo no, to je realita …, tak aspoň že se dají celkem běžně povodit ty kapři padesátky …
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:47® osprey
-
RM> Já taky dávám sedmdesátku jen občas. Není kde brát. Vláčkařů je jak much a pořád přibývají další.
Kapr je dobrý trenažér
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:44® RM
-
osprey> Taky půjdu se Stellou Feederovat kapry, protože na těch čudlách (dravci) poznám prdlajs. Jediná velká ryba minulou sezónu byla štika, krom toho, to byla ještě velká náhoda, jinak ryby tak do 70 (boleni, štiky) a nemůžu říct, že bych i ty okolo 70 chytal úplně samozřejmě.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:35® osprey
-
RM> Daiwa má jinak řešené převody. Málokterá chodí naprázdno tak jako Stella, ale když táhneš rybu nebo těžkou nástrahu, ten naviják šlape skoro stejně. Když jsem poprvé tahnul na feederu s Certatem rybu, vůbec jsem si nebyl jistý, jestli ji tam mám. Prostě ten naviják ji bral skoro smykem (prut byl heavy do 150 g).
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:26® RM
-
osprey> to už je tak nějak i cítit, když je vezmeš do ruky a zatočíš si s nima.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:20® skwor
-
Char> Ty 7čky (nebo kolik mají) měli za necelé dvě stovky na benzínce ve Švédsku. Nějakou tu 4ku bych se časem potenciálně pokusil vydražit.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:19® osprey
-
RM> Luvias není naviják v kategorii Stelly – rozeber tu brzdu, vysyp podložky a uvidíš.
Nicméně se jedná v obou případech o skvělé stroje.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:17® Char
-
skwor> 4 jsem používal dříve a jsou fakt dobrý, nejlepší asi barva S, už mám poslední a ten je v ochrané zoně a do vody jde málo jelikož u nás už jsem je nikde nesehnal, používám ty největší na těžší vláčku (jdou hodně hluboko) a občas příjemě překvapěji
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:07® skwor
-
Char> Na Risto rapy 4cm jsem koukal na ebay, lákají mě.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 21:05® RM
-
osprey> zatím můžu potvrdit tvoje slova ale na obhajobu LUVIASe ohledně té brzdy musím ještě poznamenat, že je výrazně lehčí než Stella, takže na to aby se rozjel, musí mít logicky tu brzdu víc povolenou nebo by musel být něčím zatížený ale to už se mi testovat nechce.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:51® osprey
-
RM> Stela je vynikající naviják – v podstatě to nejlepší, co Shimano dělá. Za ty prachy jsi koupil dobře.
Daiwy mají robustnější převody, naprázdno Stella chodí možná nejlíp ze všech smekáčů na našem trhu.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:42® Char
-
skwor> já si taky ještě woblera nekoupil, na podzim jsem oběvil výprodej rapal za 100,– tak jsem vzal co se mi líbylo a peněženka utáhla, například dnes již málo vídané Risto rap jsem vzal poslední 3 kousky, ale zálusk na pár kousků mám a do zahájení daleko
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:37® RM
-
Tak mi přišla Stella 2500 FD za 8574 Kč. První dojmy – srovnával jsem jí s LUVIASem a Twinama FA 2500 i 1000. Stella chodí nejlíp, což se dalo předpokládat, srovnání snese pouze LUVIAS ale v podstatě mezi těmi navijáky není z hlediska chodu/hlučnosti žádný velký rozdíl.
Ale brzda je výrazně kvalitnější než u Twina i LUVIASe, viz. jede pomalu až na zem konstantní rychlostí. O tak plynulém pohybu si můžou Twin i Luvias nechat jenom zdát, teda alespoň ty co mám já.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:10® troutkiller
-
osprey> Už sem byl,náčelník nejspíš umřel
)Páč nereaguje vubec na nic
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:09® osprey
-
troutkiller> Zajdi do multíkárny. Nechápu jak je to možné, ale PetrC z toho udělal nejplodnější otázku celého serveru.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:07® troutkiller
-
osprey> Nazdárek
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:07® troutkiller
-
macek2> Jak řiká Míra je to hlavně o podmínkách!Běžně Fousky chytám na 0.25 FL ale nej Fouska mám na 0.19 Power Pro
Na konec vrzneš 0.70 mono co používám na moře a máš klid.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:03® osprey
-
troutkiller> Ahoj.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:03® osprey
-
macek2> Hlavně jedna věc – pokud je plac a všechno funguje, dá se sumec uvodit i na slabý cajk. Ale lepší je ten cajk předimenzovat. Vezmi pletenku kolem 20 kg, klidně o něco víc a není od věci zakončit ji návazcem ze silnější pletenky nebo vlasce (klidně nějaká sedmdesátka).
Oni bójkaři dávají na stokilovou šňůru bužírky, aby se nepředřela o kartáče a nejeden vláčkař se hrozně diví, když mu patnáctka pletenka při obratu ryby na těch kartáčích povolí jak nit.
- Úterý 18. ledna 2011 ve 20:01® troutkiller
-
Zdarec lovci
- Úterý 18. ledna 2011 v 19:35® balda9
-
skwor> Však ty to eště určitě napravíš
- Úterý 18. ledna 2011 v 19:32® macek2
-
osprey> díky,chtěl bych se letos víc věnovat lovu sumce na vláčku tuto techniku dost zanedbávám (pořád samá bojka a vabka)letos to chci napravit ale nevěděl jsem jaká šnůra je vhodná k lovu sumce přívlačí,takže ještě jednou dík.
- Úterý 18. ledna 2011 v 19:12® osprey
-
macek2> Mám STREN Super braid. Ta je rozhodně dobrá. Ty levnější jsem nezkoušel. Ale v USA je STREN renomovaná značka a drží se na špici.
- Úterý 18. ledna 2011 v 19:09® macek2
-
Ahoj lidi,pužíváte někdo šnůru STREN-SONIC BRAID zajímá mě jestli je dobrá na vláčku,popřípadě mi poradte nějakou jinou šnůru s kterou máte dobré skušenosti,dík.
- Úterý 18. ledna 2011 v 18:19® skwor
-
balda9> Ty jo, tuhle zimu ani nekupuju woblery. To je co říct
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 23:09® balda9
-
osprey> Rapala to zachrání
Taky sem byl dneska nakupovat.
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:06® osprey
-
Prutos> Taky u nás ráno přituhlo – je to dobré, snižuje to průtok v řece a čistí vodu.
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:01® Prutos
-
osprey> Nepleteš, myslím.
To je svérázný způsob léčby absťákuTady je řeka taky vysoko. A ráno byla u nás úžasná poledovice. Málem jsem si zlámal hnát dva kroky od baráku…
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:58® PetrC
-
Prutos> ve včelách se vůbec nevyznám, vím jen, že dávají med, táta z rámečků a mezistěn a nástavků seškrabává propolis a že krmí včely cukerným roztokem.
Jo a ještě to, že jsem dostal pigára. A to je fakt všechno, co o včelách vím.Tak to je dobře, protože kdo by u vás opyloval slivovičníky a hroznoviníky, že?
Tento příspěvek byl editován 17.1.2011 21:00:31 uživatelem PetrC. - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:57® osprey
-
Prutos> Varroáza, jestli to píšu dobře a nepletu se.
Právě jsem v potu tváře vysázel článek. Je to těžké soustředit se na to a občas odskočit, aby člověk viděl o co tady v těch diskuzích přichází.
Dnes jsem byl ve městě a viděl jsem řeku. Zastesklo se mi po rybách, ale nebyl čas, navíc je pořád nahoře. Tak jsem si koupil Rapalu