Vyhledávání
Přívlač a dravci
V diskuzi je 77.095 příspěvků, z toho 77095 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 25. března 2004 ve 23:28® HaD
-
all: k těm svítivým nástrahám tolik: kdysi jsem viděl orig. woblera (v akci)-měl průhledný tělíčko a bylo připravený na zasunutí kniktlichtu. Chlapík co s tím chytal ale nic neulovil (tedy ten večer). Já občas vláčím s nasvěcovacími twistery od Berkley 4´´, ale zatím bez úspěchu. Kámoš mi ale říkal, že na jedné nejmenované lokalitě na nasvěcováky chytal nějakej borec a vždy po třech hodech běžel k autu a tam je nasvěcoval od reflektorů a prý nachytal mraky candátů a okolo něj nikdo na standard nic. Takže na tom může někdy něco být. Každopádně je letící svítící twister proti noční obloze moc hezký, skoro jako ohňostroj, takže nějaký kouzlo to určitě má.
- Čtvrtek 25. března 2004 ve 23:21® HaD
-
jiris: nevím co jsou „smartíci“
- Čtvrtek 25. března 2004 ve 23:02® mirmen
-
BigMike: udělat by to šlo zceůla určitě a možná jednodušejc, než klasický wobler. Stačilo by na osku dát jen přední díl woblera ( cca 3 cm hlava a nořítko ), dozadu na osku 2–3cm konec tělíčka. Osazení klasické. Nasazování tyčinky mezi díly a uchycení cca 0,5–0,8 mm bužírkou na osce. Osku bych ale nedělal z drátu, nýbrž z plechu 1 – 1,5 mm silného. Po celé délce těla by byl z toho plechu pásek široký asi 5 mm, přední část by přecházela vystřižením do šíře, takže by se z plechu zároveň vytvořilo nořítko. Hlava by se musela rozříznout a nalepit zpátky podle zvoleného úhlu mezi základní osou a nořítkem. Protože by osa byla pevná a s nořítkem tvořila celek, tak by wobler snesl otloukání a větší námahu. A vzhledem k tomu, že v noci loví i sumec, tak by nehrozilo ani vytržení trojháčků z těla woblera ( zejména, kdyby byl z balsy).
- Čtvrtek 25. března 2004 ve 22:54@ Big Mike
-
Tak do toho jdu, mám rád efekty! A když chytí veverku, bude to přímo nádnera až za to budu trhat a ono se to bude klátit, houpat…
- Čtvrtek 25. března 2004 ve 22:47® jiris
-
Big Mike – myslím, že to kámoš párkrát zkoušel s tím kniglightem, ale výsledek byl téměř žádný (twister, wobler) nástraha byla vidět v noci už deset metrů od břehu. Ale za-to byl vidět krásně let nástrahy.
- Čtvrtek 25. března 2004 ve 22:46® jiris
-
David – dík, budeš moc hodnej. Já si říkal co to je ta Sandra – lov sumců – (článek – přívlač). A ještě dotaz ty „smartíci“ od Berklyho stojí kus 64,–??!! Našel jsem je v kajmanovi SMT-BUG (power minnow) to bych asi do jednoho twistra nedal. A ještě mají málo barev.
- Čtvrtek 25. března 2004 ve 22:33@ Big Mike
-
Abych nezapomněl. Otec se zbláznil a v tomto počasí chodí na soutok Lužnice s Černovičákem na visačku. 6m boloňézka, hnojáčky a lupe pěkný okouny. No, na nás pěkný, některej má i 28cm. Tuhle mu upadl kapřík asi 3 kila. Má na tom .10 a moc spěchá. Maj ty ryby logiku? Promrzne tam, že už nemůže ani napíchnout červa a sbalit cajk, ale zachytá si. Ráno jde zas.
- Čtvrtek 25. března 2004 ve 22:29@ Big Mike
-
ALL: tak vám ti tak delší dobu přemýšlím. Možná jste to už někdo někde viděl, ale já ne, tak se pokusím udělat. Woblera a do tělíčka mu v noci vsazovat tu malou světelnou tyčinku. Myslíte, že to stojí za námahu? Nemáte někdo nějaké zkušenosti s tímto či podobným světelným lákadýlkem candátů a jiné noční podvodní havěti?
- Čtvrtek 25. března 2004 ve 20:32® HaD
-
jiris: to jsou Sandry, zítra je nafotím a šoupnu je sem, OK?
- Čtvrtek 25. března 2004 v 19:14® jiris
-
Suverän – chro, chro .......... na S1 by vypadal moc mňamky:)))
- Čtvrtek 25. března 2004 v 19:13® jiris
-
David – od jaké firmy jsou ty sumcové twistry s děrama v ocase a takovým děleným ocáskem (to jsou asi ty „smartíci“) Nepohledal bys někde fotku těch smartíků od berkly. diky
- Čtvrtek 25. března 2004 v 18:37@ ales
-
DaH:Díky moc ,pár rybářů z Kralup by ti bylo vděčných. A co ty vaše na Lužnici?
- Čtvrtek 25. března 2004 v 15:55@ Otto
-
DaH: fakt je, ze je dnes extremne hnusne
snad se to do soboty trochu vybere. Na parmy bych rad o Velikonocich. Pokud jde o zbozi, planuju objednat v dubnu Suverana. Nasel jsem si jej na webu za 150 $, vsechny 3 velikosti. Jeste musim doresit clo a dan, ale i tak je to veliky rozdil oproti 9999 korunam.
- Čtvrtek 25. března 2004 v 11:46® HaD
-
jiris: netuším, mě se občas zdá, že je odezva od serveru pomalejší. nevím, pokud bude mít takový problém více lidí, tak asi pouvažuju o změně hostingu
- Čtvrtek 25. března 2004 v 10:49® jiris
-
DaH – v poslední době mám chytej dost pomalej, nevíš čím to je??
- Středa 24. března 2004 ve 21:52® HaD
-
ales: nevím, poptám se. Sám jsem je už absolvoval třikrát, letos si je pořádáme sami na Lužnici
- Středa 24. března 2004 ve 20:19@ ales
-
Zdar nevíte někdo termín rybářských závodů v Kácově, má se jednat o noční závody a lov úhořů. Dík za info
- Středa 24. března 2004 v 19:22® jaryn
-
Berkley má pro Evropu má hlavní sídlo v Anglii. Pobočka pro východní Evropu je ve Franci šéf Pralett bývalý šéf Mitchelu, který Berkley koupil. Zboží ať je z Francie, Švédska, Anglie, Ameriky se objednává ve Francii. Takže si myslím , že budou mít jen americké stránky
- Středa 24. března 2004 v 18:47® HaD
-
Otto: já už taky brousim nymfám háčky na parmy, byl jsem u chatek s mušákem minulé úterý, voda 8°C, ale bez záběru, tak sjem to zkusil ještě za Haraškou a nic
Teď je opravdu hnusně, voda studená a strašně vysoká, takže vyčkávám. Weekend mě ale asi vytáhne
Co se týče cen naprostej souhlas. Kdybys někde něco sháněl, tak dej echo.
- Středa 24. března 2004 v 17:11@ Otto
-
DaH: ale jo, na ryby chodim, ale malo. Plavacka me uz nebere a na mouchu to zatim moc nebylo, i kdyz 14.3. jsem si u chatek vyndal asi 5 tloustaku na sucho. Ted o weekendu mozna na chvili zajdu, dle pocasi. Spis pomalu planuju prvni tydny pstruhovky, mam ted min casu a chci ho poradne vyuzit.
Ad S1, ten prut se mi libi, ovsem pockam si, az ho nekde najdu levnejsi. Nic proti Kajmanum, ale rada zbozi se da koupit lacineji, o 1/3 nebo i o vic, to je realita.
- Středa 24. března 2004 ve 14:26® HaD
-
Bass, jiris+all: díky diskuzím o S1 jsem taky začal uvažovat …
- Středa 24. března 2004 v 10:47® Vaclav
-
jiris: zadne vanocni stromecky, ale nejaky chemlon, ci co, asi chemlon to je. ano, bylo to v proudu.
- Středa 24. března 2004 v 10:24® jiris
-
Ty dva předchozí příspěvky se mi vůbec nezobrazili a to jsem dával aktualizovat stránku :-?
- Středa 24. března 2004 v 10:22® jiris
-
Ruda – myslím, že by měli být nějaké stránky pro Evropu. Na berkley-fishing jsou jen pruty na bassy 5–7 stop. Neuvidíš tam např 9stopou SSGS, S1 atd. Šak na to koukni. Vaclav – díky, jen se chci zeptat co jsi myslel tím chomout? (zlaté lamety z vánočního stromku). Já měl kdysi docela dobré výsledky na červenou hlavu, červené tělíčko z hedvábné niti a ocas s chlupů našeho knírače (krásně bílá 8 cm srst). To byli džigy:o)
- Středa 24. března 2004 v 10:06® jiris
-
Vaclav – díky, jen tím zlatým chomoutem jsi myslel co?? (nějaké zlaté lamety, např. z vánočního stromku). A ještě na té fotce, toho candáta si chytil asi v tom proudu, že??
- Středa 24. března 2004 v 10:03® jiris
-
Ruda – protože na berkley-fishing jsou většinou 5–7 stopý pruty na bassy tam neseženeš klasic. candátovej prut a tak, šak na koukni. Tam není ani klasická s1. ssgs atd.
- Středa 24. března 2004 v 9:17® Vaclav
-
jiris: na jakeho presne byl chycen, to opravdu nevim. toho sveho jsem ulovil na jigstreamer – zlata hlava (5 gr.) a zlaty chomout (jemná syntetika). vzal to v hloubce jeden metr – uplne cira voda, videl jsem az na dno, a bylo zcela jasno. dvacet metru od mista uloveni se koupala pocetna skupina deti. byl to muj prvni candat uloveny za takovychto podminek, coz jen opet potvrzuji me oblibene rceni, ze rybolov nema logiku.
- Středa 24. března 2004 v 1:37® mirmen
-
Ruda,DaH: je otázkou, do jaké míry hrají roli nějaké zákulisní dohody o zastoupení( pro region či konkretní zemi). Zda Berkley např. má nějakého výhradního obchodního zástupce pro Evropu, který si pak třebas sjednává zastoupení pro některé země s místními firmami atd. Např. Shake má své stránky a stránky pro Evropu ( myslím, že v NL). Některé firmy si dávají pro udělení výhradního obchodního zastoupení podmínky, např. vytvoření stránky v mateřštině dané země nebo povinnost účastnit se nejprestižnějších výstav ( na což často i přispívají). Jiné obchodují s každým, kdo má o jejich sortiment zájem a propagaci nechávají na prodejcích. Mají-li na to prachy, dobře. Zkrachují-li – nevadí. Mateřská firma není s nimi spojována, kavalitní zboží koupí do distribuce někdo jiný.
- Středa 24. března 2004 v 1:11® HaD
-
Ruda: Jasan, je super, jen mi jeden človíček k tomu něco namaluje. Pak asi uhodneš, kdo to byl
U toho Berkleyho mě hlavně zaráží, že na ofic. stránkách není např. ten Skeletor-jako by nebyly aktuální, čemuž se mi nechce věřit. Tak se možná naskýtá otázka (a nejen jirisovi) jestli není v Evropě opravdu něco jinak
- Středa 24. března 2004 v 1:03® Ruda
-
Vy dva níže: Proč si myslíte, že má Berkley speciální stránku pro Evropu? Já myslím, že by se to lišilo pouze v měnách a v Evropě jich je pro Amíky nepochopitelně mnoho, takže asi hledáte marně. Budou to mít pouze prodejci stejně jako Kajman. Spousta amíků nemá o evropě ani páru a od toho se odvíjí i jejich mentalita a taky přístup k evropě – chceš něco od nás tak si to laskavě najdi u nás! Tolik můj názor, i když samozřejmě nejsou všichni amíci stejní jak tady určitě někdo podotkne.